Poll περί δικάναλου - πολυκάναλου ήχου

Δικάναλος ή πολυκαναλος;

• Total voters
    199

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.317
... κανουμε ενα ερανο απατης ... για τους καλωδιολαγνους ... "δε θα σκεφτουμε τα εξοδα" ... "στους καλητερους" (και τα σχετικα κλισε) ... πουλησω στην αναγκη ενα μερος της δισκοθηκης μου, αν βρω αγοραστη .. :smoke:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.891
Βρε Αντιχριστε :king:υπεδειξε μου ενα ποστ δικο μου που να αναφερω κατι τετοιο!

Ευλογηcon κηυιμας!
Γιάνννη μου...από σένα κρατάω μόνο τις όμορφες στιγμές.....:cry:
τα υπόλοιπα πες τα στο άμπασο ταίρι σου :laugh: :lol:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
αντοχές έχεις....
immersive επεξεργαστική ισχύ δεν βλέπω να έχεις....τιλτάρεις :lol:
βρε έχω immersive αντοχές εγώ σου λέω μη σε νοιάζει!..
κι από επεξεργασία να δεις!!:sneaky:
Εδώ εσύ λες ότι ακούς Immersive ..και το άκουσα χωρίς να κρασάρω!! :tongue: :tongue:
Αν δεν είχα μια ντουζίνα οκταπύρινους και μια κατοσταριά σλότς με μνήμες, ακόμα reboot σε safe mode θα προσπαθούσα να κάνω!!:lol::lol::lol::lol:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.891
βρε έχω immersive αντοχές εγώ σου λέω μη σε νοιάζει!..
κι από επεξεργασία να δεις!!:sneaky:
Εδώ εσύ λες ότι ακούς Immersive ..και το άκουσα χωρίς να κρασάρω!! :tongue: :tongue:
Αν δεν είχα μια ντουζίνα οκταπύρινους και μια κατοσταριά σλότς με μνήμες, ακόμα reboot σε safe mode θα προσπαθούσα να κάνω!!:lol::lol::lol::lol:
ωραία...τώρα που το βρήκες....συνέχισε σε χαμηλή θερμοκρασία....μην έχουμε 3ωρα σκέψεων πάλι...
εισαι και μακρυά...δεν μπορώ να σε φτιάξω
με το μαλακό....να μας φτάσει για όλη τη μέρα :gotcha: :roflmao:

Reaction score
6.808
Εγώ τώρα που το καλοσκέφτομαι τελικά είμαι ο πρωτοπόρος του ιμερσιβ.
Θα ψάξω να δω πότε έφερα τον av από το εξωτερικό αν και θυμάμαι ότι έχω κλείσει δυό χρόνια.
Τρέμετε ντοκτόρια και λοιποί ιμερσιβάκιδες :p :p :dance2::dance2:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
ωραία...τώρα που το βρήκες....συνέχισε σε χαμηλή θερμοκρασία....μην έχουμε 3ωρα σκέψεων πάλι...
εισαι και μακρυά...δεν μπορώ να σε φτιάξω
με το μαλακό....να μας φτάσει για όλη τη μέρα :gotcha: :roflmao:
έχεις το λόγο μου..'από δω και στο εξής θα είμαι πιο προσεκτικός με τις θερμοκρασίες μ'αυτά που ακούω harimerssive! :p :p

daharis666

Moderator
Reaction score
79.891
έχεις το λόγο μου..'από δω και στο εξής θα είμαι πιο προσεκτικός με τις θερμοκρασίες μ'αυτά που ακούω harimerssive! :p :p
ωραία...
μη γράφεις άλλο...σβήσε και κράτα για μετά.... :roflmao:

Ας κάνει άλλη μια μνήμη να ακούσει...

Αλλά θα χάσει ύψος υποψιάζομαι λόγω των LR ;)

κατάλαβα ότι εκεί θα το πήγαινες....αλλά
πιστεύω από αυτά που έχουν ακουστεί...ότι το ριμάπ τα καταφέρνει εξαιρετικά ως προς αυτό...(.το ύψος δηλαδή)
αντιθέτως έχω αμφιβολίες ως προς τα σαράουντ...που έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο

αλλά αυτό μόνο όσοι άκουσαν μπορούν να απαντήσουν και ο Τοολανδρος :laugh: :lol:
όχι βρε..εγώ δε ξέρω απ αυτά...απλά απολαμβάνω τις immersive εμπειρίες σου!!
:tongue::tongue:..συνέχισε!!....δώσε γνώση στο λαό!:roflmao::roflmao:

Α! και που σαι Τοολανδρε...για να μην το ξεχάσω....
όταν μιλάω με τον Κεφάλα...μην πετάγεσαι σαν την φούτσα....:cry:
θα σε παίξω και σήμερα....μη στενοχωριέσαι... :lol: :lol:

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
ωραία...
μη γράφεις άλλο...σβήσε και κράτα για μετά.... :roflmao:

Α! και που σαι Τοολανδρε...για να μην το ξεχάσω....
όταν μιλάω με τον Κεφάλα...μην πετάγεσαι σαν την φούτσα....:cry:
θα σε παίξω και σήμερα....μη στενοχωριέσαι... :lol: :lol:
συγνώμη daharimmersive....
:gamer::gamer: :party: :party: :gotcha::dance2:

Reaction score
15.543
δεν υποστηρίζω κάτι διαφορετικό

αλλά από την στιγμή που δείγματα αλγοριθμων όπως το Auro 3D έχουν δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε upmixing από στερεο παραγωγές....
γιατί να θεωρούμε ότι είναι τόσο δύσκολο σε έναν αντίστοιχο αλγόριθμο να πατσίσει την διαφορά ύψους σε ένα κεντρικό?
.....αυτο με τα εικονικα ηχεια δεν μαρεσει, δεν εχω ακουσει ποτε κατι καλο....ολα κατω του μετριου...:biggrin:

Αν εχεις ηχεια πανω - κατω οπως το auro και θες να μεταφερεις το υψος το καταλαβαινω......με ενα μονο ηχειο μπορει να γινει ως ενα σημειο αλλα το αποτελεσμα δεν θα ειναι τοσο καλο....αυτο εννοω και λεω σαν το φυσικο δεν.

μην ξεχναμε βεβαια οτι ολοι μιλαμε για ρυθμισεις εικονας -ηχου και βλεπουμε - ακουμε πολλες φορες ξαπλα :laugh:
......βοηθαει αρκετα το immersive στο οτι δεν χρειαζεται να εισαι ευζωνας για να μην χανεις σε αισθηση ;)

Last edited:

Reaction score
11.217
Καλημέρα κι από δω! :drinks:

:party::party::party:
Αρκετή η συμμετοχή, 87 ψήφισαν ήδη!

Το ποσοστό των πολυκάναλων σεταπ είναι συνολικά στο 20% μέχρι στιγμής.

Το 75% ακούει δικάναλα, και τμήμα αυτού του ποσοστού (15%) σκοπεύει αν μπορέσει να πάει σε πολυκάναλο.

Από τις ως τώρα συμμετοχές, φαίνονται 17 άνθρωποι εδώ μέσα να έχουν καταφέρει να ακούν πολυκαναλα τις μουσικές τους, πράγμα που βεβαίως κρίνεται πολύ θετικό. ;)

Σίγουρα θα περιμένουμε κι άλλες συμμετοχές, ξέρω αρκετούς πολυκαναλους που δεν ψήφισαν ακόμα, και βεβαίως πολλοί με δικάναλα σεταπ. ;)
Εγώ, από αυτή στιγμή 14:30 στις 24-04-2020 και πέρα, ακούω πολυκάναλα. Έφυγα από το 2.1 στο κυρίως σύστημα και πήγα σε 4.1
Κανονικά πρέπει να αλλάξω την ψήφο μου.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.140
Από την άλλη όμως σε κάποιες άλλες παραγωγές ακούς ξαφνικά ήχους από μεμονωμένα σημεία γύρω και πίσω που ( προσωπική μου άποψη πάντα -και έχω καταλήξει σε αυτό μετά από αρκετή ακρόαση ) σε ξαφνιάζουν και σε τρομάζουν.....και δυστηχως έτσι δεν μπορείς να ηρεμήσεις και να απολαύσεις αυτό που ακούς.
Περιγράφεις πολύ σωστά το πρόβλημα που εχεις στον χώρο σου με την τοποθέτηση των surrounds πολύ πολύ κοντά στην θέση ακρόασης. :thumbsup:
Τα έχουμε πει στο παρελθόν αυτά.
Για ποιους λόγους μπορεί κάποιος να κερδίζει τοποθετώντας επιπλέον ένα κεντρικό ηχείο ?
Τα γράφει το βιβλίο. Πάλι. Διάβασέ το, θα σου λυθούν όλες οι απορίες. ;)
Απο κει ειναι και τα διαγράμματα που έβαλε ο @daharis.

Κάνει ρεμαπινγκ και είναι προς ωφελος του τρικαναλου
Το remapping καθ´ ύψος (3D) λειτουργεί μόνο αν εχεις ηχεία οροφής/ύψους. Αλλιως πρέπει να ειναι στο 2D η ρύθμιση, υποχρεωτικά (το γράφει το manual)

daharis666

Moderator
Reaction score
79.891
.....αυτο με τα εικονικα ηχεια δεν μαρεσει, δεν εχω ακουσει ποτε κατι καλο....ολα κατω του μετριου...:biggrin:

Αν εχεις ηχεια πανω κατω και θες να μεταφερεις το υψος το καταλαβαινω......με ενα μονο ηχειο μπορει να γινει ως ενα σημειο αλλα το αποτελεσμα δεν θα ειναι τοσο καλο....αυτο εννοω και λεω σαν το φυσικο δεν.

μην ξεχναμε βεβαια οτι ολοι μιλαμε για ρυθμισεις εικονας -ηχου και βλεπουμε -ακουμε πολλες φορες ξαπλα :laugh:
......βοηθαει αρκετα το immersive στο οτι οτι δεν χρειαζεται να εισαι ευζωνας και να μην χανεις σε αισθηση ;)
μα φυσικά και η ορθή τοποθέτηση δεν αντικαθισταται στο 100% από κάποια φίλτρα

εδώ ο Εαρ-Monk
giphy (12).gif
:lolsign:

καθόταν με λειζερ να αλφαδιάσει τα πάντα για να μην έχει τέτοια επέμβαση από τον προ του...

στου Τζιοβάνι...δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει τόσο τρομερή δουλειά στο κεντρικό το ριμαπινγκ....

Last edited:

Reaction score
3.628
Ομολογώ πως αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.
Την διαφορα από δικαναλο σε τρικαναλο.
Έχω ακούσει και τα δυο αλλά διαφορες δεν ακούω. Τουλάχιστον όχι κάτι ιδιαίτερο.
Έχω ακούσει και τον @Dimifoot που επιμένει σχετικά αλλά δεν μπορώ να συμμεριστώ την άποψη του.

Για ποιους λόγους μπορεί κάποιος να κερδίζει τοποθετώντας επιπλέον ένα κεντρικό ηχείο ?
Τι ακριβως κερδίζει ?
Προυποθεση ασφαλώς να είναι μια και μόνο μια η θέση ακροασης . ( η δίκη μου :dance2:)
Γιανννννη,το κεντρικο μειωνει-εξαφανιζει το κτενωτο φιλτρο που δημιουργειται οταν παιζουιν τα Αρ-Δε την ιδια συχνοτητα.Επισης επαναφερει το κεντρικο ειδωλο οταν τα ηχεια σου ειναι ανεπαρκως στημενα.Τριχες-κατα την γνωμη μου.

Σου ειχα πει προ μηνων οτι αν αρχισεις το διαβασμα και δεις τις εικονες,θα απογοητευτεις για το πως πρεπει να ειναι τοποθετημενα τα πλαγιο-οπισθια ηχεια,αλλα δεν το συνεχισα διοτι φοβηθηκα πιθανη παρεξηγηση.:hi:

Reaction score
15.543
μα φυσικά και η ορθή τοποθέτηση δεν αντικαθισταται στο 100% από κάποια φίλτρα

εδώ ο Εαρ-Monk
View attachment 163008 :lolsign:

καθόταν με λειζερ να αλφαδιάσει τα πάντα για να μην έχει τέτοια επέμβαση από τον προ του...

στου Τζιοβάνι...δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει τόσο τρομερή δουλειά στο κεντρικό το ριμαππινγκ....

θελει αποσταση ακροασης και κλιση του σωματος τετοια ωστε να το φερεις ως ενα σημειο.....τελος τα θαυματα.
......μικρες αποστασεις δεν βοηθανε... ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.186
Γράφονται αρκετές ανακρίβειες που οφείλονται στην έλλειψη γνώσεων.

Τα πλεονεκτήματα του κεντρικού ηχείου σε δικάναλο σεταπ είναι αντικειμενικά και δεδομένα, έχουν εξηγηθεί κατ'επαναληψιν και βρίσκονται φυσικά στο βιβλίο του Τουλ.

(Το όμοιο συμβαίνει και για τα αντικειμενικά πλεονεκτήματα των περιφερικών ηχείων)

Όσον αφορά τις θέσεις των ηχείων, και τη διόρθωση που μπορεί να κάνει το λογισμικό του τρινοβ, τα πράγματα είναι περίπλοκα.

Θα κάνω μια προσπάθεια να τα εξηγήσω.

Οι μηχανικοί που ασχολήθηκαν με το λογισμικό του τρινοβ, μπήκαν σε βάθος στα διαθέσιμα φορμά, ώστε στην αποκωδικοποίηση, η οποία γίνεται από το δικό τους λογισμικό κι όχι ένα μαύρο κουτί ως είθισται σε consumer av, έχουν πλήρη εικόνα και ανάλυση της θέσης των objects, όπως αυτά προβλέπεται να προβληθούν στην ιμερσιβ ηχόσφαιρα.

Ταυτόχρονα, έχουν καταγεγραμμένο στο λογισμικό τους, μετά τις μετρήσεις, επακριβώς το 3D σχέδιο των ηχείων σου στο χώρο.

Με αυτά τα δύο δεδομένα, επαναπροσδιορίζονται οι θέσεις των objects από το δικό τους λογισμικό, ώστε η αντιληπτή θέση των objects από τον ακροατή να είναι στην προβλεπόμενη θέση από την ηχογράφηση, ασχέτως θέσεως ηχείων.

Δηλαδή, όπως με την ισοστάθμιση στο φάσμα των συχνοτήτων γίνεται επεξεργασία του σήματος ώστε στον ακροατή να φτάνει ως έχει η ηχογράφηση, ασχέτως απόκρισης των ηχείων, έτσι και στο 2D & 3D remapping γίνεται επεξεργασία της πληροφορίας των objects ώστε να προβάλλονται στη σωστή θέση τους στο χώρο, ασχέτως θέσεως ηχείων.

Η δυνατότητα να ακούγεται λόγου χάριν η φωνή από το κεντρικό ηχείο στην προβλεπόμενη θέση ύψους στο κέντρο, όταν το ηχείο αυτό είναι σε χαμηλότερη θέση, γίνεται με επανατοποθέτηση του συγκεκριμένου object (φωνής) στο atmos φορμά, ώστε με την συγκεκριμένη θέση των ηχείων να βγει εκεί που προβλέπεται. Προφανώς δίνει τμήμα της φωνής στα εμπρός ηχεία ταβανιού, οπότε το τρίο "κεντρικού & εμπρός άνω ηχείων" να δίνει εστίαση στο κέντρο, στο σωστό ύψος.

Προφανώς δεν γίνεται να διαφοροποιήσει το ύψος όταν δεν υπάρχουν άνω ηχεία. Τότε γίνεται μόνο 2D remapping, οπότε αλλάζουν οι γωνίες των objects στον οριζόντιο άξονα μόνο, ώστε αν τυχόν δεν έχεις ας πούμε τα κυρίως ηχεία στις 30° ως προβλέπεται, να εμπλέκει τα περιφερικά για να στο βγάλει εκεί που προβλέπεται να γίνει αντιληπτό.

Εντάξει;
Εγώ, από αυτή στιγμή 14:30 στις 24-04-2020 και πέρα, ακούω πολυκάναλα. Έφυγα από το 2.1 στο κυρίως σύστημα και πήγα σε 4.1
Βεβαίως να την αλλάξεις, και καλές πολυκαναλες ακροάσεις!
Welcome to the club!

Reaction score
2.803
ότι πεις daharimmersive! :smile:

Η απάντηση ήταν χωρίς πυγμή δυστυχώς σε αυτό το ύπουλο χτύπημα κάτω από την μέση.:angel:

Χωρίς κεντρικό;
Θα προσθέσεις;;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.264
Νεότερο μέλος
Mikimetal