Καλώδια και θύματα

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.382
...ενακατομμυριο για 1.5 μετρο καλωδιο δε δινω -οσο και να βελτιωνει το συστημα 🐒(ασφαλως αστειευομαι)-, για εναμιση λιτρο ουισκι....να το σκεφτουμε...να το συζητησουμε... :boast:

Reaction score
19.494
θα ηταν χρησιμο στον υποφαινομενο κανενα λινκ που να ... παραπεμπει στη κριτικη γνωμη (των εργασιων-μελετων των νευροψυχολογων η και πανεπιστημιακων εργασιων) των εξειδικευμενων ανθρωπων της τεχνης και μουσικης.

παντως, ανθρωποι επαγγελματιες της τεχνης κ της μουσικης, με διαφορα "προβληματα" (βλ. συναισθησια, δυστονια, αμουσια κλπ κλπ κλπ κλπ...)
στους ειδικους προστρεχουν, παρα να καθονται με συναδελφους στο φουαγιε μετα το περας συναυλιων και να τους καγχαζουν.... για τις καθε ειδους μελετες τους.
Δεν αναφερόμουν σε ιατρικά προβλήματα και θέματα, αναφερόμουν σε αναλύσεις πως αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος την μουσική, την επίδραση της πάνω του, την σχέση της με το χώρο και χρόνο κ.ά. Λάθος είπα μάλλον νευροψυχολόγοι, η νευροφιλοσοφία ασχολείται με αυτά. Βρες τα μόνος σου, υπάρχουν.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.372
Ναι αλλά αυτό ήταν προφανές pity fuck και αφορούσε άλλον (εμένα) που είμαι μη δημοφιλής και όλοι ξέρουν ότι εκφράζω απόψεις που είναι αντίθετες με κάποια πράγματα που υποστηρίζεις εσύ ή πολλοί άλλοι που ιστορικά αλληλένδετα συμφωνούν με εσένα. ¨Ασε που κανένας δεν πίστεψε κάτι τέτοιο, δεν πιστεύουμε στα θαύματα. :) Εδω εγω ο ίδιος σε ειρωνεύτηκα αμέσως με το να γράψω "ναι σε βοηθάνε να γράψεις καλύτερους στίχους". Οπότε ο ίδιος στην ουσία ακύρωσα κιόλας την υποστήριξή σου, οπότε και κάποιος να ήθελε να βάλει like, δεν θα το έκανε καθώς ο ίδιος ο επωφελούμενος του σχολίου σου δεν το δέχεται ως αλήθεια. Αυτά είναι παράγοντες που δεν εξασφαλίζουν και επηρρεάζουν το "πείραμα".

Θέλουμε κάτι όχι τόσο προφανές, τεχνικό, σε ένα νέο πεδίο που να μην έχεις τοποθετηθεί μέχρι τώρα ανοιχτά και δημόσια, να αφορά καθαρά εσένα και την άποψη σου πάνω σε αυτό (χωρίς "συγκρουση" με κάποια άλλη εξεφρασμένη άποψη δημοφιλούς ή μή μέλους ή του Αμίρ και προκαλέσεις κανένα βραχυκύκλωμα στο μυαλό τους χα χα) . Αυτές είναι καλές παράμετροι για το. "πείραμα". Τελικά είχε δίκιο το μέλος που έκανε σχολιο, θες όντως βοήθεια στο να τεθούν οι παράμετροι.

On second thought άστο, μην το κάνεις , δε θα το κάνεις καλά, δεν θα πιάσει και θα βγάλεις λάθος συμπεράσματα που θα σε οδηγησουν σε χειρότερο δρόμο απο αυτόν που βαδίζεις. Και εγω να συμβάλλω να οδηγηθείς σε κακό δρόμο , δεν θέλω να συμβάλλω. Το καλύτερο είναι να αφήνεις τα πράγματα να εξελίσσονται , όπως είναι να εξελίσσονται και ο καθένας να είναι άξιος της μοίρας του που θα οδηγηθεί. Δεν παίζουμε με τους ανθρώπους εαν οι ίδιοι δεν θέλουν να παίξουν με τον εαυτό τους, ούτε τους προτείνουμε πράγματα που μπορεί να μην μπορούν ή θέλουν να διαχειριστούν. Εξάλλου, εαν ήταν να το είχαν κάνει θα το είχαν κάνει ήδη μέχρι τώρα και απο μόνοι τους και δεν θα ήταν οι άνθρωποι που είναι αλλά θα ήταν άλλοι άνθρωποι.
Δεν είμαι ήρωας,δεν έχω ιδιαίτερες φιλοσοφικές ανησυχίες πάνω σε ζητήματα ηχητικής αναπαραγωγής,ούτε θα σκόπευα να διαφωτίσω κάποιον κόσμο.Η δε δική μου ικανότητα στην ίντριγκα φτάνε μόνο μέχρι επίπεδο...΄΄διπλής μπλόφας΄΄ - όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις σου στο περιβόητο μήνυμα υποστήριξης,που ήταν ειλικρινές αλλά δεν πρόκειται να γινόταν απολύτως πιστευτό.

Είμαι συνηθισμένο άτομο που στο τέλος κάθε ημέρας επιθυμεί μονάχα να πάει σπίτι του για να βιώσει όση ηρεμία του αναλογεί.Σε συνάρτηση δε με τη διαδρομή κάθε ημέρας,η επιθυμία μπορεί να προκύπτει και σε διαφορετικές ώρες πριν τη λήξη της.

As soon as you hear, some make you feel deaf
By giving no credit and laying the debt
then spend so much money till you reach your death
Class A working zero feedback is the thing
A working class zero feedback makes PRaT sing

Others say that your home must include a batcave
ignore what you sense and placebo is grave
'Til you get so worked up and there's nothing to save
A DIRAC class pre/pro will give you big hopes
A DIRAC class pre/pro will make good your slopes

When they've preached and tought you all through the year
Then they expect you to like their beer
When you can't reject the data you just hide your gear
An active class speaker is something to look
A proper spinorama and treatments by the book

Influencers to dope you with rave reviews and free will
make you think you're so clever to pay certain bill
But it's all so unpleasant as far as I can feel
Audiophile salvation is something to live
Audiophile damnation is something to give

More diffusors at the ceiling will stop the room ring
But first you must learn how to fuck everything
then you put fancy servers of files on a string
A working room treatment is something to hear
A working foot slipper is something to fear

If you want to be a hero, well, just follow nobody
If you want to be a hero, well, just marry somebody

Last edited:

head-stef

Headphones
Reaction score
2.279
++ σε παρασύρει σε θέματα που ολοφάνερα δεν κατανοείς. ++

Όπως έχω ξαναπεί, εγω δεν χρειάζεται , ούτε θεωρώ σωστό να κατανοήσω τα θέματα που λες και που προσπαθείς εσυ και άλλοι πολλοί να κατανοήσετε, ενω συγχρόνως μου είναι διασκεδαστικό να βλέπω ότι τα κατανοείτε και λανθασμένα απο εμένα που δεν κάν προσπαθώ, ..... , νομίζοντας ότι θα σε οδηγήοσυν σε καλύτερο αποτέλεσμα. Εγω έχω δική μου μέθοδο την οποία εξέφρσα πρίν μερικά πόστ και δεν πήρε παρά μόνο δυο like. Απο εκεί καταλαβαίνω τι ξέρετε όλοι και τι μάθατε μετά απο 20 χρόνια ενος διανοητικού αυνανισμού που το παρουσιάζετε κιόλας σαν επιστήμη και εξηγείται το χάλι στο οποίο βρίσκεται το "Χαι Φαι" και όλα τα Φάι. Στα χέρια ανίκανων, που ο μονόφθαλμος οδηγεί τον τυφλό. Τόσο που η λύση να σας προσφερόταν στο πιάτο έτοιμη, δεν θα την ακολουθούσατε ή καν δοκιμάζατε. Εσείς να πάτε να γίνετε κατσκευαστές. Μήπως ετοιμάζεις κανένα μηχάνημα ?

++ αγοραία ++

Με βρίζεις εδω σαν αγοραίο. ? α) Πρόσεξε μην σκίσεις κανένα καλσόν β) καλύτερα αγοραίος παρά ψευτοδιανοούμενος φλώρος επιστήμονας. Μόνο αγοραίος με αυτούς.

Υ.Γ : Βλέπω επίσης ότι έχεις φάει και άλλο παραμύθι απο το πολυ διάβασμα , ότι τα ακουστικά και ένας ενισχυτής πατάνε κάτω 100.000 ευρώ συστήματα και άρα πιστεύεις ότι δικαιωματικά μπορείς να εκφράσεις άποψη επι παντός επιστητού. Θα σου βγεί σε καλό και αυτό. Hold on to it σαν ευαγγέλιο. Νεολαία τς τς. Καμιά ελπίδα. Μορφωμένα μαστόρια. :D

Πότε δεν είναι αρκετό να επαναλαμβάνεται η ακρόαση του. Δυο φορές την ημέρα πρωί βράδυ σε περίπτωση relapse.

Έπαρση...έπαρση...έπαρση... Άλλοτε πνιγμένη κι άλλοτε θριαμβεύουσα. Δείχνεις όλο και νεώτερος...
Όχι όμως για την ελαφρότητα και την εντυπωσιακή άγνοια με τις οποίες καταπιάνεσαι με τα τεχνικά του audio ή απαντάς σε μένα. Πιο πολύ για τις φαιδρές απόπειρες να σκηνοθετείς εκ των προτέρων τις αντιδράσεις και απαντήσεις των άλλων - πιστεύοντας ότι έχεις και την απαραίτητη οξυδέρκεια. Playing god, being monkey. Κι άλλο τόσο επειδή η επίγνωση της άγνοιας σε βάζει να κουβαλάς κάθε τόσο κουβάδες με νέα λήμματα από ποικiλους κι άσχετους τομείς και να τα σκορπάς αυτάρεσκα . Καταλήγουν με άλλη ορθογραφία...
Προφανώς δεν θα αλλάξει τίποτα και άδικα σε στεναχωρώ. Ταλαιπωρώ και τους υπόλοιπους με μια άστοχη και άκομψη αντιπαράθεση. Οι συνήθειες δύσκολα αλλάζουν, οι δε δοξασίες είναι χαραγμένες σε πέτρα.

Reaction score
4.707
Εξαιρετικο δείγμα λιβελογραφηματος!
Μιας από καιρό ξεχασμένης, αχρειαστης τέχνης..

Το νόημα βέβαια αυτών των εκατέρωθεν σκληρών αντιπαραθέσεων μου διαφεύγει..

head-stef

Headphones
Reaction score
2.279
Εξαιρετικο δείγμα λιβελογραφηματος!
Μιας από καιρό ξεχασμένης, αχρειαστης τέχνης..

Το νόημα βέβαια αυτών των εκατέρωθεν σκληρών αντιπαραθέσεων μου διαφεύγει..
Ευχαριστώ. Είχα καλό δάσκαλο.

Reaction score
273
να συνέλθουμε παρακαλώ....διαβάζει κ κόσμος που δεν είναι εξοικειωμένος με τέτοιου είδους καλωδιοχαζομάρες

οίκτο
Εσύ να γράφεις για τα σαμπγούφα σου και για υπολογιστές που το κατέχεις. Άσε μας εμάς να γράφουμε για καλώδια. :banned:

Reaction score
273
@costas EAR και @dapost μην γράφετε σοβαρά πράγματα που έχουν πραγματικό νόημα σε αυτό το θρεντ, είστε off topic. Να πάτε αλλού.
Εδώ είναι μόνο για μπούρδες
Στο μέσο (δίσκος βινυλίου, αρχείο FLAC, cd κτλ) βρίσκεται η πληροφορία που θέλουμε να αναπαραχθεί πιστά (υψηλή πιστότητα, ορισμός).

Είναι νομίζω προφανές πως δεν μπορούμε να ακούσουμε “περισσότερη” πληροφορία από αυτήν που περιέχεται στο μέσο.

Οποιαδήποτε διαφορά ακούγεται, όταν και εάν ακούγεται σε τυφλή δοκιμή, εξαιτίας αλλαγής οποιουδήποτε στοιχείου της ηχητικής αλυσίδας (πηγή, συσκευές, καλώδια, χώρος) είναι πάλι προφανές πως οφείλεται σε αλλοίωση της αρχικής πληροφορίας προς το χειρότερο, δηλαδή προς λιγότερο πιστή αναπαραγωγή της αρχικής πληροφορίας.
Δηλαδή κρατώντας όλο το σύστημα ίδιο, και αλλάζοντας μόνο ένα καλώδιο, εάν ακούγεται διαφορά, αυτό σημαίνει πως έχουμε αλλοιώσει την αρχική πληροφορία.
Επαναλαμβάνω, είναι προφανές πως δεν μπορούμε να ακούσουμε περισσότερη πληροφορία από όση περιέχεται στο μέσο. Μόνο λιγότερη.
Άρα κάποια αλλαγή καλωδίου που ακούγεται διαφορετικά, έχει εξ ορισμού αφαιρέσει/αλλοιώσει κάποιο τμήμα της αρχικής πληροφορίας, για κάποιον λόγο που σχετίζεται με τα τεχνικά/κατασκευαστικά του χαρακτηριστικά.

(Εννοείται πως αν βάλουμε άλλο cd, με άλλο ειδος μουσικής, το ίδιο καλώδιο θα αφαιρεί πάντα το ίδιο κομμάτι της πληροφορίας.)

Πιστεύει κάποιος πραγματικά, πως το 2022 η τεχνολογια δεν μπορεί να κατασκευάσει καλώδια που μεταφέρουν αυτούσια όσα περιέχονται σε ένα CD/βινύλιο για να τα ακούσουν τα ανθρώπινα αυτιά;;; Τι γίνεται τότε με πολύ πιο απαιτητικές εφαρμογές; Γιατί δεν καταρρέει ο πολιτισμός μας;
Τελικά μήπως επιδιώκετε να επιλέγετε καλώδια που παραμορφώνουν, επειδή σας ακούγονται διαφορετικά άρα “καλύτερα”;
Πόσο εξ ορισμού λάθος κατασκευαστικά είναι αυτά τα καλώδια; ή και οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες με αυτά ώστε να επηρεάζονται τόσο πολύ που να το καταλαβαίνει το ανθρώπινο αυτί;

Δεν θα θέλατε να ακούτε την αρχική πληροφορία αναλλοίωτη, τουλάχιστον όσο αυτό αφορά τα καλώδια; (Γιατί είναι σίγουρο πως τα ηχεία-χώρος θα αφαιρέσουν/αλλοιώσουν)
Δεν θα θέλατε να μην αφαιρούν πληροφορία τα καλώδια σας; Επαναλαμβάνω: δεν προσθέτουν!!!
Πως εξασφαλίζετε πως το καλώδιο που επιλέξατε δεν αλλοιώνει την αρχική πληροφορία;
Με τα αυτιά ή με κάποιο τεχνικό χαρακτηριστικό του καλωδίου;

Ειλικρινείς απορίες, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό κάποιων.....
:rolleyes:
Τι έγραψε το άτομο;!
:headbang:
Πουλήστε λέμε όσα επώνυμα καλώδια έχετε. Χαλάνε το σήμα. Στείλτε πμ στον ανωτέρω κύριο να σας προτείνει αμόλυντα και 'καθαρά" καλώδια. Πιστότητα λέμε. :lolsign:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.372
:rolleyes:
Τι έγραψε το άτομο;!
:headbang:
Πουλήστε λέμε όσα επώνυμα καλώδια έχετε. Χαλάνε το σήμα. Στείλτε πμ στον ανωτέρω κύριο να σας προτείνει αμόλυντα και 'καθαρά" καλώδια. Πιστότητα λέμε. :lolsign:
Η έννοια στα επιχειρήματα του Dimi όπως ο ίδιος τουλάχιστον τη συλλαμβάνω είναι ότι ανάμεσα σε καλώδια που θ'ακούγονταν ΄΄διαφορετικά΄΄ σε δεδομένο setup δεν γίνεται όλα να παρείχαν ισοδύναμο επίπεδο πιστότητας προς το αρχικά εγγεγραμμένο περιεχόμενο.Κάποιο θα λογαριαζόταν ως παρέχον ΄΄ανώτερη΄΄ καθιστώντας έτσι ΄΄κατώτερα΄΄ όλα τα υπόλοιπα.Το ζήτημα όμως είναι ποιο καλώδιο θ'αποτελούσε σταθερό σημείο αναφοράς μέσα σ'ένα πλήθος ρευστών ακροαματικών εντυπώσεων.Ο Dimi μάλλον υποστηρίζει ότι σημείο αναφοράς θα έπρεπε να θεωρείται η καλωδίωση που χρησιμοποιήθηκε στα εμπλεκόμενα μηχανήματα κατά την παραγωγή κι επισκόπηση δεδομένου έργου.

Κύριο αξίωμα έχει το ότι όσο ποσό πληροφορίας είχε ενταχθεί κατά την παραγωγή του έργου δεν γίνεται ν'αυξηθεί παρά μόνο να μειωνόταν από την αλυσίδα αναπαραγωγής στο εκάστοτε setup.

Last edited:

Reaction score
273
Για αυτό την ψάχνουμε με τα καλώδια μεσιέ. Και εννοείται ότι λαμβάνουμε υπόψιν κάποιους παράγοντες. Εξήγησε σε παρακαλώ την τελευταία πρόταση.
Έκανες edit χαχα. Την προτελευταία..

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.398
Ο Dimi μάλλον υποστηρίζει ότι σημείο αναφοράς θα έπρεπε να θεωρείται η καλωδίωση που χρησιμοποιήθηκε στα εμπλεκόμενα μηχανήματα κατά την παραγωγή κι επισκόπηση δεδομένου έργου.
Όχι απαραίτητα. Οποιοδήποτε καλώδιο που έχει τις τεχνικές προδιαγραφές για να περνάει αναλλοίωτες τις πληροφορίες του αρχείου, για το μήκος που απαιτείται.
Εάν δεν τις περνάει αναλλοίωτες και ακούγεται διαφορετικά είναι για πέταμα, διότι παραμορφώνει την εγγραφή.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.372
Για αυτό την ψάχνουμε με τα καλώδια μεσιέ. Και εννοείται ότι λαμβάνουμε υπόψιν κάποιους παράγοντες. Εξήγησε σε παρακαλώ την τελευταία πρόταση.
Έκανες edit χαχα. Την προτελευταία..
Θεωρώ ότι εξήγησα την ΄΄προτελευταία΄΄ με το EDIT που πρόσθεσε την τελική πρόταση.Αν θέλουμε κάποια προέκταση στο σκεπτικό,είναι ότι κατά το ψάξιμο με καλωδιοεναλλαγές είναι σα να σκοπεύεις κρατώντας σταθεροποιημένο το νοητό σταυρόνημα προς έναν διαρκώς μετακινούμενο στόχο... :wink:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.398
Στείλτε πμ στον ανωτέρω κύριο να σας προτείνει αμόλυντα και 'καθαρά" καλώδια
Δεν γνωρίζω από τεχνικές προδιαγραφές καλωδίων. Όταν χρειάζομαι καλώδια ρωτάω αυτούς που γνωρίζουν και αγοράζω.

Reaction score
273
Δεν είναι τόσο δύσκολο. Απλή λογική, κάποια τεχνικά, ακρόαση και είσαι έτοιμος. Jet :neo:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.398
Δεν είναι τόσο δύσκολο. Απλή λογική, κάποια τεχνικά, ακρόαση και είσαι έτοιμος. Jet :neo:
Ακρόαση είναι περιττή, χάσιμο χρόνου.
Οι τεχνικές προδιαγραφές είναι αρκετές για να δει κάποιος που γνωρίζει αν το καλώδιο περνάει όλη την πληροφορία για το ζητούμενο μήκος.

Reaction score
273
Αυτό στο είπαν αυτοί που ρωτάς;
Σε διαφορετικό μήκος μπορεί δηλαδή να αλλάζει το καλώδιο αναφοράς;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.027
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic