- Reaction score
- 23.506
να ορίσουμε μέγεθος οθόνης και ημερομηνία κατοχής από μέλος; πχ 110+ από έναν μέχρι 31/12/24 ;
Να πω την αμαρτία μου δε γνωρίζω αν υπάρχει προβολέας που να στέλνει αυτόματα τις αλλαγές στο aspect. Άντε να πατήσεις εσύ το κουμπάκι του 16/9 ή του 2.35 στον jvc και να το στείλει με trigger στο masking system το καταλαβαίνω. Αλλά να διαβάζει δυναμικά τις αυτόματες αλλαγές που γίνονται στο aspect μου φαίνεται πολύ δύσκολο.
Με αυτά μάστορα μόνο εσύ παίζεις.Καλό μας μήνα.
Υπάρχουν τετοιοι προβολείς αλλά σε διαφορετική τιμολογιακή τάξη.
Bargo Balder και Bragi έχουν auto format.
Φυσικά μιλαμε για άλλα νουμερα και άλλα μεγέθη προβολέων.
σε 4-5 χρόνια το πολύ θα υπάρχουν κάτοχοι (αναμεσά μας) με 120αρες οθόνες και θα τσακώνεστε για το αν παίζουν καλύτερα η χειρότερα από προβολικό. θα γίνει του χαιεντ το κάγκελο.
βέβαια θα είναι θέμα χρόνου να μάθετε να εκμεταλλεύεστε την δυνατότητα να έχετε πολλά εκατομύρια πίξελ στην επιφάνεια προβολής με τεράστιο δυναμικό εύρος που δεν θα εξαρτάται από ενδιάμεσα στάδια (φωτισμός/φακός/απόσταση/οθόνη/περιβάλλον κλπ) αλλά μόνο από την δυνατότητα οδήγησης της ψηφίδας.
θα το βαζα και στοίχημα , μη σου πω και ο @Dimifoot θα το βαζε.
για την ώρα προβολικό σίγουρα. και μάλιστα κάποιου που γνωρίζει (ουτέ καν δικό μου)
65 ευρώ συν φπα
Αυτό που κάνει τώρα ο N5/7/9 είναι να θυμάται την τελευταία μνήμη που άφησες όταν έβλεπες sdr/hdr. Αν την τελευταία φορά που είδες sdr είχες αφήσει κατά λάθος hdr ρυθμίσεις, την επόμενη φορά που θα ξανα λάβει σήμα sdr θα πάει στα λάθος settings.
Το πιο σημαντικό setting που θα προσφέρει (για εμένα) το νέο firmware είναι το λεγόμενο filter on/cms off.
Είναι μια πατέντα στους jvc, η οποία ως τώρα απαιτούσε hd fury diva, maestro, vertex2 συσκευές.
Το συγκεκριμένο setting λοιπόν επιτρέπει στον jvc να ρίξει το χρωματικό φίλτρο του μπροστά στο φακό, επιτυγχάνοντας έτσι χρωματικό τρίγωνο πολύ κοντά στο dci, ενώ ταυτόχρονα απενεργοποιεί τις τεχνητές παρεμβάσεις που έκανε η jvc στο cms της. Το αποτέλεσμα είναι το πιο γραμμικό rgb separation που έχουμε δει.
Τι είναι rgb separation; Είναι ο διαχωρισμός των 3 βασικών καναλιών χρώματος (R,G,B) όταν τα συγκρίνουμε με τις αντίστοιχες καρτέλες της απόχρωσης του γκρίζου (στο οποίο συμμετέχουν).
Αν αλλάξουμε ένα απ'τα βασικά χρώματα σε κάποια συγκεκριμένη τιμή της κλίμακας του γκρίζου και δούμε ότι επηρεάζεται ένα απ' τα άλλα 2, σημαίνει ότι έχουμε κακό RGB separation (cross-coupling λέγεται το φαινόμενο).
Συμβαίνει πολύ συχνά, είναι κακή βάση για manual calibration, διορθώνεται με lut πολλών χιλιάδων μετρήσεων.
Το κακό είναι ότι απ' τη στιγμή που απενεργοποιούμε τα συγκεκριμένα μπιμπλίκια απ' τον jvc, παύει να δουλεύει το cms.
Άρα όποια ρύθμιση πρέπει να γίνει εξωτερικά (lut box).
Όλα αυτά είναι εφέ για να σε χρεώνουν ανεξέλεγκτα .Για να τιθασεύσει κάποιος το φως μέσα σε ένα χώρο θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις σε πλαϊνούς τοίχους και ταβάνι, ώστε να μη γεμίζει ο χώρος με φως και να μη χάνεις από μπροστά.
Πχ
View attachment 181263 View attachment 181264 View attachment 181265
Όλα αυτά μαζεύονται με μια ALR οθόνη.
Πω πω πως ήταν και πώς έγινε !!!!Για χρωματικά φίλτρα κλπ υπάρχουν στον Ν7 & Ν9. Κάτι τέτοιο δενγίνεται στον μικρό Ν5 που δεν μπορεί να φτασει το DCi p3.
Αναφορικά με το RGB separation είναι κάτι που αναφέραμε από παλια για τους jvc λέγοντας ότι δεν είναι γραμμική.
Τωρα αν καποιο εχουν την δυνατότητα του διπλού format μέσω δυο οθονών είναι άρχοντες. Ονόματα δεν λέω αλλά σας επισυνάπτω ενα σχετικό video από το 2012.
Πόσο μπροστά ήταν το άτομο;
DOUBLE SCREEN
Δεν είναι δικό μου βρε συ.Όλα αυτά είναι εφέ για να σε χρεώνουν ανεξέλεγκτα .
Τίποτα από όλα αυτά δεν χρειάζονται σε μια αίθουσα σινεμά .
Είναι για να μπαίνεις μέσα και να κάνει ο φιλοξενούμενος γουαου!!!
Σε έναν γνώστη θα σου πει τσάμπα λεφτά .
Πόσα πέταξες ;;;
Το κάνει κι ο madvr.
Το πόσα πέταξες δεν είναι για εσένα βρε !!!Δεν είναι δικό μου βρε συ.
Hollywood zuhause
Παρα πολυ χρήμα εννοείς.Είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση θέλουν ΧΡΗΜΑ.
Πιθανόν να έχει προχωρήσει και καθιερωθεί η τεχνολογία αναδιπλούμενων οθονών, όπως έχει εφαρμοστεί σε κινητά που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά.Σωστά, το αν χωράει να περάσει είναι ένα επίσης σοβαρό θέμα, μια >100" οθόνη υπό μορφή τηλεόρασης, δε μπαίνει στο 90% των σπιτιών, δε χωράει να περάσει..
Υπάρχει, Roll Up & Roll Down απο την LG.Πιθανόν να έχει προχωρήσει και καθιερωθεί η τεχνολογία αναδιπλούμενων οθονών, όπως έχει εφαρμοστεί σε κινητά που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά.
Τότε θα μπαίνει σε ρολό, όπως αυτό που έχουν γραφίστες, αρχιτέκτονες κτλ και θα ξετυλίγεται όπου χρειαστεί.
Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω, αλλά όσον αφορά το μέγεθος της οθόνης και την απόσταση θέασης, ισχύουν τα στοιχεία του παρακάτω πίνακα:Οπότε 100αρα ΤV και batcave