Το σύστημα του Wizzy

Reaction score
15.543
Τι θα κέρδιζα με πιο ψηλό RT60;
πιο ζωντανος .....ειδικα στο δικαναλο χρειαζεται...θα το δεις σε αλλους και θα καταλαβεις....
.....και η διαμορφωση καμπυλης απο 200hz και πανω αλλαζει αρκετα ανα 100hz με +/-5db ως τα 4khz
κατω απο 500hz ειναι λογικο να εχει θεμα ο εκαστοτε χωρος , αλλα πανω απο εκει δεν ειναι καλο το πανω -κατω..

Με την ισοσταθμιση θα τα φερεις αλλα δεν ξερω ποσο καλο θα ειναι το αποτελεσμα...

Παντως εχει πεσει δουλεια γιαυτο το αποτελεσμα......

Reaction score
3.628
Ενα σχολιο με σεβασμο προς τον @wizzy

Για τον χωρο σου εχω πει οτι εδωσες πολλα χρηματα για την δουλεια που εγινε και οτι δεν δοθηκε η πρεπουσα σημασια στις εξαιρετικης βλαβεροτητας πρωτες ανακλασεις.Δεν ηθελα να σε προσβαλλω απλα ειπα την γνωμη μου.Ισως να το ειδα απο την δικη μου πλευρα ετσι,που μπορω να μελετησω τα πραγματα και να βγαλω συμπερασματα χωρις τη βοηθεια επαγγελματια για ενα καλο ηχητικο αποτελεσμα.Ζηταω συγγνωμη για τον οποιο υποβιβασμο και προσβολη.

Απο εκει και περα θα ηθελα να δω ενα διαγραμμα IR ωστε να φανει τελικα αν και ποσο ελαχιστοποιηθηκαν αυτες...Για το καλο σου!

Επισης αναφερατε προσβλητικα την ανυψωση της θεσης ακροασης που εκανα.Ειναι κακο να ασχολουμαι με τον χωρο μου ωστε να παρω τα μεγιστα,με επιστημονικες και αποδεδειγμενες κινησεις παντα;Σε ενα listening room,ο σημαντικοτερος παραγοντας για σωστο ηχο,κατω απο την Σρεντερ κυριως,ειναι η θεση ακροασης!Ποσο μαλλον οταν δεν χρησιμοποιειται ισοσταθμιση και σαμπ!

Φιλικα προς ολους.

Reaction score
239
Χτες το βράδυ με την δεν-έχω-τα-λόγια-για-να-την-χαρακτηρίσω βοήθεια του @okakosolikos τελειώσαμε την τοποθέτηση των δίσκων στη δισκοθήκη!

Ο @okakosolikos ήρθε λίγο μετά τις 21:00 και "ξημερωθήκαμε". Μέχρι τις 00:30, περίπου, ανοίγαμε κούτες, βγάζαμε δίσκους, τους βάζαμε στα ράφια, συζητάγαμε και γενικά περάσαμε καλά! Το αποτέλεσμα απεικονίζεται πιο κάτω:

View attachment 117682

Άγγελε, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη βοήθεια! Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της συνεισφοράς, απλά θα σας πω ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του δωματίου συντομεύτηκε κατά - τουλάχιστον - 1 εβδομάδα! Σήμερα το πρωί μίλησα με τον τύπο που θα τοποθετήσει το χαλί και θα έρθει την Πέμπτη. Εάν δεν προλάβει να τελειώσει την ίδια ημέρα, θα τελειώσει την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα στηθεί το ηχοσύστημα!!! FUCK, YEAH!!!

@PURETONE & @Gebreselassie το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στήνουμε, ακούτε;;;; Η παρουσία σας επιβάλεται! Ο @okakosolikos θα είναι επίτημος προσκεκλημένος-επίσημος φωτογράφος της όλης διαδικασίας!

Υ.Γ. 1: Πousti @costas EAR με έφαγες, ρε μπαγάσα.... Μπαίνει σήμερα το πρωί η σύζυγός μου στο δωμάτιο, "κόβει" τη δισκοθήκη τιγκαρισμένη (σχεδόν) από δίσκους και τι μου λέει...;;; "Να σου πω, τώρα που δεν έχει χώρο για άλλους δίσκους, θα βάλεις Spotify, σωστά;":lol::lol::lol: Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό! Λέω, δεν είναι δυνατόν, δεν είναι δυνατόν αυτό που ακούνε τα αυτιά μου, δεν γίνεται, πρέπει να έχει λογαριασμό στο AVSite και να μην το ξέρω κι ανταλλάζει pms με τον Κώστα!!!
Φιλε εχω πολλους δίσκους house, trance κτλπ τους θες η μονο μεταλ; 😁 δεν προκειται να ξαναπαρω πικαπ. Μονο ευκολιες απο εδω και περα 😅

Reaction score
239
Θα σε φτιαξω!. Δυο τεκνικς να παρεις και θα σου μαθω αλλα κολπα. Να βαλεις και κανενα lazer, foam machine και τελειωσε το δωματιο

Reaction score
239
Μπαρα φιλε! Eχω και ειδικη μηχανη για καθαρισμα των χαλιων, να προσεχεις πολυ την μοκετα και αν χρεαστεις κατι μου λες. Περα απ την πλακα, ολα τελεια. Μακαρι να μπορουσα και εγω να ειχα χωρο για dedicated

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.631
Στο χώρο απαγορεύεται η είσοδος με κάθε είδους ποτό και φαγητό. Οπότε το καθάρισμα είναι εύκολη υπόθεση. Ευχαριστώ πάντως.

Reaction score
1.145
Στο χώρο απαγορεύεται η είσοδος με κάθε είδους ποτό και φαγητό. Οπότε το καθάρισμα είναι εύκολη υπόθεση. Ευχαριστώ πάντως.
Με μια και μοναδική και τελευταία εξαίρεση του κακού του λύκου 😜😜😜

wizzy

Reaction score
21.631
Όταν μπήκες εσύ μέσα, δεν είχε στρωθεί το χαλί. ;)
Για δοκίμασε να το κάνεις τώρα...:smg:

wizzy

Reaction score
21.631
(απαντάω εδώ για να μην χαλάμε - κι άλλο - το άλλο thread)

Αν λες για του @wizzy ,του υπεδειξα τα λαθη και τα προβληματα του χωρου του,με πρακτικες λυσεις.Δεν ελαβα καποια επιστημονικη απαντηση.

Αν του αρεσει ετσι και δεν θελει να τον βελτιωσει,δικαιωμα του.
Ρε φιλαράκι, σοβαρά μιλάς τώρα; Δύο σελίδες μετρήσεις και διαγράμματα και δεν σου φτάνουν για να κρίνεις (
:gotcha:
) και θέλεις κι επιστημονική απάντηση;

Από ποιον; Από εμένα που μου έχεις πει ότι εάν μου ανοίξεις κουβέντα για ακουστική θα σε κοιτάω σαν μπούφος; Ή από τον μηχανικό που σχεδίασε το δωμάτιο; Σοβαρά μιλάς τώρα; Ο άνθρωπος έχει δημοσιεύσει paper στην AES και περιμένεις να ασχοληθεί μαζί σου; Ή μήπως επειδή δεν ανέβασα το διάγραμμα Impulse Response που ζήτησες, αυτομάτως σημαίνει ότι δεν πήρες "επιστημονική απάντηση";

Και ποιες ήταν οι βελτιώσεις που πρότεινες; Τι ακριβώς είδες που επιδέχεται βελτίωσης; Οι πρώτες ανακλάσεις; Πώς το έκρινες; Από τις φωτογραφίες στις οποίες δεν φαίνονται οι επενδύσεις πίσω από τη διάτρητη γυψοσανίδα; Κι αφού σου εξήγησα τι έχει από πίσω τους, επιμένεις; Σοβαρά μιλάς τώρα;

Reaction score
3.628
(απαντάω εδώ για να μην χαλάμε - κι άλλο - το άλλο thread)

Ρε φιλαράκι, σοβαρά μιλάς τώρα; Δύο σελίδες μετρήσεις και διαγράμματα και δεν σου φτάνουν για να κρίνεις (
:gotcha:
) και θέλεις κι επιστημονική απάντηση;

Από ποιον; Από εμένα που μου έχεις πει ότι εάν μου ανοίξεις κουβέντα για ακουστική θα σε κοιτάω σαν μπούφος; Ή από τον μηχανικό που σχεδίασε το δωμάτιο; Σοβαρά μιλάς τώρα; Ο άνθρωπος έχει δημοσιεύσει paper στην AES και περιμένεις να ασχοληθεί μαζί σου; Ή μήπως επειδή δεν ανέβασα το διάγραμμα Impulse Response που ζήτησες, αυτομάτως σημαίνει ότι δεν πήρες "επιστημονική απάντηση";

Και ποιες ήταν οι βελτιώσεις που πρότεινες; Τι ακριβώς είδες που επιδέχεται βελτίωσης; Οι πρώτες ανακλάσεις; Πώς το έκρινες; Από τις φωτογραφίες στις οποίες δεν φαίνονται οι επενδύσεις πίσω από τη διάτρητη γυψοσανίδα; Κι αφού σου εξήγησα τι έχει από πίσω τους, επιμένεις; Σοβαρά μιλάς τώρα;
Σοβαρα μιλαω και χωρις ιχνος ειρωνιας ή υποβιβασμου πλεον.Αν σε ειχα προσβαλλει πιο παλια,ηταν σιγουρα λογω προκλησης σου.

Καποια πραγματα φαινονται.Δεν βλεπω φροντιδα για αποφυγη των πλαινων ανακλασεων και δεν θυμαμαι αν ειχα προσεξει και κατι αλλο.Σου ειχα προτεινει να κανεις ενα πειραματακι,να δεις πως θα βελτιωθει η στερεοφωνια σου.

wizzy

Reaction score
21.631
Καποια πραγματα φαινονται.Δεν βλεπω φροντιδα για αποφυγη των πλαινων ανακλασεων
Επιμένεις.
Σου ειχα προτεινει να κανεις ενα πειραματακι,να δεις πως θα βελτιωθει η στερεοφωνια σου.
Για θύμισέ με.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.064
να σου πω....
κουμάντο στα δικά σου....

εγώ έχω ώρα για μλκιες :laugh: :lol:
Λέω να μαζέψω όλα τα σκρινσοτ από τις μλκιες και ίσως είναι καλή ιδέα να παν για έκδοση βιβλίου.

Με κάνα τίτλο πχιασάρικο, τίποτα σε στυλ "ο νταχαρης σεξιστής και η γενετήσια υπόσταση", σε εκδόσεις Ζαπαντη, και φυσικά προλογίζει ο εκδότης, οπισθόφυλλο ο ζαπαντης με κουβέρτα.

Χαμός θα γίνει.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.843
Λέω να μαζέψω όλα τα σκρινσοτ από τις μλκιες και ίσως είναι καλή ιδέα να παν για έκδοση βιβλίου.

Με κάνα τίτλο πχιασάρικο, τίποτα σε στυλ "ο νταχαρης σεξιστής και η γενετήσια υπόσταση", σε εκδόσεις Ζαπαντη, και φυσικά προλογίζει ο εκδότης, οπισθόφυλλο ο ζαπαντης με κουβέρτα.

Χαμός.
εμένα βάλτε με στα σπεσιαλ θεκς... :laugh:
ο τίτλος πρέπει να εκπέμπει και όλο το μεγαλείο της καλαμιάς,της κούτας και της κουβέρτας:lolsign:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.884
Members
38.254
Νεότερο μέλος
PanosLouis