Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Reaction score
6.520
Πορεύτηκα με γνώμονα
τα παρακάτω δεδομένα από τις μετρήσεις του ASR .
View attachment 290405
Προτείνεται από τον ίδιο 3db boost στο crossover χωρίς παρατράγουδα μιας και τα συγκεκριμένα on και off axis μετρούν το ίδιο .
Προτεινεται απο μενα να παει να αλλαχτει το κρος και ειναι εφικτο μεσα στα πλαισια ομαλης λειτουργιας των μεγαφωνων....ουτε κανενα τραγικο κοστος θα εχει αφου θεωρω μερικη επεμβαση θα λυσει το προβλημα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.872
Πολύ σοβαρό σχεδιάγραμμα max SPL, για πραγματικά απαραμορφωτες ακροάσεις υψηλής πιστότητας κι όχι τίγκα στις αρμονικές παραμορφώσεις και τις παραμορφώσεις ενδοδιαμόρφωσης, έχει το 420 και για χρήση σε μεγάλη απόσταση ακρόασης:

12423-en-kh420_max_510.gif

Αυτό είναι σοβαρό ηχείο. Υπόδειγμα.
Εξαιρετικό και ομαλό το σχεδιάγραμμα max SPL σε 1% THD.
Βλέπεις πως παίζει μουσική.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Του βάζεις και τα ομοσταυλα σαμπ, και φινίτο.
Δατς λάιφ. Enjoy. 😎

ΥΓ. Όποιος πα και παίρνει δορυφόρο χωρίς σοβαρό σπινοραμα και χωρίς να έχει δει σοβαρό διάγραμμα max SPL, που να καλύπτει τις ανάγκες του σεταπ στην απόσταση ακρόασης που θα χρησιμοποιηθεί, ένα έχω να του πω:

FB_IMG_1654343843084.jpg

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.653
Όσο για το τι συμβαίνει στους 200 κύκλους, που με 3% το 800-αρι πιάνει 113 dB max SPL, και με 1% είναι στα 110 dB, άντε να το δεχτείς, αλλά μετά στα 400 Hz με 1% THD το 310 του ρίχνει στ'αυτιά,
Ούτε ο Κούγιας δεν λέει τέτοια επιχειρήματα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.759
Άλλες 2 τράπεζες βλέπω να σβήνουν, κάτσε να δούμε αν το fed θα ανεβάσει επιτόκια αύριο, και θα σου πω.

1 μέρα υπομονή. 😂🤪😁

View attachment 290498

ΥΓ θα μας φάν'οι αρκούδες.😂
Στην ταινία "Μια ζωή την έχουμε" ο αξέχαστος Δημήτρης Χορν στο ρόλο του ταμία που εκμεταλλεύτηκε ένα λογιστικό λάθος για να ζήσει έστω και για λίγο τη ΄΄μεγάλη ζωή΄΄ ...

"...Κάτι παλιοτράπεζες που πας και μπλέκεις καημένε ! "

Μια ζωή την έχουμε αλλά πώς την... αντέχουμε.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.018
Άλλες 2 τράπεζες βλέπω να σβήνουν, κάτσε να δούμε αν το fed θα ανεβάσει επιτόκια αύριο, και θα σου πω.

1 μέρα υπομονή. 😂🤪😁

View attachment 290498

ΥΓ θα μας φάν'οι αρκούδες.😂
κάτσε μη δώσει κανένα μηδενικό αύριο ο παππούς...κ μας φάνε οι ταύροι μετά :biggrin:

Reaction score
1.300
Προτεινεται απο μενα να παει να αλλαχτει το κρος και ειναι εφικτο μεσα στα πλαισια ομαλης λειτουργιας των μεγαφωνων....ουτε κανενα τραγικο κοστος θα εχει αφου θεωρω μερικη επεμβαση θα λυσει το προβλημα...
Όχι μωρέ σιγά , κουβέντα να κάνουμε να μαθαίνουμε , όταν τα βαρεθώ είτε με νευριάσουν θα πάρω άλλα . Τα 6000F έχω μπροστά που συμπεριφέρονται παρόμοια με τα 600M .
Ήδη τα surround (600M) τα άλλαξα με τη δεύτερη έκδοση που έχει βελτιωμένα crossover , γράφει από μόνο του κατηφορικά ομαλά χωρίς τρύπες και παραφωνίες .
Καμιά φορά βάζω τον Nad να γυρίσει τα surround σε main και ακούω δικάναλη μουσικούλα μόνο απ τα πίσω (αλλάζοντας βέβαια και θέση ακρόασης )

Τα χαμηλά είναι που με προβληματίζουν , πρέπει να γραφεί τρόπος προσέγγισης ενσωμάτωσης ,διαχείρισης sub σε διαμέρισμα με οικογένεια από πάνω και από κάτω .
Διάβαζα χθες μια ιστορία του @costas EAR νομίζω ήταν που είχε βάλει το σύστημα να παίζει 10db πάνω από reference και καθόταν με το ουισκακι του και το απολάμβανε από τον πάνω όροφο 🤣🤣.
Εάν το κάνω (όχι ότι μπορώ ) την άλλη μέρα θα μου σπάσουν το αμάξι απ τη πολυκατοικία . Ήδη πολύ μουρμούρα και παράπονο 🥲🥲

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.653
Διάβαζα χθες μια ιστορία του @costas EAR νομίζω ήταν που είχε βάλει το σύστημα να παίζει 10db πάνω από reference και καθόταν με το ουισκακι του και το απολάμβανε από τον πάνω όροφο 🤣🤣.
Εάν το κάνω (όχι ότι μπορώ ) την άλλη μέρα θα μου σπάσουν το αμάξι απ τη πολυκατοικία .
Αν γίνει κάτι τέτοιο, πάρε ηλεκτρικό

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.395
Έχω λάβει μέρος σε αρκετά live events. Αναφέρομαι βέβαια στο στήσιμο - δημιουργία, όχι απλός θεατής. Από ανοιχτούς χώρους μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Όλα τα subs (arrays) μπαίνουν μπροστά.

Μην μπλέκουμε μήλα με πορτοκάλια.

Στην οικιακή αναπαραγωγή, τα 4 subs είναι για βλαμμένους, και για όσους διαθέτουν dedicated χώρους με πάνω από μια σειρά ακροατών. Επίσης, στα 4 subs τα δύο πίσω μπορούν να ακυρώνουν τα εμπρός στις γωνίες, αν μπήκαν για αυτό το λόγο.

Τα 2 subs είναι υπεραρκετά για την πλειοψηφία των ακροατών.

Για το μέλος με τα τον 4x3 χώρο, 2 x 8άρια ή 10άρια είναι υπεραρκετά.

Last edited:

Reaction score
1.608
Έχω λάβει μέρος σε αρκετά live events. Αναφέρομαι βέβαια στο στήσιμο - δημιουργία, όχι απλός θεατής. Από ανοιχτούς χώρους μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Όλα τα subs (arrays) μπαίνουν μπροστά.

Μην μπλέκουμε μήλα με πορτοκάλια.

Στην οικιακή αναπαραγωγή, τα 4 subs είναι για βλαμμένους, και για όσους διαθέτουν dedicated χώρους με πάνω από μια σειρά ακροατών. Επίσης, στα 4 subs τα δύο πίσω μπορούν να ακυρώνουν τα εμπρός στις γωνίες, αν μπήκαν για αυτό το λόγο.

Τα 2 subs είναι υπεραρκετά για την πλειοψηφία των ακροατών.

Ο λογος που ενας ανθρωπος παει στα νηπια και σιγα σιγα φτανει στο Πανεπιστημιο του κλαδου που επιθυμει ειναι γιατι δεν μπορει καποιος απο την προσθεση να παει στιος διαφορικες εξισωσεις γιατι τα κενα θαναι τεραστια και οταν δεν υπαρχουν οι βασεις οδηγειται σε λαθος συμπερασματα.

Σε καποια PDFs πχ υπαρχουν σχεδιαγραμματα με 4 σειρες των 4 ατομων και καποιοι θεωρουν πως προκειται για οικιακους χωρους, μηπως θα επρεπε οι εταιρειες να βαζουν 400 καρεκλουλες για να καταλαβαινει ο καθε αναγνωστης οτι τετοιες λυσεις με αρκετα subs αναφερονται σε πολυκαναλα συστηματα κινηματογραφων, clubs κλπ που εκει προτεινονται πολλαπλα subs ετσι ωστε να καλυπτονται ολοι οι θεατες ομοιομορφα και να μην βαζει ενα σκασμο subs στο δωματιακι του ?

Οπως πολυ σωστα ειπες Αλεξη μου οταν σε μεγαλες αιθουσες μπαινουν arrays απο subs μπροστα και σε φαση με τους δορυφορους ποσο μυαλο χρειαζεται να εχει κανεις για να μην σκορπαει subs εδω και εκει σε ενα δωματιακι ?

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.653
Συμφωνώ, με μια ένσταση μόνο:
Τα 8αρια δεν είναι σαμπ. Είναι γούφερ. Ίσως και τα 10ρια να μην πρέπει να τα θεωρούμε σαμπς.

alexis

Reaction score
31.395
Συμφωνώ, με μια ένσταση μόνο:
Τα 8αρια δεν είναι σαμπ. Είναι γούφερ. Ίσως και τα 10ρια να μην πρέπει να τα θεωρούμε σαμπς.
Από όσα έχω διαβάσει, δεν παίζει ρόλο μόνο το μέγεθος. Άλλη σχεδίαση έχει ένα 8άρι μεγάφωνο ενός ηχείου, άλλη ενός subwoofer.

alexis

Reaction score
31.395
Ο λογος που ενας ανθρωπος παει στα νηπια και σιγα σιγα φτανει στο Πανεπιστημιο του κλαδου που επιθυμει ειναι γιατι δεν μπορει καποιος απο την προσθεση να παει στιος διαφορικες εξισωσεις γιατι τα κενα θαναι τεραστια και οταν δεν υπαρχουν οι βασεις οδηγειται σε λαθος συμπερασματα.

Σε καποια PDFs πχ υπαρχουν σχεδιαγραμματα με 4 σειρες των 4 ατομων και καποιοι θεωρουν πως προκειται για οικιακους χωρους, μηπως θα επρεπε οι εταιρειες να βαζουν 400 καρεκλουλες για να καταλαβαινει ο καθε αναγνωστης οτι τετοιες λυσεις με αρκετα subs αναφερονται σε πολυκαναλα συστηματα κινηματογραφων, clubs κλπ που εκει προτεινονται πολλαπλα subs ετσι ωστε να καλυπτονται ολοι οι θεατες ομοιομορφα και να μην βαζει ενα σκασμο subs στο δωματιακι του ?

Οπως πολυ σωστα ειπες Αλεξη μου οταν σε μεγαλες αιθουσες μπαινουν arrays απο subs μπροστα και σε φαση με τους δορυφορους ποσο μυαλο χρειαζεται να εχει κανεις για να μην σκορπαει subs εδω και εκει σε ενα δωματιακι ?
Πριν 2-3 μήνες έβλεπα ένα video - παρουσίαση μηχανικών ήχου για το πως στήνουν το layout των ηχείων για immersive audio σε live events, και κυρίως σε αίθουσες με πολλούς ορόφους. Έμεινα πάκης.
Ισχύει. Αλλά 8αρι ρε φίλε;
Ναι γιατί όχι; Αν δεν υπάρχει χώρος ή αν δεν θες μαύρα πλυντήρια μέσα στο χώρο σου, κυρίως στα σαλόνια, μια χαρά είναι.

Reaction score
1.608
Πριν 2-3 μήνες έβλεπα ένα video - παρουσίαση μηχανικών ήχου για το πως στήνουν το layout των ηχείων για immersive audio σε live events, και κυρίως σε αίθουσες με πολλούς ορόφους. Έμεινα πάκης.
Ειναι γιατι αυτοι δεν ειναι μαναβηδες Αλεξη μου !

alexis

Reaction score
31.395
Ειναι γιατι αυτοι δεν ειναι μαναβηδες Αλεξη μου !
Οι αίθουσες με 2-3 levels είναι τεράστιος πονοκέφαλος. Τους βγάζω το καπέλο με όσα είδα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.705
Τελικά υποθέτω ότι "ζητάμε πολλά" από τον κόσμο, όταν βλέπω κάτι τέτοια από "ριβγιουερς"..🤪
... τα αυτονοητα ζητουμε...σε ολους τους τομεις...απο ολους τους εμπλεκομενους.... 🐒
-> καταλαβαμε ολοι τωρα γιατι αποφευγει να μιλαει η σοφη μαμουδα 🙊

επι του θεματως , χωρις υπογουφερ δεν μπορει να μεταφερθει επαρκως** ενα σημαντικο μερος (η ηχητικη βαση) του εκαστοτε μουσικου εργου, που καλουμαστε να αναπαραγουμε.
** θαβεται που θαβεται (κατα τη παραγωγη).

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.367
Members
38.305
Νεότερο μέλος
Andreassat