Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

Reaction score
6.791
Μέχρι να αλλάξεις processor (που και εγώ το συνιστώ) μπορείς, με κάποιο κόστος, να χρησιμοποιείς roon ή audirvana. Και τα δύο έχουν δυνατότητα να περιορίσεις τη μέγιστη δειγματοληψία καθώς και πολύ καλούς αλγορίθμους upsampling.

View attachment 234428

View attachment 234429

Με αυτό τον τρόπο μπορείς να παίζεις όλη τη μουσική σου στα 88.2 ή 96k που είναι ιδανικό. Καλύτερα από 44.1κ και το ίδιο καλά με 192κ. Έτσι θα λύσεις και το πρόβλημα με τα delays - αν είνα πρόβλημα, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι.

Παραπάνω από 96κ, με τόσα διαφορετικά delays που έχεις, η μέτρικ δεν μπορεί. Το δοκίμασα και στη δική μου. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα με τα νέα τσιπάκια dsp και την αυξημένη μνήμη να μπορύσε αλλά δεν. Τα άτιμα τα delays σε μεγάλη δειγματοληψία θέλουν τρελή ισχύ και μνήμη. Τεςπα.

Εγώ ψηφίζω roon.

Και κάποια στιγμή στο μέλλον τρίνοβ. Μτχ του μαλλιά, αν δε μου τον δώκει εμένα. ;-)

Υ.Γ. Ίσως να σου δώσει λύση και το ντιρακ με το bass management που θα τρέχει στον υπολογιστή. Αλλά δεν έχω δοκιμάσει το bass management, θεωρητικά όμως θα δουλεύει.
Άλλη εναλλακτική είναι το απλό dirac με minidsp για bass management. Αυτό είναι που (σχεδόν) χρησιμοποιώ εγώ: Το απλό (πολυκάναλο) ντιρακ (χωρίς bass management) και hypex dsp για κάποιο ελάχιστο bass management που θέλει το σετάπιον μου.
Τεσπα, όλα αυτά θέλουν να κοιμάσαι αγκαλιά με τον ντίμι για να σου τα σετάρει, άρα ...ρούν.
Το ρουν είναι ένα σύγχρονο τεχνολογικό θαύμα. Υπό συνθήκες η ακρόαση μέσω αυτού είναι ισάξια ενός πολύ καλού αναλογικού set up.
Οπότε μέρες που είναι ανάβουμε και κάνα κεράκι στον άγιο Ρούνη που μας δίνει τέτοιο ήχο με πολλά καλούδια και ευκολίες ❤❤❤❤

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Μίλα ρε γατονι, ακούς διάφορες όταν αλλάζει λίγο η καθυστέρηση;
Εγώ ακούω μόνο σε μεγααάλες αλλαγές.
Έχουμε ανεβάσει και online test προ μερικών μηνών. Στα 10ms ακουγόταν.
Και σε μουσική αν ξέρεις το κομμάτι ακούγεται σαφώς.

Με την μετρικ ξέφευγε πολύ παραπάνω, και δεν είχα καταλάβει γιατί το κανει. Τωρα εξηγείται το πρόβλημα, με την δειγματοληψία.
ακομα κι απο που προερχεται ( αποσταση, μερος) το σαμπ, ασχετα αν σκιζει τα ιματια του ο ενας σιγουρα γιατρος ο dimifoot πως αυτο ειναι αδυνατον
Ειναι κουραστικό να επαναλαμβανόμαστε. Αρμονικες ακούς, όχι το σαμπ. Ή τριξίματα επίπλων/χώρου που συντονίζονται απο τα σαμπ λόγω διαφορετικής θέσης. Δεν ακούς κατεύθυνση στα 40-50Hz.
Μην επιμένεις.
Μηπως να δω κ κανα minidsp studio hd, αλλα αυτο ειναι μεχρι 2 σαμπ; [2+2 εξοδους]
Τα 2 σαμπς ισαπέχουν απο την θέση ακρόασης, και αν θυμάμαι καλά εχουν και τα ίδια φίλτρα πάνω κάτω.
Άρα παίζουν μια χαρα με ενα καλωδιο Y σε μια από τις εξόδους.

Last edited:

Reaction score
30.452
Το στιχούργημα δεν πρέπει να λαμβάνεται υποχρεωτικώς τοις μετρητοίς,ως...έργο τέχνης ψηλαφεί την ομορφιά σε πληγές δικές μας και άλλων ανθρώπων.:wink:
Ψηλαφεί την ομορφιά των πληγών , ή ρίχνει αλάτι πάνω τους "χτυπώντας κι' άλλο";

Θέλω τα πράσινα λεντακια της
να δω απόψε
να αναβοσβηνουν.
Θα' ναι ένας από τους χωρισμούς αυτούς που
πληγές αφήνουν.

Ακούω απόψε εγώ
της Μετρικ τον αποσυγχρονισμό
Μέτρα ντιλέυ εσύ
μπας και τη βρούμε την άκρη μαζί.
Φοβάμαι απόψε εγώ
τη Μετρικ να αποχωριστώ
για ένα Ντιεσπί Εσεϊτσντί
που έχει και η Μαριώ η κουτσή.

Χτύπα κι' άλλο ,θα το αντέξω
κουφάλα Ντιμι με Μετρικ θα παίξω.
Και αν το σάμπλινγκ θα το αλλάξει
Θα ' ρθει ο Μπουτχιας τον χώρο να φτιάξει.

Reaction score
1.132

Θέλω τα πράσινα λεντακια της
να δω απόψε
να αναβοσβηνουν.
Θα' ναι ένας από τους χωρισμούς αυτούς που
πληγές αφήνουν.

Ακούω απόψε εγώ
της Μετρικ τον αποσυγχρονισμό
Μέτρα ντιλέυ εσύ
μπας και τη βρούμε την άκρη μαζί.
Φοβάμαι απόψε εγώ
τη Μετρικ να αποχωριστώ
για ένα Ντιεσπί Εσεϊτσντί
που έχει και η Μαριώ η κουτσή.

Χτύπα κι' άλλο ,θα το αντέξω
κουφάλα Ντιμι με Μετρικ θα παίξω.
Και αν το σάμπλινγκ θα το αλλάξει
Θα ' ρθει ο Μπουτχιας τον χώρο να φτιάξει.

Ναι, "ερχεται", ο χιντεν "έρχεται".

Ότι πίνω και τα έχω χαμένα
και με λόγια ότι μιλάω πικραμένα
πως γυρνάω τα βράδια
με κλαμένα τα μάτια
δεν θ’ ακούσεις να λένε για μένα

Κάποτε θα καταλάβεις τι έκανες
μα θα `χω φύγει
κάποτε θα καταλάβεις τι έχασες
και θα με ψάχνεις

Τέτοια αγάπη σου το λέω
μια φορά μονάχα

Έρχεται, έρχεται
Ο μπουτχιας σου λέω μονάχα
έρχεται, έρχεται
με τίποτα δεν επαναλαμβάνεται

Ένα ένα τα σκαλιά κατεβαίνω
και πιο βαθιά μες το τούνελ πως μπαίνω
δεν θ’ ακούσεις για μένα
πως πεθαίνω για σένα
και ότι έχω χάσει για πάντα το τρένο

Κάποτε θα καταλάβεις τι έκανες
μα θα `χω φύγει
κάποτε θα καταλάβεις τι έχασες
και θα με ψάχνεις

Τέτοια αγάπη σου το λέω
μια φορά μονάχα

Έρχεται, έρχεται
Ο μπουτχιας σου λέω μονάχα
έρχεται, έρχεται
με τίποτα δεν επαναλαμβάνεται.
o_O

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.620
Λοιπον βραδυ αργα μια σκοτεινη κρυα νυχτα ηρθε η πολυποθητη απαντηση απο τη Metric και τον Jon , αν κ νομιζω δε με καλυψε αρκετα, ουτε μου τα πε ξεκαθαρα τα πραγματα, μηπως «κρυβει λογια;»
Στην ουσια δηλΑδη δε μου λεει ακριβως αν πρεπει ν αλλαζει το delay και με πιο τροπο κι αν το κραταμε σταθερο.

´´
HI John,

Perhaps you can send a screen shot of the graphs and plug-in settings you are using. We will see if there are any recommendations we can make for better using the DSP, but you do run into limits at higher sample rates. We may have a solution in the future that allows you to add more DSP.

The delays operate based on samples by default. So when you change sample rate, the delay occupies a different amount of time.

There is a button in the delay plug-ins called “DwT”. This stands for Drive with Time, and when you engage it, that should allow it to adjust when you change the sample rate.

Best regards,

Jon Stern
Metric Halo´´

του εξηγησα πως ειχα στειλει εννοειται το template Και φυσικά το τι γίνεται με τα delay αν πρέπει να αλλάζουνε και πότε , τι είναι σωστό και τι όχι και λοιπά και λοιπά και τι κάνω στην ουσία,

´´ Hi John,

Yes, you can apply DwT to all of them if you will be changing sample rates. If you do this on the sample rate where it was set correctly, you should not need to reset it going forward.

Best regards,

Jon Stern
Metric Halo
´´

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.234
...
΄
Αναμένεται όταν βάζουμε ισχυρό αντισηπτικό πάνω σε πληγές να...έτσουζε. :sneaky:
Ναι, "ερχεται", ο χιντεν "έρχεται".
...
Εδώ δεν ερχόμουν σε κανονικές εποχές,θα ήταν παράλογο να κάνω κάτι τέτοιο υπό τις τωρινές συνθήκες...
Πω πω... Κανονικό χαιεντ
Μου φέρνει περισσότερο σε..΄΄φρούτα του πάθους΄΄.:roflmao:
Ε ναι μωρε, εκτος απο χαζα να λεμε και τιποτα μη ξεχνιομαστε!
Δεν γίνεται να εντοπίζονται στο χώρο πηγές που εκπέμπουν θεμελιώδεις τόνους στη ζώνη των 50 Hz άμα όλα είναι καλά βαλμένα και μένουν μέσα σε όρια καλής λειτουργίας...Παραδείγματος χάριν,άμα κάποιο sub οδηγείται λειτουργώντας με αυξημένες παραμορφώσεις,είναι δυνατόν να εντοπίζεται η θέση του εξαιτίας αυτών ανεξαρτήτως delay...Ενδεχόμενο επίσης όταν παρασιτικές συνιστώσες από στοιχεία ενίσχυσης μπάσου συμπίπτουν με ιδιορρυθμούς χώρου ή συντονισμούς γειτονικών προς το αντίστοιχο sub επιφανειών στην ίδια ζώνη...

Εάν τα προηγούμενα δεν συμβαίνουν,τότε πρέπει να διερευνηθούν υφιστάμενες διαφοροποιήσεις μεταξύ των sub πάνω σε συχνότητες κροσαρίσματος,ως προς τα επιμέρους delay και σε πρόσθετη σχέση με την αρχιτεκτονική τους (σφραγισμένη καμπίνα-παθητικοί ακτινοβολητές - bass reflex για τα main ηχεία)...Το ακουστικό μας σύστημα αντιλαμβάνεται ευχερέστερα μοτίβα διαφοροποίησης αντί των απόλυτων τιμών σε παραμέτρους.
...
Τα 2 σαμπς ισαπέχουν απο την θέση ακρόασης, και αν θυμάμαι καλά εχουν και τα ίδια φίλτρα πάνω κάτω.
Άρα παίζουν μια χαρα με ενα καλωδιο Y σε μια από τις εξόδους.
Τί γίνεται όμως άμα χρειάζονταν διαφοροποιημένα μεταξύ των φίλτρα ισοστάθμισης;

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Λοιπον βραδυ αργα μια σκοτεινη κρυα νυχτα ηρθε η πολυποθητη απαντηση απο τη Metric και τον Jon , αν κ νομιζω δε με καλυψε αρκετα, ουτε μου τα πε ξεκαθαρα τα πραγματα, μηπως «κρυβει λογια;»
Στην ουσια δηλΑδη δε μου λεει ακριβως αν πρεπει ν αλλαζει το delay και με πιο τροπο κι αν το κραταμε σταθερο.

´´
HI John,

Perhaps you can send a screen shot of the graphs and plug-in settings you are using. We will see if there are any recommendations we can make for better using the DSP, but you do run into limits at higher sample rates. We may have a solution in the future that allows you to add more DSP.

The delays operate based on samples by default. So when you change sample rate, the delay occupies a different amount of time.

There is a button in the delay plug-ins called “DwT”. This stands for Drive with Time, and when you engage it, that should allow it to adjust when you change the sample rate.

Best regards,

Jon Stern
Metric Halo´´

του εξηγησα πως ειχα στειλει εννοειται το template Και φυσικά το τι γίνεται με τα delay αν πρέπει να αλλάζουνε και πότε , τι είναι σωστό και τι όχι και λοιπά και λοιπά και τι κάνω στην ουσία,

´´ Hi John,

Yes, you can apply DwT to all of them if you will be changing sample rates. If you do this on the sample rate where it was set correctly, you should not need to reset it going forward.

Best regards,

Jon Stern
Metric Halo
´´
A μαλιστα, και τοσο καιρο αναρωτιομουν τι σκ@τ@ κανει το κουμπι DwT! Super!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.620
A μαλιστα, και τοσο καιρο αναρωτιομουν τι σκ@τ@ κανει το κουμπι DwT! Super!
Στην ουσια δηλαδη ρε φιλε; Το παταω απλα και κανω save και τ αφηνουμε ετσι, η το παταω, βαζω τη σωστη τιμη και το κανω save?

Reaction score
5.609
Παλαιοτερα οταν πηγαινες σε γιατρο και δεν σου εβρισκε κατι σου ελεγε μαλλον ειναι ψυχολογικο,τωρα σου λενε οτι μπορει να ειναι αυτοανοσο,ε αυτο εκανες και εσυ στην halo,μαλλον ειναι αυτοανοσο:lol::lolsign:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Στην ουσια δηλαδη ρε φιλε; Το παταω απλα και κανω save και τ αφηνουμε ετσι, η το παταω, βαζω τη σωστη τιμη και το κανω save?
Το πατας, βαζεις τη σωστη τιμη delay σε χρονο και δουλευει μια χαρα, το δοκιμασα. (Αλλαζει αυτοματα τα samples αντι του χρονου)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.620
Το πατας, βαζεις τη σωστη τιμη delay σε χρονο και δουλευει μια χαρα, το δοκιμασα. (Αλλαζει αυτοματα τα samples αντι του χρονου)
Αρα θεωρητικα, σε καθε τιμη του sample rate , πχ 16-48, 24-48, 24-96 αφου παρησω το DwT και φωτισει, βαζω τις ΙΔΙΕΣ τιμες delay οπως στις «σωστες» απ το 16-44.1 και σωζουμε κι ολα καλα; Και σε καθε αλλαγη sample rate μετα ο Μετρικας θα τα χει σωστα αυτοματα;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.620
Παλαιοτερα οταν πηγαινες σε γιατρο και δεν σου εβρισκε κατι σου ελεγε μαλλον ειναι ψυχολογικο,τωρα σου λενε οτι μπορει να ειναι αυτοανοσο,ε αυτο εκανες και εσυ στην halo,μαλλον ειναι αυτοανοσο:lol::lolsign:
50 ευρω!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.565
Members