Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.521
Ένα κουμπί είναι, πάτα το και πάνε να ξεκουραστείς.
Εμείς είμαστε ξεκούραστοι και με όρεξη για εκτενή ανάλυση (κουτσομπολιό) :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.521
Υπάρχει ένα ενδιαφέρον εδώ για όσους ακόμα ψάχνονται, προσωπικά έχω μια ένσταση στο εύρος του τιμονιού, το 38cm είναι ένα μικρό τιμόνι για το μέσο αναβάτη, εκτός ότι επηρεάζει τη θέση οδήγησης κάνει το ποδήλατο πολύ νευρικό στη οδήγηση και στη επιλογή σωστής γραμμής του δρόμου, ειδικά με αυξημένη ταχύτητα,.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.694
(κουτσομπολιό)
:roflmao: Για το κουτσομπολιό, που λες, σήμερα σε μια κατηφορική στροφή κατέβαινα γαμιώντας (ευτυχία τα Continental 5000 και τα Swissstop!), κάτι δεν υπολόγισα σωστά στη φόρα ή στο μήκος της στροφής και κόντεψα να γίνω χαλκομανία στον τοίχο της αυλής ενός σπιτιού. Το πρόλαβα, φρέναρα επιτυχώς, βγήκα λίγο εκτός δρόμου/διαδρομής, αλλά το χειρότερο το απέφυγα.

Πιθανολογώ ότι με άλλα λάστιχα και φρένα, θα σας έγραφα από το νοσοκομείο τώρα - εάν είχα διαθέσιμα χέρια για να γράψω και δεν ήμουν όλος στον γύψο.

Θυμάμαι το χωριό που συνέβηκε το γεγονός, θα προσπαθήσω να το εντοπίσω στην καταγραφή της διαδρομής.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.521
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, μέχρι να καταλήξω στο συγκεκριμένο set up είχα δει και εγώ πολλά ντουβάρια να έρχονται...
Η προδευτικότητα, η δύναμη στα τακάκια σε συνδυασμό με το 5000 είναι απίστευτα αποτελεσματική και σε γλυτώνει.
Προσοχή όμως, εάν το ελαστικό παλιώσει και σκληρύνει (ακόμα και αν δεν έχει φθαρεί) αυτό γυρίζει αντίστροφα.
Το θκόμ κόλπο για τις καθημερινές προπονήσεις και για τη εξοικονόμηση χρημάτων έχει έως εξής.
Βάζω το μπροστά ελαστικό πίσω και αλλάζω με καινούριο το μπροστά. Ετσι όταν χρειαστώ δυνατά φρένα να μη χάσω τον έλεγχο του μούτρου.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.521
Γιώργη σε είδα στο στράβα, τα πήγες σχετικά πολύ καλά, πολύ υψομετρικο και βίαιο όντως, βλέποντας το γράφημα στο cadence, πρέπει να ήταν πολύ μαρτυρικό όλο αυτό...
Πως είσαι τώρα μετά τον αγώνα?
Καλη ξεκούραση!!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.521
1.700 ήταν με τη μία Σώτο, τα υπόλοιπα ήταν σε βάθος χιλιομέτρων, είχε αρκετά υψομετρικά και στο κατήφορο.
Βλέποντας συνολικά πάντως τον αγώνα, πορώθηκα. Οι πρώτοι γάζωσαν λέμε!!
Γιώργη η σκόνη βοήθησε καθόλου?

Reaction score
16.647
Μα τα πάνω κάτω, κάνουν τα υψομετρικά έτσι κι αλλιώς σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν έχουμε ούτε εδώ ούτε στη Κύπρο μονοκόμματη τέτοια ανηφόρα...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.521
Εδώ σαπάν στη Λάρσα έχω 1.700 με τη μία, Λάρσα->Κάναλος.
Αν το πας τέρμα πάτημα, μετά δεν σε μένουν δυνάμεις ούτε για το κατήφορο.
Ήταν όντως πολύ δύσκολο και πλέον φαίνεται...
Έχει τόσο ψηλό βουνό ή Μεγαλόνησος;
Έτσι φαίνεται
Screenshot_2022-11-13-22-35-08-513-edit_com.strava.jpg

Reaction score
16.647
Έχει τόσο ψηλό βουνό ή Μεγαλόνησος;
Έχει το Τρόοδος, παρά κάτι ψιλά, 2000 μέτρα...
Εδώ σαπάν στη Λάρσα έχω 1.700 με τη μία, Λάρσα->Κάναλος.
Αν το πας τέρμα πάτημα, μετά δεν σε μένουν δυνάμεις ούτε για το κατήφορο.
Ήταν όντως πολύ δύσκολο και πλέον φαίνεται...

Έτσι φαίνεται View attachment 270019
Εδώ στα Χανιά μονοκόμματη ανηφόρα είναι μέχρι 1.100 μέτρα περίπου, ως τον Ομαλό. Στο Ρέθυμνο, είναι περίπου όσο κι αυτή που αναφέρεις στη Λάρισα, μέχρι το αστεροσκοπείο στον Ψηλορείτη, πάνω από τα Ανώγεια... (μιλώντας πάντα για άσφαλτο, γιατί χώμα, off road, υπάρχουν κι άλλες, ακόμα και στην κορυφή στα Λευκά Όρη πάνε κάποιοι, στις Πάχνες στα 2454 μέτρα).

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Τερμάτισα. Τι άλλο θες; :lolsign:

'Νταξ, καλά ήταν. Πολύ ανηφορική διαδρομή, πολύς πόνος, τερματισμός σε κορυφή αναφοράς με κορυφή 16% κλίση.:headbang:
Τα συγχαρητήρια μου, τα κατάφερες, αυτοί ειναι ωραίοι στόχοι.

Απορία, με τι μέτρησες τους παλμούς σου? Για τέτοιες κλήσεις, τόση ώρα, λίγοι μου φαίνονται.
F6A7876B-123A-4812-A09F-EC1B0184B485.jpeg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.521
Κοιτούσα το στροφάρισμα του Γιώργου, είναι πολύ χαμηλό έως όριο θα έλεγα.
Γιώργη αυτό πρέπει να διορθωθεί, με τόσα πολλά υψομετρικά και 71rpm avg είναι λίγο. Λίγο για τη άρθρωση στα γόνατα και λίγα ώστε να βγει ευχάριστα ένας αγώνας 130χλμ.
Το προβληματικό στροφάρισμα οφείλεται σε λάθος ρυθμίσεις ή σε λάθος κλιμάκωση του ποδηλάτου. Είναι προτιμότερο να να έχεις περισσότερες στροφές και να τελειώσεις αργότερα παρά λιγότερες και να τελειώσεις πολύ αργότερα. Στις κατηφόρες συνεχίζει το στροφάρισμα, πρόσεξα ότι άφηνες το πετάλι, βοηθάει στο να ξεκουράζονται τα ποδάρια και να ξεγαλακτώνουν.
Screenshot_2022-11-14-10-55-18-257-edit_com.strava.jpg

Το παρακάτ είναι ενός από τη δεκάδα του αγώνα

Screenshot_2022-11-14-10-57-19-003-edit_com.strava.jpg

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.521
Το να παίξεις εκεί ψηλά στις 91rpm προϋποθέτει πολλά περισσότερα αλλά σίγουρα θα μπορούσες να φτάσεις τις 80-83rpm

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.521
Τα συγχαρητήρια μου, τα κατάφερες, αυτοί ειναι ωραίοι στόχοι.

Απορία, με τι μέτρησες τους παλμούς σου? Για τέτοιες κλήσεις, τόση ώρα, λίγοι μου φαίνονται.
View attachment 270034
Μάριε το παρακάτω hr που θα βάλω είναι από τον αθλητή με το 91rpm cadence που έβαλα παραπάν.
Πάν-κάτ είναι στο ίδιο avg με αυτό του Γιώργου (η ηλικία είναι βασικό σε αυτό)
Είναι γεμάτο εκεί που πρέπει να αποδώσει και κατά κρεμιέται εκεί που χαλαρώνει το ζόρι, χωρίς να σταματάει το πετάλι.
Φυσιολογία, ηλικία, ρυθμίσεις, προπονήσεις συμβάλουν σε ένα τέτοιο άριστο αποτέλεσμα. Αν κρίνω από το peak δεν πρέπει να ήταν πιτσιρικάς
Screenshot_2022-11-14-11-05-46-175-edit_com.strava.jpg

Reaction score
118
Καλησπέρα στην παρέα.

Είσαι φίλος του ποδηλάτου;
Είσαι έτοιμος για καριέρα στην τηλεόραση;
Είσαι ψηλός μυστηριώδης με θεληματικά πηγούνι;
Δήλωσε συμμετοχή στην ματιά του ποδηλάτη!

Πέρα από την πλάκα τώρα.... Όσοι παρακολουθείτε το κανάλι του Αστικού Ποδηλάτη έχω ξεκινήσει μια σειρά επεισοδίων με τίτλο η ματιά του ποδηλάτη. Σε αυτά τα επεισόδια παίρνω μια μίνι συνέντευξη σε φίλους του ποδηλάτου που θέλουν να μοιραστούν την άποψη τους για την αστική μετακίνηση.
Η μοναδική προϋπόθεση είναι να είσαι από Αθήνα (για να είναι εφικτή η συνάντηση) και να κάνεις ποδήλατο. Δεν είναι απαραίτητο να μετακίνησε με αυτό.

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει και να τον καμαρώσουμε όλοι 😁 ας μου στείλει μήνυμα.

Λεωνίδας.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.521
Λεωνίδα ξέρω έναν τέτοιο, είναι ο πιο έμπειρος, ο πιο παλιός, ο πιο σοφός, ο πιο όμορφος και έπαιρνε παλιά μέρος σε αγώνες, έχει και λέγειν. :)

Σημερινή, σχεδόν φλαταδούρα, με ερκετη διάθεση και στόχος το υψηλό στροφάρισμα παρόλο τις αέρινες συνθήκες. Οι προπονήσεις αυτές είναι ιδανικές στη περιοχή, το φωτάκι καίει τσάμπα στο πίσω μέρος, καθόλου κίνηση στους δρόμους.

Screenshot_2022-11-14-16-13-35-129-edit_com.strava.jpg

Screenshot_2022-11-14-16-14-18-374-edit_com.strava.jpg

Reaction score
118
Λεωνίδα ξέρω έναν τέτοιο, είναι ο πιο έμπειρος, ο πιο παλιός, ο πιο σοφός, ο πιο όμορφος και έπαιρνε παλιά μέρος σε αγώνες, έχει και λέγειν. :)

Σημερινή, σχεδόν φλαταδούρα, με ερκετη διάθεση και στόχος το υψηλό στροφάρισμα παρόλο τις αέρινες συνθήκες. Οι προπονήσεις αυτές είναι ιδανικές στη περιοχή, το φωτάκι καίει τσάμπα στο πίσω μέρος, καθόλου κίνηση στους δρόμους.

View attachment 270077

View attachment 270076
Χρήστο κανόνισε ραντεβου😁

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.024
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic