- Reaction score
- 8.790
Που χάθηκες εσύ?δε παιρνει κανενας την ριμπαουντ (τωρα που εκλεισε και ειναι για πουλημα) να την κανει οντιοφιλ κλαμπ..
Που χάθηκες εσύ?δε παιρνει κανενας την ριμπαουντ (τωρα που εκλεισε και ειναι για πουλημα) να την κανει οντιοφιλ κλαμπ..
Τα καταφέρνω μια χαρά με αυτά που έχω, δεν χρειάζομαι κάτι άλλο.Για να ακούς ευχάριστα μουσική σε όποιο σημείο και εάν βρίσκεσαι χρειάζεσαι DBA.
Βασικα μας χωρίζει άβυσσος οπότε άστο δεν θα συνεννοηθούμε.
Συμφωνώ απόλυτα. Η ευκολία και η ποιότητα των σονος είναι σε άλλο επίπεδο. Όπως και το dsp τους. Φτιαγμένο για ευχάριστη ακρόαση νορμάλ μουσικής σε νορμάλ χώρους. Κάτι που δεν είναι ο στόχος ούτε η ικανότητα και των καλύτερων μονιτορς, πόσο μάλλον των φθηνών.Δεν έχει σημασία τι μου αρέσει, αλλά τι δεν μου αρέσει.
Δεν μου αρέσει στη σαλοτραπεζαρία μου να μην ακούω ευχάριστα μουσική σε όποιο σημείο κι αν βρίσκομαι κάθε στιγμή, είτε χαζεύοντας τη βροχή μπροστά στην μπαλκονόπορτα είτε τρώγοντας στην τραπεζαρία ή χορεύοντας με τη μικρή μου κόρη.
Εξ ου και η αγάπη μου για τα παντοκατευθυντικά, κι έχω από Visaton Fontana μέχρι Duevel Bella Luna και Duevel Jupiter σε διαφορετικούς χώρους.
Εκτιμώ βέβαια και τα studio monitor. Έχω τα KH80+KH750 στο γραφείο στη δουλειά και στον dedicated χώρο στο σπίτι Adam S3H + 2x KH805 σαμπ. Αλλά δεν θα μιλήσουν ποτέ στην καρδιά μου τα μόνιτορ, ούτε θα μπουν στο σαλόνι μου.
Sonos Five μπαίνουν παντού, και στο σαλόνι, και στο γραφείο ως μόνιτορ και ως surround σε home cinema, ακόμα και στο μπάνιο, αφού είναι ανθυγρά.
Μπορείς να κοροιδέψεις όσο θέλεις, αλλά όπως είπα και πιο πάνω, θα μπορούσα να έχω Sonos Five παντού και να μην είχα τίποτε άλλο. Όχι επειδή είναι τα τέλεια, αλλά επειδή είναι ικανά με τον γλυκό και ζωηρό τους ήχο σε συνδυασμό με την ευελιξία τους σε διάφορες χρήσεις να ομορφαίνουν τη ζωή μου, χωρίς να μου προσθέτουν ψυχαναγκασμούς. KH150 στο σαλόνι; Ξύνομαι παντού και μόνο στη σκέψη.
Ισχύει. Tα Sony των 40€ το κάνουν. Έχω δύο.Μου φάνηκε λίγο περίεργο γιατί αν δεν κάνω λάθος τα πολύ φθηνά της Sony μπορούν να παίξουν stereo ή και group play κάποια αλλα μοντέλα ενώ είναι σε Bluetooth.
Ισχύει;
Είναι κρίμα που δεν γίνεται να έστηνες και Duevel ή Visaton οριζοντίως, για ν'αποκτούσες ευρύτερη... κατακόρυφη διασπορά.Δεν έχει σημασία τι μου αρέσει, αλλά τι δεν μου αρέσει.
Δεν μου αρέσει στη σαλοτραπεζαρία μου να μην ακούω ευχάριστα μουσική σε όποιο σημείο κι αν βρίσκομαι κάθε στιγμή, είτε χαζεύοντας τη βροχή μπροστά στην μπαλκονόπορτα είτε τρώγοντας στην τραπεζαρία ή χορεύοντας με τη μικρή μου κόρη.
Εξ ου και η αγάπη μου για τα παντοκατευθυντικά, κι έχω από Visaton Fontana μέχρι Duevel Bella Luna και Duevel Jupiter σε διαφορετικούς χώρους.
Εκτιμώ βέβαια και τα studio monitor. Έχω τα KH80+KH750 στο γραφείο στη δουλειά και στον dedicated χώρο στο σπίτι Adam S3H + 2x KH805 σαμπ. Αλλά δεν θα μιλήσουν ποτέ στην καρδιά μου τα μόνιτορ, ούτε θα μπουν στο σαλόνι μου.
Sonos Five μπαίνουν παντού, και στο σαλόνι, και στο γραφείο ως μόνιτορ και ως surround σε home cinema, ακόμα και στο μπάνιο, αφού είναι ανθυγρά.
Μπορείς να κοροιδέψεις όσο θέλεις, αλλά όπως είπα και πιο πάνω, θα μπορούσα να έχω Sonos Five παντού και να μην είχα τίποτε άλλο. Όχι επειδή είναι τα τέλεια, αλλά επειδή είναι ικανά με τον γλυκό και ζωηρό τους ήχο σε συνδυασμό με την ευελιξία τους σε διάφορες χρήσεις να ομορφαίνουν τη ζωή μου, χωρίς να μου προσθέτουν ψυχαναγκασμούς. KH150 στο σαλόνι; Ξύνομαι παντού και μόνο στη σκέψη.
Για νιοστή φορά ... Η ομαλότητα στο spinorama θα ήταν απαραίτητη ακόμα περισσότερο για εγκατάσταση ηχείων σε κοινούς οικιακούς χώρους αντί dedicated....
Τελειότητα στο σπινόραμα για τέλειους χώρους στο υπόγειο ή απόλαυση σε πραγματικές συνθήκες; Θέλω και τα δύο αλλά αν διάλεγα ένα από τα δύο φρομ σκρατς θα διάλεγα το δεύτερο. Και τα ρέστα BEV ;-)
Εγώ θα σε έφτιαχνα κλάσεις καλύτερο ήχο, αλλά με 60.000 ευρώ.Έχουμε κάνει πάρτυ σε αχανές σαλόνι φίλου 150+ τετραγωνικών με 30+ άτομα με 2 σόνος one των 200 ευρώ ουκ ολίγες φορές. Καμία ενόχληση, χορτασικές στάθμες και ευκολία στο μαξ.
Παρεξηγησες, δε σηκώνεται όρθιος (κι αν σηκωθεί μη νομίζεις, δεν είναι δα και κάνα κυπαρίσσι.Είναι κρίμα που δεν γίνεται να έστηνες και Duevel ή Visaton οριζοντίως, για ν'αποκτούσες ευρύτερη... κατακόρυφη διασπορά.
Του δι ντεφς Ντορ.Για νιοστή φορά ... Η ομαλότητα στο spinorama θα ήταν απαραίτητη ακόμα περισσότερο για εγκατάσταση ηχείων σε κοινούς οικιακούς χώρους αντί dedicated.
Στα παντοκατευθυντικά δεν καταρρέει ο ήχος αν είσαι όρθιος.Είναι κρίμα που δεν γίνεται να έστηνες και Duevel ή Visaton οριζοντίως, για ν'αποκτούσες ευρύτερη... κατακόρυφη διασπορά.
Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι καταρρέει, μόνον ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν αρχιτεκτονική βελτιστοποιημένη ως προς τη διασπορά σε οριζόντιο επίπεδο.Στα παντοκατευθυντικά δεν καταρρέει ο ήχος αν είσαι όρθιος.
Βέβαια ακόμα καλύτερα ακούς με Five ψηλά στον τοίχο με κλίση προς τα κάτω.
Στη σαλοκουζίνα είμαι σε κίνηση κι εγώ και η οικογένεια. Παλουκωμένοι σε ένα σημείο δεν είμαστε.
Συμφωνώ με την ανάγκη για παράλληλες δραστηριότητες πέρα από την ακρόαση επί sweet spot... Γι αυτό όμως χρειάζονται προσεκτικό στήσιμο και διαχείριση σε συμβατικά ηχεία...Προτού καν να εμπλέκονταν DSP θα πρέπει κατά την απομάκρυνση εκ του MLP σε δικαναλικό setup να διατηρείται μια υφιστάμενη ηχητική σκηνή μεταξύ των ηχείων.Παίζουμε με τη μικρή, με το σκυλάκι, μαγειρεύουμε, τρώμε, χορεύουμε, κάνουμε μπαλέτο, πέφτει πολύ γέλιο.
Να τα βράσω τα τρίγωνα ακρόασης, το sweetspot και τα συναφή.
Μπα, ένα 3D απμιξινγκ αρκεί.Συμφωνώ με την ανάγκη δραστηριοτήτων πέραν ενός sweet spot... Γι αυτό όμως χρειάζονται προσεκτικό στήσιμο και διαχείριση σε συμβατικά ηχεία...
Δεν γνωρίζω πόσο πρακτικό θα ήταν για σένα ν'απασχολείσαι λ.χ. με τις γλάστρες στο... υπόγειο ενόσω θα παίζει upmixed υλικό.Μπα, ένα 3D απμιξινγκ αρκεί.
Βέβαια για να κάνεις 3D upmixing, πα να πει ότι έχεις στήσει ιμερσιβ σεταπ..
Άστα, δράμα.
Βελτιστοποιημένη ναι, αλλά όλως παραδόξως και πάνω από το ηχείο να βάλεις το κεφάλι σου στο παντοκατευθυντικό, θα ακούσεις καλύτερα από ένα συμβατικό ηχείο.Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι καταρρέει, μόνον ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν αρχιτεκτονική βελτιστοποιημένη ως προς τη διασπορά σε οριζόντιο επίπεδο.
Επίσης ο ήχος δεν καταρρέει άμα φαίνονται... XLR καλώδια σε μιαν άκρη του σαλονιού.
Συμφωνώ με την ανάγκη για παράλληλες δραστηριότητες πέρα από την ακρόαση επί sweet spot... Γι αυτό όμως χρειάζονται προσεκτικό στήσιμο και διαχείριση σε συμβατικά ηχεία...