Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

Reaction score
6.803
Μιας και εδώ γράφουμε όλοι τον πόνο μας:p
Μην ασχολείστε με τίποτα άλλο, μα με τίποτα όμως αν δεν φτιάξετε τον χώρο που ακούτε αλλά
και τυχόν χώρους που επικοινωνούν με αυτόν κάτι το οποίο είναι εξίσου σημαντικό.!!
Τρεις μέρες δεν γουστάρω να ακούσω μουσική γιατί απλά άλλαξα διαρύθμιση σε κοντινό χώρο που στην ουσία είναι
περίπου σαν ενιαίος με τον χώρο ακρόασης και πλέον δεν ακούω τα καμπανάκια του Γιάνννη :D αλλά όλο το σύστημα να κουδουνίζει:oops::oops::oops:
Θα το επαναφέρω ορθά εννοείται, αλλά μάγκες εν αρχή είναι ο χώρος ,τελεία και παύλα !!!

Reaction score
3.628
Μην ασχολείστε με τίποτα άλλο, μα με τίποτα όμως αν δεν φτιάξετε τον χώρο που ακούτε αλλά
και τυχόν χώρους που επικοινωνούν με αυτόν κάτι το οποίο είναι εξίσου σημαντικό.!!
Τρεις μέρες δεν γουστάρω να ακούσω μουσική γιατί απλά άλλαξα διαρύθμιση σε κοντινό χώρο που στην ουσία είναι
περίπου σαν ενιαίος με τον χώρο ακρόασης και πλέον δεν ακούω τα καμπανάκια του Γιάνννη :D αλλά όλο το σύστημα να κουδουνίζει:oops::oops::oops:
Θα το επαναφέρω ορθά εννοείται, αλλά μάγκες εν αρχή είναι ο χώρος ,τελεία και παύλα !!!
Πολυ σωστος!

Νομιμος (φουλ διαχυτες και τα μυαλα στα καγκελα) ή outlaw (απορροφηση πρωτα οπου χρειαζεται και τα ρεστα διαχυση) ;

Και μιας και ειμαι ο fire-λαθος,thread starter θα απαιτησω και μερικες φωτογραφιες του χωρου σου! :p

Reaction score
15.467
ενα ειδωλο στον καθρεπτη μας
ειναι πολύ καλυτερος
λιγοτερο ''δυσνόητος'
Σε καθε μας...''επαφη''
σε καθε σοβαρο αντρα
το σημαντικοτερον οργανον
2 μονοκοπανιά για να ξεσπασω
"...Ααααα ααα αααα αα
ααααα αα ααααα α..."
:biggrin:

Reaction score
6.803
Πολυ σωστος!

Νομιμος (φουλ διαχυτες και τα μυαλα στα καγκελα) ή outlaw (απορροφηση πρωτα οπου χρειαζεται και τα ρεστα διαχυση) ;

Και μιας και ειμαι ο fire-λαθος,thread starter θα απαιτησω και μερικες φωτογραφιες του χωρου σου! :p
Γιάννη έχω παραγγείλει τα πράγματα , την άλλη εβδομάδα θα τα έχω. Είχα φέρει άνθρωπο μέτρησε, έκανε τη μελέτη και καταλήξαμε στο τι θα μπει και που.
Το θέμα είναι ότι άκουγα πάρα πολύ όμορφα και ειδικά με κάτι πρόσφατες αλλαγές με belden τροφοδοσίας και ηχείων vandamme των 2,70 ευρώ το μέτρο συν xlr της ίδιας εταιρίας με τα βύσματα της neutrik έφτασα σε εξαιρετικό ακουστικό αποτέλεσμα αλλά η χαρά κράτησε για λίγο που μας έπιασε η λαλακία να αλλάξουμε την χρήση στον συγκεκριμένο δίπλα χώρο:)
"...Ααααα ααα αααα αα
ααααα αα ααααα α..."
:biggrin:
Είσαι φοβερός!!:hi::hi:

Reaction score
4.705
Αυτο που διαβαζουμε απ' τον Μπουτχια ειναι ενα ειδωλο στον καθρεπτη μας. Σε ζωντανη βερσιόν ειναι πολύ καλυτερος αλλά και πολύ λιγοτερο ''δυσνόητος''.
Με αλλα λογια ο Bhutia "το παιζει"...
Δυσνοητος εννοω...

A

amoustakas

Guest
Εγώ να δεις κλάμα που θα ρίξω, όταν φύγει το χριστουγεννιάτικο δέντρο....

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Αυτά τα στοιχειώδη εξηγήθηκαν και στη συνομιλία μέσω...skype,χάρη στην οποία διαπιστώθηκε παρεμπιπτόντως ότι η Rosi είναι...κούκλα
Oσο για τον εκλεκτο μου φιλο, τον Μπουτχια, ενα θα σας πω: Επειδη ειναι σεμνος, τα αποδιδει ολα εις την φαντασιαν. Αλλά σαν συγγραφεας, σας δηλώ οτι καμια μα καμια φαντασια δεν μπορει να ξεπερασει την πραγματικοτητα...Αυτος ειν' ο Μπουτχια κυριοι..
Αυτο που διαβαζουμε απ' τον Μπουτχια ειναι ενα ειδωλο στον καθρεπτη μας. Σε ζωντανη βερσιόν ειναι πολύ καλυτερος αλλά και πολύ λιγοτερο ''δυσνόητος''. Σε καθε μας...''επαφη'' αποδεικνυει τον κανονα που λεει οτι σε καθε σοβαρο αντρα, ο εγκεφαλος ειναι το σημαντικοτερον οργανον

:party::hi::hi::hi:

Reaction score
3.628
Παλλικαρια,καλη χρονια να εχουμε!

Μια βοηθητικη παρατηρηση σε ολους οσους στηνουν τωρα χωρο ή θελουν να πειραματιστουν...Ο ελευθερος χρονος αναμεσα στις γιορτες με βοηθησε προσωπικα.

Η θεση ακροασης ειναι πιο σημαντικη απο την τοποθετηση των ηχειων!Προσπαθηστε παση θυσια να ειστε κοντυτερα στον μπροστινο τοιχο απο το 50% της αποστασης!Οι ακυρωσεις ειναι πολυ μικροτερες σε db και το βαθυ μπασσο πολυ πιο εντονο.

Το Room Sim του REW βοηθαει πολυ στην αρχικη επιλογη θεσεων.

Reaction score
3.628
Θεωρητικο σημειο εκκινησης.

Ριχτο στο REW και δες τι παιζει.Σε εκεινο το σημειο εγω εχω αρκετα προβληματα και αυτο εχει να κανει με τις αποστασεις του SBIR-εμπροσθιο και οπισθιο.

Ευτυχως βεβαια με τις μπασσοπαγιδες μειωνονται αρκετα οι διακυμανσεις,κυριως οι προσθετικες.Και μη ξεχναμε και τη συμβολη των πλαινων τοιχων στο θεμα των χαμηλων...

Reaction score
1.766
εγώ κάθομαι στο 38% από τον πίσω τοιχο.
τα πρόβλημα σου δεν είναι από τα SBIR.
τα SBIR δεν επηρεάζονται από τη μετακίνηση της θεσης ακρόασης αλλα
από την μετακίνηση των ηχείων.
παλευονται μονο με sub η εντοιχισμό.

πχ. εγώ έχω τα ηχεία 1.22 από τον πίσω τοιχο με sbir 71hz και 1.26 από τους πλαινους με 69hz.
κάτω από τους 80 όμως παίζουν τα sub που είναι κολημενα στους τοίχους οποτε bye bye SBIR.

υγ.οι μπασοπαγιδες δεν κάνουν τίποτα στην αποκριση κάτω από 100hz όχι μονο οι δικες σου αλλα ούτε οι ετοιμες
εκτος αν είναι τεράστιες. για αυτό σου είπα κάποια στιγμή να της βγάλεις και να μετρήσεις για να το δεις με τα ματια σου.
αλλα με έγραψες όπως κανεις με όλα και με όλους.

Reaction score
3.628
εγώ κάθομαι στο 38% από τον πίσω τοιχο.
τα πρόβλημα σου δεν είναι από τα SBIR.
τα SBIR δεν επηρεάζονται από τη μετακίνηση της θεσης ακρόασης αλλα
από την μετακίνηση των ηχείων.
παλευονται μονο με sub η εντοιχισμό.

πχ. εγώ έχω τα ηχεία 1.22 από τον πίσω τοιχο με sbir 71hz και 1.26 από τους πλαινους με 69hz.
κάτω από τους 80 όμως παίζουν τα sub που είναι κολημενα στους τοίχους οποτε bye bye SBIR.

υγ.οι μπασοπαγιδες δεν κάνουν τίποτα στην αποκριση κάτω από 100hz όχι μονο οι δικες σου αλλα ούτε οι ετοιμες
εκτος αν είναι τεράστιες. για αυτό σου είπα κάποια στιγμή να της βγάλεις και να μετρήσεις για να το δεις με τα ματια σου.
αλλα με έγραψες όπως κανεις με όλα και με όλους.
Εννοουσα LBIR,οπου L=listener.

Δεν το επιασες βρε γατονι-ντροπη σου! :laugh:

Στο 38% απο πισω,ως συνηθως εχεις σοβαρες ακυρωσεις σε κρισιμες χαμηλες συχνοτητες.Το τονιζει ο E.Winer και ειναι και εμγανες και στο Room Sim.

Στο θεμα με τα subs εχεις δικιο.

Δεν εγραψα κανεναν οπως λαθος καταλαβες!Μια χαρα δεχτηκα ολες τις αποψεις τους αλλα οχι και να δωσω την επομενη μερα το σπιτι για Τρινοβ και 4 υπογουφα!Ειπαμε,δουλευουν μια χαρα τα πολλαπλα ζυγα σαμπ αλλα δεν το κατορθωνεις αυτο χρηματικα σε μια μερα!

Και οι μπασσοπαγιδες ΜΟΥ τουλαχιστον δουλευουν,ισως επειδη ειναι και πιο συμπαγεις απο τος συνηθισμενες και ισως επειδη ειναι μεταβλητης πυκνοτητας-συμπαγεστερες κοντα στους τοιχους και ελαφρωτερες οσο απομακρυνονται απο τα ορια!Η διαφορα ακουστικα ειναι αισθητη,προσθετοντας ή αφαιροντας μια!

Ή νομιζεις οτι ειναι ευκολο να αφαιρεσω ολο αυτο;
15780620130034955570663294384297.jpg

Reaction score
1.766
ε άμα το είπε ο e winer έχει δίκιο.
το μικρόφωνο κάνει λάθος.

έγραψα ότι δεν κάνουν τίποτα κάτω από τα 100hz παραπάνω κάνουν.
αυτό είναι που ακούς.
και πάλι όμως δεν κάνουν στην αποκριση αλλα στην απόσβεση.
δεν χρειάζεται να τις βγάλεις αφού αν υπολογίσεις το μήκος κύματος των 100hz
είναι 3.4μ και το ένα τέταρτο είναι 85 εκατοστά.τοσο βάθος πρέπει να είναι για να κανουν
κάτι στα 100hz για παρακάτω λογαρισσε μονος σου.

SBIR η LBIR δεν έχει σημασι αφού το μονο μπάσο που έχεις είναι στα δυο room modes

Reaction score
3.628
ε άμα το είπε ο e winer έχει δίκιο.
το μικρόφωνο κάνει λάθος.

έγραψα ότι δεν κάνουν τίποτα κάτω από τα 100hz παραπάνω κάνουν.
αυτό είναι που ακούς.
και πάλι όμως δεν κάνουν στην αποκριση αλλα στην απόσβεση.
δεν χρειάζεται να τις βγάλεις αφού αν υπολογίσεις το μήκος κύματος των 100hz
είναι 3.4μ και το ένα τέταρτο είναι 85 εκατοστά.τοσο βάθος πρέπει να είναι για να κανουν
κάτι στα 100hz για παρακάτω λογαρισσε μονος σου.

SBIR η LBIR δεν έχει σημασι αφού το μονο μπάσο που έχεις είναι στα δυο room modes
Ο Winer-γενικα-δεν κανει λαθος.Ο ανθρωπος ειναι επαγγελματιας και πολλα χρονια στο χωρο.Σε εμενα ο κανονας αυτος δουλεψε.Ξερεις ομως οτι η θεωρια απεχει καποιες φορες απο την πραξη!

Επισης αν διαβασεις μια απο τις ερευνες του,θα καταλαβεις οτι δουλεια στις μπασσοπαγιδες δεν κανει μονο το παχος αλλα και η συνολικη επιφανεια.Εγω εκτος του οτι παιζω απο 50 εως 80 περιπου εκατοστα,εχω και αρκετη επιφανεια καλυμενη.

Παντως ειναι γελοιο να επαναλαμβανεται εδω οτι δεν εχω μπασσο,χωρις ακροαματικη διαδικασια.

Reaction score
1.766
Ο Winer-γενικα-δεν κανει λαθος.Ο ανθρωπος ειναι επαγγελματιας και πολλα χρονια στο χωρο.Σε εμενα ο κανονας αυτος δουλεψε.Ξερεις ομως οτι η θεωρια απεχει καποιες φορες απο την πραξη!

Επισης αν διαβασεις μια απο τις ερευνες του,θα καταλαβεις οτι δουλεια στις μπασσοπαγιδες δεν κανει μονο το παχος αλλα και η συνολικη επιφανεια.Εγω εκτος του οτι παιζω απο 50 εως 80 περιπου εκατοστα,εχω και αρκετη επιφανεια καλυμενη.

Παντως ειναι γελοιο να επαναλαμβανεται εδω οτι δεν εχω μπασσο,χωρις ακροαματικη διαδικασια.

εντάξει δεν λέω ότι είναι άσχετος ο winer αστειευτικα ούτε μπορεί να βγει συμπέρασμα από τον χώρο μου γιατί δεν ειναι
συμμετρικός και πολλά δεν ισχύουν.
εξήγησε μου όμως γιατί υπαρχή ακύρωση γιατί έξω ξέρω ότι η προτεινόμενες θέσεις ακροάσεις είναι 38% από τον μπροστινό η τον πίσω τοιχο είναι το ίδιο (για τα μπάσα) ενώ η ακύρωση είναι στο 50%
όσο για τις μπασοπαγιδες στο ξαναείπα πρέπει να βάλεις πάνελ μπροστα τους να συντονιζη

Reaction score
3.628
εντάξει δεν λέω ότι είναι άσχετος ο winer αστειευτικα ούτε μπορεί να βγει συμπέρασμα από τον χώρο μου γιατί δεν ειναι
συμμετρικός και πολλά δεν ισχύουν.
εξήγησε μου όμως γιατί υπαρχή ακύρωση γιατί έξω ξέρω ότι η προτεινόμενες θέσεις ακροάσεις είναι 38% από τον μπροστινό η τον πίσω τοιχο είναι το ίδιο (για τα μπάσα) ενώ η ακύρωση είναι στο 50%
όσο για τις μπασοπαγιδες στο ξαναείπα πρέπει να βάλεις πάνελ μπροστα τους να συντονιζη
Ριξε μια ματια εδω και αν ψαξεις εχει και αλλα λινκ.

Ethan Winer

Επισης,με το 50 % που αναφερεις,μπερδευεις την ακυρωση του 1ου και 3ου room mode με αυτο που αναφερεις.Δεν ισχυει αυτο που ισχυριζονται μερικοι οτι δεν ακους μπασσο στο 50%.

Reaction score
1.766
δεν μπερδεύω τίποτα και μπάσο ακούς παντού αλλα στο κεντρο του δωματιου είναι πολύ μειωμένο.
σε εμενα μειώνεται πολύ πάντως.

Reaction score
3.628
δεν μπερδεύω τίποτα και μπάσο ακούς παντού αλλα στο κεντρο του δωματιου είναι πολύ μειωμένο.
σε εμενα μειώνεται πολύ πάντως.
Βρε μηπως εσυ ακους μονο τους ρυθμους του δωματιου;; :lol:

Παιξε με Room Sim και δες τι γινεται στο 50%.Σοβαρα τωρα-καποιο θεμα πρεπει να εχεις!Εγω δεν ειχα αυτο το συμβαν οσο επαιζα με τη θεση ακροασης...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius