Καλώδια και θύματα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.419
++ Με ποιους μηχανισμούς θα γινόταν ν'αυξάνεται η ποιότητα μετάδοσης σε μια εγγεγραμμένη σε μέσο πληροφορία χωρίς ν'αυξανόταν η ποσότητα στη μεταδιδόμενη πληροφορία;;; ++

Πάντως όχι με το oversampling και στο θεό να πάει, όπως πιστεύανε πολλοί και ακόμη πιστεύουνε για το "κορυφαίο" και διαδίδανε επι δεκαετίες ότι αυτό είναι αποδεδειγμένο, επειδή το λέγανε όλοι (ο Μήτσος ο σουγιάς, ο Σάκης ο κατσαβιδάκιας κλπ). :D Δεν ξέρω εαν είσαι απο αυτούς που το πιστεύανε ή to πιστεύουν ακόμη, καθώς μας λέγανε ότι το λέει η "επιστήμη". Αχ, αυτή η επιτήμη, λάστιχο έχει γίνει στα χέρια του καθενός ερμηνευτή της. χα χα.

Μετά απο δεκαετίες "μαθαίνουνε" κάποιοι τον αρχικό λόγο που έγινε και ο οποίος ξεχάστηκε ή παραποιήθηκε με τα χρόνια και αφορούσε μόνο τα φίλτρα. Και τώρα που πάει ψηλά με το DSD και μπορούμε να ξεφορτωθούμε το noise shaping, ανακαλύπτουν ότι ο ήχος είναι καλύτερος. Τόσα χρόνια δεν υπήρχε θέμα για το κουρυφαίο χα χα. Εξέλιξη με δόσεις και αφηγήματα. Αυξάνοντας στο θεό το feedback και κυρίως την ταχύτητα με την οποία εκετελείται, ίσως φτιαχτούν και τα προβλήματα στο Time Domain. ;) Θα το μάθουμε και αυτό στο μέλλον σιγα σιγά.

Υ.Γ. 1. : Για να συμπληρώσω την ιστορία του non linear dielectric distortion αυτό εμφανίζεται και είναι μετρήσιμο πια και στην epoxy των πλακετών και καθιστά την παρατήρηση επι δεκαετιών χωρις απόδειξη, πολλών Χαι Φαι - δων, σωστή (για να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη), ότι το point to point wiring ακουγόταν καλύτερα, ενω δέχονταν και δέχονται ακόμη flak για αυτό και μάλιστα απο την σχολή των "αντικειμενικών" . Εαν η σχολή των αντικειμενικών είναι να βασίζεται στην άρνηση της υποκειμενικής παρατήρησης επειδή δεν μπορεί να την εξηγήσει, καταλαβαίνεις ελπίζω ότι αυτό δεν είναι αντικειμενικότητα. Είναι επιλεκτική αντικειμενικότητα για πολλους λόγους, εκφραζόμενη και διατηρούμενη. Ο πραγματικά αντικειμενικός άνθρωπος εξετάζει και ερευνά την υποκειμενικότητα. Είναι η τροφή του. Τα άλλα είναι ιδεολογήματα ή επιστημονικοί εγωισμοί.

Υ.Γ. 2 : Το πιο ενδιαφέρον που διάβασα είναι το θέμα της πληροφορίας και σχέση της με την ύλη, που είπε ο @daharis666 και σχολίασε και κάποιος άλλος. Είναι η πληροφορία στην ίδια φύση με τους αριθμούς και τις ιδέες και την συνείδηση ? Νομίζουν οι περισσότεροι επειδή την βλέπουν πάντα σε συνδυασμό με την ύλη , ότι είναι υλική όπως κάποιοι επιστήμονες προωθούν ιδεολογικά και χωρίς απόδειξη ? Είναι η ύλη απο μόνη της μόνο ύλη , εαν δεν προγραμματίσω πάνω της εγω την πληροφορία ?

Υ.Γ. 3 : Για τα άλλα που διάβασες περί ποσοστών κλπ να λέγονται να σου υπενθυμίσω ότι 1 % είναι η διαφορά στο DNA μας απο το αγγούρι αλλά είναι 100 % διαφορά. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε φαινόμενα σαν την μουσική και για αυτό παραμένει μυστήριο. Ευτυχώς παραμένει μυστήριο καθώς εαν την αναλάβουν ανόητοι άνθρωποι (που την έχουν αναλάβει ήδη) ...πάει και αυτή.

Όλα με πολλά ;););) ....:D ... πρός σκέψη και αναρώτηση.
Εν συντομία : Δεν αναφέρομαι σε over, up ή ...downsampling.Ούτε ειδικώς σε ψηφιακό πεδίο...Ζητώ έστω και ρητορικώς να διατυπωθεί πώς στο καλό θα μεταδιδόταν μέσα από τα καλώδια η ανώτερη ποιότητα περιεχόμενης πληροφορίας χωρίς ν'αυξανόταν παράλληλα η μεταδιδόμενη ποσότητα από τις αντίστοιχες συνιστώσες στο σήμα.

Reaction score
19.564
Ρε συ @thva, σοβαρά τώρα, δεν βαριέσαι να γράφεις; Ή μήπως έχεις εκπαιδεύσεις το Google να μιλάς και να τα γράφει αυτό;
Όχι δεν βαριέμαι όταν θεωρώ ότι κάτι έχει ενδιαφέρον για εμένα και ευελπιστώ και σε αυτόν που απευθύνομαι. Σίγουρα όχι σε εσένα χα χα. Εχω γράψει αλλά κυρίως διαβάσει, πολυ πιο δύσκολα και μεγαλύτερα θέματα απο αυτά απο πολυ πιο σημαντικούς ανθρώπους απο εμένα. Αυτά για εμένα είναι teasers και διάλειμμα. Αφου εγω δεν βαριέμαι που τα γράφω σκέψου εσυ που βαριέσαι να τα διαβάσεις και φαντάσου τώρα την διαφορά μας. Γράψε εσυ κανένα μονολεκτικό sms στους φίλους σου χα χα και στην γενιά σου για το που θα πάτε το βράδυ, σαν νέοι που είστε και ποιό Spiderman ή συναυλία Metal ,θα δείτε. Εχω δει πόσο καλά επικοινωνείτε και πόσο καλά τα πάτε. :D Τώρα εαν με "εγκαταλείψει" και ο Bhutia , ε πάντα, παραμένουν τα πραγματικά κεφάλια για να συννενοηθεί - fall back to -κανείς και ας είναι μόνο ένα : Ο Κος Χρήστος χα χα @christos77
Εν συντομία : Δεν αναφέρομαι σε over, up ή ...downsampling.Ούτε ειδικώς σε ψηφιακό πεδίο...Ζητώ έστω και ρητορικώς να διατυπωθεί πώς στο καλό θα μεταδιδόταν μέσα από τα καλώδια η ανώτερη ποιότητα περιεχόμενης πληροφορίας χωρίς ν'αυξανόταν παράλληλα η μεταδιδόμενη ποσότητα από τις αντίστοιχες συνιστώσες στο σήμα.
Αυτό απαντήθηκε απο εμένα αρχικά και μετά απο άλλους (νομίζω Κο Κατσικης , Tidal ή και κάποιοι άλλοι). Τα καλώδια δεν προσθέτουν πληροφορία, απλώς κάποια αφαιρούν λιγότερη. Δηλαδή, δεν ψάχνουμε το καλό καλώδιο αλλά αυτό που κάνει λιγότερο κακό.

Εχεις κολλήσει στην λογική που σε έβαλε ο Dimifoot που αρχικά "ανέδειξε" τέτοιο ζήτημα και έκανες φιλοσοφικες κωλοτούμπες για να το στηρίξεις , ή εσύ πρώτος αναρωτήθηκες , δεν θυμάμαι ?. Ασχολείσαι να αναρωτηθείς πάνω σε ενα θέμα που η λογική του , όπως τέθηκε απο Dimifoot νομίζω αρχικά δεν έχει λογική υπότσαση σαν ερώτημα. Είναι λάθος η αρχική υπόθεση που κάνεις στο να το αναρωτιέσαι. Τόσο λάθος, που δεν είναι δυνατόν να πάρεις σωστή απάντηση, παρα μόνο αυτή που σου δόθηκε ήδη.

Last edited:

gonis

Luger
Reaction score
12.158
Τα παλιά τα χρόνια,τα καλά τα πρόστυχα,χρόνια που κυβερνουσε το ΠΑΣΟΚ, αν έμπαινες σε σπιτι χαιεντα και δεν πήγαινες κατευθείαν πισω από το στιβαρό ρακ να χαζεψεις καλώδια και στηριξη καλωδίων,ο ιδιοκτήτης παρεξηγιοταν.
Το ίδιο γινοταν πολύ πιο έντονο στις εκθέσεις.
1-2 στις καρέκλες και οι υπόλοιποι σκυμμένοι από πίσω:roflmao:
Οταν δε βγήκαν οι βανχαλες…σοκ και δέος…παρτι έκαναν οι τράπεζες με τα καταναλωτικά:p

Τι να λεμε τωρα... κοσμημα!!

View attachment 261311
Όντως φίλε μου,έργο τέχνης!
Το κακό είναι ότι με το σύστημα που εχω τώρα και να μου το χαρίσουν δεν εχω που να το βάλω:oops:
Και τέτοια κατασκευή πρέπει να είναι π.τ.π
οταν ψιλό τελειώσουμε με τα καλώδια ακολουθούν στήριξη και μετά κλαμπ πικαπ,εκεί να ακούσετε διάφορες ;)

Reaction score
6.815
Τα παλιά τα χρόνια,τα καλά τα πρόστυχα,χρόνια που κυβερνουσε το ΠΑΣΟΚ, αν έμπαινες σε σπιτι χαιεντα και δεν πήγαινες κατευθείαν πισω από το στιβαρό ρακ να χαζεψεις καλώδια και στηριξη καλωδίων,ο ιδιοκτήτης παρεξηγιοταν.
Το ίδιο γινοταν πολύ πιο έντονο στις εκθέσεις.
1-2 στις καρέκλες και οι υπόλοιποι σκυμμένοι από πίσω:roflmao:
Οταν δε βγήκαν οι βανχαλες…σοκ και δέος…παρτι έκαναν οι τράπεζες με τα καταναλωτικά:p

Όντως φίλε μου,έργο τέχνης!
Το κακό είναι ότι με το σύστημα που εχω τώρα και να μου το χαρίσουν δεν εχω που να το βάλω:oops:
Και τέτοια κατασκευή πρέπει να είναι π.τ.π
οταν ψιλό τελειώσουμε με τα καλώδια ακολουθούν στήριξη και μετά κλαμπ πικαπ,εκεί να ακούσετε διάφορες ;)
Χρηστάρα έλα να φάμε μια συναγρίδα και να συζητήσουμε για κάτι καινούργια καλώδια που βγήκαν🤣🤣🤣

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.008
Υ.Γ. 2 : Το πιο ενδιαφέρον που διάβασα είναι το θέμα της πληροφορίας και σχέση της με την ύλη, που είπε ο @daharis666 και σχολίασε και κάποιος άλλος. Είναι η πληροφορία στην ίδια φύση με τους αριθμούς και τις ιδέες και την συνείδηση ? Νομίζουν οι περισσότεροι επειδή την βλέπουν πάντα σε συνδυασμό με την ύλη , ότι είναι υλική όπως κάποιοι επιστήμονες προωθούν ιδεολογικά και χωρίς απόδειξη ? Είναι η ύλη απο μόνη της μόνο ύλη , εαν δεν προγραμματίσω πάνω της εγω την πληροφορία ?
αν ως ύλη ορίζεις τα ελεύθερα ηλεκτρόνια που βρίσκονται στο υλικό του αγωγού-καλωδίου....
δεν ειναι ενδιαφέρον...αλλά περιλαμβάνεται στον ορισμό του ρεύματος....χωρίς αυτά δεν γίνεται δουλειά...δεν υπάρχει κίνηση από την πηγή στον ενισχυτή....κουφαμάρα πως το λεν...

η πληροφορία με αυτά κυκλοφορεί....κ σε αυτά υπακούει
μη λέτε πράγματα που δεν υπάρχουν...αν είναι βγάλτε τα καλώδια και βάλτε λάστιχα ποτίσματος να παίξουν τα χαι φάι σας
δεν έχουμε κβαντικά στέρεα να φανταζόμαστε διάφορα....υπακούουν σε κάποιους κανόνες όλα και .

Reaction score
19.564
αν ως ύλη ορίζεις τα ελεύθερα ηλεκτρόνια που βρίσκονται στο υλικό του αγωγού-καλωδίου....
δεν ειναι ενδιαφέρον...αλλά περιλαμβάνεται στον ορισμό του ρεύματος....χωρίς αυτά δεν γίνεται δουλειά...δεν υπάρχει κίνηση από την πηγή στον ενισχυτή....κουφαμάρα πως το λεν...

η πληροφορία με αυτά κυκλοφορεί....κ σε αυτά υπακούει
μη λέτε πράγματα που δεν υπάρχουν...αν είναι βγάλτε τα καλώδια και βάλτε λάστιχα ποτίσματος να παίξουν τα χαι φάι σας
δεν έχουμε κβαντικά στέρεα να φανταζόμαστε διάφορα....υπακούουν σε κάποιους κανόνες όλα και .
Τα ηλκετρόνια μεταφέρουν την πληροφορία, δεν είναι η πληροφορία.

Η πληροφορία δεν υπακούει σε αυτά. Έχει δημιουργηθεί πριν. Απλώς ίσως περιορίζεται απο αυτά.

Δεν μιλάω για καλώδια χα χα. Καμιά σχέση. Απλως βρήκα ενδιαφέρον αυτό που είπες, γενικά.

daharis666

Moderator
Reaction score
80.008
Τα ηλκετρόνια μεταφέρουν την πληροφορία, δεν είναι η πληρφορία.

Η πληροφορία δεν υπακούει σε αυτά. ¨εχει δημιουργηθεί πριν.

Δεν μιλάω για καλώδια χα χα. Καμιά σχέση. Απλως βρήκα ενδιαφέρον αυτό που είπες, γενικά.
είπα ότι είναι?
αν δεν είχες ελεύθερα ηλεκτρόνια να επιτρέπουν αυτή την κίνηση θα μεταδιδόταν η πληροφορία?

Reaction score
19.564
άρα πως θα μεταδοθεί διαφορετικά η πληροφορία που στηρίζεται στους νόμους που υπακούουν αυτά....?
Ε, ναι κοίτα δεν μιλάω για την διάδοσή της και την μεταφορά της. Αυτό είναι αυτό που αναφέρεσαι εσυ. Εγω ρωτάω για την φύση της (πιο πάνω στον Bhutia, όλα είναι με ερωτηματικό εαν είδες).

daharis666

Moderator
Reaction score
80.008
Ε, ναι κοίτα δεν μιλάω για την διάδοσή της και την μεταφορά της. Αυτό είναι αυτό που αναφέρεσαι εσυ. Εγω ρωτάω για την φύση της (πιο πάνω στον Bhutia, όλα είναι με ερωτηματικό εαν είδες).
σιγά μη διαβάσω όλο αυτό το σεντόνι μετά από 10 ώρες δουλειά....

για καλώδια μιλάμε....για την διάδοση της πληροφορίας θα ασχοληθούμε

Reaction score
19.564
σιγά μη διαβάσω όλο αυτό το σεντόνι μετά από 10 ώρες δουλειά....

για καλώδια μιλάμε....για την διάδοση της πληροφορίας θα ασχοληθούμε
Ρωτάω βρε παιδί μου επειδή εσυ ή και άλλοι είστε κομπιούτερ σάιενς και θα τα έχετε αναρωτηθεί καλύτερα. Γράφεις π.χ. εναν κώδικα (πληροφορία) και ο οποίος θα διαδωθεί κατα τα γνωστά. Αυτός ο κώδικας έχει μεγαλύτερη σημασία.

Σιγά το σεντόνι, υπερβολές και διακρίσεις κάνεις χα χα, εδω διαβάζεις και απαντας σε Πρινς χα χα σε έχει εκπαιδεύσει καλά

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.555
Δηλαδή ρε μάγκες, μέσα σε ένα καλώδιο να ουμε, κάνουν βόλτα τα ηλεκτρόνια τα ελεύθερα τα σουλατσαριστά από την πηγή προς τον προενισχυτή;

Τώρα αλήθεια, τα πιστεύετε αυτά ή τρολαρετε μέχρι να σβήσει ο ήλιος;

Reaction score
19.564
Δηλαδή ρε μάγκες, μέσα σε ένα καλώδιο να ουμε, κάνουν βόλτα τα ηλεκτρόνια τα ελεύθερα τα σουλατσαριστά από την πηγή προς τον προενισχυτή;

Τώρα αλήθεια, τα πιστεύετε αυτά ή τρολαρετε μέχρι να σβήσει ο ήλιος;
Τα ηλκετρόνια δεν κινούνται δονούνται (ε, κινούνται και λίγο αργά αργά προς την κατεύθυνση). Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργούν μεταφέρει την πληροφορία.

daharis666

Moderator
Reaction score
80.008
και μια που συμφωνήσαμε στον τρόπο που μεταδίδεται η πληροφορία και στο που υπακούει
και μια που το έχει πάρει πάνω σου το θέμα...γιατί οι άλλοι δεν μιλάνε

πε μου που βρίσκονται όλες αυτές οι λέξεις στην ηλεκτρολογία

με ένα αστεράκι βάζω στην παραμόρφωση και στον θόρυβο που είναι κατηγορία στην μετάδοση πληροφοριών εκτός ακουστού φάσματος και έχει πάρα πολλά παρακλάδια

Παραγνωρίζεται το προφανές.
Είναι η ποιότητα της πληροφορίας που αποκαθίσταται με το σωστό καλώδιο.
Όχι η ποσότητα.
Τα'χουμε ξαναπει.
Αποφυγη θορύβου και παραμόρφωσης.
Μόνον έτσι ορίζεται το σωστο καλώδιο.
Τα πάντα. Λεπτομέρεια, διαστάσεις σκηνής και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην ηχογράφηση που μπορεί να ακούσουμε εμείς του hobby, και δεν το άκουσε ούτε ο μουσικός που ήταν στο studio.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.555
Ζητώ έστω και ρητορικώς να διατυπωθεί πώς στο καλό θα μεταδιδόταν μέσα από τα καλώδια η ανώτερη ποιότητα περιεχόμενης πληροφορίας χωρίς ν'αυξανόταν παράλληλα η μεταδιδόμενη ποσότητα από τις αντίστοιχες συνιστώσες στο σήμα.
Το ερώτημα έχει μονολεκτική απάντηση: δεν.

Τώρα στο θέμα ποιότητας όμως, θα πρέπει να δεις στο μικροσκόπιο τα ηλεκτρόνια για να καταλάβεις.

Είναι χτενισμενα τα ηλεκτρόνια τα ποιοτικά, ενώ τα άλλα τα γιαλατζι είναι ατημελητα, σα γιούφτοι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.055
Members
38.288
Νεότερο μέλος
Sergios15