Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

Reaction score
30.453
Τρία πουλάκια ... :biggrin:
Πρόσεχε μην περάσεις κάτω από εκεί που κάθονται και σε κουτσουλησουν..
Ωραια!
View attachment 170867

Αυτα τα 4 μπιχλιμπιδια,εχουν μεγαλες διαφορες ηχητικα και ακομα μεγαλυτερες χρηματικα...Για πες μου εσυ πως το καταλαβαινεις αυτο απο τις μετρησεις,που απεχουν ελαχιστα του ενος απο το αλλου! :biggrin: ;)

Εκτος αν ακουτε τελεια απο τα κομμουνιστικα ντακακια των 200 ευρω... :lolsign:
Αν λοιπόν οι μετρήσεις δεν επιβεβαιωνουν την χρηματική διαφορά και την υποκειμενική εκτίμηση των χρυσαυτιαδων, τόσο το χειρότερο για τις μετρήσεις......

Πάνε βάρα κανένα καμπανακι ρε μαστόρα που θα κάνεις και ιδεολογικό χιουμορακι...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.514
Έχω βρεθεί σε σπίτι με πάρα πολύ ακριβό δικάναλο, πολύ ακριβό λέμε, και εκείνη την ώρα γινόταν αλλαγή καλωδίων ρεύματος σε κάποια μηχανήματα και τοποθέτηση φίλτρου από γνωστές εταιρείες.
Άκουσα διαφορά, αλλά δεν ξέρω αν ήταν από τα καλώδια ή από το φίλτρο. Πήρα την αίσθηση ότι ο ήχος "καθάρισε" ή κάτι τέτοιο, μπορεί να το λέω και λάθος. Κάτι έγινε πάντως.
Πρέπει επίσης να πω ότι η τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο ήταν άθλια καθώς και ότι ήταν τέρατα για το χώρο. Τέρατα. Ισοστάθμιση και φροντίδα χώρου το απόλυτο μηδέν. Τζαμαρία από πίσω. Επίσης απέναντι από το δεξί ηχείο στα 2 μέτρα υπήρχε κολόνα.

Το παραπάνω σύστημα με το 1/10 των χρημάτων που έχει, μπορεί να ακούσει καλύτερα, όχι ότι παίζει άσχημα, και άλλα τόσα για το χώρο και το 80% της επένδυσης μένει παντελόνι.

Στο δικό μου σύστημα με την νέα διαρρύθμιση είχα θέματα με βόμβο. Πότε είχε πότε όχι. Άλλαζα πρίζα στον Anthem πάλι τα ίδια, πότε είχα πότε όχι. Καλώδια όλα τα κλασικά μαύρα. Νεύρα. Παλιά δεν είχα τέτοια θέματα. Αποφάσισα και πριν 10 μέρες περίπου πήρα αυτό. Τελείωσαν τα προβλήματα. Επίσης ανακάλυψα ότι η πρίζα δεν έχει γείωση. 🙃 Αστέρια ηλεκτρολόγοι, και εκεί χέρι θέλουν.

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.090
... λυπαμαι αλλα το αντιτιμο ενος ακριβου καλωδιου ρευματως ισουται με μπολικα δισκακια...ή πιο ακριβα μηχανηματα... ή πιο (α)σοβαρα εξοδα, οποτε αν εμπαινα σε καποιο τετχοιο διλημα ποτε, η επιλογη θα ηταν ξεκαθαρη ... 🐒

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.545
Ωραια!
View attachment 170867

Αυτα τα 4 μπιχλιμπιδια,εχουν μεγαλες διαφορες ηχητικα και ακομα μεγαλυτερες χρηματικα...Για πες μου εσυ πως το καταλαβαινεις αυτο απο τις μετρησεις,που απεχουν ελαχιστα του ενος απο το αλλου! :biggrin: ;)

Εκτος αν ακουτε τελεια απο τα κομμουνιστικα ντακακια των 200 ευρω... :lolsign:
Ισχύει με ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα αντιστρόφως...Πώς θα εκτιμούσε δεδομένος ακροατής αξιόπιστα τις ποιοτικές διαφορές όταν η απόκριση στο χώρο του έχει twin peaks στις πρώτες οκτάβες άρα και τονική ανισορροπία εξ αυτού σε ανώτερες...Πώς θα εκτιμηθεί η ποιότητα των φίλτρων ανασύνθεσης στο πεδίο του χρόνου όταν η κρουστική και βηματική απόκριση δεδομένου setup στη θέση ακρόασης - κι εκτός αυτής βεβαίως - θα είναι αλλού γι αλλού...

Απο τη μία σκέφτομαι αυτό που έγραψα παραπάνω, περί voicing και επιλογές του κατασκευαστή. Απο την άλλη, όντως, ποιος είναι σε θέση ( με εξαίρεση τον κατασκευαστή - σχεδιαστή ) να πει ότι έχει ακούσει πλήρως τον χαρακτήρα ενός τέτοιου συστήματος; Όμως, ο κατασκευαστής έχει μια συγκεκριμένη "καμπύλη" στο μυαλό του, την οποία θέλει να εξυπηρετούν τα μηχανήματά του. Αν διέθετε αυτή τη καμπύλη, αν έλεγε δηλαδή στους αγοραστές "στο τέλος, το σύστημα πρέπει να ακούγεται έτσι", τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Μη έχοντας όμως την επιθυμητή καμπύλη του κατασκευαστή, μέσω της συνέλιξης θα πάμε και θα ωθήσουμε το σύστημα σε μια καμπύλη που εκφράζει εμάς ( ή εν πάση περιπτώσει, αυτό που θεωρείται σωστό ), αλλά έχω την υποψία ότι ούτε ο κατασκευαστής θέλει να παίζει "σωστά" το σύστημα που παράγει. Χμμμ... Bryston και πάλι Bryston. :p :p :p
Καλώς ή κακώς,οι...υπερφυσικές ιδιότητες δεδομένου σχεδιαστή θα σταματάνε όταν πρέπει να προέβλεπε ακριβώς ποιες συσκευές θα συνοδεύσουν τις δημιουργίες του σε κάθε χώρο ακρόασης,ιδίως για συνδυασμούς ενισχυτικών-παθητικών ηχείων.Άρα ούτε εκείνος γίνεται να έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη πάνω στην ιδεώδη απόκριση ως προς καθέναν από τους χρήστες με τους αντίστοιχους συνδυασμούς.

Γι αυτό και τα ενεργά ηχεία με ενσωματωμένη διαχείριση σήματος υπερέχουν εκ προοιμίου.
Γι αυτό κι έχουν συσταθεί καμπύλες-στόχοι ύστερα από ενδελεχείς οκραματικές μελέτες απλωμένες σε βάθος δεκαετιών.
Γι αυτό κι έγκριτοι δοκιμαστές όπως ο ΔΣ χρησιμοποιούν ως αναφορά παθητικό μοντέλο ηχείου διακρινόμενο τόσο για την τονική του ουδετερότητα,όσο και για την καλοήθεια στην ηλεκτρική του εμπέδηση.

Last edited:

vidocq

Επαγγελματίας
Reaction score
139
αδερφε εισαι μηπως Αττικη να πεταχτεις για λιγο να σου αλλαξω ενα καλωδιο ρευματος να μου πεις αν ακουσες καμια διαφορα?
ΟΧΙ.....Ειμαι Πατρα φιλαρακι μου...!!! Και ξερω σιγουρα οτι ΔΕΝ θα ακουσω απολυτως ΚΑΜΜΙΑ διαφορα.....Αλλα οποτε κανεις κεφι ΕΛΑ Πατρα και θα δεις πως γινεται...!!!
ΠΡΟΣΕΞΕ ομως αδερφε μου....Γιατι θα σε φαει ο λυκος και σενα οπως ΟΛΟΥΣ του αλλους....!!!
Θα ακους ρευματος το 2ευρου και θα ανατριχιασεις νομιζοντας οτι ακους Valhalla και συ οπως ολοι...!!!
ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ....!!! Να ειστε ταπεινοι....

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.207
Στα αυτιά του ενός οι διαφορές μπορούν να υφίστανται και στα αυτιά του άλλου όχι.
Για να αποκτήσουν όμως αυτές οι διαφορές ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΉ ΥΠΌΣΤΑΣΗ θα πρέπει να είναι μετρήσιμες.
Τόσο απλά...
Γίνεται και χωρίς μετρήσεις, αρκεί να κάνουμε τυφλή δοκιμή ΑΒΧ των υποκειμενικών εκτιμήσεων.

Δηλαδή οι αλλαγές καλωδίων να γίνονται χωρίς να βλέπουν οι συμμετέχοντες. Υπάρχει συγκεκριμένη μεθοδολογία, εμβόλιο, που εξασφαλίζει "ανοσία" από αυτοπαραμύθισμα (confirmation bias όπως λένε και στην πεδινή Γορτυνία).

Είναι γνωστά όλα αυτά, έχουν γραφτεί επανειλημμένως. Οποίος τα έμαθε, τα έμαθε. Οποίος δεν τα έμαθε, δεν θα τα μάθει ποτέ. Εσύ τα ξέρεις, τα γράφει και ο Εγκελς στο Μανιφέστο.

Και το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί εκτός από τις υποκειμενικές εκτιμήσεις, είναι αν το μηχάνημα στο οποίο δοκιμάζαμε καλώδια είναι σωστά σχεδιασμένο ως προς την τροφοδοσία του και κατά πόσον αυτό επηρεάζει την δοκιμή.

Αλλά και αυτά τα έχουμε ξαναγράψει, και ανακυκλωνόμαστε χωρίς να προσφέρουμε κάτι νέο.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.514
Έτσι. Δηλαδή αν ακούς διαφορές με τα καλώδια ρεύματος μάλλον κάτι φταίει στο μηχάνημα.
Αν ακούς διαφορές με τα καλώδια ηχείων μάλλον είναι για τα μπάζα γιατί είτε από λάθος σχεδίαση είτε εσκεμμένα κάτι κάνουν ενώ δεν θα έπρεπε.

Αυτά.

Παμ παρακάτ.

Να κλειδώσει παρακαλώ. 😁

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.094
Μου φαίνεται τόσο αυτονόητο που δεν καταλαβαίνω καν γιατί κάποιος μπορεί να διαφωνεί.
Μιλάς υπερβολικά λογικά. :)

Δυστυχώς απευθύνεσαι σε λάθος ακροατήριο, διότι στην καλωδιομανία, η "κοινή λογική" λάμπει δια της απουσίας της. ;)
Ο άνθρωπος δε ψάχνει ούτε φαντάσματα, ούτε ¨επιστημονικές ¨ εξηγήσεις , ούτε pdf, ούτε διαγράμματα...ούτε μπαρούφες...ούτε επιβεβαίωση της ¨κουφαμάρας ¨ (που έχουν μερικοί και δεν ακούνε). Απλά αναφέρει το γεγονός και ζητά την γνώμη άλλων , για την εμπειρία ακοής τέτοιων ¨φαινομένων ¨.
Εμπειρία σημαίνει σύνολο σφαλμάτων.:tongue:
Τρία πουλάκια ... :biggrin:
1 πουλάκι και 2 μπαλάκια. :lol:
Γι αυτό και τα ενεργά ηχεία με ενσωματωμένη διαχείριση σήματος υπερέχουν εκ προοιμίου
Εμ τι λέμε; πάρτε ενεργά! Αλλά που μυαλό..
:drinks:

Reaction score
6.798
ΟΧΙ.....Ειμαι Πατρα φιλαρακι μου...!!! Και ξερω σιγουρα οτι ΔΕΝ θα ακουσω απολυτως ΚΑΜΜΙΑ διαφορα.....Αλλα οποτε κανεις κεφι ΕΛΑ Πατρα και θα δεις πως γινεται...!!!
ΠΡΟΣΕΞΕ ομως αδερφε μου....Γιατι θα σε φαει ο λυκος και σενα οπως ΟΛΟΥΣ του αλλους....!!!
Θα ακους ρευματος το 2ευρου και θα ανατριχιασεις νομιζοντας οτι ακους Valhalla και συ οπως ολοι...!!!
ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ....!!! Να ειστε ταπεινοι....
Σχετικά μόνο για την ταπεινότητα θα πω ότι κανείς άλλος δεν φωνάζει και δεν κομπάζει σαν και εσένα.
Για τα περί κουμπαρά δεν χρειάζεται καν να τα συζητήσουμε. :)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.684
Αποφάσισα και πριν 10 μέρες περίπου πήρα αυτό. Τελείωσαν τα προβλήματα.
το μαμήσι των καλωδιάδων σε όλο αυτό ξερς ποιο είναι?
τα specs του πολύπριζου...:roflmao:

APC....η τοπ εταιρία σε τέτοια συστήματα:hi:

άντε βρες μου ένα χαιενδικό πολύπριζο που από κάτω να παραθέτει τόσα specs
(+ εγγύηση προστασίας συσκευών 100.000 ευρά)
:laugh: :lol:

άντε κλείστε το το ρημάδι το νήμα!

Reaction score
30.453
Γίνεται και χωρίς μετρήσεις, αρκεί να κάνουμε τυφλή δοκιμή ΑΒΧ των υποκειμενικών εκτιμήσεων.
Και εκεί μετρήσιμα δεδομένα προκύπτουν ;)

Απλά δεν το πολυαναφερουμε το τυφλό τεστ γιατί τρομάζουν τα παιδιά με τα χρυσά αυτιά...

C

chrispo

Guest
1 πουλάκι και 2 μπαλάκια. :lol:
Ρε ντοτόρε , ...τι μου θύμισες τώρα....:rolleyes:

......ήταν λοιπόν που λές, ένας υπάλληλος και μιλάει με τον διευθυντή του:

– «Βάζουμε στοίχημα 5.000 ευρώ του λέει, ότι μέχρι την Πέμπτη το πρωί τ’ @ρχίδι@ μου , θα έχουν γίνει τετράγωνα;»

– «Εντάξει», λέει ο διευθυντής.

Έρχεται λοιπόν η Πέμπτη, πάει στη δουλειά ο υπάλληλος και του λέει ο διευθυντής:

– «Τώρα πρέπει να μου τα δείξεις, για να δω αν είναι τετράγωνα ε;»

Του τα δείχνει λοιπόν και του λέει ο υπάλληλος :

– «Μπορεί εξωτερικά να μη δείχνουν τετράγωνα αλλά πρέπει να τα πιάσεις για να δεις.»

Τελικά ο διευθυντής, του τα πιάνει και λέει:

– «Αυτά δεν είναι τετράγωνα έχασες!»

και ο υπάλληλος:

– «Κοίταξε βασικά….. κέρδισα γιατί είχα βάλει στοίχημα 10000 ευρώ με ένα φίλο μου ότι ο διευθυντής , μου πιάνει τ’ @ρχίδι@.»:dance2::party:
‌‌

(...το μυαλό σου ,στα μπαλάκια εσένα..:roflmao:)

Reaction score
2.826
Το παραπάνω σύστημα με το 1/10 των χρημάτων που έχει, μπορεί να ακούσει καλύτερα, όχι ότι παίζει άσχημα, και άλλα τόσα για το χώρο και το 80% της επένδυσης μένει παντελόνι.
Δηλαδη θες να πεις ότι αν κάποιος έχει δώσει 100 χιλιάρικα μπορεί με 10 + 10 χιλιάρικα να παίξει καλύτερα, ούτε στο Star Trek δεν γίνονται αυτά, μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας.

Πραγματικά έχετε χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας όλα έχουν όρια

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.382
Δηλαδη θες να πεις ότι αν κάποιος έχει δώσει 100 χιλιάρικα μπορεί με 10 + 10 χιλιάρικα να παίξει καλύτερα, ούτε στο Star Trek δεν γίνονται αυτά, μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας.

Αν τα 100 χιλιάρικα μοιράστηκαν σε 10 για μηχανήματα και 90 για καλώδια.............

Reaction score
12.232

Τουλάχιστον δεν κρίνουμε ένα σύστημα από το πόσο κοστίζει...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος
Falco_1000