Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Επειδή καλό είναι να γράφουμε (όσοι θελουμε) με σκοπό να προσφέρουμε γνώση στον αναγνώστη, και όχι να τον παραπλανήσουμε, καλό είναι να γράφεις τα δεδομένα που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση του Τομ (εκτός απο το μέγεθος των κυριως ηχείων, που το ξέρουμε). Μην ρίχνεις την “βόμβα” χωρίς να δίνεις και τις υπόλοιπες πληροφορίες:Και για να ρίξω και μια βόμβα ( μου αρέσει αυτό )
5 πρισετς είναι χωρίς .......... ( @costas EAR ακούς ?).......χωρίς ..........χωρίς .........χωρίς .........μπας μάνατζμεντ
Τελικά ποιος ευχαριστιέται τη μουσική;
Επειδή καλό είναι να γράφουμε (όσοι θελουμε) με σκοπό να προσφέρουμε γνώση στον αναγνώστη, και όχι να τον παραπλανήσουμε, καλό είναι να γράφεις τα δεδομένα που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση του Τομ (εκτός απο το μέγεθος των κυριως ηχείων, που το ξέρουμε). Μην ρίχνεις την “βόμβα” χωρίς να δίνεις και τις υπόλοιπες πληροφορίες:
Κατά την γνώμη μου, ακόμα και έτσι, τελικά θα προτιμήσεις τα presets με bass management. Με διαφορά.
- Το αριστερό σου σαμπ εκεί που το τοποθέτησες εχει μια ακυρωσάρα ΝΑΑΑΑΑΑ με το συμπάθειο στις συχνότητες που το χρειαζεσαι, δηλαδη σχεδον σε όλη την πρώτη οκτάβα. Πρέπει να παει αλλού, σε αλλο σημείο του χώρου. Ουσιαστικα εχεις μόνο μια πηγή χαμηλών στην πρώτη οκτάβα. Ενώ με τα ηχεία θα εχεις δυο.
- Η επιλογή των pb ήταν απερίσκεπτη. Δεν προτείνω αλλαγή τους τώρα, αλλά θα μπορούσες καλύτερα. Όχι πως δεν θα είχε ακύρωση οποιοδήποτε σαμπ στην ίδια θέση, εννοείται πως η μετακίνηση είναι απαραίτητη για να πάρεις τα μέγιστα.
Και αυτό γιατί κανένα ηχείο σου δεν μπορει να φτάσει στην στάθμη που εσύ παίζεις στους 20-25-30Hz. Ειναι καμία 8-10db πίσω τα L-R και ακόμα περισσότερο τα C-Ls-Rs. Και αν τα ζορίζεις, θα το πληρώσεις σε παραμόρφωση αλλά και σε απώλεια ποιότητας στην δεύτερη και κυριως στην τρίτη οκτάβα.
Να ξεκαθαρίζουμε πότε κάνουμε πλάκα και πότε όχι, διαβάζει κόσμος.
Καπετάνιο για να μην ψάχνω πίσω στο θέμα μπορείς να μου θυμίσεις με πόσα βατ οδηγείς τα δύο main ηχεία σου ανά κανάλι;
Μην το κάνεις.Ήθελα να ακούσω απόψεις........
Σαν άσχετος κατά τους ειδικούς που σου σύστησαν όλες αυτές τις μετατροπές λοιπόν θα σου πω μια βλακεία ή τέλος πάντων τι θα έκανα έκανα εγώ αν είχα τον εξοπλισμό σου.Είναι δυο στερεοφωνικοι ενισχυτες 2x700 στα 8 ώμ.
Είναι τουλάχιστον .....900 στα δυο γουφερ και 900 στα μιντ- τουιτερ.
1800 στα 4ωμ.( αν τα λέω καλά)
Μου φάνηκε αστείο μετά από όλα αυτά που έχουμε πει σχετικά με τα σαμπ να έρχεται ο Τομ και να μου λέει ότι ¨εγώ θα άκουγα χωρίς σαμπ¨ ήθελα να μοιραστώ λίγη από την έκπληξη μου.Τα σέβη μου επίσης για την αναφορά στην παραπλάνηση
Ο οποίος στο σπίτι του εχει 12 (ίσως και παραπάνω) αν θυμάμαι καλά στον κυρίως χώρο ακροασης.να έρχεται ο Τομ και να μου λέει ότι ¨εγώ θα άκουγα χωρίς σαμπ¨
Θυμάμαι όταν μας έλεγε πόσα έχει και πόσο μεγάλα είναι είχα μείνει παγωτό.Ο οποίος, θες να πεις ότι έχει πιο πολλά σαμπ από όσα χρειάζεται, και κυριολεκτικά υπερδιπλάσια από όσα χρειάζεται.
Δηλαδή, υπολόγισε ότι χρειαζόταν το πολύ 6 σαμπ, και γι'αυτό ακριβώς, πήρε 12 σαμπ.
Να τα λέμε κι αυτά.
Μήπως έχει και τέσσερα μικρότερα στα πλάγια; Κάτι τέτοιο θυμάμαι, γι αυτό τα έβγαζα 12.1*24, 1*18, 1*15, 1*12 και έχει 4 από αυτά, για κάθε γωνία.
16 σαμπ έχει ο Τομ.
Τότε έχει 20 σαμπ.Μήπως έχει και τέσσερα μικρότερα στα πλάγια;
Μου φάνηκε αστείο μετά από όλα αυτά που έχουμε πει σχετικά με τα σαμπ να έρχεται ο Τομ και να μου λέει ότι ¨εγώ θα άκουγα χωρίς σαμπ¨ ήθελα να μοιραστώ λίγη από την έκπληξη μου.
Βέβαια όλα έχουν την εξήγηση τους ....