- Reaction score
- 15.543
Δεν τα βρίσκω πουθενά πρός αγορά ( ούτε στην... μαύρη επίσης ).
|
για τα ηχεία ύψους και auro διάταξη απο 25-30 μοιρες ειναι με ιδανικό το 30 μοιρες ξεκινώνοντας να μετρας απο τα απο το ύψος του κεφαλιού καθήμενος , θεωρω οτι για σπίτι αν πέσεις μέσα στις 25-30 μοίρες εισαι οκ .... εμενα έτυχε να ειναι ψηλοταβανο 2.9 και βγαίνει κάπως.Όταν λεμε 30 μοιρες εννοουμε το elevation, πάνω απο τη θέση ακρόασης , μετρας αποσταση απο το κεφάλι σου εώς μπροστινα ηχεία και το ύψος ειναι ώπου σου δώσει 30 μοίρες κλιση. Επίσης ο kostas kefalas που τον ευχαριστώ πολύ μου έδωσε 2-3 συμβουλες ,. πάντως τα πίσω που άκουσα μόνο μου ακούστηκαν αρκετα πειστικά. Αν μπούν και τα μπροστά , ίσως πάθω σοκ.. τα πίσω που άκουσα σε atmos ορισμενα ώς αναγκαστικά top middle ακουστηκαν πειστικά και ειμαι 0.60 σε απόσταση απο πίσω τοίχο και έδωσα 15 μοίρες ακόμα κλίση μιας και τα alteco εχουν απο μονα τους γύρω στις 20 μοίρες με υψος πανω απο τα πισω 1.70 νομίζω. Κάτι μου λεει οτι θα γίνω Fan σε αυτο το layoutΕπειδή έφτασα στα τελικά για την εγκατάσταση και των height ηχείων θέλω να ρωτήσω το εξής:
Το πάνω ηχεία μπαίνουν ακριβώς πάνω από τα κάτω: δλδ η μπάφλα πχ του FR θα είναι σε ευθεία γραμμή με την μπάφλα του HFR + την κλίση των 30 μοιρών προς τα κάτω ή θα πρέπει να μπεί σε γωνία 30 μοιρών απο τα μάτια του καθήμενου ακροατή και σε απόσταση ίση με την απόσταση ακροατή-FR? (οπότε φυσικά θα είναι πιο μπροστά το πάνω από ότι το κάτω).
η αποσταση ακροασης καθοριζει το υψος των πανω ηχειων....Ισχύει ότι η ελάχιστη απόσταση των ακουστικών κέντρων του πάνω και κάτω ηχείων πρέπει να είναι μεγαλύτερη ή ίση από την απόσταση του ακουστικού κέντρου του κάτω ηχείου από το πάτωμα?
ολοι fan ειναι οταν ακουσουν...για τα ηχεία ύψους και auro διάταξη απο 25-30 μοιρες ειναι με ιδανικό το 30 μοιρες ξεκινώνοντας να μετρας απο τα απο το ύψος του κεφαλιού καθήμενος , θεωρω οτι για σπίτι αν πέσεις μέσα στις 25-30 μοίρες εισαι οκ .... εμενα έτυχε να ειναι ψηλοταβανο 2.9 και βγαίνει κάπως.Όταν λεμε 30 μοιρες εννοουμε το elevation, πάνω απο τη θέση ακρόασης , μετρας αποσταση απο το κεφάλι σου εώς μπροστινα ηχεία και το ύψος ειναι ώπου σου δώσει 30 μοίρες κλιση. Επίσης ο kostas kefalas που τον ευχαριστώ πολύ μου έδωσε 2-3 συμβουλες ,. πάντως τα πίσω που άκουσα μόνο μου ακούστηκαν αρκετα πειστικά. Αν μπούν και τα μπροστά , ίσως πάθω σοκ.. τα πίσω που άκουσα σε atmos ορισμενα ώς αναγκαστικά top middle ακουστηκαν πειστικά και ειμαι 0.60 σε απόσταση απο πίσω τοίχο και έδωσα 15 μοίρες ακόμα κλίση μιας και τα alteco εχουν απο μονα τους γύρω στις 20 μοίρες με υψος πανω απο τα πισω 1.70 νομίζω. Κάτι μου λεει οτι θα γίνω Fan σε αυτο το layout
Ας τα βάλω με τη λογική του Auro και ας ακούω atmos και στο επόμενο μοντέλο που θα πάρω θα έχει σίγουρα Auro .η αποσταση ακροασης καθοριζει το υψος των πανω ηχειων....
......με μια μεση τιμη 30 μοιρες απο 20-40 που μπορεις να κινηθεις, εισαι εντος προδιαγραφων...
ολοι fan ειναι οταν ακουσουν...
....δεν υπαρχει επιστροφη....
ειναι το καλυτερο format ηχου με διαφορα....
.....αλλα η dolby εχει το πανω χερι στο εμπορικο κομματι λογω.......
View attachment 216190
οχι βρε, γραφω μπας και μπεις και γραψειςΥπάρχει ακόμα αυτό το ώρο3Δ?
Κωστα Καλημερα γιατί το καναρινακι όπως λες πρέπει να μπει από κάτω;η αποσταση ακροασης καθοριζει το υψος των πανω ηχειων....
......με μια μεση τιμη 30 μοιρες απο 20-40 που μπορεις να κινηθεις, εισαι εντος προδιαγραφων...
ολοι fan ειναι οταν ακουσουν...
....δεν υπαρχει επιστροφη....
ειναι το καλυτερο format ηχου με διαφορα....
.....αλλα η dolby εχει το πανω χερι στο εμπορικο κομματι λογω.......
View attachment 216190