Ηχητική περιποίηση χώρου ακρόασης

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.601
Είχα συνηθήσει μια ζωή (σχεδόν) να ακούω μουσική στο εργαστήριο. Αλλά εκεί απλά άκουγα ενώ δούλευα. Άστε που ο χώρος είναι πια πολύ μικρός με όλα αυτά που έχει μέσα. Και υπάρχει και η γκρίνια για τις ώρες που απομονώνομαι εκεί. 'Ετσι πανάκριβα μηχανήματα έμεναν αναξιοποίητα στα κουτιά τους. Εϊχαν αγοραστεί για να αγοραστούν και μόνο. Είπα λοιπόν να κάνω την "επανάστασή μου" και τα έστησα όπως τα έστησα μην μπορώντας να χαλάσω το status quo 15 χρόνων...
Έτσι κατάληξα εδώ.

Reaction score
3.628
.. εχεις βαλει καμποσες κουτες στην αναζητηση του μπασου (ή φροντιδα/ελεγχος του μπασου), οποτε και η εκφραση "πιανουν χωρο οι μπασοπαγιδες" ειναι τουλαχιστων ατοπη απο το μερος σου, ενω (δεν) ειμαι σιγουρος τι αντιληφθηκες στον JK για το χαμηλο. Και ολα αυτα σε αρκετα κατω απο τις "reference σταθμες".
Τωρα για την μουσικη, θα σου πω οτι τα μεγαλητερα εγκληματα γινονται στο ονομα του ροκ εν ρολ - αυτο δεν εχει επεξηγηση, ειναι αλλο ενα υπ-αινιγμα της μαιμους.
και δεν γραφω για να παρω καποια απαντηση απαραιτητα.
Φιλε μου τι ακριβως δεν καταλαβες;Ειπα οτι οι μπασσοπαγιδες ποιανουν χωρο.Δεν ειπα οτι δεν τις θελω εγω επειδη μου πιανουν το χωρο.Θελω να ενημερωσω τον ανθρωπο για το μειονεκτημα τοποθετησης τους.Το παραξενο που ειναι;

Διαβασε πιο πανω να καταλαβεις τι αντιληφθηκα.Παλι δεν εξηγω σωστα;

Reaction score
15.466
Είπα λοιπόν να κάνω την "επανάστασή μου" και τα έστησα όπως τα έστησα μην μπορώντας να χαλάσω το status quo 15 χρόνων...
Έτσι κατάληξα εδώ.

Attachments

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.601
Heco Cellan 700 αλλά έχω στα κουτιά τα CAV MDV (ακόμα μεγαλύτερα...)
Post automatically merged:

...Δίκανο...
Ε, μην το παρακάνουμε κιόλας...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Δε γίνεται δουλειά με τέτοια ηχεία εκεί.

Θες δύο τέτχια:

Και σαμπ όπως είπα πίσω από τον καναπέ, και ντιρακ να στα φέρει.

Όμορφα, και περιποιημένα.

Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες συνωμοσίας...

Μου αρέσει που έχεις και προτιμήσεις σε προενισχυτή... Χωρίς ντιρακ δεν έρχεται με τίποτα μια στερεοφωνικη εικόνα...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.007
Φιλε μου τι ακριβως δεν καταλαβες;Ειπα οτι οι μπασσοπαγιδες ποιανουν χωρο.Δεν ειπα οτι δεν τις θελω εγω επειδη μου πιανουν το χωρο.Θελω να ενημερωσω τον ανθρωπο για το μειονεκτημα τοποθετησης τους.Το παραξενο που ειναι;

-οι μπασοπαγιδες πιανουν χωρο..
-κανουν δουλεια..
γιναμε memes :lolsign: - Μην δινεις σημασια..
Post automatically merged:

Μην λες μεγάλη κουβέντα!. Θα ανεβάσω σχέδιο του διπλανού χώρου και θα ανακαλέσεις!
... μετα χαρας να ανακαλεσω ! :smoke:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.604
74385454_120527079382602_6636934098319310848_o.jpg

Η διαρρύθμιση του χώρου και οι προτεραιότητες είναι θέμα...
Πολλοί έχουμε περάσει από εκεί.
Θα βρείς τη λύση.
'Ισως πρέπει να συμβιβαστείς με μικρότερα ηχεία και με μικρότερη απόσταση ακρόασης + sub όπως προτείνει ο Κώστας για τον συγκεκριμένο χώρο... :dance:

Reaction score
12.228
Είχα συνηθήσει μια ζωή (σχεδόν) να ακούω μουσική στο εργαστήριο. Αλλά εκεί απλά άκουγα ενώ δούλευα. Άστε που ο χώρος είναι πια πολύ μικρός με όλα αυτά που έχει μέσα. Και υπάρχει και η γκρίνια για τις ώρες που απομονώνομαι εκεί. 'Ετσι πανάκριβα μηχανήματα έμεναν αναξιοποίητα στα κουτιά τους. Εϊχαν αγοραστεί για να αγοραστούν και μόνο. Είπα λοιπόν να κάνω την "επανάστασή μου" και τα έστησα όπως τα έστησα μην μπορώντας να χαλάσω το status quo 15 χρόνων...
Έτσι κατάληξα εδώ.
Κάπως έτσι τη πάτησα κι εγώ. Τα είχα βάλει στα κουτιά τους για αρκετό καιρό, ήρθε το έτερον ήμισυ, παγιώθηκε η χωροταξία και τώρα θεωρώ νίκη τη μετακίνηση των ηχείων κατά 5 εκατοστά. Βέβαια, τώρα που τα κόλλησα στον τοίχο, γλυκάθηκε η παντοφλοκρατούσα.

μέχρι να μπουν τα απορροφητικά.:rofl:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Να ξαναγυρίσουμε στον αρχικό σκοπό του therad. Ο χώρος που κατάφερα μετά από κόπο βάσανα να στήσω το σύστημά μου. Σε διπλανό χώρο υπάρχει το δεύτερο αλλά αυτό είναι αφιερωμένο στην καθημερινή ακρόαση και σε θέαση προβολέα με ένα τυπικό 5.1 σύστημα. Οπότε ακούω σχόλια και προτάσεις. Ξέρω πιο θα είναι το πρώτο, σχετικά με την τοποθέτηση των ηχείων (sound L, sound R στο σχέδιο) αλλά δεν βρέθηκε καλύτερη (ή αποδεκτή από το έτερον ήμισυ) λύση...Η θέση ακρόασης είναι στον δεξιό, όπως φαίνεται, καναπέ. Τα wardrobes είναι "κρυσταλιέρες" Το dresser είναι χαμηλό ντουλάπι. Δίπλα στο δεξιό ηχείο βρίσκεται το rack.
Γιάννης
Προσπάθησα να βάλω εαυτόν στη δική σου θέση και σκέφτηκα το εξής:Καταρχάς δεν θα μετακινηθούν τα ήδη εγκατεστημένα έπιπλα ώστε να μη διαμαρτύρεται η συμβία.

Δεύτερον,τα ηχεία θα τοποθετηθούν κατά μήκος της διάστασης 4,70 μέτρων στο δεξί πλευρό της κάτοψης.Θα ανυψωθούν όσο χρειαστεί εφόσον είναι επιδαπέδια ούτως ώστε οι μονάδες μεσαίων και υψηλών να έχουν περιθώριο από εμπόδια παρεμβαλλόμενα μεταξύ του λοβού τους και ακροατή.Εφόσον η ανόρθωση φέρει τα tweeter αρκετά ψηλά,θα δοθεί στο ηχείο κλίση προς τα εμπρός όσο χρειάζεται για στοιχειώδη χρονική ευθυγράμμιση με τις μονάδες μεσαίων πάνω στη θέση ακρόασης.

Η θέση ακρόασης θα είναι πολυθρόνα με διαστάσεις που θα επιτρέπουν γρήγορες μετακινήσεις όταν δεν θα χρησιμοποιείται.Και θα επιλεγούν διαστάσεις στερεοφωνικού τριγώνου όχι ανώτερες των δύο μέτρων.Σκοπός είναι να υπάρξει μια στοιχειώδης συμμετρία ως προς την είσπραξη πρώτων πλευρικών ανακλάσεων από τις τοιχωματικές πλευρές που φαίνονται πάνω και κάτω οριζοντίως στη δημοσιευμένη κάτοψη.

Οποιαδήποτε άλλη προσθήκη και αναβάθμιση setup θα μπορούσε να γίνει μονάχα αφότου θα είχες αποκτήσει σταθερό κεντρικό είδωλο.

Την επόμενη φορά που θα μου έλεγε κάποιος γιατί δεν παντρεύομαι,μόλις απέκτησα νέο παράδειγμα προς αποφυγήν. :lolsign:

Last edited:

TGD

Reaction score
8.613
Νομίζω ότι το πρόβλημα στις προτάσεις του ASilver είναι ότι σπάει ο χώρος του καθιστικού. Θα έλεγα στο σχέδιο 2 να έρθει ο β' καναπές στη θέση του dresser και να στραφεί η τραπεζαρία παράλληλα προς τον δεξί τοίχο.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.007
...σιγουρα η συμβια (ακα παντοφλα) ειναι η αιτια, ή μηπως ειναι προφαση για να μην προχωρησετε σε πραξεις ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223

Γιάνννη,άμα στάξεις δύο και κάτι χιλιάρικα ανά τεμάχιον αποκτάς αυτήν εδώ που είναι αρκετά κομψή:
Χρειάζεσαι τουλάχιστον ζεύγος για επαρκή δράση .

Έχει διαπιστωθεί η καλή δράση της και στην πρόσφατη έκθεση του Μονάχου.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197