Ποδήλατο

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.120
Πες μου τι διάσταση εσωτερική έχει το στεφάνι να σε πω με τι διαστάσεις μπορείς να παίξεις σε ελαστικό.
Τι διάσταση έχει ο τροχός?

Το ποδήλατό της είναι ένα Corratec Life s

20ρηδες τροχοί με ελαστικά 20χ3.00. Εσωτερική το στεφάνι για να δω πρέπει να βγάλω το λάστιχο, θα το κάνω αργότερα, πάντως εξωτερική με τα τοιχώματά του έχει πλάτος ακριβώς 5 εκατοστά.

Την έχει βολέψει πολύ είναι αλήθεια, αλλά μας έχει τρελάνει στα φούιτ γαμώτηνα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.410
Αυτές είναι δύσκολες διαστάσεις βαρώνε, γιαυτό έχεις και πρόβλημα εύρεσης σαμπρέλας και τα ελαστικά είναι σπάνια ωστόσο.
Νόμιζα πως μιλούσαμε για συνηθισμένες διαστάσεις.
Τεσπα, με 5cm εξωτερική, λογικά έχει 3,5cm εσωτερική, το 20χ3.00 είναι μια καλή διάσταση ελαστικού για τις διαστάσεις του στεφανιού.
Όσο η διάσταση του ελαστικού μικραίνει να ξέρεις πως πρέπει να βάζουμε περισσότερα psi αέρα. Αυτό σημαίνει πως το ποδήλατο θα χάσει από τη άνεση στη οδήγηση. Θα σε συμβούλευα να κρατήσεις τη ίδια διάσταση ελαστικού.
Όσο για τα προβλήματα με τα φούιτ κάνε εφαρμογή αυτό που σου είπα με το σφραγιστικό υγρό για tubeless ή ακόμα καλύτερα κάνε το τροχό tubeless χωρίς σαμπρέλα αν το στεφάνι το επιτρέπει.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Αυτό μπορεί να κανονιστεί...

Και βασικά αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον επειδή υπάρχει ο σχεδιαστής πείτε να το κανονίσουμε. Όλο λέμε και τίποτα δεν κάνουμε... αν υπάρχει συμμετοχή γίνεται και θα είναι και καλό το αποτέλεσμα.
Εξαιρετικά! Έως τώρα είδα 4 που το ψήνουν. Σιγά σιγά να πάρουν θέση και οι υπόλοιποι, ναι η όχι να δούμε με το τελικό νουμερο.

Το δικό μου ftp σε σχέση με πέρυσι που ήμουν 98 κιλά και τώρα που είμαι 86 κιλά είναι ουσιαστικά ίδιο. Θετικό θα έλεγα, του χρόνου τα υπόλοιπα.

Εριξα και την Πάρνηθα μου, πρώτη φορά σε αυτά τα εδάφη. Μου έδωσε έμπνευση ο Brets με τις δυνατές βόλτες του. Η ανηφόρα-κατηφόρα απο Θρακομακεδόνες είναι ένα ποδηλατικό όνειρο!! Θα έλεγα η Πάρνηθα γενικά ποιο φιλική από τον Υμηττό, όχι πως δεν έχει τη σκληράδα της σαν βουνό. Μεγαλοπρεπεστατα ζωντανά τα ελαφια!

BDCAED86-62D5-43C8-B7D9-1CEEE90A9DFD.jpeg

Check out my ride on Strava.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.410
8,26kg, :eek:
τρομερή προσπάθεια για το πλαίσιο αυτό!!
Μερακλής ο Σάκης!!
Κόφτο στη μέση από το πάτημα να το ευχαριστηθείς, καλοπάτητο!!

Βλέπω 39/53 με 11-28 κασέτα και medium πλαίσιο, άρε γλέντια!

Reaction score
2.324
Δοκιμαστικά και μόνο αυτά... θα τα κουμπώσω - ρυθμίσω εν καιρώ. Γαμήθκε εδώ σαπάν ο καιρός προπονητήριο γιά ρυθμίσεις και αύριο πάλι

20221015_150612.jpg

20221015_150603.jpg

8,26kg, :eek:
τρομερή προσπάθεια για το πλαίσιο αυτό!!
Μερακλής ο Σάκης!!
Κόφτο στη μέση από το πάτημα να το ευχαριστηθείς, καλοπάτητο!!

Βλέπω 39/53 με 11-28 κασέτα και medium πλαίσιο, άρε γλέντια!
Με 28άρια λάστιχα που δεν πρόσεξες (δεν το περίμενα αυτό από εσένα γεράματα Χρηστομ?) Το 8,2 είναι καλά πιστεύω... τα 7,3 στα τουρ τα πιάνουν με φουλ dura ace πιστεύω και τον sl σκελετό εμένα είναι ο pro.
Τα άλλα όπως τα είπες 53 39 με 12 28

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.410
Όλα τα πρόσεξα, θα τα πρόσεχα και καλύτερα άμα δεν ήταν το φωτεινό παράθυρο από πίσω.
Μπράβο για τις επιλογές, ταιριάζουν γάντι στο τελικό αποτέλεσμα και του προσθέτουν ένα μοναδικό στυλ!

Reaction score
23.828
Πάντως θαυμάζω την επιμονή και την μεθοδικότητά σου ρε κιορατα
Άντεξες σχεδόν μισό χρόνο (ή παραπάνω) με ένα σκελετό να περιμένει την ευκαιρία, χωριά την υπομονή στο μαζεμα μέχρι να βρεθεί ο σκελετός.
Φρού σου παλικάρι μου

Reaction score
2.324
Και που να δεις υπομονή μέχρι να βρω το σωστό ύψος στο τιμόνι... πρέπει κάθε φορά που θα βγάζω αποστάτη να λύνω, να κόβω λαιμό, να ξαναβάζω υγρά στο μπροστινό δισκόφρενο και να ξαναδένω... ελπίζω μόνο η μέτρηση απ το wilier να κάτσει για αρχή αν και είναι τέτοια η γεωμετρία εδώ που θα πάω χαμλότερα
Χρήστο το κεντρο της dt swiss πίσω ανασταίνει νεκρούς ετσι? Και εμένα είναι με τα 36 δόντια φαντάζομσι το θκοσ με 54 😂

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.410
Είναι Σάκη, η εμπλοκή είναι από άλλο πλανήτη, είναι αρκετά θορυβώδες όμως, εμένα αυτό ακόμα με ενοχλεί, άλλους τους σηκώνεται με το θόρυβο...
Τεσπα μιας και το ανέφερες η dt swiss στα καινούρια κέντρα exp έχει κάνει μέγα μ@λακια με το ελατήριο της εμπλοκής, έχουν βουίξει τα φόρουμ, στη αρχή έκανε το κουνέλι, στη πορεία όμως αναγκάστηκε να το παραδεχτεί.
Μία αναζήτηση στο νετ θα σας πείσει, εντελώς τυχαία έπεσε και εμένα στη αντίληψη ψάχνοντας τροχούς για τον σουμιέ.
Πιθανότατα έχω καταλήξει στους dt swiss xr 1700 με τα 350 κέντρα.
Επίσης στα καινούρια κέντρα για mtb έχει αστοχίες και η shimano, στις σειρές micro Spline xtr & xt, σε όλους βγάζει τριγμούς και σε κάποιους έχει μπλοκάρει και σπάσει μέχρι και πλαίσιο.
Η shimano σχεδίασε κάτι σαν ratchet εμπλοκή αλλά με πολύ φαντασία και εντελώς silent, δυστηχως δεν τις βγήκε, ωστόσο αντί να τα αποσύρει συνεχίζει να πουλάει...
Χαμος με τις τεχνολογίες και με το ποιος θα παρουσιάσει τη καινοτομία...

Αυτό είναι με μια ματιά το κέντρο της shimano, στο YouTube υπάρχουν πολλοί που του βγάζουν τα άντερα για να καταλάβουν και να διορθώσουν το πρόβλημα, με λίγο γράσο λύνεται το θέμα με το θόρυβο αλλά με το μπλοκάρισμα δεν έχει βγάλει άκρη κανείς.

o3wPoyF91585482277.jpg

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.120
Αυτές είναι δύσκολες διαστάσεις βαρώνε, γιαυτό έχεις και πρόβλημα εύρεσης σαμπρέλας και τα ελαστικά είναι σπάνια ωστόσο.
Νόμιζα πως μιλούσαμε για συνηθισμένες διαστάσεις.
Τεσπα, με 5cm εξωτερική, λογικά έχει 3,5cm εσωτερική, το 20χ3.00 είναι μια καλή διάσταση ελαστικού για τις διαστάσεις του στεφανιού.
Όσο η διάσταση του ελαστικού μικραίνει να ξέρεις πως πρέπει να βάζουμε περισσότερα psi αέρα. Αυτό σημαίνει πως το ποδήλατο θα χάσει από τη άνεση στη οδήγηση. Θα σε συμβούλευα να κρατήσεις τη ίδια διάσταση ελαστικού.
Όσο για τα προβλήματα με τα φούιτ κάνε εφαρμογή αυτό που σου είπα με το σφραγιστικό υγρό για tubeless ή ακόμα καλύτερα κάνε το τροχό tubeless χωρίς σαμπρέλα αν το στεφάνι το επιτρέπει.

Τελικα μια τοση δα μικρουλα τρυπιτσα ηταν, το φουσκωσαμε και εβγαλε τη μιση διαδρομη, ξαναφουσκωμα και την αλλη μιση. Υποψιαζομαι τα γυαλακια που ειναι γεματος ο ποδηλατοδρομος διπλα στα λαδαδικα. Αμ δεν ειναι ετσι παιδια... Ποδηλατοδρομος χωρις επιτήρηση....

Παω να φτιαξω το λαστιχο του μεγάλου (τι κακο με χει βρει) Εντάξει το μπαλώνω όχι με αυτοκόλλητα αυτή τη φορά αλλά με κόλλα κανονικά το φουσκώνω για δοκιμή Αλλά έκανα το λάθος και του έβαλα 10 PSI Μέχρι που έγινε σαν σαμπρέλα σωσίβιο και έσκασε σκίστηκε στα δύο στο σημείο της τρύπας και δεν έχω ανταλλακτική σαμπρέλα θα πάρω δύο 700 35c να βρίσκονται. Κοιτάω και το backup ποδήλατο dahon σπαστό, έχουν φανεί τα λινά στο μπροστινό λάστιχο λογικό δεν έχει αλλαχτεί από το 2009 ωραίος και εγώ. Ερώτηση, είναι λάστιχο εικοσάρι 1.50, μπορώ να του βάλω και 1.75 ή 1.95 στην ίδια ζάντα;

Reaction score
23.828
Πάνε στο bike24 και πάρε από 4 για κάθε μέγεθος να έχεις καβάτζα.
Μη σου πω από 6
Το πιθανότερο είναι ότι όταν τις πληρώσεις θα ξεχάσεις ότι τις έχεις

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.410
Ερώτηση, είναι λάστιχο εικοσάρι 1.50, μπορώ να του βάλω και 1.75 ή 1.95 στην ίδια ζάντα;
Μπορείς εφόσον τη νέα μεγαλύτερη διάταση τη επιτρέπει το στεφάνι και δεν δημιουργεί προβλήματα επαφής του ελαστικού με το πλαίσιο ή το πιρούνι, δλδ υπάρχουν περιθώρια για φαρδύτερο ελαστικό

Reaction score
23.828
Τις προάλλες έφυγα (για δεύτερη φορά) με καπελάκι χωρίς κράνος
Ισχύει το οποίος δεν έχει μυαλό έχει πόδια, επιστροφή σπίτι κράνος και ξαναμανα σακατ. 4χλμ παραπάνω δε με χάλασαν καθόλου

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.998
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell