- Reaction score
- 6.791
Το ρουν είναι ένα σύγχρονο τεχνολογικό θαύμα. Υπό συνθήκες η ακρόαση μέσω αυτού είναι ισάξια ενός πολύ καλού αναλογικού set up.Μέχρι να αλλάξεις processor (που και εγώ το συνιστώ) μπορείς, με κάποιο κόστος, να χρησιμοποιείς roon ή audirvana. Και τα δύο έχουν δυνατότητα να περιορίσεις τη μέγιστη δειγματοληψία καθώς και πολύ καλούς αλγορίθμους upsampling.
View attachment 234428
View attachment 234429
Με αυτό τον τρόπο μπορείς να παίζεις όλη τη μουσική σου στα 88.2 ή 96k που είναι ιδανικό. Καλύτερα από 44.1κ και το ίδιο καλά με 192κ. Έτσι θα λύσεις και το πρόβλημα με τα delays - αν είνα πρόβλημα, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι.
Παραπάνω από 96κ, με τόσα διαφορετικά delays που έχεις, η μέτρικ δεν μπορεί. Το δοκίμασα και στη δική μου. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα με τα νέα τσιπάκια dsp και την αυξημένη μνήμη να μπορύσε αλλά δεν. Τα άτιμα τα delays σε μεγάλη δειγματοληψία θέλουν τρελή ισχύ και μνήμη. Τεςπα.
Εγώ ψηφίζω roon.
Και κάποια στιγμή στο μέλλον τρίνοβ. Μτχ του μαλλιά, αν δε μου τον δώκει εμένα. ;-)
Υ.Γ. Ίσως να σου δώσει λύση και το ντιρακ με το bass management που θα τρέχει στον υπολογιστή. Αλλά δεν έχω δοκιμάσει το bass management, θεωρητικά όμως θα δουλεύει.
Άλλη εναλλακτική είναι το απλό dirac με minidsp για bass management. Αυτό είναι που (σχεδόν) χρησιμοποιώ εγώ: Το απλό (πολυκάναλο) ντιρακ (χωρίς bass management) και hypex dsp για κάποιο ελάχιστο bass management που θέλει το σετάπιον μου.
Τεσπα, όλα αυτά θέλουν να κοιμάσαι αγκαλιά με τον ντίμι για να σου τα σετάρει, άρα ...ρούν.
Οπότε μέρες που είναι ανάβουμε και κάνα κεράκι στον άγιο Ρούνη που μας δίνει τέτοιο ήχο με πολλά καλούδια και ευκολίες