Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.613
Μα... Μα τόσο φαλακρός και τόσο άκαρδος; Περίμενα περισσότερα από έναν ομοιοπαθή... Τεσπα... 🤣😂
Εγω δεν ειμαι φαλακρος ομως, εχω μαλλια, ενταξει οχι κ τοοσο πλουσια πλεον αλλα φαλακρο δε με λες!
Οποτε οτι γουσταρω κανω!

Reaction score
8.790
Γιάννη σταματά βρε να μου βάζεις φατσούλες με νεύρα, είσαι ο μοναδικός, να ξέρεις!
ποιον γιαννη ...τον μαρκου?
:biggrin:

Reaction score
890
Εγω δεν ειμαι φαλακρος ομως, εχω μαλλια, ενταξει οχι κ τοοσο πλουσια πλεον αλλα φαλακρο δε με λες!
Οποτε οτι γουσταρω κανω!
Εμείς ξαναμιλάμε το 2025,τετοια εποχή που ο Νεύτωνας θα έχει κάνει τη δουλειά του.. 😂

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Παντως ,κατι ασχετο τωρα, σορρυ κιολας, επειδη παρατηρω τα ιδια και τα ιδια απο καποιο ισως παρεακι, να προτεινω αν θελετε , ν ανοιξετε καποιο θεμα και να γραφετε εκει και υποσχομαι κι εγω κι ολοι ακομα, πως δε μπει κανενας, δε θα πει τιποτα, κιχ, δε θα αμφισβητησει, δε θα ρωτησει, δε θα αμφιβαλλει, τιποτα, κιχ!

αρκει να το πειτε,ευκολο ειναι ρε σεις !
Ο ίδιος ως...τιμωρός υπέρ των δεδομένων δεν γίνεται να δεσμευθώ για κάτι τέτοιο... :sneaky:
παψε, αν θες, ανοιξε κι εσυ ενα θεμα, κι αν το ζητησεις δε θα ενοχλησω ποτε! κι ελπιζω κανενας, αρκει να το πεις! γραψε οτι θες..
(γραψε ρε παιδι μου τη γνωμη σου, την αποψη σου, τα δικα σου, τη δικη σου αληθεια και τετοια.)
Θα είναι αυτό που λένε...΄΄Wet and wild΄΄ καταστάσεις...
1617127366384.png

Reaction score
5.395
Τελικά πόσο ανώτερα αποδείχτηκαν τα Genelec από τα 870;

Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω και αν οι τιμές προσφορών που θα έβρισκες συνέπιπταν, θα προτιμούσες να πάρεις και τα τέσσερα Neumann ή Genelec;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.675

Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω και αν οι τιμές προσφορών που θα έβρισκες συνέπιπταν, θα προτιμούσες να πάρεις και τα τέσσερα Neumann ή Genelec;
δεν έχει χώρο αφού είπαμε... :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Ευγενική χορηγία ντιμιφουτ, η προ λίγων ημερών μέτρηση κουνιστου μικροφώνου στην ευρεία θέση ακρόασης και σε στάθμη αναφοράς (στο -18dB το volume στον trinnov), σε κλίμακα 5 dB, γιουμικ ριου τα γνωστά του φαλάκρα:

Φαίνεται μια τόνωση στους 20 κύκλους που ακολουθείται από μια υποχώρηση στους 30 κύκλους, η απόκλιση είναι χονδρικά +-2dB.

Προσωπικά εκτιμώ πως δεν ακούγεται και δεν ασχολήθηκα διόλου, μα ο ντιμιφουτ στο δικό του πρισετ, έκατσε να το διορθώσει. Αυτός μπορεί και να το ακούει, όλα τα περιμένω από το φαλάκρα.

Μέση στάθμη μπάσου στις πρώτες δύο οκτάβες είναι περί τα 87 ντεσιμπέλ στη στάθμη αναφοράς. Λογική στάθμη αναφοράς λοιπόν.

Σε αυτή τη στάθμη, η μετρήσιμη απόκριση στους 10 κύκλους βρίσκεται στα 82 ντεσιμπέλ. Μόλις 5 ντεσιμπέλ χαμηλότερα της μέσης στάθμης στο φάσμα των σαμπ. 8-) :neo:

Τες πα, είναι λίγο βαρετό το θέμα, και δε χρειάζεται να αναλύσω τι απόκριση έχει η θέση ακρόασης ξαπλωτή και γιατί έχει (σοφά) επιλέξει αυτή τη διόρθωση το λογισμικό του trinnov.

Αν πάντως θέλετε να δείτε φλατ απόκριση μέχρι τους 10 κύκλους σε στάθμη αναφοράς, ενημερώνω πως αυτό είναι πραγματικά πανεύκολο να το κάνω, μα δε βρίσκω κανένα λόγο, ίσα ίσα έχω πιο σοβαρούς λόγους να μην ασχοληθώ.

Ωστόσο, έτσι χωρίς λόγο, έκανα από τότε ένα ήπιο κόλπο για να μειώσω το +-2 dB εκεί κάτω, χωρίς βέβαια να μπορώ να υποστηρίξω πως σαφώς "κάτι άκουσα", για όνομα.. :lol:

Φλας Γκόρντον, γιουμικ σπικς.
Άκου κει "μηδενική" στα 10Hz.. :gotcha:

Επισης από αυτή τη μέση στάθμη, έχω αφήσει περιθώριο 18 ντεσιμπέλ να ανεβαινει το volume, και κει, στα 0 dB, κάτι κομμάτια που τα δίνουν γερά, μπιταδικα αγριεμένα, δε ζορίζουν ούτε δορυφόρους ούτε σαμπ. Όλη μέρα να το αφήσω να παίζει στο 0, δε μασάει. Τα αυτιά όμως, θα τα φτυσουν. Εγγυημένα. :)

ΥΓ.
Οπότε οι πράξεις είναι απλές:
87+18= 105 μέση στάθμη, κορυφές ως 125.
Μεχρι κει, παίζει τα πάντα όλα.
Εκτελως απροβληματιστα, 100%.
Ο, τι κομμάτι μουσικής θέλετε.
Κι έχω αφήσει φρι τη χρήση του βολιουμ μέχρι το 0 σε κάθε επισκέπτη που έρχεται να ακούσει το σεταπ, κι ο κοτσιδης στο 0 άκουγε.
Κι ο Αλέξανδρος, στο 0.
Κι ο βαστρσαρ, στο 0.
Κι όποιος έρθει, ανεξαιρέτως.
Τρόμος.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033

Θα χωθώ εγώ: καμία σχέση, άλλη κατηγορία. Το πίσω δεξί όμως δεν θα χωρούσε σε Genelec, κλείνει την πόρτα.

Αν είχε λεφτά για πέταμα, εγω θα πρότεινα αγορά ακόμα 4 τεμαχίων 870, τοποθέτηση τους ως βάσεις στους δορυφόρους (όχι στο κεντρικό, δεν χωράει), οι οποίοι θα συνδεθούν με τον Trinnov στο καθε 870 ως Full Range, και χρήση και των δυο υπαρχόντων Genelec συμπληρωματικά. 8 τεμάχια σύνολο.

Αυτός μπορεί και να το ακούει, όλα τα περιμένω από το φαλάκρα.
Δεν τα ακούω αυτά τα 2db τόσο χαμηλά στο μπάσο, μόνο πάνω απο τα 100Hz.
Αν και το αλλο στα 50-60Hz το άκουσα, αλλά ηταν παραπάνω.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743

Ανέτως αλλάζω τα τζενελεκ με Νιούμαν, ανά πάσα στιγμή. 8-)

Για λόγους που βαριέμαι να εξηγώ.

Τα τζενελεκ μπήκαν στο παιχνίδι γιατί τα πήρα πάμφθηνα, 2κ έκαστο. Δηλαδή μου κόστισαν 1κ έκαστο. Τζάμπα.

Δυστυχώς, τζενελεκ και να ήθελα να έχω 4-αδα, δε χωράνε να μπουν πίσω, συγκεκριμένα πίσω δεξιά, δεν έχει χώρο, δεν είναι εφικτό. Υπαρχει πόρτα για δωμάτιο, δε μπαίνει, και αλλάζει πολύ η απόκριση σε διπλανες θέσεις, μόνο σε συγκεκριμένο σημείο εκεί δουλεύει σωστά σαμπ. Μετρημένα.

Ειδάλλως και αυτό το σενάριο θα ήταν επιθυμητό, προφανώς δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με 4 τζενελεκ.

Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση μεταξύ τους. Γνωρίζουμε βεβαίως πως τα εν λόγω τζενελεκ έχουν λίγο μεγαλύτερα μεγάφωνα, γεγονός που στις χαμηλές συχνότητες είναι αναμφίβολα ένα ατού, αλλά στα 4 τέτοια σαμπ σε 32τμ, αυτές οι διαφορές παύουν να έχουν σημαντική αξία.

ΥΓ. Ντιμιφουτ μαζί γράφαμε..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Ευχαρίστως να βοηθήσω (προφανώς διαφωνώ)
Το γνωρίζω ότι διαφωνείς.

Η συζήτηση είναι καθαρά θεωρητική, κι έχω τους λόγους μου για όσα λέω.

Βεβαίως δεν αλλάζω τίποτα, δεν κουνιέται λεπι.
Πακτωθηκαν. Τέλος. Φινιτο.

Πλέον μόνο θα παίζει, τελείωσαν οι αλλαγές, εντελώς όμως.
Κλείσαμε πουλησαμε. :)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Από μιαν άποψη έχω τη συνείδηση ήσυχη που δεν κάθομαι να στήνω υπερσυστήματα με βαρβάτα ηχεία-sub και μετά ν'αναρωτιέμαι πώς θα κάνω κουφώματα να έτριζαν...
1617133156761.png

Εκ πεποιθήσεως ολιγαρκής,μου κάνει τυπικό reference level με τη μετάδοση της υποηχητικής ενέργειας στον...κάτω όροφο κατά τη διάρκεια της μαγειρικής.
Ενίοτε και κατόπιν αυτής,με εδέσματα όπως η special...Θιβετιανή μηλόπιτα...
1617133422274.png

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Σιγά μην είχαν μήλα στο Θιβέτ :tongue:

Λίγη αυτοσυγκρατηση από ολους, έρχεται Πάσχα και θα έχουμε χρόνο να τα τσουγκρισουμε... τα αυγα
View attachment 206805
Έχουν μέχρι και...απαγορευμένα.
Tα αρχικά NK ταιριάζουν γάντι στο χαρακτηρισμό ...Natural Killer. :laugh:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.613
Από μιαν άποψη έχω τη συνείδηση ήσυχη που δεν κάθομαι να στήνω υπερσυστήματα με βαρβάτα ηχεία-sub και μετά ν'αναρωτιέμαι πώς θα κάνω κουφώματα να έτριζαν...
View attachment 206800

.κάτω όροφο κατά τη διάρκεια της μαγειρικής.
Ενίοτε και κατόπιν αυτής,με εδέσματα όπως η special...Θιβετιανή μηλόπιτα...
View attachment 206803
Λαικ για τη μηλοπιτα, αν κ σαν πεινιρλι το κοβω εγω και πεινασα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM