Ποδήλατο

Reaction score
4.587
Κοίτα ανέβηκα σε δρόμο που δε γνωρίζω και είχα και το πρόβλημα πως μέχρι το τελεφερικ ήμουν με παρέα και δεν είχα ρυθμό. Μετά το τελεφερικ έπιασα το ρυθμό μου και ανέβηκα "μπρεβετάδικα", με τον παλμογράφο. Δεν πίεσα καθόλου, με 160 παλμούς ανέβηκα, στο στράβα δείχνει μεγαλύτερο μέσο όρο διότι στις φουρκέτες πούσαρα για να μην κόψω ρυθμό οπότε έπιανα +170 για μερικά δεύτερα.

Δεν είμαι ο τύπος που βάζει στόχους. Μου άρεσε όμως πως και τα δύο κομμάτια τα έκανα με την ίδια ταχύτητα, που μου λέει πως είχα τον ίδιο ουσιαστικά ρυθμό για 9.5 χλμ ανάβασης. Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα μπορούσα να το κρατήσω, πάντως στα "ελαφάκια" που έκανα στάση για να περιμένω τους άλλους δεν ένιωθα κάποια ιδιαίτερη κούραση.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.375
Η πάρνηθα δεν έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, έχει πολλά σημεία που βοηθάνε να ανακτήσεις δυνάμεις, και να συνεχίσεις στο ίδιο ρυθμό. Κάπου στους 160 παλμούς ανεβαίνω και εγώ, το χειμώνα μπορώ να πιέσω λίγο παραπάν.
Τη επόμενη φορά πήγαινε αν μπορείς μέχρι κορυφή, αξίζει ποδηλατικά

Reaction score
4.587
Μέχρι το μπάφι άντεξαν ρε τα σαπάκια κι ούτε μέχρι εκεί, στο μπάφι σταμάτησα εγώ να τους περιμένω και με πήραν τηλ να γυρίσω πίσω.

D

Deleted member 50795

Guest
ειστε μπόλικοι τελικά , αλλά σκόρπιοι :roflmao:

τη διαδρομή που κανε το άλλο το ζαγαρ γύρω γύρω όλοι , απ τον κισσαβο …και με αυτοκίνητο εγω κουράζομαι.. 🙃

Reaction score
23.819
Μέχρι το μπάφι άντεξαν ρε τα σαπάκια κι ούτε μέχρι εκεί, στο μπάφι σταμάτησα εγώ να τους περιμένω και με πήραν τηλ να γυρίσω πίσω.
Καφέ μην πιεις στο Μπάφι, κρίμα το νερό που χρησιμοποιούν δηλαδή...
Screenshot_2022-11-05-19-15-36-83_3bb53944894d9646ec5754b62cc2584b.jpg

Πριν τις φωτιές ήταν αυτό.
Νομίζω ότι πρέπει να ξαναπάω φέτος

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.375
Ασε, τα ίδια τράβηξα και εγώ με τους άλλους, πήγα στη κεραία, έκατσα για λίγο να θαυμάσω τη θέα και ξεκίνησα σακάτ, πάω στο Μπάφι που είχαμε δώσει ραντεβού, τίποτα!
Λεω κάτι έγινε και περιμένουν πχιο κάτω, βάζω όλα τα γκάζια στη κατηφόρα και παραλίγο να γίνω σπλάτς πίσω από ένα λεωφορείο της αεροπορίας που σταμάτησε τη τελευταία στιγμή για να μη κόψει τη φορά στο κρόκ που έρχονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση :roflmao:

Reaction score
23.819
Το λοιπόν , το άλλο Σάββατο πάμε σαπαν; Θα έχεις γυρίσει;
Εννοώ το μεθεπόμενο, όχι του μαραθωνίου

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.375
Οχι, θα είμαι ακόμα στη Λάρσα.
Πάνε εσύ, θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες

Reaction score
118
Γεια σε όλους. Ώρα για σκέψη. Στο τελευταίο επεισόδιο του αστικού ποδηλατη που ανέβηκε χθές, θέτω έναν προβληματισμό. Γιατί στην Αθήνα δεν βλέπουμε να κυκλοφορούν αρκετοί πολίτες με ποδήλατο;
Τι νομίζετε πως θα βοηθήσει ώστε να σπρώξει τους συμπολίτες μας προς αυτήν τη κατεύθυνση;
Βαζω κι εδώ τον ίδιο προβληματισμό και περιμένω τις δικές σας απόψεις.
Ευχαριστώ

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.020
Γεια σε όλους. Ώρα για σκέψη. Στο τελευταίο επεισόδιο του αστικού ποδηλατη που ανέβηκε χθές, θέτω έναν προβληματισμό. Γιατί στην Αθήνα δεν βλέπουμε να κυκλοφορούν αρκετοί πολίτες με ποδήλατο;
Τι νομίζετε πως θα βοηθήσει ώστε να σπρώξει τους συμπολίτες μας προς αυτήν τη κατεύθυνση;
Βαζω κι εδώ τον ίδιο προβληματισμό και περιμένω τις δικές σας απόψεις.
Ευχαριστώ

Είναι μεγάλο θέμα με πολλαπλές παραμέτρους.

Πρώτος και βασικός παράγοντας είναι η μη δημοφιλία του ποδηλάτου στους Έλληνες. Μετά ακολουθούν όλα τα άλλα, τα χιλιοειπωμένα, για τη νοοτροπία στην κυκλοφοριακή αγωγή, το οδικό δίκτυο, την κίνηση, την απουσία φυσικής κατάστασης κλπ

Επίσης, έχει μεγάλη διαφορά η ποδηλασία ως άθλημα με το ποδήλατο ως εναλλακτικό/κύριο μέσου μετακίνησης.
Για παράδειγμα, σε όλη μου την αγωνιστική περίοδο στα νιάτα μου, μετά την προπόνηση το ποδήλατο έμπαινε στην άκρη. Η μετακίνηση γινόταν με όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα μέσα.
Αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα και εξαρτάται από το πώς αξιολογεί την καθημερινότητά του ο καθένας μας και ποιες είναι οι προτεραιότητές του, όπως και οι κοινωνικές τους συναναστροφές.

Υ.Γ. Μιλώντας γενικότερα, ο μόνος τρόπος για να πετύχει έως έναν βαθμό η οποιαδήποτε προσπάθεια "αλλαγής" είναι να μπαίνουμε στη θέση των "αντιπάλων", αυτών που θα θέλαμε να αλλάξουμε. Αν η προώθηση γίνει με επιθετικό τρόπο, το μόνο που θα κερδίσουμε είναι να ξεκινήσουμε με ένταση και αντιπαλότητα.
Αυτό το τελευταίο, το πιο φιλοσοφικό, το αναφέρω γιατί όλες οι ενέργειες σήμερα ξεκινούν με το μότο ότι όλοι είναι λάθος εκτός από αυτούς που "ξύπνησαν" πρώτοι και θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Ας συμφωνήσουμε πρώτα για τον κόσμο που θέλουμε και μετά βρίσκουμε τις δράσεις. Θέλω να πω ότι η λογική είναι να παρουσιάζουμε νέες επιλογές όχι να επιβάλλουμε τη δική μας (μέσα κι εγώ).

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Τελευταία φορά που είχα ανέβει πρέπει να ήταν το ...1985. Ούτε που θυμάμαι. :roflmao:

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οι πολύ καλοί χρόνοι συγκριτικά με παλιές επιδόσεις που βλέπω στο Strava.
Το 1985 ειχα βγει πρωτος στην αναβαση απο Κερατεα μεχρι την τοτε βαση της αεροποριας και ειχα τσιμπησει 3ημερη τιμητικη.
Αλλα οχι με ποδηλατο. :roflmao:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.973
Members