Poll περί δικάναλου - πολυκάναλου ήχου

Δικάναλος ή πολυκαναλος;

• Total voters
    199
Reaction score
3.628
Δηλαδή και εγώ που έχω 8 στο ταβάνι είμαι immersive ; Και κάθομαι και ακούω δικάναλα ; :p
Αυτος μηπως δεν ειναι ιμερσιβ και ειναι εξεσιβ; :)

[QUOTE

Είναι πραγματικά πολύ,πολύ κοντά .
Μια μικρή υπέροχη υπέρ του πολυκαναλου σε κάποιες παραγωγές. ( σε ατμόσφαιρα )

Από την άλλη όμως σε κάποιες άλλες παραγωγές ακούς ξαφνικά ήχους από μεμονωμένα σημεία γύρω και πίσω που ( προσωπική μου άποψη πάντα -και έχω καταλήξει σε αυτό μετά από αρκετή ακρόαση ) σε ξαφνιάζουν και σε τρομάζουν.....και δυστηχως έτσι δεν μπορείς να ηρεμήσεις και να απολαύσεις αυτό που ακούς.

( πιστεύω θα έχουν γυρίσει κιαλλοι να δουν ποιος μπήκε από την πόρτα όταν ταιριάζει κάποιος ηχος αλλά τελικά διαπιστώνεις ότι δεν μπήκε κανείς απλά ο μηχανικός του ηχου έβαλε να ακουστεί κάτι από εκεί που είναι η πόρτα.....ελπίζω να με καταλάβατε.)

Υπάρχουν δίσκοι που έχει γίνει επιδεικτική τοποθέτηση ήχων σε πίσω Ηχεια αλλά αυτό έχει διαφορετικό-αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό .....
Pink Floyd - welcome to the machine

View attachment 162988

Αυτό το τραγούδι ( welcome to the machine ) είναι για επίδειξη πολυκαναλου ηχου.
Σε βάζει μέσα στο εργοστάσιο . Ακριβως ανάμεσα σε μηχανές που δουλεύουν .
Όμως ( συνηθισμένος κιόλας από τον τρόπο που ακούς μουσική σε άλλους χώρους που αναγκαστικα χρησιμοποιείς δυο μόνο Ηχεια ) ξαφνιάζεσαι στο άκουσμα....
Φιλε Jiovanni και στο δικαναλο μου ακουγονται ηχοι απο τελειως πλαγια απο το κεφαλι μου και μερικες φορες ακομα πιο πισω!Προσφατα το εζησα με ενα κομματι των Dead can dance και στην πρωτη φωνη νομιζα οτι φωναζε καποιος απο πισω μου.Νομιζω ηταν το κομματι Nierika.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.892
Ας κάνει άλλη μια μνήμη να ακούσει...

Αλλά θα χάσει ύψος υποψιάζομαι λόγω των LR ;)
κατάλαβα ότι εκεί θα το πήγαινες....αλλά
πιστεύω από αυτά που έχουν ακουστεί...ότι το ριμάπ τα καταφέρνει εξαιρετικά ως προς αυτό...(.το ύψος δηλαδή)
αντιθέτως έχω αμφιβολίες ως προς τα σαράουντ...που έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο

αλλά αυτό μόνο όσοι άκουσαν μπορούν να απαντήσουν και ο Τοολανδρος :laugh: :lol:

Reaction score
6.808
Ας κάνει άλλη μια μνήμη να ακούσει...

Έτσι ακριβώς, ίσως μόνο με το κεντρικό εγκατεστημένο ψηλά να έχεις πελώρια σκηνή όπως και στο δικάναλο.

P

PMC

Guest
αλλά πιστεύω και 3κάναλος ακόμα θα μαμεί
Ομολογώ πως αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.
Την διαφορα από δικαναλο σε τρικαναλο.
Έχω ακούσει και τα δυο αλλά διαφορες δεν ακούω. Τουλάχιστον όχι κάτι ιδιαίτερο.
Έχω ακούσει και τον @Dimifoot που επιμένει σχετικά αλλά δεν μπορώ να συμμεριστώ την άποψη του.

Για ποιους λόγους μπορεί κάποιος να κερδίζει τοποθετώντας επιπλέον ένα κεντρικό ηχείο ?
Τι ακριβως κερδίζει ?
Προυποθεση ασφαλώς να είναι μια και μόνο μια η θέση ακροασης . ( η δίκη μου :dance2:)

σχεδόν συμφωνώ...αλλά
γιατί όχι και 3κάναλα?
που πάλι ξέρουμε ότι υπερέχει στην σκηνή

Last edited by a moderator:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
πιστεύω από αυτά που έχουν ακουστεί...ότι το ριμάπ τα καταφέρνει εξαιρετικά ως προς αυτό....

αλλά αυτό μόνο όσοι άκουσαν μπορούν να απαντήσουν και ο Τοολανδρος :laugh: :lol:
όχι βρε..εγώ δε ξέρω απ αυτά...απλά απολαμβάνω τις immersive εμπειρίες σου!!:tongue::tongue:..συνέχισε!!....δώσε γνώση στο λαό!:roflmao::roflmao:

P

PMC

Guest
Κάνει ρεμαπινγκ και είναι προς ωφελος του τρικαναλου αλλά εγώ και χωρίς τριννοβ ακριβως εκεί που ακούγεται και με τριννοβ το ακούω το ύψος.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.892
Ομολογώ πως αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.
Την διαφορα από δικαναλο σε τρικαναλο.
Έχω ακούσει και τα δυο αλλά διαφορες δεν ακούω. Τουλάχιστον όχι κάτι ιδιαίτερο.
Έχω ακούσει και τον @Dimifoot που επιμένει σχετικά αλλά δεν μπορώ να συμμεριστώ την άποψη του.

Για ποιους λόγους μπορεί κάποιος να κερδίζει τοποθετώντας επιπλέον ένα κεντρικό ηχείο ?
Τι ακριβως κερδίζει ?
όπως είχε πει και ο Μπούτιας...δεν χρειάζεται να διαβάσεις σεντόνια ολόκληρα...
με 2-3 εικόνες φαίνεται το γιατί

58a2431c5c42bd78ee75ededf7b20be5.jpg
image.jpg

Reaction score
15.543
πιστεύω από αυτά που έχουν ακουστεί...ότι το ριμάπ τα καταφέρνει εξαιρετικά ως προς αυτό...(.το ύψος δηλαδή)
Τα τοποθέτησε σωστά ο jio τα ακούσματα του... Όσο για το ύψος δεν ξέρω, σαν το φυσικό ύψος δεν ;)

daharis666

Moderator
Reaction score
79.892
όχι βρε..εγώ δε ξέρω απ αυτά...απλά απολαμβάνω τις immersive εμπειρίες σου!!:tongue::tongue:..συνέχισε!!....δώσε γνώση στο λαό!:roflmao::roflmao:
άσε Τοολανδρε.... θα φας τη μέρα σου σε σκέψεις.....
μη σε χάσουμε πρόωρα :gotcha: :cry: :lol:
σαν το φυσικό ύψος δεν ;)
συμφωνώ.....

αλλά θυμάμαι την αντίδραση του Μελίδη όταν πήγε στον Εαρ και άκουσε
και πόσο εντύπωση του είχε κάνει ο ήχος του κεντρικού που ερχόταν από ψηλά παρά το χαμηλό ύψος του

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.317
-> νταχαρης ξου ξου ξου φορ μοντερειτορ....
ιμερζιβ ποστς σινς δε μπικινι (γκ)
-> το ηχοσυνολο ομοιαζει με τις αναρτησεις.....ετσι εχουμε μονοχνωτα μονοκαναλα....διπροσοπα... διπολικα... δισδιαστατα...δικαναλα... και παει λεγοντας... σιγουρα λοιπον εξαρταται απο την φυση του κατωχου και του εκαστωτε γραφοντως....
βεβαιως θα υπαρχουν φωτεινες(ή σκοτεινες εξαιρεσεις)... 🐒 :smoke:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.964
Κι εγω ακουω φωνες απο πισω κι ειναι συνηθως η μικρη που γκρινιαζει, απο πλαγια αριστερα πολυ ει ναι συνηθως περιστερια απ το μπαλκονι, απο πλαγια κι εξω πολυ δεξια ειναι απ την εισοδο στ ασανσερ η αν φωναζει πολυ ο διπλανος.

8-):fuckyou::roflmao:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.892
-> νταχαρης ξου ξου ξου φορ μοντερειτορ....
ιμερζιβ ποστς σινς δε μπικινι (γκ)
φιλαράκ....αρβανίτικα δεν ξέρς και έπιασες τα καλιαρντά? :laugh:

Reaction score
15.543
συμφωνώ.....

αλλά θυμάμαι την αντίδραση του Μελίδη όταν πήγε στον Εαρ και άκουσε
και πόσο εντύπωση του είχε κάνει ο ήχος του κεντρικού που ερχόταν από ψηλά παρά το χαμηλό ύψος του
Όπως ξέρεις σε πολυκαναλο και immersive η παραγωγή παίζει στο πως θέλουν να ακουστεί... οπότε παίζει και ανάλογα η τοποθέτηση που έχεις κάνει στο κεντρικο κ. λ. π... Υπάρχουν παραγωγές που δεν καταλαβαίνεις την διαφορά και παραγωγές που βγάζουν ματιά... εεεε αφτια ήθελα να πω.

Είναι δύσκολο τα πολλά ηχεία.. Δεν είναι μόνο να δώσεις λ7 ;)

Reaction score
3.628
Κι εγω ακουω φωνες απο πισω κι ειναι συνηθως η μικρη που γκρινιαζει, απο πλαγια αριστερα πολυ ει ναι συνηθως περιστερια απ το μπαλκονι, απο πλαγια κι εξω πολυ δεξια ειναι απ την εισοδο στ ασανσερ η αν φωναζει πολυ ο διπλανος.

8-):fuckyou::roflmao:
Ι φιιλ γιου,μαν!Σε πιστευω! :biggrin:

@daharis666 το μεταβλητο υψος υπαρχει και στο δικαναλο,αρκει να υπαρχει εξαρχης στην ηχογραφηση.Αν ειναι τεχνητο για λογους εντυπωσιασμου...βραστα!

daharis666

Moderator
Reaction score
79.892
Όπως ξέρεις σε πολυκαναλο και immersive η παραγωγή παίζει στο πως θέλουν να ακουστεί... οπότε παίζει και ανάλογα η τοποθέτηση που έχεις κάνει στο κεντρικο κ. λ. π... Υπάρχουν παραγωγές που δεν καταλαβαίνεις την διαφορά και παραγωγές που βγάζουν ματιά... εεεε αφτια ήθελα να πω.

Είναι δύσκολο τα πολλά ηχεία.. Δεν είναι μόνο να δώσεις λ7 ;)
δεν υποστηρίζω κάτι διαφορετικό

αλλά από την στιγμή που αλγόριθμοι όπως το Auro 3D έχουν δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε upmixing από στερεο παραγωγές....
γιατί να θεωρούμε ότι είναι τόσο δύσκολο από έναν αντίστοιχο αλγόριθμο να πατσίσει την διαφορά ύψους σε ένα κεντρικό?
Ι φιιλ γιου,μαν!Σε πιστευω! :biggrin:

@daharis666 το μεταβλητο υψος υπαρχει και στο δικαναλο,αρκει να υπαρχει εξαρχης στην ηχογραφηση.Αν ειναι τεχνητο για λογους εντυπωσιασμου...βραστα!
και που ξέρεις ποιο είναι το ορίτζιναλ ύψος όταν λέτε ότι ένα καλώδιο σας το αλλάζει? :p :lolsign:

Υ.Γ. Όλα τεχνητά είναι
μπα..μη φοβάσαι!!..
έχω...immersive αντοχές!!:gotcha::gotcha:
αντοχές έχεις....
immersive επεξεργαστική ισχύ δεν βλέπω να έχεις....τιλτάρεις :lol:

Last edited:

Reaction score
3.628
και που ξέρεις πιο είναι το ορίτζιναλ ύψος όταν λέτε ότι ένα καλώδιο σας το αλλάζει? :p :lolsign:
Βρε Αντιχριστε :king:υπεδειξε μου ενα ποστ δικο μου που να αναφερω κατι τετοιο!

Ευλογηcon κηυιμας!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.264
Νεότερο μέλος
Mikimetal