Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Reaction score
1.842
Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

arvac 'σσσ ωραίος! :444:

Γουστάρω ανθρώπους με χιούμορ. :107:

Reaction score
657

Β. Έχω μεγάλη απορία να μάθω ποιο είναι, τελικά, αυτό το καλώδιο των 170 ευρώ που όλοι χαρακτηρίζετε ως best value for money και δεν αναφέρετε το όνομά του?
Black Rhodium Jazz Super Mains .

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223

Παιδιά, μην το ψάχνετε άλλο! Διαβάζοντας όλη τη συζήτηση σκέφτηκα την απόλυτη λύση για τους λάτρες της υψηλής πιστότητας. Με τόσα χρήματα γιατί δεν νοικιάζετε έναν υποσταθμό της ΔΕΗ?
Ωστόσο μου έχουν μείνει κάποιες απορίες:
Α. Είναι προτιμότερο το καλώδιο ρεύματος να είναι κοντό ή μακρύ? Εφόσον φιλτράρει το ρεύμα όπως ειπώθηκε, όσο μακρύτερο είναι, τόσο ποιοτικότερο ρεύμα δεν δίνει? Εάν πάλι πρέπει να είναι κοντό, τι μπαλαντέζα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εάν δεν φτάνουμε στην πρίζα?
Β. Έχω μεγάλη απορία να μάθω ποιο είναι, τελικά, αυτό το καλώδιο των 170 ευρώ που όλοι χαρακτηρίζετε ως best value for money και δεν αναφέρετε το όνομά του?
Γ. Επίσης, κάτι που δεν αναφέρθηκε πουθενά. Οι πρίζες έχουν σημασία ή κάνεις δουλειά και με τις κοινές Legrand?
Α, και κάτι τελευταίο. Η χρήση ποιοτικότερου καλωδίου ρεύματος, κανονικά, δεν θα βοηθούσε και στην καλύτερη απόδοση της εικόνας μιας τηλεόρασης ή εκεί δεν παίζει ρόλο?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Δε χρειάζεται ενοικίαση υποσταθμού.Η εγκατάσταση ανεμογεννήτριας είναι οικονομικότερη κι επιπλέον οικολογική...
Μιά και δε ζούμε εντός κλωβών Faraday,οι συσκευές είθισται να μην τοποθετούνται μακριά από κάποιες πρίζες.Έτσι δε σκοντάφτουμε κιόλας...
Το DIY αποτελεί ΄΄b e s t΄΄ value for money αλλά ενέχει σοβαρότατους κινδύνους όταν πρόκειται γιά ηλεκτρικό ρεύμα...
Τα πάντα(ακόμα και οι οπτικές παραστάσεις) δύνανται να έχουν σημασία προκειμένου να ικανοποιήσει ένας ακροατής το υποσυνείδητό του...Psychoacoustics rules...
Οι κατασκευαστές σύγχρονων TV και laptop τα εξοπλίζουν ήδη με καλώδια που έχουν φερίτες γιά την αποφυγή υψίσυχνων παρεμβολών...Από κει και πέρα,όρεξη και φαντασία χρειάζεται ώστε να ξεχωρίσουν τ'αστεία από τα σοβαρά...
:612:

Reaction score
770

Black Rhodium Jazz Super Mains .
gpol ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! Έτσι μου 'ρχεται να πάρω ένα ζευγάρι για τους τελικούς – κι ας έχουν ξεχωριστό τροφοδοτικό ελέω Cyrus. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα ακούσω...

Reaction score
770

Δε χρειάζεται ενοικίαση υποσταθμού.Η εγκατάσταση ανεμογεννήτριας είναι οικονομικότερη κι επιπλέον οικολογική...
Μιά και δε ζούμε εντός κλωβών Faraday,οι συσκευές είθισται να μην τοποθετούνται μακριά από κάποιες πρίζες.Έτσι δε σκοντάφτουμε κιόλας...
Το DIY αποτελεί ΄΄b e s t΄΄ value for money αλλά ενέχει σοβαρότατους κινδύνους όταν πρόκειται γιά ηλεκτρικό ρεύμα...
Τα πάντα(ακόμα και οι οπτικές παραστάσεις) δύνανται να έχουν σημασία προκειμένου να ικανοποιήσει ένας ακροατής το υποσυνείδητό του...Psychoacoustics rules...
Οι κατασκευαστές σύγχρονων TV και laptop τα εξοπλίζουν ήδη με καλώδια που έχουν φερίτες γιά την αποφυγή υψίσυχνων παρεμβολών...Από κει και πέρα,όρεξη και φαντασία χρειάζεται ώστε να ξεχωρίσουν τ'αστεία από τα σοβαρά...
:612:
Χε χε χε, γιατί όχι και φωτοβολταϊκά που δεν σου τρώνε χώρο και από το οικόπεδο?
Η Furutech πάντως βγάζει και πρίζες για όσους θέλουν περαιτέρω ηχητική αναβάθμιση...

Πέρα από όλα αυτά, όμως, ακόμη κι αν δεν ακούς στην πραγματικότητα καμία διαφορά, πλάκα δεν έχει να έχεις ωραιότατα καλώδια πίσω από το σύστημά σου – και να ναι και ασορτί με την ταπετσαρία του καναπέ! Και αυτό κομμάτι του High-Ending δεν είναι?
Ταπεινή μου γνώμη, όσο αναβαθμίζεις το σύστημά σου, τόσο περισσότερο γίνονται αισθητές οι ατέλειες στις ηχογραφήσεις, εκ των οποίων το 95% δεν μπορείς πλέον να ακούσεις, εφόσον η αρχική πηγή είναι μέτρια. Δηλαδή, χώνεις ένα κάρο λεφτά για να ακούς, ουσιαστικά, 5-10 Cds. Ίσως οι νέες τεχνολογίες και η εξέλιξη-καθιέρωση του 192/24 μπορεί να δώσει ό,τι στους high-endάδες αναζητούν, με την προϋπόθεση ότι μετά δεν θα δαπανώνται περιουσίες σε επιροδιωμένα sockets και χρυσά motherboards!

Αλλά και πάλι, μετά με τι θα ασχολείται κανείς? :)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος-Οι κοπανιστοί ασκοί του...Αιόλου

Χε χε χε, γιατί όχι και φωτοβολταϊκά που δεν σου τρώνε χώρο και από το οικόπεδο?
Δεν υπάρχει ηχογράφηση που να μην εμφανίζει ΄΄ατέλειες΄΄ σε σχέση με την πραγματικότητα.Κατόπιν αναλαμβάνει δράση ο εγκέφαλος...
Οι λόγοι γιά τους οποίους τα φωτοβολταϊκά δ ε ν αποτελούν μέχρι στιγμής την ιδανική λύση γιά τη δεδομένη εφαρμογή,εκτίθενται στο παρακάτω λινκ:
http://www.iea-pvps.org/products/download/pap3_011.pdf
Η χώρα μας όμως,εκτός από ήλιο,χαρίζει απλόχερα και...αέρα...:612:

Reaction score
657

gpol ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! Έτσι μου 'ρχεται να πάρω ένα ζευγάρι για τους τελικούς – κι ας έχουν ξεχωριστό τροφοδοτικό ελέω Cyrus. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα ακούσω...
και εγω στους τελικους θα τα εβαζα .... Μπορεις να τα παρεις και απο Αγγλια με τερματισμο Wattgate

http://stores.shop.ebay.co.uk/mains-cables-r-us-2007__W0QQ_armrsZ1

Reaction score
770
Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος-Οι κοπανιστοί ασκοί του...Αιόλου

Δεν υπάρχει ηχογράφηση που να μην εμφανίζει ΄΄ατέλειες΄΄ σε σχέση με την πραγματικότητα.Κατόπιν αναλαμβάνει δράση ο εγκέφαλος...
Οι λόγοι γιά τους οποίους τα φωτοβολταϊκά δ ε ν αποτελούν μέχρι στιγμής την ιδανική λύση γιά τη δεδομένη εφαρμογή,εκτίθενται στο παρακάτω λινκ:
http://www.iea-pvps.org/products/download/pap3_011.pdf
Η χώρα μας όμως,εκτός από ήλιο,χαρίζει απλόχερα και...αέρα...:612:
Ενημερωμένο σε βρίσκω! Προσωπικά θα αρκεστώ στο μη ευγενικής καταγωγής ρεύμα της ΔΕΗ. Εάν οποιοσδήποτε πάντως αποφασίσει για ανεμογεννήτρια, μπορώ να του συστήσω φίλο μου αντιπρόσωπο!

Reaction score
890

είτε ηλιακά, είτε ανεμογεννήτρια τελικά με μπαταρίες θα ακούς...:138:
Φόρτιζε τις μπαταρίες το βράδυ με νυχτερινο και άκου όλο το 24ωροαμα θέλεις:140:

Reaction score
1.987

Εγώ χρησιμοποιώ μια δική μου ιδιοκατασκευή που καθαρίζει το ρεύμα της ΔΕΗ.
Απλώς μια φορά το μήνα πρέπει να αλλάζω το φίλτρο του ημι-αγώγιμου ενεργού άνθρακα.
Είναι μπελάς το ξέρω ...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Δέκα χρόνια μετά την ανωτέρω καταχώρηση, σωτήριον έτος 2019 και το ΄΄πάρτυ΄΄ συνεχίζεται χωρίς ακόμα την παραμικρή υπόνοια για την επερχόμενη πανδημία... Μερικά θέματα ουδέποτε ΄΄παλιώνουν΄΄...
Ο ΄΄μπαρουτοκαπνισμένος΄΄ ακροαματικόφιλος δημοσιεύει βίντεο με 27 καλώδια ρεύματος από το κοινό μαύρο μέχρι μοντέλα των 6000 ευρώ καθώς οι συσκευές παίζουν το ίδιο απόσπασμα ισάριθμες φορές, και μας καλεί να διακρίνουμε τις διαφορές στην καταγεγραμμένη απόδοση:

Στη συνέχεια παραθέτει και μια διαδραστική τυφλή δοκιμή ανάμεσα στο γνωστό φθηνό και ακριβό καλώδιο οργανωμένη από τον ίδιο για τους αναγνώστες :

Εννοείται πως συνιστά τη χρήση ακουστικών για αξιόπιστες εκτιμήσεις... Ο υποφαινόμενος πάντως αναρωτιέται ότι έστω και υπό τις κατώτερες συνθήκες της μετάδοσης μέσω youtube άμα αντιλαμβανόμαστε διαφορές αυτές θα έπρεπε τουλάχιστον να γίνονταν παραδεκτές . Συμφωνούμε ή διαφωνούμε ;

H αποθέωση έρχεται στον τομέα των σχολίων από το blog όπου ο συντάκτης ΄΄κατακεραυνώνει΄΄ τους αντιρρησίες υποστηρίζοντας απαξιωτικά ότι δεν δικαιούνται δια να ομιλούν αφού αυτοί δεν είναι...audiophiles.

Όσο τζάμπα και να είναι η απόλαυση , αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνεται υπεύθυνα
Το blog δημοσίευμα με τα συνοδά βίντεο είναι του 2019...

Last edited:

Reaction score
38
Ενδιαφέρον thread! Εγώ από καραμπόλα έβαλα των Τσακιρίδιδων τη Μέδουσα (στους τελικούς ενισχυτές) και είναι σα να άλλαξα στερεοφωνικό! Άλλο πράμα... Και με τιμή σούπερ.
Το συνιστώ.

Reaction score
1.951
Ενδιαφέρον thread! Εγώ από καραμπόλα έβαλα των Τσακιρίδιδων τη Μέδουσα (στους τελικούς ενισχυτές) και είναι σα να άλλαξα στερεοφωνικό! Άλλο πράμα... Και με τιμή σούπερ.
Το συνιστώ.
Αποκλείεται, placebo θα ήταν.

Reaction score
18.810
χαχ αλήθεια όμως, ειλικρινά δε το περίμενα. και εγώ στα τυφλά. μετά πήρα και 2ο καλώδιο! :p
¨Ακου τώρα τι θα σου απαντήσουν οι γνώστες :

Ναι σε πιστεύουμε ότι λές αληθεια, αυτοί που είναι under pacebo όντως πιστεύυν ότι είναι αλήθεια αυτό που βιώνουν.

Μετά εσυ θα πείς : Μα αυτό είναι επαναλαμβανόμενο και σταθερών εντυπώσεων αποτέλεσμα που βιώνω.

Θα σου πούν : Είναι επαναλαμβανόμενο επ΄ άπειρον placebo.

Μετά θα πείς : Μα ένα επ' άπειρον placebo δεν είναι πλέον placebo αλλά ψευδαίσθηση.

Θα σου πούν : Ναι , και να πάρεις χάπια για αρχές σχιζοφρένειας. Μην τα πάρεις. :D

:D :D

gid

Reaction score
9.418
O τυπάκος έχει κι ένα δικό του απόφθεγμα στο άρθρο, με τονισμένα γράμματα:

Blind tests are pointless for the same reason why the skeptics request them – your mind is always playing tricks on you. – Audio Bacon

Σοφά λόγια....

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.299
Η δικιά μου σκέψη για τα καλώδια ρεύματος είναι η εξής:

πόσο κάνει ένα "καλό" καλώδιο;;;
άντε ας πούμε 300€ (ας μην πάω στο 6000€)
θέλω 4 (2 ενεργά, 1 sub, 1 dac) ή 5 αν βάλω και την πηγή.... αλλά άντε 4...
Σύνολο 4x300 = 1200€
Με 1200 αγοράζω ακόμη ένα sub αν δεν πάρω τα καλώδια....
Ποιο θα κάνει μεγαλύτερη διαφορά;;;;; τα καλώδια;;;; προφανώς όχι....

Ο παραπάνω απλός συλλογισμός παύει να έχει αξία όταν το χρήμα δεν έχει σχέση....
Δηλαδή αν είχα πάρει όλα τα μπιχλιμπίδια (subs, dacs, streamer...) που μου έχουν γυαλίσει, οπότε δεν μπαίνει το δίλημμα "αυτό ή εκείνο με τα χρήματα που έχω" και δεν ήξερα τι άλλο να κάνω (υπάρχει και ο χώρος αλλά τέλος πάντων...).
Σε μια τέτοια περίπτωση (όπου το χρήμα δεν έχει σημασία) ...ε δε γ@μείς.... πάρε και καλώδια που είναι και ...εμφανίσιμα, δε βαριέσαι.... κάνουν δεν κάνουν διαφορά, τουλάχιστον είναι πιo ..."όμορφα" :p

Reaction score
18.810
Η δικιά μου σκέψη για τα καλώδια ρεύματος είναι η εξής:

πόσο κάνει ένα "καλό" καλώδιο;;;
άντε ας πούμε 300€ (ας μην πάω στο 6000€)
θέλω 4 (2 ενεργά, 1 sub, 1 dac) ή 5 αν βάλω και την πηγή.... αλλά άντε 4...
Σύνολο 4x300 = 1200€
Με 1200 αγοράζω ακόμη ένα sub αν δεν πάρω τα καλώδια....
Ποιο θα κάνει μεγαλύτερη διαφορά;;;;; τα καλώδια;;;; προφανώς όχι....

Ο παραπάνω απλός συλλογισμός παύει να έχει αξία όταν το χρήμα δεν έχει σχέση....
Δηλαδή αν είχα πάρει όλα τα μπιχλιμπίδια (subs, dacs, streamer...) που μου έχουν γυαλίσει, οπότε δεν μπαίνει το δίλημμα "αυτό ή εκείνο με τα χρήματα που έχω" και δεν ήξερα τι άλλο να κάνω (υπάρχει και ο χώρος αλλά τέλος πάντων...).
Σε μια τέτοια περίπτωση (όπου το χρήμα δεν έχει σημασία) ...ε δε γ@μείς.... πάρε και καλώδια που είναι και ...εμφανίσιμα, δε βαριέσαι.... κάνουν δεν κάνουν διαφορά, τουλάχιστον είναι πιo ..."όμορφα" :p
Τι θα τα κάνεις και συ τόσα sub πιά ; Τόσα έχεις. :D

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM