Περί καλωδίων ρεύματος

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Εγώ από όλο αυτό το νήμα κατάλαβα 3 πράγματα.

Κάποιον-κάποιους που επιμένει μέχρι τέλους ότι διαφορες υπάρχουν (δεν λέει καλύτερα η χειρότερα, απλά διαφορες), που όλοι ξέρουμε ότι εαν υπάρχουν-βρεθούν κτλ διαφορες η κουβέντα πάει αυτόματα στο ποιο θα έχει τις καλύτερες διαφορες, όσο και αν θέλει τώρα να μην υποθεί ευθέως για τους οποίους λογους..
-Κάποιους που λένε ότι no difference (me too) και κατά κάποιο τρόπο I do not care less, ίσως υπό άλλες συνθήκες να πήγαιναν στο τεστ αλλά πολλές παράμετροι είναι λίγο καπως (οχι σίγουρα blind test, προκατάληψη από αλλά μέλη, εχθρική στάση όποτε σιγά μην πάει.. λογικό μην τρελαθούμε) όποτε δεν θα γίνει ποτέ..
-και για τέλος κάποια λίγα μέλη που έχουν την περιέργεια όπως και να έχει να δουν τι παίζει με τα αυτιά τους. Έτσι για την εμπειρία βρε αδελφέ και ποιο πολύ για τα Σουβλακια και τις μπυρες..

Αυτά, μετά από πολύ διάβασμα που ίσως θα προτιμούσα να το έχω ρίξει άλλου, αλλά είχε και τις καλές στιγμές του. Περάστε καλά στο τεστ και η κουβέντα θα συνεχιστεί με αλλά δεδομένα :acute:
ΓΙΑ το 1ο, αφήνω τη κρίση επί των διαφορών για τους παρευρισκόμενους στην ακρόαση και γι αυτό δε τοποθετούμε ο ίδιος,

Για το 2ο το α σκέλος, αφού είστε της σχολής no difference, προφανώς και στα ηχεία diy που κατασκευάζεται θα πρέπει να υποθέσω ότι χρησιμοποιείται οποιδήποτε καλώδιο στην εσωτερική καλωδίωση μιας και τα καλώδια ¨δεν¨ ακούγονται, σωστά?

Για το 2ο το β σκέλος, είπα ότι αν χρειαστεί, θα γίνει και blind test;)

Για το 3ο μια χαρά τα είπες!

Η πρόσκληση - πρόκληση εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή!

Reaction score
30.452
Μην επιμένεις για τον Χαράλαμπο, λειτουργεί μέσω "γραμμης". Ότι είναι εκτός γραμμής απορρίπτεται! Ίσως κιόλας να φοβάται μήπως του κλονισετε την πίστη στην "γραμμη".
Καραμητρο, δεν πας για ψάρεμα λεβέντη μου?

Reaction score
1.655
Καραμητρο, δεν πας για ψάρεμα λεβέντη μου?
Έχει μια θάλασσα εδώ Χαράλαμπε, μούρλια! Τα ψαράκια τα πιάνουν άλλοι και τα τρώμε εμείς οι αστοί.

Πάντως ρε μπαγάσα, τέτοιος εκθειασμος του ΚωσταΚουφΑυτια, ούτε η γυναίκα του δεν πρέπει να τον παινευει τοσο στις φίλες της!

Πήγαινε στο Λεανδρο, δεν θα χάσεις.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Έχει μια θάλασσα εδώ Χαράλαμπε, μούρλια! Τα ψαράκια τα πιάνουν άλλοι και τα τρώμε εμείς οι αστοί.

Πάντως ρε μπαγάσα, τέτοιος εκθειασμος του ΚωσταΚουφΑυτια, ούτε η γυναίκα του δεν πρέπει να τον παινευει τοσο στις φίλες της!

Πήγαινε στο Λεανδρο, δεν θα χάσεις.
Παιδιά επιτρέψατέ μου, μην το χοντραίνουμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος..

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
To HiFi είναι υποδεέστερο και παρωχημένο φορμάτ με πολλούς συμβιβασμούς, μπροστά στο πολυκάναλο immersive.
Και ποιος είπε πως το HiFi και το Audio περιορίζεται στην χρήση δυο ηχείων;
Γιατί να μην είναι 5.2, 7.4, 7.4.4, 9.6.6 κτλ κτλ; Δεν έχουμε Υψηλή Πιστότητα στα πιο σύγχρονα φορμάτ; 'Η μήπως δεν έχουμε Audio?
Τι αλλάζει λοιπόν με τον αριθμό των ηχείων, τα πιο σύγχρονα φορμάτ, και τα καλώδια ρεύματος;
1) Όλα τα φορμάτ ήχου εξυπηρετούν την ανάγκη μας για να ακούμε τη μουσική μας.
Κανένα φορμάτ δεν είναι παρωχημένο, απλά, υπάρχουν φορμάτ για όλα τα γούστα και όλου τους χώρους.
Υπάρχουν 2κάναλα setup που δεν ακούγονται ή που μαγεύουν, και υπάρχουν και πολυκάναλα που θες να φύγεις τρέχοντας από το χώρο για να σώσεις τ αυτάκια σου ή που προσπαθείς να μαζέψεις τη μασέλα σου απ το πάτωμα. όλα είναι θέμα ταιριάσματος..

2)Κάποιος που δεν έχει δικό του χώρο θ ακούσει με ακουστικά, κάποιος που μένει μαζί με άλλους σένα χώρο, θα επιλέξει το 2κάναλο, ή έστω 2.1, που εκεί είναι και η πλειοψηφία των ακροατών, κάποιοι πάλι όπως πχ ο ear ή εσύ που έχουν τη δυνατότητα να έχουν dedicated χώρο πάνε σε λύσεις 7.4, 9.6.6, 32.12.8 κ.οκ.
Περί ορέξεως...:):)
3) τα ρεύματος παντού αλλάζουν το αποτέλεσμα!:D

Reaction score
30.452
Ναι ρε μαλακα.. Τον έχω γκομενο και με χρηματοδοτεί κιόλας..
Και μου βγάζει και τζάμπα ακτινογραφιες άμα λάχει..
Εσύ τι ζόρι τραβάς βρε καραγκιοζακο?

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Ναι ρε μαλακα.. Τον έχω γκομενο και με χρηματοδοτεί κιόλας..
Και μου βγάζει και τζάμπα ακτινογραφιες άμα λάχει..
Εσύ τι ζόρι τραβάς βρε καραγκιοζακο?
Χάρι εσύ; όχι φίλε, όχι έτσι..

Reaction score
2.994
Θα ήθελα αν μπορούσε και η φιλτατη rosinante να παρευρεθεί, αν και η ίδια το επιθυμεί:hi:, ευχαριστώ!
Leandre, για το αιλουροειδές Rozi… τα περί καλωδίων και δικάναλου,
ανήκουν στο μακρινό και θλιβερό παρελθόν. (πικάπ στο.. avatar ? Δεν υπάρχει «ελπίς» ).

Aν έχεις διάθεση για μάθηση πάνω στον πολύ/κατευθυντικό … εκεί η «ελπίς» ανέρχεται στο 0.02% .
(πολύ καλό νούμερο εάν σκεφτείς ότι εγώ έχω αρνητικό πρόσημο).:)

,

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ποιος εδώ μπορεί να αμφισβητήσει για παράδειγμα οτιδήποτε προέρχεται από την Μπελντεν ή Μογκαμι;
Ολοι οσοι χρησιμοποιουν 0.75μμ της........απαυτης ........:laugh:

Reaction score
12.228
Θα σας περιγραψω τρεις προσωπικες περιπτώσεις.

Πρωτη περιπτωση. Σε κατάστημα που ακουγα με τους ενισχυτες μου καποια αξιολογα ηχεια, για να με πεισει ακομη περισσοτερο ο πωλητης, λεει, ας βαλουμε κι ένα καλωδιο τωρα πολύ καλυτερο (ξερεται, απ αυτά τα πολύ χοντρα) για ν ακούσουμε ακομη καλυτερα το συστημα. Όταν το εβαλε αυτος αρχισε να εκθειαζει τον ηχο και πως εγινε ακομη καλυτερος. Εγω δεν καταλαβα διαφορά, αλλα συμφωνουσα μαζι του για να μην του το χαλασω το ονειρο. Τα συμπερασματα ούτως η αλλως για τα ηχεια τα ειχα βγαλει και δεν αλλαξαν στο παραμικρο από την αλλαγη καλωδιων.

Δευτερη περιπτωση. Πηρα στο σπιτι για δοκιμη από εταιρια δυο καλωδια (ιδια μαρκα) το ένα κοστιζε 100 ευρω και το άλλο 400 ευρω. Φωναξα κι ένα φιλο μου και ξεκινήσαμε τις δοκιμες. Στην αρχη μας φανηκαν ιδια. Μετα αρχισαμε να δινουμε ένα ελαφρυ προβαδισμα στο ακριβο. Σε καποια φαση μπηκε και η κορη μου στο δωματιο, οποτε της λεμε για πες κι εσυ την γνωμη σου. Λενε ότι οι γυναικες ακουνε καλυτερα! Αυτή παλι ηταν τελειως σιγουρη ότι το φτηνο επαιζε καλυτερα. Όπως καταλαβαίνεται δεν ψωνισα!

Τριτη περιπτωση. Ειχα αγορασει ένα χοντρο καλωδιο ηχειων αξιας 1.500 ευρω. Μου ειπαν ότι εχει πιο μαλακο ηχο κι ένα σωρο κολακευτικα λογια. Ειχα προηγουμενως ένα καλωδιο που εκανε 6 ευρω το μετρο. Δεν καταλαβα κατι σημαντικο (ισως και καθολου) αλλα η αισθηση που εχεις όταν παιρνεις ένα ακριβο καλωδιο είναι ότι τελειωσες μ αυτό το ζητημα πας γι αλλα. Δεν σε νοιαζει μετα το καλωδιο. Μεχρι που βρεθηκα μ αυτό τον τρελλο τον ανατρεπτικο (EAR). Μου λεει σε τονο προστακτικης, παρε αυτά (Belden) κοψτα να είναι στην τσιτα με τους ενισχυτες σου και τ αλλα πουλατα, να παρεις λεφτα. Μουταλεγε δυνατα κι αργα (Π Ο Υ Λ Α Τ Α - Α Κ Ο Υ Σ Ε Σ?? Ν Α Π Α Ρ Ε Ι Σ Λ Ε Φ Τ Α!) για να καταλαβω λες κι ημουν Αλμπανό :lol:. Χατηρι δεν χαλαω, πηρα το δωρο τα εκοψα όπως ειπε, εκανα κι ένα δοκιμαστικο, γι άλλη μια φορα δεν καταλαβα τιποτα σαν διαφορά και κερδισα καποια χρηματα από την πωληση των καλωδιων (300 - τοσο πιασανε).
Είπα να απαντήσω με παραδείγματα απο τα βιώματά μου, αλλά άρχισα να γράφω πάλι κατεβατά. Κι εγώ ψήθηκα να βάλω πιο απλά καλώδια στο σύστημά μου και να πουλήσω τα ακριβότερα, αλλά δυστυχώς δεν πέτυχε το πείραμα. Προτιμώ να έχω δεσμευμένα τα χρήματά μου στα καλωδιάκια που αγόρασα όταν το χρήμα έρρεε πιο πολύ, παρά να τα πουλήσω και μετά να τα χρυσοπληρώσω για να τα ξαναπάρω. Και μπορεί να έχω προς πώληση κάποια interconnects στις αγγελίες, αλλά ο σκοπός μου είναι να κρατήσω ένα απο τα δύο ζευγάρια που πουλάω, καθώς χρησιμοποιώ μόνο το ένα στη ψηφιακή μου πηγή. Όπως έχω πει και στο παρελθόν όμως, έχω καταφέρει να ακούσω τόσο την αλλαγή σε εσωτερική καλωδίωση σε προενισχυτή, όσο και το λάθος που προκύπτει με την αντίθετη τοποθέτηση ενός interconnect. Δεν αντιπαρατίθεμαι σε καμία περίπτωση, αλλά μου φαίνεται παράξενο που δεν άκουσες καμία διαφορά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.545
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof