- Μηνύματα
- 16.788
- Reaction score
- 23.819
Να σε δωκω τηλέφωνο εκεί που πάω για laser να σε κάνουν μπιμπελό;
Φοράς ψηλές κάλτσες, μωρή λουλού; Γιατί; Κρυώνουν τα ευαίσθητα ποδαράκια σου;Πάμε για ποδήλατο με αξυριστα ποδάρια View attachment 268245
Έχω κάτι άλλες που φτάνουν λίγο κάτω από το γόνατο, θα στις δείξω καμιά μέρα να με θαυμάσειςΦοράς ψηλές κάλτσες, μωρή λουλού; Γιατί; Κρυώνουν τα ευαίσθητα ποδαράκια σου;
Ανέβηκα στα Κιόνια κι είχε χιόνια κι ήμουν με το bib shorts και την κοντομάνικη ποδηλατική φανέλα. Αν βάλω ψηλές κάλτσες ή/και μέχρι το γόνατο, θα βγαίνω για ποδηλασία με το string!
Αυτό ανήκει σε εκείνο το απειροελάχιστο ποσοστό βελτίωσης της απόδοσης που προσφέρεται από κάτι (π.χ. οι κάλτσες, οι οβάλ δίσκοι κ.ά.), όταν κάποιος έχει "τερματίσει" όλα τα υπόλοιπα (φυσική κατάσταση, αναπνοή, watts κτλ). Σίγουρα, δεν είναι για μένα.Σε κάποιες περιπτώσεις (πολύ ακριβές) οι κάλτσες βοηθάνε να είσαι λίγο πιο αεροδυναμικος σε σχέση με το γυμνό-αξύριστο δέρμα.
Αυτό δεν ξέρω καν τι είναι. Ούτε γνώριζα η ακαμψία έχει βαθμονόμηση.τα παπούτσια συνήθως είναι με δείκτη ακαμψίας 12+
Ακριβώς αυτό, στους αθλητές όμως αυτό μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα, οπότε υπάρχει κανονισμός ακόμα και για τις κάλτσες.Αυτό ανήκει σε εκείνο το απειροελάχιστο ποσοστό βελτίωσης της απόδοσης που προσφέρεται από κάτι (π.χ. οι κάλτσες, οι οβάλ δίσκοι κ.ά.), όταν κάποιος έχει "τερματίσει" όλα τα υπόλοιπα (φυσική κατάσταση, αναπνοή, watts κτλ). Σίγουρα, δεν είναι για μένα.
Φυσικά και έχουν και αυτό εκτοξεύει τη τιμή σε αστρονομικά πόσα.Αυτό δεν ξέρω καν τι είναι. Ούτε γνώριζα η ακαμψία έχει βαθμονόμηση.
Τους ίδιους έχω και εγώ, τους κόκκινους επειδή έχω μεγάλη καμάρα στα πατούχια.Πάτους εσωτερικά των ποδηλατικών παπουτσιών έβαλα κι εγώ, ένα μοντέλο της Specialized. Φάνηκε η ανάγκη στο προηγούμενο bike fitting κι η βελτίωση έγινε αμέσως αισθητή.
Έχω τους μπλε.Τους ίδιους έχω και εγώ, τους κόκκινους επειδή έχω μεγάλη καμάρα στα πατούχια.
Ρε φίλε, τι να πω εγώ, ο ποδηλατάς που μου έκανε το bike fitting ήταν κάθετα αντίθετος σε τόσο μικρά περιθώρια. Θυμάμαι ότι μου είπε ότι τα σχαράκια με 0° μοίρες περιθώριο τα χρησιμοποιούσαν κάποτε οι ποδηλάτες πίστας, μέχρι που τα απαγόρευσε η UCI.Αν θυμάμαι καλά +/-1° μαναχά, ίσα ίσα που παίζει το ποδάρι πάνω στο κούμπωμα.
Τη ρύθμιση τη έχω προς το σκληρό γιατί και με τα μπλέ σε sprint παίζει πάλι να με φύγει το ποδάρι, οπότε τα πακτώνω για παν ενδεχόμενο
Δεν είμαι στο ψάξιμο, σίγουρα όμως τώρα που μπήκε και το sole stiffness ως παράγοντας επιλογής, η όποια αναζήτηση θα γίνει πολύ πιο συγκεκριμένη.Σε παπούτσι εντωμεταξύ άμα είσαι στο ψάξιμο, κοιτάς, gearne, sidi, specialized και τη ναυαρχίδα της shimano.
Απο εκει και πέρα το χάος
Ψέματα, παίζουν και τα fizik, αυτά μαζί με τα sidi έχουν αρκετά ξύλινη αίσθηση ως καλούπι
Τα μικρότερα περιθώρια απαιτούν ακριβέστερο fitting. Έτσι βγαίνει άχρηστο το generic fitting που κάνουν σε όλους λόγω ευκολίας και (πιθανώς) έλλειψης γνώσεων.Ρε φίλε, τι να πω εγώ, ο ποδηλατάς που μου έκανε το bike fitting ήταν κάθετα αντίθετος σε τόσο μικρά περιθώρια. Θυμάμαι ότι μου είπε ότι τα σχαράκια με 0° μοίρες περιθώριο τα χρησιμοποιούσαν κάποτε οι ποδηλάτες πίστας, μέχρι που τα απαγόρευσε η UCI.
Αυτά που φοράς εσύ, τα θεωρεί προβληματικά έως κι επικίνδυνα για τα γόνατα. Προτιμάει αυτά με μεγαλύτερο περιθώριο, δηλαδή -/+ 3°. Όπως και να 'χει το πράγμα, εσύ ξέρεις καλύτερα τα πόδια σου από τον καθένα.
Μετά χρόνια αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε στο Βέλγιο ένας μάγκας παπουτσάς που έφτιαχνε άκαμπτα παπούτσια για αρκετούς επαγγελματίες και τα έκανε να μοιάζουν με αυτά που έδιναν οι σπόνσορες.
Ρε παιδιά, με αυτά που διαβάζω αρχίζω να πιστεύω ότι στην Ελλάδα (Αθήνα?) δεν ξέρετε τι θα πει bike fitting από επαγγελματία. Εδώ, ο τύπος που πήγα το 2017 και ξανά πριν καμιά δεκαπενταριά ημέρες, χρησιμοποιεί το Retul Fit. Αφού προηγηθεί η στατική αξιολόγηση (ευλυγισία κτλ), κολλάει αυτοκόλλητους πομπούς σε ώμο, καρπό, ισχύο, γόνατο και αστράγαλο (ίσως και κάπου αλλού, δεν θυμάμαι), ξεκινάς να ποδηλατείς στο trainer με το ποδήλατό σου κι ο δέκτης καταγράφει την κίνηση. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε οθόνη και μέσω της απεικόνισης βλέπει τι πάει "στραβά" με τις γωνίες που σχηματίζει το σώμα κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Έτσι, μπορεί να προχωρήσει σε διορθώσεις με ακρίβεια χιλιοστού/μοίρας και να "φέρει" το ποδήλατο στα ακριβώς μέτρα του αναβάτη.Τα μικρότερα περιθώρια απαιτούν ακριβέστερο fitting. Έτσι βγαίνει άχρηστο το generic fitting που κάνουν σε όλους λόγω ευκολίας και (πιθανώς) έλλειψης γνώσεων.
Δεν νομίζω ότι αναφέρονται σε "κανονικό" fitting (που το πληρώνεις ξεχωριστά και πολύ και θα κρατήσει κάποιες ώρες όπως λες κι εσύ, με μηχανήματα κλπ.), αλλά στο "fitting" που θα σου κάνει ο ποδηλατάς όταν αγοράσεις ένα ποδήλατο από το μαγαζί του.Δηλαδή, για να έχουμε καλό ερώτημα, πώς κάνουν bike fitting στην Ελλάδα; Με την μεζούρα της μοδίστρας;