Poll περί δικάναλου - πολυκάναλου ήχου

Δικάναλος ή πολυκαναλος;

• Total voters
    199
Reaction score
410
Σίγουρα θα περιμένουμε κι άλλες συμμετοχές, ξέρω αρκετούς πολυκαναλους που δεν ψήφισαν ακόμα, και βεβαίως πολλοί με δικάναλα σεταπ. ;)
...οι οποίοι φυσικά δεν ασχολούνται με τέτοιου είδους .... (να το πω ή θα διαγραφώ;))...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
...οι οποίοι φυσικά δεν ασχολούνται με τέτοιου είδους .... (να το πω ή θα διαγραφώ;))...
θα μας τιμήσεις όμως με τη ψήφο σου μιας και έκανες το κόπο να διαβάσεις τα ποστ του poll?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.910
ο jio πρέπει να παίζει καλύτερα 2καναλο από πολυκάναλο έχω την εντύπωση ;)
αυτό Κωστή μόνο από τις δυνανότητες ριμαπ του τριννοφ(που είναι πολλές) εξαρτάται....το στήσιμο έχει τα θεματάκια του (όπως των περισσότερων συνήθως σε σαλόνια)

αλλά πιστεύω και 3κάναλος ακόμα θα μαμεί αν δεν του κάθονται καλά τα σαράουντ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.226
Ο Τζιοβάνι, με τα εξαιρετικά τερατώδη μόνιτορ της PMC, ήταν ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο δικαναλου ακούσματος πριν αποφασίσει να μπει στη διαδικασία να στήσει πολυκάναλο.

Μάλιστα, όσο ήταν σε δικάναλο, διέθετε ήδη τα δύο "σαμπ" της φίρμας, τα ενσωματωμένα ως βάσεις στο γιγάντιο δορυφόρο της PMC, αυτό το έξοχο main monitor.

Βεβαίως, αφού προχώρησε σε πολυκάναλο σεταπ, τα δικά του τα σχόλια περί της υπεροχής του πολυκάναλου ακούσματος που είχε σε σχέση με το προηγούμενο άκουσμα, είναι εκεί στο θρεντ του, όπως και τα δικά του σχόλια για την υπεροχή του ακούσματος με την προσθήκη των μεγάλων σαμπ της svs.

Κάθε σκαλί που ανέβαινε, ήταν θετικό στο τελικό αποτέλεσμα που μπορούσε να απολαύσει, και είναι βέβαιο πως θα προχωρήσει σε ιμερσιβ σεταπ, με ηχεία στο ταβάνι, για να κερδίσει μια ακόμα διάσταση στην μουσική σκηνή. ;)

daharis666

Moderator
Reaction score
79.910
Δηλαδή και εγώ που έχω 8 στο ταβάνι είμαι immersive ; Και κάθομαι και ακούω δικάναλα ; :p
που ζεις καλέ? σε διάδρομο ανακοινώσεων? :laugh:

Reaction score
2.803
Ναι, το είδα, έχεις δίκιο.
Σφάλμα της πλατφόρμας προφανώς.

Έδωσα εξ'αρχής περιορισμό να έχεις τη δυνατότητα μόνο μιας επιλογής, άρα κάτι δε δουλεύει σωστά σε αυτή την ρύθμιση.

Μικρό το κακό. ;)

Στην ουσία βγαίνει το συμπέρασμα πως είναι αρκετά τα ενεργά μέλη σε αυτό το φόρουμ που ήδη έχουν τη δυνατότητα να ακούνε πολυκαναλα τη μουσική τους (20%), και άλλο ένα σημαντικό ποσοστό (15%) αν και όταν μπορέσει θα στήσει πολυκάναλο σεταπ για τη μουσική του, ενώ ένα επίσης σημαντικό ποσοστό (13%) δεν έχει τη δυνατότητα να στήσει πολυκάναλο σεταπ (είτε για οικονομικούς λόγους είτε διότι δεν μπορεί στον κοινόχρηστο οικογενειακό χώρο που ακούει μουσική να βάλει 7 και 10 ηχεία, σαφώς είναι αντικειμενικά τα προβλήματα και σεβαστά) οπότε θα παραμείνει στο δικάναλο σεταπ.

Κακά τα ψέματα, το στήσιμο ενός αξιόλογου πολυκάναλου σεταπ όταν ήδη έχεις ένα αξιοπρεπές δικάναλο, σημαίνει σημαντικά επιπρόσθετα έξοδα για αγορά ανάλογης ποιότητας επιπρόσθετων ηχείων, και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για περιφερικά ηχεία και η αλλοίωση της αισθητικής ενός κοινόχρηστου χώρου με πολλαπλά ηχεία δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή από τη σύζυγο, γνωστά και απολύτως σεβαστά προβλήματα.

Είναι ευκόλως εννοούμενο πως οι λίγοι και τυχεροί με dedicated χώρο για μουσική (ή/και κινηματογράφο) είναι αυτοί που έχουν εύκολα τη δυνατότητα σε αυτήν την ιστορία..

Κώστα, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι, ας πούμε πώς κάποιος δεν μπορεί να βάλει 5/7 η 12 ίδια ηχεία για τους λόγους που προανέφερες και προτιμήσει την λύση των εταιρειών που έχουν ολοκληρωμένες σειρές π.χ έχω δει αυτές της Focal και είναι εξαιρετικές, πιστεύεις πως καλύπτουν τον μέσο (ή και παραπάνω) ακροατή σχετικά με τις απαιτήσεις της πολυκάναλης μουσικής (βέβαια ο κύριος λόγος που θα πάρει κάποιος είναι για το hc).

Reaction score
15.543
αυτό Κωστή μόνο από τις δυνανότητες ριμαπ του τριννοφ(που είναι πολλές) εξαρτάται....το στήσιμο έχει τα θεματάκια του (όπως των περισσότερων συνήθως σε σαλόνια)

αλλά πιστεύω και 3κάναλος ακόμα θα μαμεί αν δεν του κάθονται καλά τα σαράουντ
Με τον τρινοφ αν έφτιαξε καμπυλη στέρεο θα είναι πάρα πολύ ωραίος.... Πριν δεν είχε τρινοφ να τα φτιάξει ;)

Reaction score
6.204
Έπρεπε να είχες προσθέσει κάπου το εξής: "Ακούω δικαναλα τις δικαναλες εγγραφές γιατί το unmixing που κάνει ο ενισχυτής μου είναι για πέταμα και το στήσιμο που έχω τα ηχεία μου στο πολυκαναλο είναι για γέλια. Οι πολυκαναλες εγγραφές ακόμα και στο απαράδεκτο σύστημα που έχω ακούγονται επίπεδα πάνω από τις δικαναλες έτσι κι αλλιώς." Νομίζω οτι αντιπροσωπεύει πολλούς αυτό.

P

PMC

Guest
[QUOTE
ο jio πρέπει να παίζει καλύτερα 2καναλο από πολυκάναλο έχω την εντύπωση ;)
Είναι πραγματικά πολύ,πολύ κοντά .
Μια μικρή υπέροχη υπέρ του πολυκαναλου σε κάποιες παραγωγές. ( σε ατμόσφαιρα )

Από την άλλη όμως σε κάποιες άλλες παραγωγές ακούς ξαφνικά ήχους από μεμονωμένα σημεία γύρω και πίσω που ( προσωπική μου άποψη πάντα -και έχω καταλήξει σε αυτό μετά από αρκετή ακρόαση ) σε ξαφνιάζουν και σε τρομάζουν.....και δυστηχως έτσι δεν μπορείς να ηρεμήσεις και να απολαύσεις αυτό που ακούς.

( πιστεύω θα έχουν γυρίσει κιαλλοι να δουν ποιος μπήκε από την πόρτα όταν ταιριάζει κάποιος ηχος αλλά τελικά διαπιστώνεις ότι δεν μπήκε κανείς απλά ο μηχανικός του ηχου έβαλε να ακουστεί κάτι από εκεί που είναι η πόρτα.....ελπίζω να με καταλάβατε.)

Υπάρχουν δίσκοι που έχει γίνει επιδεικτική τοποθέτηση ήχων σε πίσω Ηχεια αλλά αυτό έχει διαφορετικό-αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό .....
Pink Floyd - welcome to the machine

38991F31-A57D-400D-8093-DA8E4D474CD3.jpeg

Αυτό το τραγούδι ( welcome to the machine ) είναι για επίδειξη πολυκαναλου ηχου.
Σε βάζει μέσα στο εργοστάσιο . Ακριβως ανάμεσα σε μηχανές που δουλεύουν .
Όμως ( συνηθισμένος κιόλας από τον τρόπο που ακούς μουσική σε άλλους χώρους που αναγκαστικα χρησιμοποιείς δυο μόνο Ηχεια ) ξαφνιάζεσαι στο άκουσμα....

Last edited by a moderator:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.910
Στο σαλονάκι μου φίλε. 4 surround και 4 atmos ταβανιασμένα σε τράβες.
Περνάνε τα ελικόπτερα στις ταινίες φοβερά λέμε... Χαμός!! :biggrin: :biggrin:
που να ξέρω ρε μάστορι...δώσε καμιά φωτό στο λαό να μας φτιάξεις:party:
Με τον τρινοφ αν έφτιαξε καμπυλη στέρεο θα είναι πάρα πολύ ωραίος.... Πριν δεν είχε τρινοφ να τα φτιάξει ;)
σχεδόν συμφωνώ...αλλά
γιατί όχι και 3κάναλα?
που πάλι ξέρουμε ότι υπερέχει στην σκηνή

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.964
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid