Δημητρης 777
Spendorious
- Reaction score
- 21.804
Ναι το κατάλαβα αλλά είδα τον Dave και παρασύρθηκα..Κουαρτέτο κλασικής εννοούσα, έγχορδα.
Ναι το κατάλαβα αλλά είδα τον Dave και παρασύρθηκα..Κουαρτέτο κλασικής εννοούσα, έγχορδα.
Και τελικά; Πως ακούγονται;Ναι το κατάλαβα αλλά είδα τον Dave και παρασύρθηκα..
Συμπλήρωσα στο προηγούμενο message..Και τελικά; Πως ακούγονται;
Μου άλλαξες το mood..
Λοιπόν έβαλα Dave Brubeck Quartet το Far more drums και το Far more blue.
Από κλασσική το Piano concerto No 2 in C Minor Op. 18: I. Moderato του Rahmaninov.
Έβαλα και ένα με πιάνο σκέτο αλλά δεν θυμάμαι ποιό..
Βέβαια δεν είμαι σε καμμία περίπτωση κατάλληλος να κάνω κριτική οπότε...
Έλα Κώστα, για πες τι άκουσα βρε?
Mια χαρά, έχουν δυναμικά, τα όργανα ακούγονται καθαρά, τα sub's βοήθησαν πολύ..
Σε χαμηλές εντάσεις ε?
Και ηχεία κατάλληλα να είχα δεν έχω χώρο για εντάσεις...
Είναι και αργά..
ΆκουσαΚουαρτέτο κλασικής εννοούσα, έγχορδα.
Με 300€, ηχεία+ενισχυτές πήρες. Και παίζουν αξιοπρεπώς. 300€, πως είναι δυνατόν;Ο Dimi μου πρότεινε να ακούσω μετρημένα πράγματα (λίγα όργανα), επειδή εγώ όμως (καζανοκέφαλος ρε...) άκουσα άλλα, σκέφτομαι τώρα μήπως έπρεπε να πάρω τα 8άρια κι ας τα άκουγα και στο μπαλκόνι..
Όχι πως δεν παίζουν αυτά, αλλά φαντασιώθηκα τι θα πάθαινα με τα άλλα..
Καλά δεν είπα κάτι διαφορετικό..Με 300€, ηχεία+ενισχυτές πήρες. Και παίζουν αξιοπρεπώς. 300€, πως είναι δυνατόν;
Περιλαμβάνεται η συσκευασία, τα καλωδια ρεύματος, τα μεταφορικά απο Άπω Ανατολή, κέρδος για την Yamaha, κέρδος για τον Νάκα.
300€
Ηχεία και ενισχυτικά.
Που παίζουν καλά (nearfield)
Μην περιμένεις και μεγάλες ορχήστρες ή reference+headroom. Ε, νισάφι.
Θα ήταν τρομερή παράλειψη να μην ασχοληθούμε με την μεγάλη Genelec.
H Genelec λοιπόν, είναι ο αρχηγός. Τέλος.
Έχει την μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις, και δικαίως.
Διαθέτει τα μεγαλύτερα μεϊν μόνιτορ, ατελείωτου δυναμικού εύρους.
Genelec σαν όνομα και μόνο, είναι ισοδύναμο υψηλού δυναμικού εύρους, γκάζια, όχι αστεία. Ξέρει το παιχνίδι.
Θα ήθελα να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον σας στην σειρά των ομοαξονικων της μόνιτορ, διότι αυτά δείχνουν στις υπόλοιπες φίρμες πως πρέπει να μετράει ένα άριστο ηχείο.
Οι μετρήσεις τους είναι για σεμινάριο.
Η κατασκευή τους, είναι πραγματικά σπουδαία, με σασί αλουμινίου, πολύπλοκο και με σοβαρό engineering, όχι αστεία.
Το μέγεθός τους είναι εξαιρετικά συμμαζεμένο, και ως εκ τούτου ιδιαίτερα βολικό για οικιακή χρήση, είτε πρόκειται για δικάναλο είτε για πολυκάναλο σεταπ.
Όλη η σειρά είναι ένα αριστούργημα, μα δεν είναι ιδιαίτερα φτηνά.
Ωστόσο, είναι τίμια κοστολογημενα.
Αν τα αντέχει η τσέπη σας, ψωνίστε άφοβα. Αποστάσεις ακρόασης αναγράφονται στο μανιουαλ και στο site της φίρμας, όπως και maximum SPL για όλα αυτά τα ηχεία, καθώς και πλήρεις προδιαγραφές και σχεδιάγραμμα.
Διαλέξτε την σειρά των ηχείων με τις καλύτερες μετρήσεις γενικά.
Το κάθε ηχείο διαθέτει διπλά γουφερ, ψηφιακή είσοδο, και δυνατότητα εξαιρετικής ισοστάθμισης με το σοφτγουερ της φίρμας.
5,5" για 1 έως 1,5μ απόσταση ακρόασης:
Genelec 8331A
Αυτοενισχυόμενο SAM (Smart Active Monitoring) monitor τριών δρόμων (3-way) μαγνητικά θωρακισμένο. Συμπαγής καμπίνα χυτού αλουμινίου με Maximised Directivity Control Waveguide (MaxDCW). Διαθέτει 2x Oval Woofers 5 1/8 x 2 5/8 inch + Coaxial Midrange/Tweeter MDC 3 ½ / 3/4 inch + DCW. Frequency...www.athensproaudio.gr
Σχεδόν 7", θα έλεγα για έως 2 (ίσως 2,3)μ απόσταση ακρόασης.
Genelec 8341A SAM
Αυτοενισχυόμενο SAM (Smart Active Monitoring) monitor τριών δρόμων (3-way) μαγνητικά θωρακισμένο. Συμπαγής καμπίνα χυτού αλουμινίου με Maximised Directivity Control Waveguide (MaxDCW). Διαθέτει 2x Oval Woofers 6 5/8 x 3 1/2 inch + Coaxial Midrange/Tweeter MDC 3 ½ / 3/4 inch + DCW. Frequency...www.athensproaudio.gr
Στις 8,5", θα έλεγα για έως 2,5μ (ίσως και 2,7) απόσταση ακρόασης:
Genelec 8351
Αυτοενισχυόμενο SAM (Smart Active Monitoring) monitor τριών δρόμων (3-way) μαγνητικά θωρακισμένο. Συμπαγής καμπίνα χυτού αλουμινίου με Maximised Directivity Control Waveguide (MaxDCW). Διαθέτει μεγάφωνα 2 x Oval Woofers 8 1/2 x 4 in + Coaxial Midrange/Tweeter MDC 5 / 3/4 in + DCW?. Διαθέτει...www.athensproaudio.gr
Και 10" υπάρχει, που σίγουρα τα "έχει" τα 3μ απόσταση ακρόασης (πιθανώς και 4), στα 5 χιλιάρικα έκαστο.
Προδιαγράφεται για χρήση έως 5μ!
Εξαιρετική επιλογή, όλα τους.
Καλύπτουν τέλεια κάθε οικιακή χρήση.
Εξαιρετική επιλογή και τα σαμπ της φίρμας, που ομοίως θα ισοσταθμιστουν από το δικό τους εξαιρετικό σοφτγουερ.
Η Genelec, ξέρει.
ΥΓ. Τα 8,5" θα ήταν η δική μου επιλογή, και θα τα έπαιζα στα 2,5μ. Όργωμα κανονικό.
Βεβαίως, είναι στα 3 χιλιάρικα το τεμάχιο, σχεδόν διπλάσια τιμή σε σχέση με το 310. Οπότε, 310 (στα 11 τεμάχια μαζεύεται σεβαστή διαφορά, μα θα τα ήθελα, όχι δε λέω).
θα με κανετε και εμενα fan boy στο τελος..
( η φωτο απο το διαδικτιο..)
Το μέτρο πόσο παει;
θα με κανετε και εμενα fan boy στο τελος..
( η φωτο απο το διαδικτιο..)
250 αλλά μετράει καλά..Το μέτρο πόσο παει;
Άκουσα τα 8άρια στον ανιψιό μου με PA sub
Στην εποχή μου σε αυτά τα λεφτά τέτοιον ήχο ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα
Οι νέοι ξέρουν τελικά ..
View attachment 190462 View attachment 190463 View attachment 190464
Από χιςς ή άλλα τέτοια πώς πάνε?Καλά δεν είπα κάτι διαφορετικό..
Συνειδητή επιλογή έκανα και παίζει παπάδες για τα λεφτά του...
Τα υπόλοιπα είναι απλά χιούμορ..
Τα Yamaha θεωρούνται από τα πιο αθόρυβα της κατηγορίας.Από χιςς ή άλλα τέτοια πώς πάνε?
Αμάν πια με τα σεξουαλικά σας υπονοούμενα...Για δες , κανε μια δοκιμη πως αποδιδουν και σ ενα τριο...
Αμάν πια με τα σεξουαλικά σας υπονοούμενα...
Δηλαδή χωρίς να ακούσουν πρώτα πως ξέρουν πως παίζει;το ενδιαφερων ειναι οτι δε μετραει μονο αποσταση
... κυριολεκτκα μετρησεις !!Δηλαδή χωρίς να ακούσουν πρώτα πως ξέρουν πως παίζει;
Βρεαϊνταποδωπάγενε ρε