Καλώδια και θύματα

Reaction score
571
τα ηχητικά που έχω ειναι χαμηλού κόστους άρα χρησιμοποιώ καλώδια που υπάρχουν στη συσκευασίες των προιόντων .
Για τα ηχεία έχω Supra σχετικά φθηνά,τα είχα αγοράσει επι δρχ.
Ενα απόγευμα πρίν πολλά πολλά χρόνια μου έφεραν ενα Ντεσκαντέλ (άγνωστη για μένα) ιντρεκονέκτ ασημένιο και το έβαλα στο cd pioneer pds505 .Η διαφορά χαώδης νόμιζα ότι άλλαξα cd.το κόστος όμως εξωφρενικά ακριβό για μένα.
Αν έπαιρνα πάντως θα ήταν τα DNM είναι ελαφρά ,διακριτικά αλλά και πάλι ακριβά.
καταραμένη φτώχια

Reaction score
12.264
τα ηχητικά που έχω ειναι χαμηλού κόστους άρα χρησιμοποιώ καλώδια που υπάρχουν στη συσκευασίες των προιόντων .
Για τα ηχεία έχω Supra σχετικά φθηνά,τα είχα αγοράσει επι δρχ.
Ενα απόγευμα πρίν πολλά πολλά χρόνια μου έφεραν ενα Ντεσκαντέλ (άγνωστη για μένα) ιντρεκονέκτ ασημένιο και το έβαλα στο cd pioneer pds505 .Η διαφορά χαώδης νόμιζα ότι άλλαξα cd.το κόστος όμως εξωφρενικά ακριβό για μένα.
Αν έπαιρνα πάντως θα ήταν τα DNM είναι ελαφρά ,διακριτικά αλλά και πάλι ακριβά.
καταραμένη φτώχια
Θυμάσαι τί άκουσες; Τί διαφορές παρατήρησες;

Reaction score
571
Θυμάσαι τί άκουσες; Τί διαφορές παρατήρησες;
πρίμα,μπάσσα,φωνές πολύ καλύτερα μια ζωντάνια και φρεσκάδα άμεσα ακουστή απο το πρώτη νότα άλλο πράγμα σου λέω αλλά το κόστος του ξεπερνούσε την αξία του cd :headbang: ακόμα το συζητάμε με την παρέα για το αποτέλεσμα που πήραμε

Reaction score
12.264
πρίμα,μπάσσα,φωνές πολύ καλύτερα μια ζωντάνια και φρεσκάδα άμεσα ακουστή απο το πρώτη νότα άλλο πράγμα σου λέω αλλά το κόστος του ξεπερνούσε την αξία του cd :headbang: ακόμα το συζητάμε με την παρέα για το αποτέλεσμα που πήραμε
Να σου πω την αλήθεια, κάτι τέτοιο περίμενα να πεις. Τα ασημένια καλώδια έχουν τη τάση να τονίζουν να το πω; Να αναδεικνύουν να το πω; Γενικά, κάνουν αισθητή τη παρουσία τους στα άνω άκρα. Και γι'αυτό το λόγο επικρατούσε η άποψη ότι τα ασημένια καλώδια δεν είναι για όλους.

Reaction score
571
είχα ενθουσιαστεί εκείνο το απόγευμα και τον ρώτησα για την τιμή για να το πάρω.
που να ήξερα ο κακομοίρης τι με περίμενε.π'αγωσε το χαμόγελό μου φίλε,
απο τότε δεν ξαναασχολήθηκα με το θέμα καλώδια

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.989
Τα ξωτικά δεν ζουν στη Μόρντορ, ρε άσχετε, ε, άσχετε! :biggrin:
Δεν φτάνει που χαλάς το παραμύθι με τα καλώδια, πας να χαλάσεις και το παραμύθι με τα ξωτικά και το "πού ν' το, πού ν΄ το, το δαχτυλίδι;". Άσχετε.:roflmao:
εδώ ρε ο άλλος βίασε κοτζάμ φυσικοχημεία....
το Λορντ οφ δε Ρινγκς σε χάλασε? :lol:

δεν είπα ότι ζουν τα ξωτικά στη Μόρντορ ρε...είπα ότι του τα σφυρηλάτησαν εκεί.... στο όρος Τέτοιο:p.......γι αυτό και στείλαν τον Φρόντο να πάει ως εκεί
όπως και ο Εαρ....εξάλλου όταν έρθει η ώρα...:laugh:

Υ.Γ. για πες επειδή ξέχασα...και ο Μάρκου θα φάει άλλη μια 5ετία μέχρι να το δει για να μας πει........πως πάει η ιστορία?:lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.449
κ με προφύλαξη καλτσάκι από καλώδιο :cry:
Τα θύματα δε θέλουν προφύλαξη, ασάλιωτα.
Σέρνουν.
Το ζητάει ο οργανισμός τους.

ούτε ξέρεις, αλλά ούτε και έχεις δοκιμάσει να ακούσεις διαφορετικά καλώδια
Αχ αυτές οι σοβαρές ελλείψεις γνώσης κι εμπειρίας πάλι..

διαφορετικής κατηγορίας τιμής και αρχιτεκτονικής.
Μπράβο, δηλαδή με άλλες κάλτσες και σε όσα λεφτά έχεις.
Η κάλτσα κάνει τη διαφορά (στα λεφτά).

Άμα βάλω ένα τέτχιο καλώδιο στη ηλεκτρική κουζίνα θα μου κάνει πχιο νόστιμες τις μπάμιες?
Πείτε μου σας παρακαλώ 🤔
Δεν γίνονται νόστιμες οι μπάμιες (δικάναλο) με κανένα καλώδιο, δοκίμασε σε μπιφτέκια (πολυκαναλα) να δεις χαΐρι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.936
Επειδή εγώ και ακούω και μετράω μπήκε σε συσκευή που μετράει και μετρήθηκε!
Οι διάφορες καταγράφηκαν
View attachment 165116
Χαϊεντά μου, άσε τις τσιριτσάντζουλες και μπες κατ' ευθείαν στο ψητό: στο απογείωσε το σύστημα ή στ' άφησε παραπονεμένο;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.376
Είναι μεταχειρισμένο όποτε δεν θέλει στρώσιμο. Πάντως οι διαφορές φάνηκαν αμέσως...
Εάν φάνηκαν αμέσως διαφορές σε setup με διορθωμένη απόκριση όπως εκείνο με τα Beolab,τότε θα έπρεπε να εκτελεστεί ξανά ισοστάθμιση με το ενσωματωμένο τους λογισμικό. :sneaky:

Για να μάθει και λίγη...΄΄χαϊενδική μπαλίτσα΄΄ πάνω σε όσα θέλει να υποστηρίξει ο συμπαθής θιασώτης των ΄΄χημικών αντιδράσεων΄΄, ας έχει υπόψιν ότι οι επίμαχες αλληλεπιδράσεις που επικαλείται είναι ηλεκτρικής φύσης.

Τα αγώγιμα υλικά χάρη στα ελεύθερα ηλεκτρόνια μεταφέρουν δεδομένο φορτίο καθ'όλη την έκτασή τους.Τα μονωτικά υλικά που παίζουν ρόλο περιβλήματος για τους αγωγούς αντιθέτως από τη φύση τους δεν μπορούν να μεταφέρουν ηλεκτρικά φορτία.Όποια φόρτιση θ'αναπτυσσόταν σε κάποιο τμήμα τους θα έμενε στον ίδιο τόπο ή θα εκτονωνόταν υπό άλλες συνθήκες -που δεν αφορούν στην εξεταζόμενη πρακτική των καλωδίων - τοπικώς.

Οι ένθερμοι θιασώτες φαινομένων όπως το στρώσιμο και η κατευθυντικότητα καλωδίων υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι κατά τη χρήση των και την αγωγή σήματος μέσα από τους αγωγούς τα ηλεκτρικά πεδία που σχηματίζονται φορτίζουν τοπικώς το υλικό των διηλεκτρικών που χρησιμοποιούνται.Αυτή η φόρτιση που συνδέεται με τη χωρητική ιδιότητα δεδομένου καλωδίου θα έχει υποτίθεται συγκεκριμένη φορά ενώ οι ακροαματικές της επιπτώσεις θα διαφοροποιούνται σε συνάρτηση με τη γεωμετρία των αγωγών και τον τύπο των υλικών.

Παράλληλα με τη χρήση για κάποιο χρονικό διάστημα ανάλογα με το υλικό του διηλεκτρικού θα επέρχεται και κάποια σταθεροποίηση στη συμπεριφορά του υπό την επίδραση του ρεύματος που θα διαρρέει τους αγωγούς.

Πόσο αισθητά θα γίνονταν όλα αυτά από δεδομένο ακροατή και πόση αντιληπτική βαρύτητα θα είχαν έναντι άλλων πιο σημαντικών επεμβάσεων στη χωροταξία και απόκριση του ηχοσυνόλου;

Ο ίδιος έχω δώσει τα κατάλληλα εργαλεία για να διαπιστώνονταν και τα δύο ζητήματα στην πράξη από καθέναν ενδιαφερόμενο.Συμπεράσματα γα δικό μου λογαριασμό έχω ήδη εξαγάγει.

Και μια προέκταση του όλου θέματος στο πνεύμα των υποστηρικτών,θα ήταν ότι οποιαδήποτε κατευθυντικότητα και στρώσιμο καλωδίων θα μπορούσαν κάλλιστα να επιτελεστούν...ανάδρομα με συνεχή χρήση δεδομένου καλωδίου υπό αντίστροφη φορά σύνδεσης.

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.989
Εάν φάνηκαν αμέσως διαφορές σε setup με διορθωμένη απόκριση όπως εκείνο με τα Beolab,τότε θα έπρεπε να εκτελεστεί ξανά ισοστάθμιση με το ενσωματωμένο τους λογισμικό. :sneaky:

Για να μάθει και λίγη...΄΄χαϊενδική μπαλίτσα΄΄ πάνω σε όσα θέλει να υποστηρίξει ο συμπαθής θιασώτης των ΄΄χημικών αντιδράσεων΄΄, ας έχει υπόψιν ότι οι επίμαχες αλληλεπιδράσεις που επικαλείται είναι ηλεκτρικής φύσης.

Τα αγώγιμα υλικά χάρη στα ελεύθερα ηλεκτρόνια μεταφέρουν δεδομένο φορτίο καθ'όλη την έκτασή τους.Τα μονωτικά υλικά που παίζουν ρόλο περιβλήματος για τους αγωγούς αντιθέτως από τη φύση τους δεν μπορούν να μεταφέρουν ηλεκτρικά φορτία.Όποια φόρτιση θ'αναπτυσσόταν σε κάποιο τμήμα τους θα παρέμενε στον ίδιο τόπο.

Οι ένθερμοι θιασώτες φαινομένων όπως το στρώσιμο και η κατευθυντικότητα καλωδίων υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι κατά τη χρήση των και την αγωγή σήματος μέσα από τους αγωγούς τα ηλεκτρικά πεδία που σχηματίζονται φορτίζουν τοπικώς το υλικό των διηλεκτρικών που χρησιμοποιούνται.Αυτή η φόρτιση που συνδέεται με τη χωρητική ιδιότητα δεδομένου καλωδίου θα έχει υποτίθεται συγκεκριμένη φορά ενώ οι ακροαματικές της επιπτώσεις θα διαφοροποιούνται υποτίθεται σε συνάρτηση με τη γεωμετρία των αγωγών και τον τύπο των υλικών.

Παράλληλα με τη χρήση για κάποιο χρονικό διάστημα ανάλογα με το υλικό του διηλεκτρικού θα επέρχεται και κάποια σταθεροποίηση στη συμπεριφορά του υπό την επίδραση του ρεύματος που θα διαρρέει τους αγωγούς.

Πόσο αισθητά θα γίνονταν όλα αυτά από δεδομένο ακροατή και πόση αντιληπτική βαρύτητα θα είχαν έναντι άλλων πιο σημαντικών επεμβάσεων στη χωροταξία και απόκριση του ηχοσυνόλου;

Ο ίδιος έχω δώσει τα κατάλληλα εργαλεία για να διαπιστώνονταν και τα δύο ζητήματα στην πράξη από καθέναν ενδιαφερόμενο.Συμπεράσματα γα δικό μου λογαριασμό έχω ήδη εξαγάγει.

Και μια προέκταση του όλου θέματος στο πνεύμα των υποστηρικτών,θα ήταν ότι οποιαδήποτε κατευθυντικότητα και στρώσιμο καλωδίων θα μπορούσαν κάλλιστα να επιτελεστούν...ανάδρομα με συνεχή χρήση δεδομένου καλωδίου υπό αντίστροφη φορά σύνδεσης.
εσύ που ξέρεις γράμματα κ ο νους σου κατεβάζει.....
το φιδόλαδο κάνει χημική αντίδραση με το ρεύμα? :p :lolsign:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.376
εσύ που ξέρεις γράμματα κ ο νους σου κατεβάζει.....
το φιδόλαδο κάνει χημική αντίδραση με το ρεύμα? :p :lolsign:
Στους...πυκνωτές paper in oil υπό συνθήκες φόρτισης.:sneaky:
Συνεργούν και με τις ξύλινες θήκες καλωδίων.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.989
Στους...πυκνωτές υπό συνθήκες φόρτισης.:sneaky:
με στενοχωρείς τώρα.....
βασανίζομαι από χθες να δικαιολογήσω τη χημική αντίδραση:laugh:

αν πασαλείψεις τα καλώδια δηλαδής δεν πιάνει? :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.449
το φιδόλαδο κάνει χημική αντίδραση με το ρεύμα? :p
αν πασαλείψεις τα καλώδια δηλαδής δεν πιάνει? :p
Βεβαίως.
Και πληρώνεις αδρά τη διαφορά.

Θες να δεις πόση διαφορά κάνει; Να σου πω τον τρόπο:

Βγάζεις το καλώδιο ρεύματος του ενισχυτή από τη θέση του και το πας στο μπαλκόνι κάτω στο πάτωμα το αφήνεις, του ρίχνεις ένα κατούρημα (εσύ ή ο σκύλος, εξαρτάται από τις χροιές που θες), και μόλις στεγνώσει, το πιάνεις προσεκτικά και το βάζεις στον ενισχυτή, όπως ήταν.

Κι άκου.

(Θυμίσου, πλένουμε χεράκια)

Που και που, ελέγχεις από κοντά το καλώδιο σε τι κατάσταση είναι, το χαϊδεύεις, το μυρίζεις, και τέτοια. Αν είναι αδιάφορο, ξανά η ίδια διαδικασία.

(Θυμίσου, πλένουμε χεράκια)

daharis666

Moderator
Reaction score
79.989
:cry:

Βγάζεις το καλώδιο ρεύματος του ενισχυτή από τη θέση του και το πας στο μπαλκόνι κάτω στο πάτωμα το αφήνεις, του ρίχνεις ένα κατούρημα (εσύ ή ο σκύλος, εξαρτάται από τις χροιές που θες), και μόλις στεγνώσει, το πιάνεις προσεκτικά και το βάζεις στον ενισχυτή, όπως ήταν.
βάζεις κ το ζωντανό να πιει ένα μαλτ από πριν.....για να μην το αραιώσει:laugh:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic