Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.762
Thanks. Δεν είναι αυτό που ψάχνω αλλά thanks. Θα επανέλθω όταν πέσουν οι τόνοι. Τώρα μας απασχολεί το κόστος των ηχείων του Τζο.
Την προτροπή για ομοίους δορυφόρους σε όμοιες αποστάσεις ακρόασης, την έχω ανεβάσει και από paper του Τουλ.

Δε ξέρω αν αυτό ψάχνεις, μάλλον ο μπουτχιας πιο εύκολα θα στο βρει, το είχε σχολιάσει και ο ίδιος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.762
😍

Ζήτα προσφορά. Βιοτεχνιούλα ειναι αυτοι. Κοψοχρονια θα τα παρεις.
Ακριβώς επειδή είναι βιοτεχνιούλα δεν τα πλησιάζω.
Πάντα προτιμώ σοβαρή μεγάλη φίρμα, χρόνια στο κουρμπετι, μια από τις γνωστές και καθιερωμένες δηλαδή, αναγνωρισμένη με εγγυήσεις και αντιπροσωπεία στη χώρα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Την προτροπή για ομοίους δορυφόρους σε όμοιες αποστάσεις ακρόασης, την έχω ανεβάσει και από paper του Τουλ.

Δε ξέρω αν αυτό ψάχνεις, μάλλον ο μπουτχιας πιο εύκολα θα στο βρει, το είχε σχολιάσει και ο ίδιος.
Κάτι τέτοιο ψάχνω. Αλλά βρίσκω αλλά πραματα. Π.χ προτεινόμενα συστήματα από genelec που δεν εχουν πάντα ίδια ηχεια μπρος πίσω και πότε πάνω κάτω.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.794

Μην με βάλετε να ψάχνω, αλλά επειδή εχω πάντα δίκιο σε ο,τι εχω διαβάσει και δεν ξεχνώ, σας διαβεβαιώ πως ο Τουλ αποδέχεται τα διαφορετικού μεγέθους ηχεία με ίδιο ηχητικό χαρακτήρα.

Και τα έχω ανεβάσει κιόλας.
προδιαγράφω :p
Οριστε αλλη μια απόδειξη πως σβήνουν ποστ που δεν τους αρέσουν. Και μάλιστα τα προ-διαγράφουν, πριν καν τα γράψουμε μας τα εχουν σβήσει

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.762
Μην με βάλετε να ψάχνω, αλλά επειδή εχω πάντα δίκιο σε ο,τι εχω διαβάσει και δεν ξεχνώ, σας διαβεβαιώ πως ο Τουλ αποδέχεται τα διαφορετικού μεγέθους ηχεία με ίδιο ηχητικό χαρακτήρα.

Και τα έχω ανεβάσει κιόλας.
Και στο δικάναλο; :gotcha:

Εντάξει, και γω το αποδέχομαι στο πολυκαναλο, εφόσον οι περιορισμοί του χώρου δεν μπορούν να ξεπεραστούν. ;)

Πώς να σηκώσεις πιο ψηλά το ταβάνι για να τηρείς ίδια απόσταση ακρόασης στα ηχεία του άτμος; :gotcha:

Βεβαίως οι προδιαγραφές στάθμης και απόκρισης συχνότητας είναι απολύτως όμοιες για όλα τα κανάλια ενός σεταπ, είτε μιλάμε για βινταζ δικάναλο είτε για immersive πολυκάναλο σεταπ. 8-)

Πάντως το έχω δει σε paper του Τουλ, κι εγώ δε κάνω λάθος. ;)

Και βεβαίως ο ίδιος ο Τουλ, στο δικό του σετάπ έχει κάνει μίξη διαφόρων ηχείων, αλλά μη ξεχνάμε πως δεν είναι dedicated χώρος, παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά προσεγμένος σε σημεία που δε φαίνονται. ;)

Επίσης είναι βέβαιο πως ο Τουλ τρώει πολύ παντόφλα ο φουκαρας.. :gotcha:

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Πάντως αν βρείτε κάπου προδιαγραφή για ίδια ηχεια παντού, να μου τη στείλετε. Θα τη στείλω στο blackbird c για να μου πουλήσουν τα χρεπια τα σαραουντ τους. Ε, σόρρυ, δεν κρατηθηκα!

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.042
Πάντως αν βρείτε κάπου προδιαγραφή για ίδια ηχεια παντού, να μου τη στείλετε. Θα τη στείλω στο blackbird c για να μου πουλήσουν τα χρεπια τα σαραουντ τους. Ε, σόρρυ, δεν κρατηθηκα!
Τελικα εισαι μπλακμπερντικός ή νορθγουωρντικός? :roflmao:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.498
Σωστά. 8-)

Μόνο που η διαχείριση ενός σεταπ, συμπεριλαμβάνει υποχρεωτικά και το κόστος του, κάτι στο οποίο έχεις κι εσύ αναφερθεί κατ'επαναληψιν, καθώς έχεις τονίσει πως βρίσκεις το κόστος του τρινοβ υπερβολικό για όσα θα μπορούσε να σου προσφέρει, οπότε ανακαλύπτεις άλλους τρόπους διαχείρισης.

Από την άλλη, τα δεδομένα που θα κληθείς να διαχειριστείς στο στήσιμο ενός σεταπ, όσον αφορά την υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, τα απαρίθμησα αρκετά αναλυτικά, και παρακαλώ συμπληρώστε αν κάτι ξέχασα:

Και τώρα μπορεί ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του, με βάση τα ποσά που ξόδεψε, και τι κατάφερε σε σχέση με τα ανωτέρω δεδομένα.

Τι σετάπ έστησε, 2.Χ ή 5.Χ ή immersive 3D, και τι έχει σωστά και τι λάθος.

Απλό είναι. ;)
Συγκεκριμένα λάθη κατά τη διαχείριση μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα από το αντίτιμο δεδομένου setup...Γι αυτό και ο ίδιος το λογαριάζω ως δευτερεύον στοιχείο... :wink:

εσυ οταν φτιαξεις immersive setup να κανεις ρυθμιση....

"SMPTE recommends aligning monitoring systems to 83 dBc at a –20 dBFS input level at the listening position, implying a peak level of 103 dB SPL by an individual monitor."

.....νομιζω απανταει και στα κοκκινα γραμματα....;)

και ασε τους αλλους να κανουν και 78dbc αφου δεν μπορουν τα σεταπια τους... :biggrin:

ο Χ.Χ ειπε καλα τα b&w;
.......θαχει βγαλει αφρους ο αυτιας αν το διαβασε... :biggrin:

υγ. μην βαζεις κοκκινα.....σε σκουρο φοντο τα διαβαζεις δυσκολα, πορτοκαλι θαναι καλυτερα. ;)
Επόμενο ερώτημα στον Κ.Κεφάλα : Κατά την προκαταρκτική μελέτη για μελλοντική 5.1 σύνθεση στο setup των Yamaha-Dynaudio ελήφθησαν αποκρίσεις πλάτους σε όλα τα δυνατά 2.1 υποσύνολα που προέκυπταν με την πεντάδα δορυφόρων και το sub array...Σε καθεμία από τις αποκρίσεις για τα αντίστοιχα ζεύγη δεν θα μετείχε είτε το κεντρικό,είτε ένας τουλάχιστον εκ των μπροστινών δορυφόρων είτε ένας τουλάχιστον από τους πισινούς δορυφόρους...

Έχω λογαριάσει πως όσο επικεντρωμένη και να ήταν η πληροφορία δεδομένης πολυκαναλικής παραγωγής προς τα μπροστινά κανάλια,όταν θα κληθούν να παίζουν όλα μαζί ταυτόχρονα η παρεχόμενη ενέργεια από όλους τους δορυφόρους μαζί θα έχει κατά τι ανώτερο λόγο προς το σταθερό ποσό ενέργειας που θα εκπέμπεται από το sub array.

Λογαριάζεται ακόμα ότι αυτό θα μεταφραστεί σε περαιτέρω εξισορρόπηση ανάμεσα στα τμήματα της καμπύλης κάτω και άνω από την κομβική ζώνη μεταξύ 200-300 Hz...Ευσταθεί όλη αυτή η θεώρηση ή όχι;

προδιαγράφω :p
Άλλοι προδιαγράφουν και άλλοι...προγράφουν. :sneaky:

Ο ίδιος το είχα υποστηρίξει παλαιότερα με επιχείρημα τη μείωση στο φόρτο της εμπλεκόμενης κεντρικής επεξεργασίας για τη διαχείριση πολυκαναλικού σήματος, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση από κείμενα του Dr.Toole και - οποία σύμπτωσις - σε νηματική ενότητα σχετική με ... ΚΗ310

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ο ear δεν έχει αγοράσει 3 μεγάλα Κλάιν Μάιν να τα βγάλει φωτό να σταματήσει η γκρίνια στο φόρουμ. Μετά ας τα πουλήσει διότι είναι απολύτως άριστα και αυτά που έχει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.762
Αυτό βρήκα πρόχειρα:

Screenshot_20201115_210141_com.android.chrome~2.jpg

Και μπόνους για σένα ρε, γιατί είσαι άρχοντας.

LE FAMEUX TWEETER.jpg

ΥΓ. Δες και το monitoring level στα δεξιά του πιντιεφίου.

Διότι τα έχω όλα λέμε. Όλα. Απλά βαριέμαι να τα ξανανοίγω..

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.498
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ο ear δεν έχει αγοράσει 3 μεγάλα Κλάιν Μάιν να τα βγάλει φωτό να σταματήσει η γκρίνια στο φόρουμ. Μετά ας τα πουλήσει διότι είναι απολύτως άριστα και αυτά που έχει.
Διότι πρέπει να πάρει Gethard μια και καλή...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.762
Άντε, να το δούνε και οι υπόλοιποι, γιατί πολύ χαζομάρα πέφτει για τη στάθμη αναφοράς και τους βαρέθηκα τους κομπογιαννίτες που το παίζουν και μάστορες:

Screenshot_20201115_211256_com.android.chrome.jpg

Άσχετοι.

Να σέβεστε ρε. :lol:

Άνευ πλάκας πάντως, έχω κατεβάσει κι έχω διαβάσει ο,τι υπάρχει διαθέσιμο επί του θέματος. Μιλάμε για άπειρο διάβασμα, με τις ώρες, ασταμάτητα. Όχι ακροάσεις καλωδίων, διάβασμα. Μη μπερδευεστε μερικοί μερικοί.

Last edited:

Reaction score
15.543
Επόμενο ερώτημα στον Κ.Κεφάλα : Κατά την προκαταρκτική μελέτη για μελλοντική 5.1 σύνθεση στο setup των Yamaha-Dynaudio ελήφθησαν αποκρίσεις πλάτους σε όλα τα δυνατά 2.1 υποσύνολα που προέκυπταν με την πεντάδα δορυφόρων και το sub array...Σε καθεμία από τις αποκρίσεις για τα αντίστοιχα ζεύγη δεν θα μετείχε είτε το κεντρικό,είτε ένας τουλάχιστον εκ των μπροστινών δορυφόρων είτε ένας τουλάχιστον από τους πισινούς δορυφόρους...

Έχω λογαριάσει πως όσο επικεντρωμένη και να ήταν η πληροφορία δεδομένης πολυκαναλικής παραγωγής προς τα μπροστινά κανάλια,όταν θα κληθούν να παίζουν όλα μαζί ταυτόχρονα η παρεχόμενη ενέργεια από όλους τους δορυφόρους μαζί θα έχει κατά τι ανώτερο λόγο προς το σταθερό ποσό ενέργειας που θα εκπέμπεται από το sub array.

Λογαριάζεται ακόμα ότι αυτό θα μεταφράζεται σε περαιτέρω εξισορρόπηση ανάμεσα στα τμήματα της καμπύλης κάτω και άνω από την κομβική ζώνη μεταξύ 200-300 Hz...Ευσταθεί όλη αυτή η θεώρηση ή όχι;

....θα το δεις ως ενα ηχειο ολο το συστημα ...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.794
Έχουν περάσει τρία χρόνια απο τοτε που αγόρασα τα Goldenear.
Η επιλογή ήταν μονόδρομος, ουτως ώστε να μπει 100in οθόνη. Μόνο με τα πολυ λεπτά Triton ήταν αυτό εφικτό.

Στο μεταξύ διάβασα αρκετά, τρία χρόνια είναι αυτά. Και διαβάζω γρήγορα.

Αν έπαιρνα σημερα ξανα την απόφαση, θα θυσίαζα λιγες ίντσες οθόνης- να κατέβαινα ας πούμε στις 92- και θα έπαιρνα πιο ομοιογενή ηχεία- ισως και πανομοιότυπα.

Κατα πάσα πιθανότητα τριδρομα Genelec, μιας και τα Geithain δεν χωρούν με τίποτα.
Να σαν αυτό

Όχι επειδή είναι μόνιτορ, ή επειδή είναι ενεργό. Αλλά επειδή ειναι καλο ηχείο, και χρειάζομαι 11 ίδια....ισως να έπαιρνα το αμέσως μικρότερο για back surround+ Atmos για οικονομικούς λόγους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.140
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun