καλα δεν υπάρχει η ταινία..!!Όλο το βίντεο με τον chuck της trinnov.
Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
καλα δεν υπάρχει η ταινία..!!Όλο το βίντεο με τον chuck της trinnov.
10:00 - 12:32Όλο το βίντεο με τον chuck της trinnov.
Σωστό αυτό.Επίσης, το γεγονός πως ο Altitude 32 φτάνει τα 34 κανάλια πλέον, σημαίνει ότι έπιασε το max potential κάποιων formats, όχι ότι θα παίζουν πάντα 34 discreet κανάλια. Κανένα μηχάνημα δεν γεννά ήχο.
Όλα τα μηχανήματα το κάνουν. Και ο Anthem AVM 90 για παράδειγμα που μπορεί να παίξει ένα 9.4.6 το ίδιο θα κάνει. Και τα 15 ηχεία θα μπουν στην διαδικασία αναπαραγωγής objects. Και ο AVM 70 με το 9.2.6.Ωστόσο, για τα objects που υπάρχουν στο σήμα, ο τρινοβ θα δουλέψει όλα τα διαθέσιμα κανάλια, σε atmos και dts:x (που αναγνωρίζουν objects).
Σωστά.Για τα υπόλοιπα φορματς, που δεν αναγνωρίζουν objects (όπως το όρο), θα δουλεύουν μόνο τα κανάλια που υπάρχει σήμα.
Σωστά.Δηλαδή ο διαχωρισμός του εαν θα χρησιμοποιηθούν περισσότερα από τα 7 κάτω και 4 πάνω κανάλια, προκύπτει από τη διάκριση μεταξύ των φορματς που αναγνωρίζουν objects, και αυτών που είναι τυφλά, σκέτα κανάλια βλέπουν.
Εντάξει με το μίνιμουμ, αλλά στην πράξη όλες οι τελευταίες ταινίες που βλέπω έχουν 7 κανάλια εδάφους σε ατμος, δεν μου έχει τύχει καμία νέα ταινία με 5.1.2 σε άτμος..Ωστόσο, επειδή και το Auro3D έχει objects αλλά μόνο κατά την μίξη (στον τελικό ακροατή αυτά τα objects ως διακριτοί ήχοι δεν είναι διαθέσιμοι καθώς έχουν περάσει μέσα στα κανάλια), έχει δώσει ως minimum layout το 9.1 (το αντίστοιχο 5.1.4 της Dolby), ενώ η Dolby το 5.1.2.
Το Dolby 7.1.4 είναι το standard, είτε μιλάμε για ταινία είτε για μουσική. Δεν υπάρχει 5.1.2, είναι μόνο για το minimum layout του Atmos. Το οποίο δεν είναι object oriented. Δεν υπάρχει Atmos μίξη με 2 Atmos και objects. Δεν υπάρχουν καν objects σε 7.1.2 μίξη. Δεν γίνεται.δεν μου έχει τύχει καμία νέα ταινία με 5.1.2 σε άτμος
Σωστά.Το Dolby 7.1.4 είναι το standard, είτε μιλάμε για ταινία είτε για μουσική.
Έτσι είναι. Τα wides θα παίξουν μόνο αν υπάρχει υλικό για τα συγκεκριμένα ηχεία και μόνο, και σε όλα τα objects. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα είναι ήσυχα, σα να μην υπάρχουν.Στο 7.1.4 Dolby Atmos, που κατά βάση θα το βρεις σε κάθε ταινία και μουσική, τα objects αναπαράγονται εξαιρετικά από όσα ηχεία διαθέτεις στο σεταπ σου.
Έχω προσέξει τόσο σε μουσική όσο και σε ταινίες, τα front wide να είναι ήσυχα την περισσότερη ώρα, αλλά όταν έρχεται το object από κει, τα δίνουν τα φουλ γκάζια με τη μία, είτε πρόκειται για έναν ήχο σε κραφτγουερκ που κάνει γύρες στο χώρο, είτε για ένα αυτοκίνητο σε μια ταινία που διασχίζει απ'ακρη σ'άκρη όλη την εμπρός σκηνή, είτε για μια πιστολιά και μια έκρηξη, και γεμίζει απίστευτα σωστά όλο το ημισφαίριο. Υπάρχουν ήχοι που θα βγουν μόνον από αυτό το ηχείο, το front wide. Αν δε το έχεις, προφανώς θα μοιραστούν ανάμεσα στο front main και στο surround.
Ναι βρε αυτό σου λέω τόση ώρα. Αλλά, επειδή έχουν μπει στα κανάλια, και επειδή πρέπει να έχεις 9.1 κατά minimum, πάνω κάτω το ίδιο είναι.Αυτά λοιπόν, με auro δε γίνονται, δε δουλεύουν.
Εν ολίγοις, το auro παίζει κυρίως για "μικρά" σεταπ, διότι δεν είναι object oriented στην οικιακή αναπαραγωγή, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ναι, συμφωνώ.Το 5.1.2 το είπα ως minimum στα σπίτια, για να προσπαθήσω να δείξω πως τα 5.1.4 και 9.1 δεν έχουν διαφορά, όσο αφορά την ευελιξία των objects στη μίξη, οπότε και στην τελική οικιακή αναπαραγωγή
Το VOG για Auro3D πρακτικά είναι ανύπαρκτο. Ακόμα και στα Galaxy Studios δεν βάζουν VOG σχεδόν σε όλες τις δουλειές τους, κατά δήλωση τους. Όχι δική μου.Τι θα πρότεινες εσύ;
Ναι, συμφωνώ. Όπως είπα, είναι άλλο ένα εργαλείο να δώσω στα χέρια του τρινοβ σοφτγουερ, για ανάδειξη όλου του ύψους της οθόνης, όχι μόνον του κέντρου, που το "μπαλωνει' ήδη επιτυχώς, χρησιμοποιώντας τα main και τα εμπρός atmos.Εγω θα έβαζα Front Center Height ώστε να σου φέρνει σε συνεργασία με το κάτω κεντρικό τις φωνές στο κέντρο του πανιού (Phantom Center) thanks to stereophony
Χαίρομαι που συμφωνείτε και οι 2 με την δικιά μου προτίμηση.Οπότε πας σε άνω κεντρικό, για μένα.
20Μετά την αναβάθμιση του τρινοβ, από 16 θα έχω 18 κανάλια εξόδου
Έχει ολοκληρωθείμόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του τρινοβ.
Από το ακουστικό κέντροΚαλησπέρα οταν λέμε γia height speaker 30 μοιρες υψος απο το mlp, το υψος στο ηχειο, σαν σημειο αναφοράς το παιρνουμε απο το κατω μερος απο πανω μερος , απο το tweeter? απο το κεντρο του ηχείου?
20; Σοβαρά; Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Είναι από τις λίγες πραγματικά "μεγάλες" αναβαθμίσεις η προσθήκη Height Center για τα συστήματα που δεν είναι με ηχοδιαπερατή οθόνη και αναγκαστικά το center channel βρίσκεται από κάτω έως και πολύ κάτω.Ναι, συμφωνώ. Όπως είπα, είναι άλλο ένα εργαλείο να δώσω στα χέρια του τρινοβ σοφτγουερ, για ανάδειξη όλου του ύψους της οθόνης, όχι μόνον του κέντρου, που το "μπαλωνει' ήδη επιτυχώς, χρησιμοποιώντας τα main και τα εμπρός atmos.
Χαίρομαι που συμφωνείτε και οι 2 με την δικιά μου προτίμηση.
Θα εκμεταλλευτεί έτσι το σεταπ και τυχόν αυξημένες απαιτήσεις max spl εκεί μπροστά, που είναι σημαντικό τμήμα είτε σε μουσική είτε σε ταινία.
10.4.4 λοιπόν. Θα φύγει η παραγγελία για άλλο ένα 310 μόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του τρινοβ. Προφανώς θα αναβαθμίσω και όλες τις πλακέτες που δίνουν ως επιλογή, τόσο του hdmi όσο και των dac, γιατί μ'αρεσει να αναβαθμίζεται..
(Ακόμα κι αν δε χρειάζεται)
ΥΓ. Σας ευχαριστώ και τους 2 για τη συμβουλή σας!