Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436
Τελικα 11 τεμαχια 310 προκαλουν δεος. Κι αν βαλεις και τα σαμπ, παμε απο το δεος στον τρομο.
Και αν παίξουν πιο δυνατά από όσο πρέπει, πάμε από τον τρόμο στην φρίκη!! :laugh:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436
Γεια και χαρά. Επέστρεψα μετά από απουσία 1+ μηνός λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Στα πόσα ηχεία είμαστε τώρα;
Ααααα άργησες, φτάσαμε στα 24 ηχεία με 8 σαμπ. :biggrin: :laugh:

Reaction score
778
'Έτσι όπως πάει το πράμα θα κατηγορηθείς για αδήλωτη επαγγελματική στέγη..!!!!
Άντε να πιστέψει ο άλλος ότι τα έχεις για ιδία χρήση!!!
:roflmao:

Reaction score
702
Αν, λέμε αν, θελήσεις που εντάξει δεν θα θελήσεις, πως θα επεκταθεί το σύστημα με ας πούμε άλλα 4 ηχεία? μάλλον προς τα πάνω? προβλέπεται κάτι από το atmos για οικιακή χρήση?

Reaction score
5.395
Τα 310 πάντως επιβεβαιώνω ότι είναι από τα πιο ξεκούραστα και αναλυτικα ηχεία που έχω ακούσει. Το αναφέρω ξανά μιας και το ανέφερε ο Dimifoot γιατί θυμάμαι παλιότερα είχε αναφερθεί από κάποιον ότι ήταν κουραστικά. Καμία σχέση με κουραστικά τα συγκεκριμένα ηχεία, ακριβώς το αντίθετο και μάλιστα σε στάθμες πολυ πάνω της αναφοράς.
Μάλλον σε μένα αναφέρεσαι.
Ναι, κουραστικά τα βρήκα εγώ, τουλάχιστον σε σύγκριση με τα S3H με τα οποία τα αντικατέστησα.
Συν του ότι τερματίζουν για πλάκα.

Το ίδιο ισχύει και για το KH870 σαμπ. Αδυνατεί να αποδώσει χαμηλά Hz. Τζούφιες αμολάει από ένα σημείο και κάτω.
Τι να σου κάνει το καημένο το 10ιντσο με bass reflex.

Τώρα με πολλαπλά κομμάτια σε πολυκάναλο σετάπ οι αδυναμίες κρύβονται, αφού κάθε ηχείο λειτουργεί πολύ κάτω από τα όριά του.

Για τα σαμπ, και 2 μπρος 2 πίσω που είναι, παρά τις περιγραφές που διαβάζω για τέλεια απόδοση στο μπάσο, αδυνατώ να πιστέψω ότι έχουμε απόδοση termatogazi στις πολύ χαμηλές συχνότητες. Τουλάχιστον για το KH870 που είχα ξέρω ότι απέχει πολύ από το να είναι αντάξιο διθυράμβων. Τώρα αν τόσο πολύ βοηθούν τα Genelec που φτάσαμε σε τελειότητα ως σύνολο, δεν το ξέρω, αν και πάλι αμφιβάλλω.

Εγώ θα πίστευα ότι χρειάζεται βοήθεια το σύστημα από συνοδευτικά σαμπ για τις πολύ χαμηλές.

Reaction score
4.156
Γιαννη μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι τα γραφεις εσυ τα παραπανω.

Τα ΚΗ870 στο δωματιο του Κωστα ειναι 2, αρα συνολικα 4 δεκαιντσα. Παρεπιπτοντας, οταν λεμε δεκαιντσο. Δεν μπορει οποιος ναναι να βαζει ενα δεκαιντσο σ ενα κουτι και ναι λεει οτι εκανε σαμπ. Δεν ειναι μονο το δυο δεκαιντσα στο καθε σαμπγουφεερ. Το συνοδευουν κι εξαιρετικα τεχνικα χαρακτηριστικα.

Οσον αφορα τα ηχεια.
Συγκρινεις TO Adam με το Neumann οπου το πρωτο εχει σχεδον διπλασια τιμη. Ποσο ευκολο (οικονομικα) ειναι να βαλεις 11 S3H στο δωματιο. ΚΑΙ. Το S3H επειδη εχει 2 7ινταιντσα προυποθετει μεγαλυτερη αποσταση ακροασης. Αυτο προυποθετει ...αλλο σπιτι!

Εσυ για παραδειγμα οταν ειχες τα 310 πως το ειχες στημενο το συστημα και σ ακουγοταν κουραστικα? Επαιζες στερεο η πολυκαναλα? Με ποσα ηχεια. Δεν ξερω επισης αν το χωρο το εχεις περιποιηθεις ετσι οπως πρεπει.

Προσωπικα εχοντας ακουσει το συστημα του Κωστα σ ολες του τις φασεις, ΠΟΤΕ δεν ακουστηκε κουραστικα. Εαν σ εσενα δεν επαιξε οπως πρεπει ειμαι σιγουρος οτι κατι δεν εκανες σωστα.

Reaction score
5.395
Στο εύρος των δυνατοτήτων του το 870 καλό είναι. Αλλά όχι πως είναι και τερατώδους δύναμης, άξιο διθυράμβων, όπως παρουσιάζεται σε αυτό το νήμα.

Το τερμάτιζα για πλάκα το 870 τους μήνες που το είχα στην κατοχή μου. Σε πολλά κομμάτια δεν απέδιδε καν δύσκολα σημεία.
Αν ήταν τόσο τέλειο, γιατί λες να το άφησα να φύγει από τα χέρια μου εξάλλου;

Το ότι είναι δύο ή τέσσερα κομμάτια τα σαμπ δεν μου λέει κάτι. Η ποσότητα κρύβει τις αδυναμίες του ενός κομματιού, δεν γίνεται το καθένα τέρας δυνατοτήτων.

Μεμονωμένα το καθένα KH870 και KH310 κρίνω, όχι συνολικά το σύστημα του Κώστα. Σε τόσο προσεγμένο σύστημα και με τέτοιο αριθμό καναλιών, ακόμη και πολύ υποδέεστερα μοντέλα ηχείων και σαμπ να χρησιμοποιούνταν, πάλι εντυπωσιακό θα ήταν το αποτέλεσμα. Και τα κουφώματα της πόρτας που τρίζουν, θα έτριζαν και με ακόμη πιο αδύναμα σαμπ. Δεν είναι δα και ένδειξη τρομερής απόδοσης αυτό.

Και με 13 KH80 εντυπωσιασμένοι θα έφευγαν οι επισκέπτες, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Απολύτως καμία αμφιβολία. Τα έχω και τα KH80, μικρογραφία των 310 είναι. Με 13 κομμάτια θα φτιαχνόταν και με κείνα εντυπωσιακή ηχόσφαιρα.

Όσον αφορά τα σαμπ, αν ήταν τόσο τέρατα τα KH870 θα τα επέλεγε και ο termatogazi.

Reaction score
6.191
Δεν ξέρω αν είναι τόσο τέρατα τα 870 μιας και δεν τα άκουσα μόνα τους. Σε συνδυασμό με τα genelec έπαιζαν πάρα πολύ δυνατά πάντως. Δεν έχει νόημα η σύγκριση με το σύστημα του Μιχάλη γιατί είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας, apples to oranges που λένε και οι Αμερικάνοι...
Ειδικά στα μπάσα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον χώρο, τα σαμπ και το κρος ως ένα πράγμα. Για το 870 με βάση τα specs του σε ένα μεγαλύτερο χώρο και μόνο του πιστεύω ότι πράγματι δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά αλλά η όλη φιλοσοφία του συστήματος του Κώστα είναι ακριβώς το αντίθετο...

Ndis

Titika
Reaction score
4.751
Βρε flash 11 κομμάτια ηχεία έχει ο ανθρωπος και 4 subs, δεν έχει 2.1 συστημα! Ενα σύστημα νομίζω οτι πρέπει να κρίνεται συνολικά και υπο το πρίσμα των περιορισμών που υπόκεινται. Διαφορετικά οτιδήποτε κάτω απο IMAX theater
ειναι γτπκ, πόσοι είναι όμως αυτοί που μπορουν να έχουν συστήματα τέτοιου επιπέδου στα σπίτια τους δηλαδή !

Reaction score
5.395
Μα δεν έκρινα το συνολικό σετάπ, αλλά το μοντέλα KH310 και KH870.

Τα 13 κανάλια κρύβουν τις αδυναμίες του μοντέλου.

Τα σαμπ και 4 να είναι, δεν κρύβουν την αδυναμία στην απόδοση κάτω από 20Hz. Αλλά τα θετικά στοιχεία στην απόδοση των τεσσάρων στουντιακών σαμπ θα επηρεάσουν τον ακροατή ώστε να αγνοήσει την αδυναμία στα χαμηλά Hz. Ειδικά ελλείψει άμεσου μετρου σύγκρισης.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.001
Μα δεν έκρινα το συνολικό σετάπ, αλλά το μοντέλα KH310 και KH870.

Τα 13 κανάλια κρύβουν τις αδυναμίες του μοντέλου.

Τα σαμπ και 4 να είναι, δεν κρύβουν την αδυναμία στην απόδοση κάτω από 20Hz. Αλλά τα θετικά στοιχεία στην απόδοση των τεσσάρων στουντιακών σαμπ θα επηρεάσουν τον ακροατή ώστε να αγνοήσει την αδυναμία στα χαμηλά Hz. Ειδικά ελλείψει άμεσου μετρου σύγκρισης.
Για μουσική μια χαρά είναι τα KH870 όντας τόσα και σωστά στημένα.
Στις ταινίες, προφανώς και μπορείς να πάρεις είτε συμπλήρωμα, είτε διαφορετικά subs και να παίζεις και 10Hz σε στάθμες... ( το αν θα πάρεις τα αυτιά σου στο χέρι σε λίγα χρόνια, άλλο θέμα... :D )

Reaction score
5.395
Δεν ξέρω αν είναι τόσο τέρατα τα 870 μιας και δεν τα άκουσα μόνα τους.
Α καλά, αν η επαφή σου με τα συγκεκριμένα μοντέλα ήταν μέσω της ακρόασης στον Κώστα, δεν είναι παράξενα τα υπερθετικά σχόλια.

Και από KRK να απαρτιζόταν το καλοστημένο σύστημα 9.4.4 στον περιποιημένο χώρο του Κώστα, κορυφαία θα ακουγόταν. Αμφιβάλλει κανεις γι’ αυτό;

Reaction score
5.395
Για μουσική μια χαρά είναι τα KH870 όντας τόσα και σωστά στημένα.
Για τι είδους μουσική;
Αν το ένα κομμάτι 870 σε ραπ πετάει
τζούφιες, τα 4 κομμάτια 870 ξαφνικά δεν πετάνε τζούφιες;
Απλά τα 4 θα παρασύρουν τον ακροατή με τον συνδυασμό ακρίβειας και έντασης στις ανώτερες συχνότητες μπάσου και μέσα στη μέθη από την πολύ καλή απόδοση θα αγνοήσει την αδυναμία στα χαμηλά περάσματα.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.001
Για τι είδους μουσική;
Αν το ένα κομμάτι 870 σε ραπ πετάει
τζούφιες, τα 4 κομμάτια 870 ξαφνικά δεν πετάνε τζούφιες;
Απλά τα 4 θα παρασύρουν τον ακροατή με τον συνδυασμό ακρίβειας και έντασης στις ανώτερες συχνότητες μπάσου και μέσα στη μέθη από την πολύ καλή απόδοση θα αγνοήσει την αδυναμία στα χαμηλά περάσματα.
Για την περισσότερη μουσική.
20Hz μπάσο σε τραγούδι θα βρείς σε electronica, techno κυρίως.

Reaction score
4.156
Στο εύρος των δυνατοτήτων του το 870 καλό είναι. Αλλά όχι πως είναι και τερατώδους δύναμης, άξιο διθυράμβων, όπως παρουσιάζεται σε αυτό το νήμα.

Το τερμάτιζα για πλάκα το 870 τους μήνες που το είχα στην κατοχή μου. Σε πολλά κομμάτια δεν απέδιδε καν δύσκολα σημεία.
Αν ήταν τόσο τέλειο, γιατί λες να το άφησα να φύγει από τα χέρια μου εξάλλου;

Το ότι είναι δύο ή τέσσερα κομμάτια τα σαμπ δεν μου λέει κάτι. Η ποσότητα κρύβει τις αδυναμίες του ενός κομματιού, δεν γίνεται το καθένα τέρας δυνατοτήτων.

Μεμονωμένα το καθένα KH870 και KH310 κρίνω, όχι συνολικά το σύστημα του Κώστα. Σε τόσο προσεγμένο σύστημα και με τέτοιο αριθμό καναλιών, ακόμη και πολύ υποδέεστερα μοντέλα ηχείων και σαμπ να χρησιμοποιούνταν, πάλι εντυπωσιακό θα ήταν το αποτέλεσμα. Και τα κουφώματα της πόρτας που τρίζουν, θα έτριζαν και με ακόμη πιο αδύναμα σαμπ. Δεν είναι δα και ένδειξη τρομερής απόδοσης αυτό.

Και με 13 KH80 εντυπωσιασμένοι θα έφευγαν οι επισκέπτες, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Απολύτως καμία αμφιβολία. Τα έχω και τα KH80, μικρογραφία των 310 είναι. Με 13 κομμάτια θα φτιαχνόταν και με κείνα εντυπωσιακή ηχόσφαιρα.

Όσον αφορά τα σαμπ, αν ήταν τόσο τέρατα τα KH870 θα τα επέλεγε και ο termatogazi.
Γιαννη θεωρω οτι σ ενα χωρο 32 τμ, 4 δεκαιντσα και 4 δωδεκαιντσα μεγαφωνα, σε σαμπγουφερς υψηλων τεχνικων προδιαγραφων ειναι λογικο να υπαρχει το αποτελεσμα που περιγραφουμε οσοι ακουσαμε το συστημα. Σημειωτεον οτι και η επιφανεια ολων των δορυφορων μαζι βοηθαει κι αυτη στο συνολικο ογκο του ηχου. Δεν κρυβει καποιο μειονεκτημα, αλλα λειτουργουν προσθετικα σ ολα τα θετικα χαρακτηριστικα που εχουν.

Οσον αφορα αυτο που γραφεις για την ποσοτητα ( Η ποσότητα κρύβει τις αδυναμίες του ενός κομματιού, δεν γίνεται το καθένα τέρας δυνατοτήτων. ). Λιγο ακυρο θεωρω αυτο που γραφεις. Δεν ειπε κανεις ποτε οτι το ενα γινεται τερας δυνατοτητων, αλλα ολα μαζι βοηθανε πολυπλευρα στο συνολικο αποτελεσμα κι αυτο νομιζω οτι το ξερεις πολυ καλα.

Φυσικα αν εβαζε στο σπιτι 4 σαμπ απο το ακομη μεγαλυτερο μοντελο της Τζενελεκ θα ειχε κατι ακομη. Ομως παντα καπου βαζεις ενα στοπ. Κι εδω του εκατσε περιπτωση στο οικονομικο. Βρηκε τα εν λογω σαμπ και σε εξαιρετικες τιμες. Το μεγαλο ηχειο της Τζενελεκ το ενα ξεπερναει τα 10.000. Ο Κωστας ενδεχομενωςτα 4 τα πηρε σ αυτα τα χρηματα (ισως και λιγοτερο).

Γενικολογοντας θα ελεγα οτι αν το ADAM H3S παιζει καλυτερα απο το 310, τοτε γιατι να μην μιλαμε και για το S5H, το οποιο προφανως παιζει ακομη καλυτερα. Αν λοιπον καποιος κανει ενα 13καναλο συστημα με αυτα τα ηχεια και βαλει 4 ομασταυλα σαμπ απο τα κορυφαια 2100 ειναι προφανες οτι το συστημα θα παιξει ακομη καλυτερα.

Λεφτα να υπαρχουν και δεν χρειαζονται ουτε γνωσεις, αυτες τις εχουν οι τεχνικοι που θα ερθουν να σου τα φτιαξουν ολα.
Ολοι λοιπον πορευομαστε αναλογως των δυνατοτητων που εχει ο καθενας μας.
Προσωπικα χαιρομαι για οσους καταφερνουν να δημιουργησουν ενα συστημα υψηλων προδιαγραφων.

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197