Neumann KH150

Reaction score
5.395
Για να ακούς ευχάριστα μουσική σε όποιο σημείο και εάν βρίσκεσαι χρειάζεσαι DBA.
Βασικα μας χωρίζει άβυσσος οπότε άστο δεν θα συνεννοηθούμε.
Τα καταφέρνω μια χαρά με αυτά που έχω, δεν χρειάζομαι κάτι άλλο.
Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον.

Αν μου πέσει το λαχείο, μπορεί
να αναβαθμίσω τα KH80 με τα KH150 για το γραφείο στη δουλειά. Μόνο με λαχείο θα μπορούσα να δικαιολογήσω το διχίλιαρο επιπλέον.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Δεν έχει σημασία τι μου αρέσει, αλλά τι δεν μου αρέσει.

Δεν μου αρέσει στη σαλοτραπεζαρία μου να μην ακούω ευχάριστα μουσική σε όποιο σημείο κι αν βρίσκομαι κάθε στιγμή, είτε χαζεύοντας τη βροχή μπροστά στην μπαλκονόπορτα είτε τρώγοντας στην τραπεζαρία ή χορεύοντας με τη μικρή μου κόρη.
Εξ ου και η αγάπη μου για τα παντοκατευθυντικά, κι έχω από Visaton Fontana μέχρι Duevel Bella Luna και Duevel Jupiter σε διαφορετικούς χώρους.

Εκτιμώ βέβαια και τα studio monitor. Έχω τα KH80+KH750 στο γραφείο στη δουλειά και στον dedicated χώρο στο σπίτι Adam S3H + 2x KH805 σαμπ. Αλλά δεν θα μιλήσουν ποτέ στην καρδιά μου τα μόνιτορ, ούτε θα μπουν στο σαλόνι μου.

Sonos Five μπαίνουν παντού, και στο σαλόνι, και στο γραφείο ως μόνιτορ και ως surround σε home cinema, ακόμα και στο μπάνιο, αφού είναι ανθυγρά.
Μπορείς να κοροιδέψεις όσο θέλεις, αλλά όπως είπα και πιο πάνω, θα μπορούσα να έχω Sonos Five παντού και να μην είχα τίποτε άλλο. Όχι επειδή είναι τα τέλεια, αλλά επειδή είναι ικανά με τον γλυκό και ζωηρό τους ήχο σε συνδυασμό με την ευελιξία τους σε διάφορες χρήσεις να ομορφαίνουν τη ζωή μου, χωρίς να μου προσθέτουν ψυχαναγκασμούς. KH150 στο σαλόνι; Ξύνομαι παντού και μόνο στη σκέψη.
Συμφωνώ απόλυτα. Η ευκολία και η ποιότητα των σονος είναι σε άλλο επίπεδο. Όπως και το dsp τους. Φτιαγμένο για ευχάριστη ακρόαση νορμάλ μουσικής σε νορμάλ χώρους. Κάτι που δεν είναι ο στόχος ούτε η ικανότητα και των καλύτερων μονιτορς, πόσο μάλλον των φθηνών.

Έχουμε κάνει πάρτυ σε αχανές σαλόνι φίλου 150+ τετραγωνικών με 30+ άτομα με 2 σόνος one των 200 ευρώ ουκ ολίγες φορές. Καμία ενόχληση, χορτασικές στάθμες και ευκολία στο μαξ.

Είναι απίστευτο τί μπορεί να κάνει ο σύγχρονος σχεδιασμός και engineering. Δεν αλλάζουν τους νόμους της φυσικής και της ακουστικής αλλά τους αξιοποιούν βελτιστοποιώντας τους παράοντες που πραγματικά έχουν σημασία στην ακρόαση μουσικής στο σπίτι.

Δεν ξέρω ποιοί είναι, αυτοί τους έχουν βρει και πατεντάρει με δεκάδες πατέντες. Μακάρι να τους δημοσίευαν κι όλας αλλά δεν το κάνουν (όπως δεν το κάνουν οι περισσότερες τεχνολογικές φίρμες αιχμής).

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Δε θα γινόμουν γραφικός να γράφω για τα σόνος συνέχεια αν δεν ήταν φθηνα.

Φθηνά σημαίνει απόλαυση μουσικής από πάρα πολλούς. Εκδημοκρατισμός της μουσικής απόλαυσης ;-)

Φθηνά και ποιοτικά σημαίνει επίσης μοντέρνα βιομηχανική παραγωγή κλίμακας. Κάτι που στο hi - end είναι ανύπαρκτο και στο hi-fi σχεδόν.

Ευτυχώς στο pro audio τα πράγματα είναι καλύτερα, φίρμες όπως genelec και neumann προσφέρουν μέγιστη ποιότητα σε πολύ λογικο κόστος. Αλλά σαφώς υψηλότερο από σόνος (για πλήρες σύστημα) και με διαφορετική στόχευση.

Τελειότητα στο σπινόραμα για τέλειους χώρους στο υπόγειο ή απόλαυση σε πραγματικές συνθήκες; Θέλω και τα δύο αλλά αν διάλεγα ένα από τα δύο φρομ σκρατς θα διάλεγα το δεύτερο. Και τα ρέστα BEV ;-)

Last edited:

melina

Cargo 200
Reaction score
42.905
Μιας και τα λέτε εδώ θα βαλω μια σφήνα ερώτηση.

Έβλεπα στα Sonos one ότι η δυνατότητα pairing 2 ηχείων δουλεύει μόνο οταν είναι κάτω από Wi-Fi. Σε Bluetooth streaming δεν δουλεύουν μαζί.
Μου φάνηκε λίγο περίεργο γιατί αν δεν κάνω λάθος τα πολύ φθηνά της Sony μπορούν να παίξουν stereo ή και group play κάποια αλλα μοντέλα ενώ είναι σε Bluetooth.
Ισχύει;

Reaction score
5.395
Μόνο τα φορητά Sonos δουλεύουν με bluetooth, δηλαδή Move και Roam.
Για ζευγάρωμα δύο Move ή δύο Roam για στέρεο, πρέπει αυτά να ζευγαρωθούν στο app όσο βρίσκονται σε wifi, και μετά μπορούν και να παίξουν εκτός wifi, ως στέρεο ζευγάρι, μέσω bluetooth.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.458
Μου φάνηκε λίγο περίεργο γιατί αν δεν κάνω λάθος τα πολύ φθηνά της Sony μπορούν να παίξουν stereo ή και group play κάποια αλλα μοντέλα ενώ είναι σε Bluetooth.
Ισχύει;
Ισχύει. Tα Sony των 40€ το κάνουν. Έχω δύο.

Reaction score
5.395
Τo multiroom μέσω wifi προάγει η Sonos, όχι bluetooth ηχειάκια μέσα στο σπίτι.

Επιστρέφοντας στη Neumann:

Και η Neumann χάρη στο DSP θα έχει καταφέρει τέτοια απόδοση από το KH150.
Τους πιστεύω όσους γράφουν ότι κονταροχτυπιέται με το 310.

Εδώ τα βενιαμίν ΚΗ80DSP που είναι μινιατούρες με 4ιντσο και ρίχνουν ξύλο αδυσώπητο. Ακόμα και σε τρελές στάθμες δεν κάνουν κιχ.
Εξ ου και η απροθυμία μου για αναβάθμιση.
Μιλάμε για ψείρες, με ύψος δυο δάχτυλα μικρότερο από την οθόνη του 17ιντσου λάπτοπ που γράφω αυτή τη στιγμή.
Φυσικά εξυπακούεται ότι το κουπί το τραβάει το KH750DSP sub.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Δεν έχει σημασία τι μου αρέσει, αλλά τι δεν μου αρέσει.

Δεν μου αρέσει στη σαλοτραπεζαρία μου να μην ακούω ευχάριστα μουσική σε όποιο σημείο κι αν βρίσκομαι κάθε στιγμή, είτε χαζεύοντας τη βροχή μπροστά στην μπαλκονόπορτα είτε τρώγοντας στην τραπεζαρία ή χορεύοντας με τη μικρή μου κόρη.
Εξ ου και η αγάπη μου για τα παντοκατευθυντικά, κι έχω από Visaton Fontana μέχρι Duevel Bella Luna και Duevel Jupiter σε διαφορετικούς χώρους.

Εκτιμώ βέβαια και τα studio monitor. Έχω τα KH80+KH750 στο γραφείο στη δουλειά και στον dedicated χώρο στο σπίτι Adam S3H + 2x KH805 σαμπ. Αλλά δεν θα μιλήσουν ποτέ στην καρδιά μου τα μόνιτορ, ούτε θα μπουν στο σαλόνι μου.

Sonos Five μπαίνουν παντού, και στο σαλόνι, και στο γραφείο ως μόνιτορ και ως surround σε home cinema, ακόμα και στο μπάνιο, αφού είναι ανθυγρά.
Μπορείς να κοροιδέψεις όσο θέλεις, αλλά όπως είπα και πιο πάνω, θα μπορούσα να έχω Sonos Five παντού και να μην είχα τίποτε άλλο. Όχι επειδή είναι τα τέλεια, αλλά επειδή είναι ικανά με τον γλυκό και ζωηρό τους ήχο σε συνδυασμό με την ευελιξία τους σε διάφορες χρήσεις να ομορφαίνουν τη ζωή μου, χωρίς να μου προσθέτουν ψυχαναγκασμούς. KH150 στο σαλόνι; Ξύνομαι παντού και μόνο στη σκέψη.
Είναι κρίμα που δεν γίνεται να έστηνες και Duevel ή Visaton οριζοντίως, για ν'αποκτούσες ευρύτερη... κατακόρυφη διασπορά. :p
...
Τελειότητα στο σπινόραμα για τέλειους χώρους στο υπόγειο ή απόλαυση σε πραγματικές συνθήκες; Θέλω και τα δύο αλλά αν διάλεγα ένα από τα δύο φρομ σκρατς θα διάλεγα το δεύτερο. Και τα ρέστα BEV ;-)
Για νιοστή φορά ... Η ομαλότητα στο spinorama θα ήταν απαραίτητη ακόμα περισσότερο για εγκατάσταση ηχείων σε κοινούς οικιακούς χώρους αντί dedicated.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Έχουμε κάνει πάρτυ σε αχανές σαλόνι φίλου 150+ τετραγωνικών με 30+ άτομα με 2 σόνος one των 200 ευρώ ουκ ολίγες φορές. Καμία ενόχληση, χορτασικές στάθμες και ευκολία στο μαξ.
Εγώ θα σε έφτιαχνα κλάσεις καλύτερο ήχο, αλλά με 60.000 ευρώ. 🤣😜😂

Εντάξει, πέρα από την πλάκα, το παραπάνω που έγραψες είναι πλέον εντυπωσιακό για τόσο χαμηλού κόστους ηχεία. 👍👍👍
Είναι κρίμα που δεν γίνεται να έστηνες και Duevel ή Visaton οριζοντίως, για ν'αποκτούσες ευρύτερη... κατακόρυφη διασπορά. :p
Παρεξηγησες, δε σηκώνεται όρθιος (κι αν σηκωθεί μη νομίζεις, δεν είναι δα και κάνα κυπαρίσσι.🤣😜😂
Σε καρέκλα με ροδάκια κάνει βόλτες στο δωμάτιο.
🤣😜😂

Στην καρέκλα βλέπει τη βροχή στο παράθυρο, στην καρέκλα παίζει με το παιδί.
Όλα στην καρέκλα, σαν αναπηρική πολυθρόνα είναι.🤣😜😂
Για νιοστή φορά ... Η ομαλότητα στο spinorama θα ήταν απαραίτητη ακόμα περισσότερο για εγκατάσταση ηχείων σε κοινούς οικιακούς χώρους αντί dedicated.
Του δι ντεφς Ντορ.
(Στου κουφού την πόρτα)

Last edited:

Reaction score
5.395
Στα παντοκατευθυντικά δεν καταρρέει ο ήχος αν είσαι όρθιος.
Βέβαια ακόμα καλύτερα ακούς με Five ψηλά στον τοίχο με κλίση προς τα κάτω.

Στη σαλοκουζίνα είμαι σε κίνηση κι εγώ και η οικογένεια. Παλουκωμένοι σε ένα σημείο δεν είμαστε.

Reaction score
5.395
Παίζουμε με τη μικρή, με το σκυλάκι, μαγειρεύουμε, τρώμε, χορεύουμε, κάνουμε μπαλέτο, πέφτει πολύ γέλιο.

Να τα βράσω τα τρίγωνα ακρόασης, το sweetspot και τα συναφή.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Στα παντοκατευθυντικά δεν καταρρέει ο ήχος αν είσαι όρθιος.
Βέβαια ακόμα καλύτερα ακούς με Five ψηλά στον τοίχο με κλίση προς τα κάτω.

Στη σαλοκουζίνα είμαι σε κίνηση κι εγώ και η οικογένεια. Παλουκωμένοι σε ένα σημείο δεν είμαστε.
Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι καταρρέει, μόνον ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν αρχιτεκτονική βελτιστοποιημένη ως προς τη διασπορά σε οριζόντιο επίπεδο.

Επίσης ο ήχος δεν καταρρέει άμα φαίνονται... XLR καλώδια σε μιαν άκρη του σαλονιού. :biggrin:
Παίζουμε με τη μικρή, με το σκυλάκι, μαγειρεύουμε, τρώμε, χορεύουμε, κάνουμε μπαλέτο, πέφτει πολύ γέλιο.

Να τα βράσω τα τρίγωνα ακρόασης, το sweetspot και τα συναφή.
Συμφωνώ με την ανάγκη για παράλληλες δραστηριότητες πέρα από την ακρόαση επί sweet spot... Γι αυτό όμως χρειάζονται προσεκτικό στήσιμο και διαχείριση σε συμβατικά ηχεία...Προτού καν να εμπλέκονταν DSP θα πρέπει κατά την απομάκρυνση εκ του MLP σε δικαναλικό setup να διατηρείται μια υφιστάμενη ηχητική σκηνή μεταξύ των ηχείων.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Συμφωνώ με την ανάγκη δραστηριοτήτων πέραν ενός sweet spot... Γι αυτό όμως χρειάζονται προσεκτικό στήσιμο και διαχείριση σε συμβατικά ηχεία...
Μπα, ένα 3D απμιξινγκ αρκεί. 😎

Βέβαια για να κάνεις 3D upmixing, πα να πει ότι έχεις στήσει ιμερσιβ σεταπ..🥰😍

Άστα, δράμα.😂🤣

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Μπα, ένα 3D απμιξινγκ αρκεί. 😎

Βέβαια για να κάνεις 3D upmixing, πα να πει ότι έχεις στήσει ιμερσιβ σεταπ..🥰😍

Άστα, δράμα.😂🤣
Δεν γνωρίζω πόσο πρακτικό θα ήταν για σένα ν'απασχολείσαι λ.χ. με τις γλάστρες στο... υπόγειο ενόσω θα παίζει upmixed υλικό. :lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Στο σαλόνι στήνεις ιμερσιβ με ηχομπαρα ρε!

Απλώς δεν είναι ιδιαίτερα φτηνή, δηλαδή δεν είναι τα 200 ευρώ που λέει ο νταποστ. Θέλει λίγο πάνω από χιλιάρικο για να ξεκινάει να είναι της προκοπής.

Μια χαρά δουλεύει σε λέω.😜

Στο υπόγειο ασχολούμαστε με ουίσκια και βρωμοτύρια, όταν μαζευόμαστε κει για να τα πούμε (όχι για "ακρόαση").
Δύσκολη δουλειά το πηρουνακι, μπορεί να βγάλει κάνα μάτι, θέλει προσοχή. 😂😂😜

Reaction score
5.395
Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι καταρρέει, μόνον ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν αρχιτεκτονική βελτιστοποιημένη ως προς τη διασπορά σε οριζόντιο επίπεδο.

Επίσης ο ήχος δεν καταρρέει άμα φαίνονται... XLR καλώδια σε μιαν άκρη του σαλονιού. :biggrin:

Συμφωνώ με την ανάγκη για παράλληλες δραστηριότητες πέρα από την ακρόαση επί sweet spot... Γι αυτό όμως χρειάζονται προσεκτικό στήσιμο και διαχείριση σε συμβατικά ηχεία...
Βελτιστοποιημένη ναι, αλλά όλως παραδόξως και πάνω από το ηχείο να βάλεις το κεφάλι σου στο παντοκατευθυντικό, θα ακούσεις καλύτερα από ένα συμβατικό ηχείο.

Με καλωδιομάνι δεν καταρρέει ο ήχος, αλλά το ηχείο μπορεί να το πάρει παραμάζωμα.

Τους κώνους και τα γυμνά tweeter καμιά μπαλιά επίσης μπορεί να τα ρημάξει.

Με προσεκτικό στήσιμο συμβατικών ηχείων, ναι, θα μπορούσε κάτι να γίνει. Και μετά βάζεις ένα μονό Sonos Five χωρίς σαμπ και πλημμυρίζει ο χώρος μουσική. ;)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM