Neumann KH150

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Πάντως μέσα σε ένα σπίτι που παίζουν μπάλα, τρέχουν τα σκυλιά κι οι άνθρωποι χορεύουν μαγειρεύοντας, λογικά έχει αναμμένη μια φωτιά στο κέντρο να χοροπηδάνε κι από πάνω από τις σούβλες, ποιο ιμερσιβ, πυροσβεστήρα θέλει και μήνυση.😂🤣😜

Άκου κει να τρέχουν τα σκλιά και να παίζουν μπάλα τι θα πάθει ο κώνος του γουφερ... Όλο το σπίτι τι θα πάθει που παίζει σα γήπεδο με τον ΠΑΟΚ.😂🤣😂🤣

Εντάξει, έτσι τα xlr είναι πρόβλημα, δεκτον.😍😂🤣😜

Reaction score
5.395
Παρεξηγησες, δε σηκώνεται όρθιος (κι αν σηκωθεί μη νομίζεις, δεν είναι δα και κάνα κυπαρίσσι.🤣😜😂
Σε καρέκλα με ροδάκια κάνει βόλτες στο δωμάτιο.
🤣😜😂

Στην καρέκλα βλέπει τη βροχή στο παράθυρο, στην καρέκλα παίζει με το παιδί.
Όλα στην καρέκλα, σαν αναπηρική πολυθρόνα είναι.🤣😜😂

Του δι ντεφς Ντορ.
(Στου κουφού την πόρτα)
Edit στο Edit, το χόντρυνες τόσο, που στο επόμενο edit ως κατάκοιτο θα με παρουσιάσεις. :D

Reaction score
5.395
Σωστός! Έτσι είμαστε στο διάλειμμα, ο καθένας με το δικό του iPad ανά χείρας και με ακουστικά ακύρωσης θορύβου.

Εγώ συνήθως εξακολουθώ να είμαι όρθιος, κλωτσώντας το μπαλάκι για fetch με το σκυλάκι.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Για νιοστή φορά ... Η ομαλότητα στο spinorama θα ήταν απαραίτητη ακόμα περισσότερο για εγκατάσταση ηχείων σε κοινούς οικιακούς χώρους αντί dedicated.

Δηλαδή το ΚΕΦ 50 που έχει καλό σπινόραμα έχει καλύτερη σταθμισμένη απόκριση στο δωμάτιο του JA (κόκκινο LS 50 ΜΕΤΑ και μπλε το παλιό)

από το Μίσιον 770 (κόκκινο)

1671008822283.png

που έχει σπινόραμα γτπκ;

Νορμάλ ακρόαση από νορμάλ ανθρώπους σε σαλόνια σημαίνει σταθμισμένη απόκριση. Όπως ακούει ο φλάς κυνηγώντας τον σκύλο του ;-)

Και σταθμισμένη απόκριση σημαίνει ότι πάει περίπατο το καλό σπινόραμα. Δεν έχει πια σημασία, χαμένος κόπος, πεταμένα λεφτά. Ναι, η ανακλώμενη ενέργεια είναι μεγαλύτερη από την άμεση στα σαλόνια, μπλα-μπλα, σωστά όλα αυτά.

Στο υπόγειο με στοιχειώδη Reflection Free Zone αρχίζει η υψηλή πιστότητα και το ξανα-συζητούμε. Εκεί να επενδύσουμε σε τζένελεκ.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Δηλαδή το ΚΕΦ 50 που έχει καλό σπινόραμα έχει καλύτερη σταθμισμένη απόκριση στο δωμάτιο του JA (κόκκινο LS 50 ΜΕΤΑ και μπλε το παλιό)

από το Μίσιον 770 (κόκκινο)

View attachment 273624

που έχει σπινόραμα γτπκ;

Νορμάλ ακρόαση από νορμάλ ανθρώπους σε σαλόνια σημαίνει σταθμισμένη απόκριση. Όπως ακούει ο φλάς κυνηγώντας τον σκύλο του ;-)

Και σταθμισμένη απόκριση σημαίνει ότι πάει περίπατο το καλό σπινόραμα. Δεν έχει πια σημασία, χαμένος κόπος, πεταμένα λεφτά. Ναι, η ανακλώμενη ενέργεια είναι μεγαλύτερη από την άμεση στα σαλόνια, μπλα-μπλα, σωστά όλα αυτά.

Στο υπόγειο με στοιχειώδη Reflection Free Zone αρχίζει η υψηλή πιστότητα και το ξανα-συζητούμε. Εκεί να επενδύσουμε σε τζένελεκ.
Αδυνατώ να δεχθώ ότι θα μου έθετες ως πρότυπο τα τεκταινόμενα στο χώρο του JA.
Θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος παρά τη φήμη του ως reviewer φαίνεται να μην το έχει ΄΄βασανίσει΄΄ αρκετά , τουλάχιστον στο δικό του σαλόνι... :sneaky:
Άμα θες θα μπορούσα να δείξω λήψεις με περιστρεφόμενο μικρόφωνο εστιασμένο σε απομακρυσμένες θέσεις από το σαλόνι με τα λευκά Yamaha
Ακόμα κι εκεί όμως το ομαλότερο spinorama θα φανερωνόταν κάνοντας πιο ανεκτή την ακροαματική απόδοση και τις αποκρίσεις από ανώτερες μεσαίες και πάνω ειδικά σε λήψεις εκτός MLP, δηλαδή εξαιρώντας ολότελα εκείνες γύρω από το sweet spot.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Ακόμα κι εκεί όμως το ομαλότερο spinorama θα φανερωνόταν κάνοντας πιο ανεκτή την ακροαματική απόδοση και τις αποκρίσεις από ανώτερες μεσαίες και πάνω ειδικά σε λήψεις εκτός MLP, δηλαδή εξαιρώντας ολότελα εκείνες γύρω από το sweet spot.
Δε γράφει πως σταθμίζει, πιθανόν δεν εξαιρεί την MLP (γιατί να το κάνει άλλωστε; ), αλλά οι μετρήσεις δε δείχνουν σημαντική διαφορά στη σταθμισμένη απόκριση ενός καλού σπινοραμάτου ηχείου από ενός γτπκ. Ισχύει και για την αποκριση από ανώτερες μεσαίες και πάνω.

Όχι διαφορές που αξίζει να ασχοληθούμε ή που θα έκαναν τον καλεσμένο του JA να πει: "Α! αυτό μου αρέσει!" ή "Ωχ, αυτό τσιρίζει!"

(Δηλαδή, τί έχει το σαλόνι του JA; Δηλαδή το σαλόνι του φλας είναι καλύτερο από του JA; ;)
Μήπως έγραψα κάπου για ακρόαση στο μέγαρο και μπερδευτήκαμε; ;) )

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Δηλαδή το ΚΕΦ 50 που έχει καλό σπινόραμα έχει καλύτερη σταθμισμένη απόκριση στο δωμάτιο του JA
Πολύ καλύτερη.
Μέχρι την Schreder (κάπου στα 350 στην συγκεκριμένη περίπτωση) παίζουν παρόμοια, με παραπάνω μπάσο το mission λόγω μεγέθους κτλ.
Αλλά μεταξύ 600-2000Hz το mission ξεφεύγει αγρίως, μέχρι και 5db, ενω το kef είναι μια χαρά.

Με σαμπ, όπως προβλέπεται, το kef θα είναι πολύ απολαυστικότερο

οι μετρήσεις δε δείχνουν σημαντική διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό ηχείο και σε ένα γτπκ
Δείχνουν λοιπόν ;)

(το είχα κάποτε το mission, το έχει ακόμα η θεία μου και εχει και ο κουμπάρος μου :party:)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Δε γράφει πως σταθμίζει, πιθανόν δεν εξαιρεί την MLP (γιατί να το κάνει άλλωστε; ), αλλά οι μετρήσεις δε δείχνουν σημαντική διαφορά στη σταθμισμένη απόκριση ενός καλού σπινοραμάτου ηχείου από ενός γτπκ. Ισχύει και για την αποκριση από ανώτερες μεσαίες και πάνω.

Όχι διαφορές που αξίζει να ασχοληθούμε ή που θα έκαναν τον καλεσμένο του JA να πει: "Α! αυτό μου αρέσει!" ή "Ωχ, αυτό τσιρίζει!"

(Δηλαδή, τί έχει το σαλόνι του JA; Δηλαδή το σαλόνι του φλας είναι καλύτερο από του JA; ;)
Μήπως έγραψα κάπου για ακρόαση στο μέγαρο και μπερδευτήκαμε; ;) )
Πάμε παρακάτω λοιπόν... Οι σταθμισμένες αποκρίσεις από μόνες τους δεν γίνεται να φανερώσουν το βαθμό διαστρωμάτωσης καθώς και την ποιότητα κατά τη στερεοφωνική απεικόνιση. Παρέχουν στοιχεία για τον τονικό χαρακτήρα, την ποιότητα σύζευξης με δεδομένο χώρο, ενώ τα διάφορα spectrogram με τις βηματικές αποκρίσεις μας δείχνουν συμπεριφορά κατά την απόδοση μεταβατικών. Οι δε τιμές παραμόρφωσης μας δείχνουν το βαθμό γραμμικότητας σε συνάρτηση με τη στάθμη καθώς; και τα δυναμικά περιθώρια.

Οι άμεσες επιπτώσεις από ομαλότητα στο spinorama δεν αφορούν τόσο σε σκέτες αποκρίσεις συχνότητας με θέσεις λήψης γύρω από μια λογική ακτίνα με κέντρο το MLP όσο στη συνοχή της προκύπτουσας ηχητικής σκηνής.Αυτός ο παράγοντας δεν φανερώνεται με τις σταθμισμένες αποκρίσεις που τέθηκαν ως παράδειγμα...Ελπίζω να μη βρίσκονται αναμεταξύ μας ακροαματικόφιλοι που θα θεωρούσαν αμελητέα ποσότητα τη σύσταση ηχητικής σκηνής...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.604
Ψειρίζουμε λίγο (πάλι) τη μαιμού (sorry Dec :biggrin: ).

Οι απλοί άνθρωποι στον χώρο τους θέλουν (κατά πλειοψηφία) να ακούνε όμορφα τη μουσικούλα τους χωρίς υπερβολές..
Οι βασικές αρχές (στήσιμο-κάποια φροντίδα-θέση ακρόασης-και ένα σύστημα που να ταιριάζει σε κάποιες απαιτήσεις επί προσωπικού γούστου είναι αρκετές).
Τα sub είναι μια κατηγορία εξοπλισμού που δίνει άλλο βάθος στη μουσική-ταινίες οπότε θεωρώ πως η προσθήκη τους αν και όχι επιβεβλημένη έχει πολύ θετικό πρόσημο.
Διαφωνώ πως χρειάζεται ή αξίζει να πουλήσεις νεφρό για να έχεις ωραία ατμόσφαιρα-μουσική στο σπίτι (ειδικά σε κοινόχρηστους χώρους).
Δεν έχω ούτε το 1 εκατοστό των γνώσεων αρκετών εδώ μέσα αλλά τείνω να συμφωνώ με dapost σε αρκετά.. (εκείνος τα έχει δοκιμάσει βέβαια, εγώ not :biggrin:)
Περί ορέξεως δεν συζητάμε, αρκετοί κυκλοφορούν με Ferrari κι άλλα τέτοια όμορφα μέσα στην Αθήνα..
Όλα δεκτά αλλά όχι και απαραίτητα.
Το να κάθομαι πάντα στο spot για να τα ακούω όλα ''τέλεια'' εμένα με κουράζει αφάνταστα, ασφυκτιώ..
Μόνο στο γραφείο του υπ/στή το ανέχομαι για ευνόητους λόγους.
Η τακτική και ο τρόπος αντίληψης για να ακούει κάποιος ''άνετα'' μουσική σε κοινόχρηστους χώρους του Flash με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Η ελευθερία κινήσεων και η ροή της ζωής μέσα σε ένα τέτοιο χώρο συνοδευόμενη από μουσική χωρίς αγκυλώσεις με sweet spot και ηχεία μέσ' τα πόδια μας προσφέρει πολλαπλάσια ευχαρίστηση από το αντίθετο. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις (εντοιχισμοί, πολλά χιλιάρικα σε φροντίδες, διαμόρφωση χώρου from scratch κλπ, αλλά προτιμώ να μείνουμε στα ''γήινα'' καθιστικά και σπίτια).

:drinks:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.604
Ναι αλλά μια Φεράρι δε θα σε χαλαγε.

Ε; Τι, όχι; 🤪😜😂😛😄😁😁😁
:party:

Όχι μαρή, σιγά μην με χάλαγε..:p
Θα την ''έσπρωχνα'' στεγνά χωρίς δεύτερη σκέψη για να πάρω γυαλιά (φωτ. φακούς 8-)) και να αράξω λίγο γιατί με έχει πιάσ' η μέσημ' τελευταία.. :biggrin:

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Ναι αλλά μια Φεράρι δε θα σε χαλαγε.

Ε; Τι, όχι; 🤪😜😂😛😄😁😁😁
Άμα δεν ήταν ηλεκτρική θα χάλαγε εσένα.Άμα είναι το νέο SUV χαλάει τον υποφαινόμενο.
Ψειρίζουμε λίγο (πάλι) τη μαιμού (sorry Dec :biggrin: ).

Οι απλοί άνθρωποι στον χώρο τους θέλουν (κατά πλειοψηφία) να ακούνε όμορφα τη μουσικούλα τους χωρίς υπερβολές..
Οι βασικές αρχές (στήσιμο-κάποια φροντίδα-θέση ακρόασης-και ένα σύστημα που να ταιριάζει σε κάποιες απαιτήσεις επί προσωπικού γούστου είναι αρκετές).
Τα sub είναι μια κατηγορία εξοπλισμού που δίνει άλλο βάθος στη μουσική-ταινίες οπότε θεωρώ πως η προσθήκη τους αν και όχι επιβεβλημένη έχει πολύ θετικό πρόσημο.
Διαφωνώ πως χρειάζεται ή αξίζει να πουλήσεις νεφρό για να έχεις ωραία ατμόσφαιρα-μουσική στο σπίτι (ειδικά σε κοινόχρηστους χώρους).
Δεν έχω ούτε το 1 εκατοστό των γνώσεων αρκετών εδώ μέσα αλλά τείνω να συμφωνώ με dapost σε αρκετά.. (εκείνος τα έχει δοκιμάσει βέβαια, εγώ not :biggrin:)
Περί ορέξεως δεν συζητάμε, αρκετοί κυκλοφορούν με Ferrari κι άλλα τέτοια όμορφα μέσα στην Αθήνα..
Όλα δεκτά αλλά όχι και απαραίτητα.
Το να κάθομαι πάντα στο spot για να τα ακούω όλα ''τέλεια'' εμένα με κουράζει αφάνταστα, ασφυκτιώ..
Μόνο στο γραφείο του υπ/στή το ανέχομαι για ευνόητους λόγους.
Η τακτική και ο τρόπος αντίληψης για να ακούει κάποιος ''άνετα'' μουσική σε κοινόχρηστους χώρους του Flash με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Η ελευθερία κινήσεων και η ροή της ζωής μέσα σε ένα τέτοιο χώρο συνοδευόμενη από μουσική χωρίς αγκυλώσεις με sweet spot και ηχεία μέσ' τα πόδια μας προσφέρει πολλαπλάσια ευχαρίστηση από το αντίθετο. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις (εντοιχισμοί, πολλά χιλιάρικα σε φροντίδες, διαμόρφωση χώρου from scratch κλπ, αλλά προτιμώ να μείνουμε στα ''γήινα'' καθιστικά και σπίτια).

Το ζήτημα συνοψίζεται σε μια πρόταση χωρίς γαρνιτούρες... Πόσο θα ευχαριστιόταν καθένας ακούγοντας το setup του διαρκώς σε κοινούς οικιακούς χώρους και απασχολούμενος με παράπλευρες δραστηριότητες εκτός sweet spot...

Ο ίδιος έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ακόμα και με ηχεία που είχα από παλιά και χωρίς ιδεώδες spinorama.Δεν θα οραματιζόμουν όμως για κανέναν άλλον ανάλογα επίπονη διαδικασία για την επίτευξη του σκοπού , αντιθέτως θα του ευχόμουν να προμηθευόταν κατευθείαν ηχεία με ομαλό spinorama ή Sonos Arc και τα τοιαύτα.
Η Ferrari/Porsche κατ' αντιστοιχία είναι τα KH150;
Focal Trio 11 Be vs. ADAM S3H...

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Στην συζήτηση που ξεκίνησε, για χαλαρά ακούσματα μουσικούλας με sonos εν κινήσει παράλληλα με άλλες δραστηριότητες κτλ κτλ, είμαι μέσα.
Και μάλιστα αν το αντιπαραθέσουμε με την κωμική εικόνα του δικάναλου ημίκωφου χαϊεντά με τα κλειστά μάτια, να ακούει το πικάπ με τις καλωδιάρες και του λαμπάτους με τα ηχειάκια του στα 3 μέτρα, ε τότε είμαι ακόμα πιο πολύ μαζί σας. Sonos μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Υπάρχουν όμως είδη μουσικής που δεν ακούγονται έτσι, ούτε κατά προσέγγιση. Θα είναι απόλυτος ευνουχισμός.

Αλλά και πάλι, ναι, μέσα για sonos σε σύγκριση με το παραδοσιακό δικάναλο, έχει δίκιο ο @dapost.
Sonos σε όλο το σπίτι, βάλτε και σαμπάκια, σούπερ θα είναι.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM