Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Εκ πεποιθήσεως ολιγαρκής,μου κάνει τυπικό reference level με τη μετάδοση της υποηχητικής ενέργειας στον...κάτω όροφο
Όλα είναι θέμα ψαξίματος στην τοποθέτηση των σαμπ, και είναι πολύ σοφό να βρίσκεις το πιο χρήσιμο στους 20 κύκλους σημείο τοποθετησης, διότι μπορείς να.. χαλαρώσεις μετά.;)

ΥΓ. :neo:

Στην καμπύλη απόκρισης που δείχνεις, οι δύο πρώτες οκτάβες βρίσκονται επίσης στα 87 dB, όπως και στη δικιά μου, αλλά το φάσμα υψηλής ευαισθησίας (1-2κ) είναι στα 78dB σε σένα, σε μένα στα 82,5 dB.

Ποιος είναι πιο μπασοκέφαλος; :lol:
food for thought.:hi:

6*0.9=4.5dB.
82.5+4.5=87
Tool speaking.
(ντιμιφούτιος καμπύλη, εγώ +2, μεταξύ μας αυτά όμως, μη σου ξεφύγει κιχ)

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Λαικ για τη μηλοπιτα, αν κ σαν πεινιρλι το κοβω εγω και πεινασα
Συνέλαβες την πρωτοτυπία της συνταγής...Με ζύμη σφολιάτα και ειδικό επίχρισμα για να κάνει επιπλέον κρούστα.
Όλα είναι θέμα ψαξίματος στην τοποθέτηση των σαμπ, και είναι πολύ σοφό να βρίσκεις το πιο χρήσιμο στους 20 κύκλους σημείο τοποθετησης, διότι μπορείς να.. χαλαρώσεις μετά.;)
Θέλει όμως εξαντλητική διερεύνηση στο χώρο μέχρις εσχάτων...Έστω και αν σκέπτεσαι ότι θ'ακουγόταν ήδη ικανοποιητικά σε προηγούμενο στάδιο,να το έψαχνες ακόμα παραπέρα...
Δεξιά της συντόμευσης του opera, ποιο πρόγραμμα είναι;
Εσένα ο νους σου πάντα στην...κλειδαρότρυπα. :lol:
Είναι browser με διαμορφωμένο επίπεδο ασφάλειας...

Reaction score
11.119
Για να το ανεβάσω εγώ; 50€.
Η τιμή περιλαμβάνει 1 συχνότητα.
Δεκτές συχνότητες από 1 Hz.
Όσες θες, πχ. 1, 2, 8, 12 Ηz, 4*50€.
Χωρις απόδειξη.
Με απόδειξη, 100€ έκαστη.
Φιλ φρι.

ΥΓ. Αν θες μέτρηση στάθμης σε κάθε συχνότητα, 50€ κάθε μέτρηση στάθμης με κινητό, 100€ με umic. Οι τιμές και πάλι χωρίς απόδειξη, με απόδειξη διπλάσιες.
Ό,τι ζήτησε ο γιατρός, τα μισά εγώ για μετρήσεις με το JBL μου.

Reaction score
5.395
Ο termatogazi επομένως αν έπαιρνε 4 στουντιακά σαμπ θα ήταν εξίσου ή και περισσότερο ικανοποιημένος στον χώρο του;

Όλα λάθος όσα έκανε για σαμπ;

Και στους δορφόρους όλα λάθος;

13x 310 + 4 στουντιακά ααμπ προτείνονται
για κάθε νόσο; (Τηρουμένης της ίδιας απόστασης ακρόασης με τη δική σου και με ίδιο όγκο χώρου για τα σαμπ.)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.458
Τα ηχεία που επέλεξε ο Κώστας είναι ότι πρέπει για το χώρο του και για την δουλειά που πρέπει να κάνουν. Βασικά είναι παραπάνω από ότι χρειάζεται. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, δεν υπάρχει λόγος.
Συνδυάζει τον απόλυτο στόχο απόδοσης και κόστους για το χώρο του. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι παραπάνω. Εκτός από σπατάλη ίσως να ήταν και ακατάλληλο.
Ο στόχος ήταν immersive σύστημα και όλα τα ηχεία ίδια. Δεν χωράνε εκεί μέσα 9 Geithain για παράδειγμα, ή 9 Neumann 420. Απλά δεν. Θέλει άλλο χώρο.
Επίσης δεν υπήρχε λόγος να δώσει σχεδόν τα διπλά για να πάρει τα Genelec 8351 x 9.
28.000€ για δορυφόρους Genelec.
34.000€ για δορυφόρους Neumann.
Xαλαρώστε λίγο.
Για να πάρεις ένα σοβαρό ηχείο ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΣΟΥ δεν χρειάζεται να πουλήσεις το σπίτι σου. Ούτε χρειάζεται να έχει 100" woofers. Έλεος δηλαδή. Σας διαψεύδει η ίδια η Dolby και τα εκατοντάδες πιστοποιημένα Dolby Studios ανά το κόσμο με 7" και 8" ηχεία.
Δεν τα μάθατε τα νέα ακόμα;
Mε αφορμή μια ανάρτηση του ιδιοκτήτη στα social media θυμήθηκα το πρόσφατα πιστοποιημένο Dolby Atmos Studio στην Αθήνα. Αυτός είναι ο εξοπλισμός που εξασφάλισε την πιστοποίηση (μαζί με το σχεδιασμό βέβαια), που δεν θα πάρει κανείς μας ποτέ, όσα και να έδωσε.
7.300€ + 1 Sub.

IMG_20210331_075804.jpg

Για ένα χώρο που ματσάρει με το +90% των τυπικών Ελληνικών σαλονιών. Αν τα 7300€ ήταν αρκετά για την Dolby για το +90% των χρηστών του AVSITE περισσεύουν. Και αυτό αφορά τον χώρο και όχι την τσέπη.
Δεν χρειάζεται woofer των 7300€ έκαστο.

Ο καθένας κάνει ότι θέλει, δικά του χρήματα είναι. Μέχρι εκεί όμως, στα υπόλοιπα τα οποία είναι καθαρά τεχνικά θέματα η ίδια η Dolby διαψεύδει.

Και κάτι ακόμα. Αυτό δεν είναι το minimum αλλά το maximum. Είναι το maximum που επιτρέπει ο χώρος ώστε να εξασφαλίσει το απόλυτο performance και να πάρει certification. Για να μπουν μεγαλύτερα ηχεία, ακόμα και αν γινόταν θα ήθελε άλλη σχεδίαση ο χώρος οπότε έξτρα έξοδα κατασκευής και αγοράς ηχείων. Χωρίς κανένα λόγο, κανονική σπατάλη καθώς το peak performance επετεύχθη με 7300€ για ηχεία.

Respect. :hi:

Από αυτό το σημείο και μετά ξεκινά η υπερβολή που στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων καλύπτει άλλα θέματα που δεν αφορούν το performance. Θέματα όπως κολλήματα με μάρκες, εμφάνιση κ.α.

Reaction score
5.395
Το ερώτημα προς τον Κώστα ήταν πιο στοχευμένο, με σημείο αναφοράς τον termatogazi.

Όσον αφορά αυτό με τα πιο προσιτά μόνιτορ δεν αμφιβάλλω καθόλου. Εξάλλου το ανέφερα και ο ίδιος εξαρχής, ότι και με τα προσιτά Adam μόνιτορ του vastsar πάλι εντυπωσιακό θα ήταν το αποτέλεσμα στου Κώστα το σετάπ.

@vastsar
Η απάντησή σου στο πιο πάνω ερώτημα ποια θα ήταν;

Πες ότι το ίδιο ακριβώς σύστημα του Κώστα ήταν στημένο πχ με τα δικά σου μόνιτορ.
Πιστεύεις ότι θα σε εντυπωσίαζε λιγότερο;

Εγώ πιστεύω πως δεν θα είχε καμία διαφορά στον εντυπωσιασμό σου με το αποτελεσμα.
@vastsar
Όσον αφορά τους δορυφόρους, πιστεύω ότι ο αριθμός τους είναι τέτοιος που σε τόσο καλοστημένο σύστημα 9.4.4 και σε τόσο προσεγμένο χώρο όπως του Κώστα, και χαμηλότερης σειράς ηχεία να άκουγε ο επισκέπτης, πάλι εντυπωσιασμένος με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά θα έφευγε μετά την ακρόαση.
Γαργαλιούνται οι δορυφόροι, παίζουν πολύ κάτω από τα όριά τους όντας τόσοι πολλοί.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Έτυχε και μίλησα για το θέμα των σαμπς με τον @TERMATOGAZI προ εβδομάδος. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να γράψει όσα μου είπε.

Όσον αφορά το M2 (έχει τρία τεμάχια) και είναι καταπληκτικό ηχείο, με πολυ μεγαλύτερο headroom και απο το 310 και από την μεγάλη πλειοψηφία των ηχείων. Κοστίζει βέβαια πολλαπλάσια, και αποκτάει ενδιαφέρον σε αρκετά μεγαλύτερη απόσταση απο τα 2.3m.

Για midfield δεν νομίζω πως εχει νόημα.

Reaction score
5.395
Καλά είναι καταρχήν; Γιατί δεν συμμετέχει πλέον; Άλλαξε χώρο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Studio monitor πήρε ο τερματογκαζης, τα farfield Μ2 της jbl.

Δεν είναι πολύ ακριβά, η οδήγησή τους όμως, είναι.

Έχει και ομοσταυλα μόνιτορ σαμπ η φίρμα.

Μάλλον έκλεισε και ο τερματογκαζης με τα στούντιο μόνιτορ που επέλεξε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Ο termatogazi επομένως αν έπαιρνε 4 στουντιακά σαμπ θα ήταν εξίσου ή και περισσότερο ικανοποιημένος στον χώρο του;

Όλα λάθος όσα έκανε για σαμπ;

Και στους δορφόρους όλα λάθος;

13x 310 + 4 στουντιακά ααμπ προτείνονται
για κάθε νόσο; (Τηρουμένης της ίδιας απόστασης ακρόασης με τη δική σου και με ίδιο όγκο χώρου για τα σαμπ.)
O termatogazi για πολλά χρόνια είχε ένα σινεματζιδικο σεταπ, από το οποίο άκουγε ελάχιστα μουσική, όπου σε μπιταδικα κομμάτια που γουστάρω και γω ήθελε το αστείρευτο μιντμπας των jbl που γουστάρω και γω, και χρησιμοποιούσε άφθονους πολύ οικονομικούς δορυφόρους, στο κλάσμα της τιμής ενός 310 ας πούμε, αλλά μεγάλου max spl.

Η εξέλιξη των σαμπ του τερματογκαζη, είναι μια μεγάλη ιστορία. Ξεκάθαρος στόχος πάντα, ήταν το max spl.

Ποτέ δεν είχε στόχο την υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής. Με όρους υψηλής πιστότητας, όλα λάθος ήταν.
Τόσο τα ηχεία, όσο και ο χώρος.

Όταν μπήκε στην τρινοβ, νομίζω πως γύρισε μεγάλη σελίδα, καθώς η ισοστάθμιση αυτή έδωσε τη δυνατότητα να παίζουν πολύ αξιόλογα και μουσική τα ηχεία του. Με τα Μ2 έχει πλέον υψηλής πιστότητας ήχο, το μόνιτορ αυτό είναι χάρακας, η απόλυτη ευθεία, μιλάμε για το παιδί του τουλ.

Απλώς απαιτεί μεγάλη απόσταση ακρόασης, νομίζω στα 3μ θα σε φάει ζωντανό.
Ναι.

Μην είσαι μπαοκ ρε.

Σε οποιοδήποτε δωμάτιο, αν βάλεις 4 μεγάλα τζενελεκ σαμπ (αυτά με τα 3 μεγάφωνα) και κάτσεις στο κέντρο και τα τερματίσεις σε κάνα μομπι, θα σου σπάσουν τα εντόσθια, θάνατος κανονικός. Ντεντ. Φινίτο.
Κατονσαραντα ντιμπι θάνατος.

Διαλεχτε τα spl που θέλετε. Απ'ολα έχει ο μπατσες.

Last edited:

Reaction score
5.395
Να δω τον Μιχάλη να χαμογελάει από ευχαρίστηση τσιτώνοντας τέρμα το γκάζι στουντιακά σαμπ και δεν θέλω τίποτε άλλο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Να δω τον Μιχάλη να χαμογελάει από ευχαρίστηση τσιτώνοντας τέρμα το γκάζι στουντιακά σαμπ και δεν θέλω τίποτε άλλο.
Μια χαρά φχαριστηθηκε Μπάσο σε μένα ο Μιχάλης.

Μόνο με σύνδρομο στέρησης δεν έφυγε. :lol:

Last edited:

Reaction score
5.395
Από καλεσμένο περιμένεις κι εσύ να ακούσεις κακή κουβέντα;

Εγώ εννοούσα να τον δω στον χώρο του με στουντιακά σαμπ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Κατόντριάντα ντιμπί από 15 κύκλους.
Το ένα σαμπ.
Απαραμόρφωτα.
Πάρε 4. Φτηνά είναι για αυτό που κάνουν.
Μέσα σε δωμάτιο θα δώσουν 140+ ντεσιμπέλ στάνταρ, ρήξη τυμπάνου εγγυημένη. 100%.

Αν δεν είσαι Ο τερματογκαζης, και δεν απαιτείς εγγυημένη ρήξη τυμπάνου, είναι ακόμα πιο φτηνη η δουλειά.
Το μονό, βγαζ 119 ντεσιμπέλ.
Με μια τετράδα από το μονό, πιστεύεις ότι τα 130+ μέσα στο χώρο σου δε θα σου φτάσουν;

Αλήθεια; θες κι άλλο;

Last edited:

Reaction score
5.395
Αν ρωτάς εμένα, δεν θέλω άλλο, αρκεί να αποδίδουν στα 5-15Hz σε βαθμό τέτοιο, ώστε να μη χρειάζομαι infrasubs.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Και; Δεν τον βγάζεις "όλα λάθος" όπως τον gio;
Για τον Τζιοβάνι, θα είναι μεγάλη αναβάθμιση να πάει σε Μ2, αν θέλει στάθμες στα 130+ ντεσιμπέλ εκεί μέσα, για δικάναλο σεταπ.

Για πολυκαναλο, είναι λάθος το Μ2 σε χώρο σα του Τζιοβάνι καθώς θέλουν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις δωματίου, σε τυπικό οικιακό χώρο χρειάζονται μικρότερου όγκου ηχεία, και ενδεδειγμένα για μιντφιλντ όχι φαρφιλντ.

Γι'αυτο προτείνω τα 901 της me Geithain που έχουν ιδανική απόσταση ακρόασης 2-4μ, δηλαδή καλύπτουν όλο το εύρος οικιακής χρήσης, και με το 16" γουφερ τους, εγγυώνται σοβαρή κρουστική, ενώ ταυτόχρονα το μέγεθός τους δεν είναι ψυγειοκαταψυκτης και η καρδιοειδης αρχιτεκτονική τους ακυρώνει τα προβλήματα από τα οπίσθια τοιχωματικα όρια, μόνο μισό μέτρο χρειάζεται μίνιμουμ απόσταση από τον πισω τοιχο, βάλτο στα 70-80cm και είσαι άρχοντας. Αν έχεις αυτή την άνεση τοποθέτησης, τα παίρνεις καρφωτα.

Γενικώς τα Μ2 τα έχω στην κορυφή, αλλά τα θεωρώ ακατάλληλα για μικρούς οικιακούς χώρους και ιμερσιβ σεταπ.
Κι ο τουλ το ίδιο έχει πει. :)

Χρειάζονται μικρότερου όγκου ηχεία, μιντφιλντ ή νιαρφιλντ, αναλόγως απόστασης ακρόασης. Βεβαίως να βρεις τα ανάλογα ηχεία που να καλύπτουν το απαιτούμενο max spl για τα γούστα σου. Έχει πολλές πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.556
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM