Παρουσίαση συστήματος... PMC

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.548
Και για να ρίξω και μια βόμβα ( μου αρέσει αυτό ) :)
5 πρισετς είναι χωρίς .......... ( @costas EAR ακούς ?).......χωρίς ..........χωρίς .........χωρίς .........μπας μάνατζμεντ :oops:
Επειδή καλό είναι να γράφουμε (όσοι θελουμε) με σκοπό να προσφέρουμε γνώση στον αναγνώστη, και όχι να τον παραπλανήσουμε, καλό είναι να γράφεις τα δεδομένα που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση του Τομ (εκτός απο το μέγεθος των κυριως ηχείων, που το ξέρουμε). Μην ρίχνεις την “βόμβα” χωρίς να δίνεις και τις υπόλοιπες πληροφορίες:
  1. Το αριστερό σου σαμπ εκεί που το τοποθέτησες εχει μια ακυρωσάρα ΝΑΑΑΑΑΑ με το συμπάθειο στις συχνότητες που το χρειάζεσαι, δηλαδή σχεδόν σε όλη την πρώτη οκτάβα. Πρέπει να πάει αλλού, σε άλλο σημείο του χώρου. Ουσιαστικά εχεις μόνο μια πηγή χαμηλών στην πρώτη οκτάβα. Ενώ με τα ηχεία θα εχεις δυο.
  2. Η επιλογή των pb ήταν απερίσκεπτη. Δεν προτείνω αλλαγή τους τώρα, αλλά θα μπορούσες καλύτερα. Όχι πως δεν θα είχε ακύρωση οποιοδήποτε σαμπ στην ίδια θέση, εννοείται πως η μετακίνηση είναι απαραίτητη για να πάρεις τα μέγιστα.
Κατά την γνώμη μου, ακόμα και έτσι, τελικά θα προτιμήσεις τα presets με bass management. Με διαφορά. ;)

Και αυτό γιατί κανένα ηχείο σου δεν μπορει να φτάσει στην στάθμη που εσύ παίζεις στους 20-25-30Hz. Ειναι καμία 8-10db πίσω τα L-R και ακόμα περισσότερο τα C-Ls-Rs. Και αν τα ζορίζεις, θα το πληρώσεις σε παραμόρφωση αλλά και σε απώλεια ποιότητας στην δεύτερη και κυριως στην τρίτη οκτάβα.

Να ξεκαθαρίζουμε πότε κάνουμε πλάκα και πότε όχι, διαβάζει κόσμος.

P

PMC

Guest
Επειδή καλό είναι να γράφουμε (όσοι θελουμε) με σκοπό να προσφέρουμε γνώση στον αναγνώστη, και όχι να τον παραπλανήσουμε, καλό είναι να γράφεις τα δεδομένα που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση του Τομ (εκτός απο το μέγεθος των κυριως ηχείων, που το ξέρουμε). Μην ρίχνεις την “βόμβα” χωρίς να δίνεις και τις υπόλοιπες πληροφορίες:
  1. Το αριστερό σου σαμπ εκεί που το τοποθέτησες εχει μια ακυρωσάρα ΝΑΑΑΑΑΑ με το συμπάθειο στις συχνότητες που το χρειαζεσαι, δηλαδη σχεδον σε όλη την πρώτη οκτάβα. Πρέπει να παει αλλού, σε αλλο σημείο του χώρου. Ουσιαστικα εχεις μόνο μια πηγή χαμηλών στην πρώτη οκτάβα. Ενώ με τα ηχεία θα εχεις δυο.
  2. Η επιλογή των pb ήταν απερίσκεπτη. Δεν προτείνω αλλαγή τους τώρα, αλλά θα μπορούσες καλύτερα. Όχι πως δεν θα είχε ακύρωση οποιοδήποτε σαμπ στην ίδια θέση, εννοείται πως η μετακίνηση είναι απαραίτητη για να πάρεις τα μέγιστα.
Κατά την γνώμη μου, ακόμα και έτσι, τελικά θα προτιμήσεις τα presets με bass management. Με διαφορά. ;)

Και αυτό γιατί κανένα ηχείο σου δεν μπορει να φτάσει στην στάθμη που εσύ παίζεις στους 20-25-30Hz. Ειναι καμία 8-10db πίσω τα L-R και ακόμα περισσότερο τα C-Ls-Rs. Και αν τα ζορίζεις, θα το πληρώσεις σε παραμόρφωση αλλά και σε απώλεια ποιότητας στην δεύτερη και κυριως στην τρίτη οκτάβα.

Να ξεκαθαρίζουμε πότε κάνουμε πλάκα και πότε όχι, διαβάζει κόσμος.

Ήθελα να ακούσω απόψεις.......:lolsign:.
Το χάλασες.......

ΝΑΙ ! Όπως τα λέει ο Δημήτρης είναι ακριβως!!!

Δυστηχως τα σαμπ μου ( που τα λατρεύω ) δεν βοηθάνε και πολύ....
Δεν βοηθάνε πολύ γιατί τα μεγάλα pmc έχουν καλύτερη τοποθέτηση στο σαλόνι και αποδίδουν την πρώτη οκτάβα πιο πίστα και ισορροπημένα . ( κατεβαίνουν ομαλότερα χαμηλότερα ) ,Χωρίς τις ακυρώσεις των σαμπ που δεν μπορούν να ακολουθήσουν . ( μέχρι κάποιες στάθμες φυσικά) . Από ένα σημείο και μετά μόνο το σαμπ μπορεί να ανεβεί χωρίς παραμόρφωση ....
Επαναλαμβάνω πως είναι σαλόνι και όχι αφιερωμένος χώρος ( τουλάχιστον όχι ακόμα ) που μπορώ να βάλω το σαμπ όπου θέλω.....:whistling:

Άρα τα σαμπ εκεί που τα χρειαζόμαστε μας κάνουν νερά ....
Ο ηχος χωρίς τα σαμπ είναι φτωχός. Μπορεί να έχει σωστότερη καμπηλη αλλά το νιώθεις ότι κάτι σου λείπει....
Άρα , μόνη λύση για ικανοποιητικές ακροάσεις τα υπόλοιπα πρισετς που έχουν μπας μάνατζμεντ....

Σίγουρα προτιμώ να ακούω με σαμπ .
Το κρος πλέον είναι στους 45 κύκλους ( Τομ Γκάρετ....Με τον Μανώλη το είχαμε δοκιμάσει μέχρι τους 60, ήθελε να το βάλει πιο χαμηλά αλλά εγώ δεν τον είχα αφήσει.......εμ τι? τόσα χρήματα είχαμε δώσει για τα σαμπ , θα κάθονται εκεί και θα ξύνονται ?)

.....και είναι λιγότερο πρωταγωνιστής αλλά πολύ όμορφο.
Θέλει λίγο χρόνο για να το συνηθίσεις .... Αυτό που έχει μείνει από το παλιό μπασο είναι μόνο .....ο αέρας. Ένα απαλό οστικό κύμα , το οποίο έρχεται αγκαλιά με τον ήχο από το κυριως ηχείο και δεν αφήνει καμία χαμηλή συχνότητα να περιφέρεται χωρίς να ξέρει προς τα που θέλει να πάει ......μου αρέσει.

Σίγουρα τα παλιά πρισετς με το πιο έντονο μπασο θα παραμείνουν για επίδειξη και home cinema .....

Είμαστε ακόμα στην αρχή.......

Μου έχει φτιάξει ένα πρισετ στο οποίο έχει μοιράσει τις χαμηλές δεξιά αριστερά και έχει ζευγαρώσει τα Ηχεια με τα σαμπ κάτω από 45 χερτζ και συμπληρώνει το σαμπ το κάθε ηχείο.....νομίζω μέχρι τώρα είναι το καλύτερο ...

Last edited by a moderator:

Reaction score
6.815
Καπετάνιο για να μην ψάχνω πίσω στο θέμα μπορείς να μου θυμίσεις με πόσα βατ οδηγείς τα δύο main ηχεία σου ανά κανάλι;

P

PMC

Guest
Καπετάνιο για να μην ψάχνω πίσω στο θέμα μπορείς να μου θυμίσεις με πόσα βατ οδηγείς τα δύο main ηχεία σου ανά κανάλι;

Είναι δυο στερεοφωνικοι ενισχυτες 2x700 στα 8 ώμ.
Είναι τουλάχιστον .....900 στα δυο γουφερ και 900 στα μιντ- τουιτερ.
1800 στα 4ωμ.( αν τα λέω καλά)

Δυο τέτοιοι .

712AA0AE-9370-4AE9-8A6D-9B9944A3C4F1.jpeg

Last edited by a moderator:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.548
Ήθελα να ακούσω απόψεις.......:lolsign:.
Μην το κάνεις.
Μπαινει ο κάθε παπ@ρας και βγαζει “συμπεράσματα” του πωπού, και γράφει μπούρδες. Μπουχτίσαμε.
Εκτός αν θελεις το θέμα σου να γίνει έκθεση ιδεών ασχετίλας.

Reaction score
6.815
Είναι δυο στερεοφωνικοι ενισχυτες 2x700 στα 8 ώμ.
Είναι τουλάχιστον .....900 στα δυο γουφερ και 900 στα μιντ- τουιτερ.
1800 στα 4ωμ.( αν τα λέω καλά)
Σαν άσχετος κατά τους ειδικούς που σου σύστησαν όλες αυτές τις μετατροπές λοιπόν θα σου πω μια βλακεία ή τέλος πάντων τι θα έκανα έκανα εγώ αν είχα τον εξοπλισμό σου.
Η pmc για τα ενεργά της ( πρόσεξε ενεργά ) οδηγεί τα γούφερ με 500 βατ το κάθε ένα ανά κανάλι.
Οπότε για παθητική υλοποίηση έχουμε ( ανά κανάλι πάντα ) τουλάχιστον 1200 βατ για τα γούφερ και άλλα 400 για μιντ και τουίτερ.
Δικάναλες ηχογραφήσεις με αυστηρά δικάναλη αναπαραγωγή χωρίς τα svs εννοείται, δεν μπορείς να φανταστείς τι θα κάνουν τα ηχεία σου με 3200 βατ με την πολύ σοβαρή πηγή που διαθέτεις.
Το είχε θέσει άλλωστε και ο εαρ στις αρχές του θέματος πάρα πολύ ωραία και μπράβο του ότι τα ηχεία αυτά πρακτικά δεν τελειώνουν ;) ( με τα αντίστοιχα καλώδια ηχείων και ρεύματος για τις συσκευές εννοείται). Πολυκάναλες ηχογραφήσεις και ταινίες κανονικά να βαράνε όλα και τα σαμπ σε κάνα τρακάρισμα και να γουστάρεις. Και η ζωή συνεχίζεται στη Δανιμαρκία.
Τα σέβη μου επίσης για την αναφορά στην παραπλάνηση:hi::hi:

P

PMC

Guest
Τα σέβη μου επίσης για την αναφορά στην παραπλάνηση:hi::hi:
Μου φάνηκε αστείο μετά από όλα αυτά που έχουμε πει σχετικά με τα σαμπ να έρχεται ο Τομ και να μου λέει ότι ¨εγώ θα άκουγα χωρίς σαμπ¨ ήθελα να μοιραστώ λίγη από την έκπληξη μου.
Βέβαια όλα έχουν την εξήγηση τους ....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.579
Ο οποίος, θες να πεις ότι έχει πιο πολλά σαμπ από όσα χρειάζεται, και κυριολεκτικά υπερδιπλάσια από όσα χρειάζεται.

Δηλαδή, υπολόγισε ότι χρειαζόταν το πολύ πχ 6 σαμπ, και γι'αυτό ακριβώς, πήρε 12 σαμπ.

Να τα λέμε κι αυτά.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.548
@jiovani75 Ρώτα τον την επόμενη φορά για το ακριβές νούμερο.
Ο οποίος, θες να πεις ότι έχει πιο πολλά σαμπ από όσα χρειάζεται, και κυριολεκτικά υπερδιπλάσια από όσα χρειάζεται.

Δηλαδή, υπολόγισε ότι χρειαζόταν το πολύ 6 σαμπ, και γι'αυτό ακριβώς, πήρε 12 σαμπ.

Να τα λέμε κι αυτά.
Θυμάμαι όταν μας έλεγε πόσα έχει και πόσο μεγάλα είναι είχα μείνει παγωτό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.579
1*24, 1*18, 1*15, 1*12 και έχει 4 από αυτά, για κάθε γωνία.

16 σαμπ έχει ο Τομ.

Το πολύ 8 χρειαζότανε.. τα γνωστά.

Λόγω χώρου (μεγάλος) και λόγω ποσοτητοποιότητας μπάσου που έχει, αμφιβάλλω πολύ αν έχει στον τρινοβ του έστω κι ένα πρισετ χωρίς μπας μάνατζμεντ. :lol:

Υποπτεύομαι πως παίζει φλατ μέχρι 10Hz.

Εμείς στα μικρά μας δωματιάκια, μπορούμε να κάνουμε κάνα χαζό, αν τυχόν όλα τα ηχεία μας κατεβαίνουν καλά τουλάχιστον μέχρι τους 30..

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.548
1*24, 1*18, 1*15, 1*12 και έχει 4 από αυτά, για κάθε γωνία.

16 σαμπ έχει ο Τομ.
Μήπως έχει και τέσσερα μικρότερα στα πλάγια; Κάτι τέτοιο θυμάμαι, γι αυτό τα έβγαζα 12.

• Like
Reactions: PMC

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.579
Μήπως έχει και τέσσερα μικρότερα στα πλάγια;
Τότε έχει 20 σαμπ.

16 στις γωνίες και 4 στα πλάγια.

Αλλά δε νομίζω. Φτάνουν τα 16 για dba.

Reaction score
15.543
Μου φάνηκε αστείο μετά από όλα αυτά που έχουμε πει σχετικά με τα σαμπ να έρχεται ο Τομ και να μου λέει ότι ¨εγώ θα άκουγα χωρίς σαμπ¨ ήθελα να μοιραστώ λίγη από την έκπληξη μου.
Βέβαια όλα έχουν την εξήγηση τους ....
:whistling:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.065
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK