Τα παρεπόμενα της Black Box Audio Video Show 2022

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.977
Ιδανική τροφή για να απομονώσει κάποιος φράσεις και να προσπαθήσει να παρουσιάσει μια.. δική του πραγματικότητα.

Δεν μπορούσα να είμαι παρών στο panel, οπότε και εγω πρώτη φορά τα βλέπω και ακούω μαζί σας.
Μπράβο στο κ. Τσακιρίδη.
Ήθος, ειλικρίνεια, θάρρος και αντιμάρκετινγκ (take that marketing!).

Reaction score
23.369
"Είναι αποδεδειγμένο ότι με dsp και subwoofer δεν ακούς μουσική".
Ρε πόσο μπροστά είμαι τόσα χρόνια που σας λέω ότι είναι τέλεια για πυροβολισμούς, στούκες, ελικόπτερα από πάνω σου κλπ κλπ..:gamer:
το πήγα 2-3 μπρος πίσω, το μόνο που βρήκα σχετικό είναι το dsp και τα 2 ή 3 subs αναφέρθηκαν επί σύγκρισης μουσικής και μηχανημάτων στο 24:45 και συνεχίζει λέγοντας οτι κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση να συζητάνε για dsp και 2 ή 3 subs σε ένα δωμάτιο την στιγμή που δεν γνωρίζουν ποιά ηχογράφηση πιάνου της 2η συμφωνίας του Μπετόβεν έχει πολύ καλή ερμηνεία και πολύ καλή ηχογράφηση.
αυτό είναι διάφορο του αν ακούς ή όχι μουσική με dsp και subs και επικεντρώνεται στο αν θα πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία στο μέσο ή στο περιεχόμενο.

Reaction score
18.628
Ρε πόσο μπροστά είμαι τόσα χρόνια που σας λέω ότι είναι τέλεια για πυροβολισμούς, στούκες, ελικόπτερα από πάνω σου κλπ κλπ..:gamer:
Μα ο λυχνιάς να σώσει την κατάσταση για το dsp και το room correction ; :D

Για την άποψη των μηχανικών που θεωρούν ότι γίνεται με μαθηματικό αλγόριθμο ή και γενικά μαθηματικά να επιτευχθεί έστω και χωρίς arbitary coordinates, η καλύτερη απεικόνιση και αντιπροσώπευση του φυσικού αποτελέσματος στον τρισδιάστατο χώρο και όχι με γεωμετρικό μοντέλο, οι μονάδες του οποίου πολλαπλασιαζόμενες δεν μας δίνουν απλά έναν αριθμό αλλά διαστάσεις (μέσα και ο χρόνος ακόμη) ακόμη και non locality εαν μιλήσουμε για differential geometry .... το αφήνω να πλανάται μόνιμως σαν παρεξήγηση στον επιστημονικό τεχνολογικό τομέα. :D Θα έλεγα και για την αβεβαιότητα που αναφέρθηκε κάποιος, αλλά θα μπερδευτούμε όπως την άλλη φορά που μου είπες για τον Αινστάιν και βαρέθηκες. :D

Χατζηστάμου rules, συμφωνώ στα πάντα, δομημένος λόγος στο ψητό και στην ουσία. Οι μηχανικοί (όχι όλοι) η γνωστή μου απογοήτευση στο να μπορέσουν να εκφράσουν ποιό πραγματικά είναι το νόημα. Αλλά ας μείνουμε κυρίως : α) 95 % και απαίδευτοι αναγνωρίζουν το καλύτερο. Αρά τι φοβάστε να κρίνετε με τα αυτιά σας ; πέρα των όποιων μετρήσεων. β) Ένας άνθρωπος που έχει εμπειρία απο μουσική και ακούσματα, ηχολήπτης ή και ανθρωπος που έχει παραστάσεις ζωντανής μουσικής σε διάφορα περιβάλλοντα θα πετύχει σίγουρα καλό ήχο σπίτι του, γιατί ξέρει τι ζητάει γ) συναισθηματική εμπλοκή , μεγάλη τόσο ώστε να προκαλέσει και κλάμα -δάκρυα-έντονη συγκίνηση δ) κουλτούρα. Και στα "τεχνικά" που ανέφερε βέβαια για ευαισθησία και 4-5 db στα 3.7 Khz σωστός (να προσθέσω και το καλό στην σκηνή) και στη χρήση ακουστικών σωστός και στα "εμπορικά" και πώς και που διοχευτεύονται τα χρήματα ανάλογα με τον στόχο ανά περίοδο, στόχος κοινού, που λίγα είπε για μισό λεπτό σωστός.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.528
Τον Χατζησταμο να τον ακούτε, ξέρει πολλά.

Μαλλιασε η γλώσσα του να επαναλαμβάνει ως πρώτο στοιχείο του καλού ήχου την τονική ισορροπία, να μην υπάρχουν τονικές αλλοιώσεις.

Κάτι που βεβαίως είναι μετρήσιμο.

Και είπε επίσης πως είναι αναγκαίες οι καλές μετρήσεις.
Άμα δε μετράει καλά, είναι γτπκ, το φτύνεις.
Σαφώς πρέπει να μετράει καλά.

Αφού μετράει καλά, θα δούμε αν παίζει και σωστά μουσική.
Δηλαδή οι καλές μετρήσεις είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη.

Συμφωνώ.

Άρα, ξεκινάμε με έλλειψη τονικων αλλοιώσεων στο φάσμα, και καλές μετρήσεις, πράγμα που μεταφράζεται ως ...καλό σπινοραμα.

Τώρα άμα καταφέρετε να μην έχετε τονικές αλλοιώσεις στο ακουστό φάσμα (20 κύκλοι έως κει πάνω) χωρίς σαμπ, εγώ σας βγάζω το καπέλο, αλλά θα πρέπει να μου δείξετε τις μετρήσεις που να υποστηρίζουν την δήλωσή σας περί ελλείψεως τονικων αλλοιώσεων, δηλαδή ένα σπεκτρο κει κάτω να δω κάτι.

😎

Επίσης μίλησε για σωστό χρονισμό, και άλλα πολλά είπε. Που φαίνονται πολύ ωραία με μετρήσεις.

Και βεβαίως με dsp δε θα κάνεις ένα σκατοηχειο να παίζει σπουδαία, είναι αδύνατο.
Άμα δε μετράει σωστά το ηχείο εξαρχής, είναι καταδικασμένα όλα να είναι ένα χάλι μαύρο.

Συμφωνώ 100% με τον Χρήστο.

Τέλος, μια συμβουλή από μένα, φιλικά:
Παιδάκια, μη ψάχνετε φαντάσματα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.117
Επίσης δεν ακούγεται η μουσική χωρίς στοιχειώδη τονική ισορροπία, χαμηλές παραμορφώσεις και πειστικές μικροδυναμικές αντιθέσεις κατά τη διάλεξη του ChrisHat.Αυτό να το κρατήσουν υπ'όψιν οι οπαδοί των main ηχείων με μικρά mid-woofer που θα είναι ΄΄γρήγορα΄΄ - για να μη χάνουμε επαφή με προηγούμενα επεισόδια - και θα βγάζουν υποτίθεται πειστικές χαμηλές οκτάβες παρά τις μικρές διαστάσεις του ηχείου, σε αποστάσεις τάξης 3+ μέτρων και χωρίς την παραμικρή ενδοδιαμόρφωση μεταξύ υψηλών και χαμηλών οκτάβων... :sneaky:

Επίσης τέλεια εξελιγμένο για ν'αντιλαμβάνεται ερεθίσματα αλλότρια προς το φυσικό περιβάλλον με immersive αίσθηση ως προς εφορμήσεις θηρευτών είναι και το ακουστικό μας σύστημα, αφού είμαστε όλοι απόγονοι όσων προϊστορικών ανθρώπων επέζησαν αρκετά και αναπαράχθηκαν ακριβώς επειδή τα ξεχώριζαν καλύτερα έναντι όσων δεν τα κατάφερναν στον ίδιο βαθμό.Σκοπός της εξελικτικής πορείας στο ανθρώπινο είδος ήταν η επιβίωση και όχι η σύλληψη μη μετρήσιμων διαφοροποιήσεων πάνω σε ηχοσυστήματα.

Last edited:

Reaction score
6.790
Μα ο λυχνιάς να σώσει την κατάσταση για το dsp και το room correction ; :D

Για την άποψη των μηχανικών που θεωρούν ότι γίνεται με μαθηματικό αλγόριθμο ή και γενικά μαθηματικά να επιτευχθεί έστω και χωρίς arbitary coordinates, η καλύτερη απεικόνιση και αντιπροσώπευση του φυσικού αποτελέσματος στον τρισδιάστατο χώρο και όχι με γεωμετρικό μοντέλο, οι μονάδες του οποίου πολλαπλασιαζόμενες δεν μας δίνουν απλά έναν αριθμό αλλά διαστάσεις (μέσα και ο χρόνος ακόμη) ακόμη και non locality εαν μιλήσουμε για differential geometry .... το αφήνω να πλανάται μόνιμως σαν παρεξήγηση στον επιστημονικό τεχνολογικό τομέα. :D Θα έλεγα και για την αβεβαιότητα που αναφέρθηκε κάποιος, αλλά θα μπερδευτούμε όπως την άλλη φορά που μου είπες για τον Αινστάιν και βαρέθηκες. :D

Χατζηστάμου rules, συμφωνώ στα πάντα, δομημένος λόγος στο ψητό και στην ουσία. Οι μηχανικοί (όχι όλοι) η γνωστή μου απογοήτευση στο να μπορέσουν να εκφράσουν ποιό πραγματικά είναι το νόημα. Αλλά ας μείνουμε κυρίως : α) 95 % και απαίδευτοι αναγνωρίζουν το καλύτερο. Αρά τι φοβάστε να κρίνετε με τα αυτιά σας ; πέρα των όποιων μετρήσεων. β) Ένας άνθρωπος που έχει εμπειρία απο μουσική και ακούσματα, ηχολήπτης ή και ανθρωπος που έχει παραστάσεις ζωντανής μουσικής σε διάφορα περιβάλλοντα θα πετύχει σίγουρα καλό ήχο σπίτι του, γιατί ξέρει τι ζητάει γ) συναισθηματική εμπλοκή , μεγάλη τόσο ώστε να προκαλέσει και κλάμα -δάκρυα-έντονη συγκίνηση δ) κουλτούρα. Και στα "τεχνικά" που ανέφερε βέβαια για ευαισθησία και 4-5 db στα 3.7 Khz σωστός (να προσθέσω και το καλό στην σκηνή) και στη χρήση ακουστικών σωστός και στα "εμπορικά" και πώς και που διοχευτεύονται τα χρήματα ανάλογα με τον στόχο ανά περίοδο, στόχος κοινού, που λίγα είπε για μισό λεπτό σωστός.
«Οι τρίχες παίζει ρόλο αν είναι κατσαρές;» Ρωτάω εγώ τώρα.
Τέλος πάντων , στο διαταύτα.
Καιρό είχα να γελάσω έτσι.
Είπε πολλά ωραία. Τα οποία είναι γνωστά φυσικά σε αυτούς που ακούνε μουσική και όχι pdf.
Σε αυτούς που κατανοούν λέξεις όπως η μουσικότητα, οι χροιές , οι αρμονικές , η ενεργεια, το συναίσθημα και άλλες πολλές που χλευάζονται από διάφορους.
Ευλόγησον παίδες

9C66ED82-B57F-4F3C-9328-491EE08B8A4C.png

Reaction score
3.428
Επίσης δεν ακούγεται η μουσική χωρίς στοιχειώδη τονική ισορροπία, χαμηλές παραμορφώσεις και πειστικές μικροδυναμικές αντιθέσεις κατά τη διάλεξη του ChrisHat.Αυτό να το κρατήσουν υπ'όψιν οι οπαδοί των main ηχείων με μικρά mid-woofer που θα είναι ΄΄γρήγορα΄΄ - για να μη χάνουμε επαφή με προηγούμενα επεισόδια - και θα βγάζουν υποτίθεται πειστικές χαμηλές οκτάβες παρά τις μικρές διαστάσεις του ηχείου, σε αποστάσεις τάξης 3+ μέτρων και χωρίς την παραμικρή ενδοδιαμόρφωση μεταξύ υψηλών και χαμηλών οκτάβων... :sneaky:

Επίσης τέλεια εξελιγμένο για ν'αντιλαμβάνεται ερεθίσματα αλλότρια προς το φυσικό περιβάλλον με immersive αίσθηση ως προς εφορμήσεις θηρευτών είναι και το ακουστικό μας σύστημα, αφού είμαστε όλοι απόγονοι όσων προϊστορικών ανθρώπων επέζησαν αρκετά και αναπαράχθηκαν ακριβώς επειδή τα ξεχώριζαν καλύτερα έναντι όσων δεν τα κατάφερναν στον ίδιο βαθμό.Σκοπός της εξελικτικής πορείας στο ανθρώπινο είδος ήταν η επιβίωση και όχι η σύλληψη μη μετρήσιμων διαφοροποιήσεων πάνω σε ηχοσυστήματα.
Πιστεύεις και εσύ ότι ήμασταν μαϊμούδες; 🐒
Κατά τα άλλα και παραβλέποντας τις σπόντες που έριξες τα έγραψες πολύ καλά όπως και ο Κώστας. Τα πάντα χρειάζονται και πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν όπως είπε ο Chris.
Γι αυτόν που αποκάλεσε συμφουρήτες ζώα να βγεί από εκεί από είναι και να παει να ταΐσει κανά γίδι. Μπρρρρ

Last edited:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.492
Members