Ηχεία...άσωτα

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.032
Σαν να φτιάχνει μια εταιρία παπουτσιών ένα μοντέλο όπου το δεξί να έχει τακούνι 5 πόντους και το αριστερό καθόλου.
Και για να τους δικαιολογήσουμε να ψάχνουμε πόσοι έχουν ανισοσκελία 5 πόντους για να βρούμε σε κάποιους να ταιριάξει.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.604
Σαν να φτιάχνει μια εταιρία παπουτσιών ένα μοντέλο όπου το δεξί να έχει τακούνι 5 πόντους και το αριστερό καθόλου.
Και για να τους δικαιολογήσουμε να ψάχνουμε πόσοι έχουν ανισοσκελία 5 πόντους για να βρούμε σε κάποιους να ταιριάξει.

Κούτσα, κούτσα γίνεται η αγουρίδα μέλι.. :tongue:

Reaction score
18.810
Σε κανένα Σύμπαν δεν σώζεται απόκριση με γενική μορφή σαν τροχιά από τρενάκι Allou Fun Park. :roflmao:
Από μόνη της αρκεί για να καταδικαζόταν η τονική ισορροπία .

H δε έντονη ανισορροπία γύρω από τη ζώνη κρος ιδίως στο κατακόρυφο επίπεδο και υπό τις μικρές γωνίες εκτροπής που δημοσιεύονται στις δέσμες του Stereophile δεν επιδιορθώνεται με ισοσταθμίσεις. Άμα γίνεται εσκεμμένα υποτίθεται επειδή έτσι άρεσε σε δείγματα ακροατών , τότε εξοικειώνουν γενεές πιστών στην εταιρεία ακροαματικόφιλων σε εσφαλμένο τονικό χαρακτήρα.
Δεν ξέρω εγώ μόνο το FR σχολίασα μόνο αυτό πόσταρες. Αυτό το smiley μόλις το βάλεις σε ένα δωμάτιο το πιο πιθανό είναι να γίνει flat. Αντίθετα ένα flat να γίνει αλά ντάλον. Η τονική ισορροπία είναι κάτι που ο εγκέφαλος προσαρμόζεται αντίθετα με όλα τα άλλα που εάν δεν υπάρχουν δεν δημιουργούνται. Να δίνουμε και αποσπασματικά βάρος σε ένα χαρακτηριστικό δεν είναι το σωστό. Όσον αφορά ότι εάν όλα (δεν) γίνονται ή αρκετά σώζονται, δεν με βρίκσει σύμφωνο αλλά ναι γιατί να παιδεύεσαι ; Πάντως το FR σώζεται, τα άλλα που λέω δεν σώζονται. Απο το να μην είχε υψηλές - που τις ξεφορτώνεσαι κιόλας εύκολα - ... καλύτερα να είχε παραπάνω. Αλλά εσείς είστε οι ειδικοί , θα ξέρετε καλύτερα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.222
Δεν ξέρω εγώ μόνο το FR σχολίασα μόνο αυτό πόσταρες. Αυτό το smiley μόλις το βάλεις σε ένα δωμάτιο το πιο πιθανό είναι να γίνει flat. Αντίθετα ένα flat να γίνει αλά ντάλον. Η τονική ισορροπία είναι κάτι που ο εγκέφαλος προσαρμόζεται αντίθετα με όλα τα άλλα που εάν δεν υπάρχουν δεν δημιουργούνται. Να δίνουμε και αποσπασματικά βάρος σε ένα χαρακτηριστικό δεν είναι το σωστό. Όσον αφορά ότι εάν όλα (δεν) γίνονται ή αρκετά σώζονται, δεν με βρίκσει σύμφωνο αλλά ναι γιατί να παιδεύεσαι ; Πάντως το FR σώζεται, τα άλλα που λέω δεν σώζονται. Απο το να μην είχε υψηλές - που τις ξεφορτώνεσαι κιόλας εύκολα - ... καλύτερα να είχε παραπάνω. Αλλά εσείς είστε οι ειδικοί , θα ξέρετε καλύτερα.
Δεν αναρτήθηκε μονάχα η on-axis απόκριση. Το πρόβλημα έγκειται ακριβώς στο ότι λόγω περαιτέρω ανωμαλιών στην κατακόρυφη - περισσότερο από την οριζόντια - δέσμη off-axis και ειδικά γύρω από τη ζώνη κρος μεταξύ mid-woofer & tweeter δεν γίνεται να ξεφορτωνόμασταν με συνοπτικές διαδικασίες - όπως φίλτρα EQ - τον πριμάτο τονικό χαρακτήρα στις ανώτερες υψηλές... Από εκεί και πέρα άμα το δωμάτιο έχει μεγάλα χαλιά εκτός του δαπέδου κρεμασμένα και στα κατακόρυφα τοιχώματα μπορεί κάπως να μετριάζονταν οι λεπίδες στην ξυριστική μηχανή αλλά σε βάρος τότε της ΄΄αεράτης΄΄ σκηνικής αίσθησης στην οποία θ'αποσκοπούσε υποτίθεται το συγκεκριμένο μοντέλο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.675
Αυτό είναι καλό. (και όχι άσωτο).

'Εχω "άγραφη" συμφωνία αντιρρησίας και σκεπτικισμού εγώ με τον Bhutia, μην ανακατεύεσαι. 😀
από b&w και για την τιμή τους τέλεια και τιμιότατα και υπάρχουν και καλύτερα

εξήγησε μας όμως...τρόπους να φλατάρουν 10+db σε αυτήν εδώ την περιοχή

415245_f83c32abaa47b1ff9553ed55a8568cf7.png

daharis666

Moderator
Reaction score
79.675
Ναι αυτό είπα και εγώ, δεν το είπα ειρωνικά.
ωραία....συμφωνούμε...

πάμε στο παρακάτω που είπες...
Αυτό το smiley μόλις το βάλεις σε ένα δωμάτιο το πιο πιθανό είναι να γίνει flat. Αντίθετα ένα flat να γίνει αλά ντάλον.

Reaction score
18.810
Δεν αναρτήθηκε μονάχα η on-axis απόκριση. Το πρόβλημα έγκειται ακριβώς στο ότι λόγω περαιτέρω ανωμαλιών στην κατακόρυφη - περισσότερο από την οριζόντια - δέσμη off-axis και ειδικά γύρω από τη ζώνη κρος μεταξύ mid-woofer & tweeter δεν γίνεται να ξεφορτωνόμασταν με συνοπτικές διαδικασίες - όπως φίλτρα EQ - τον πριμάτο τονικό χαρακτήρα στις ανώτερες υψηλές... Από εκεί και πέρα άμα το δωμάτιο έχει μεγάλα χαλιά εκτός του δαπέδου κρεμασμένα και στα κατακόρυφα τοιχώματα μπορεί κάπως να μειωνόταν το ξύρισμα αλλά σε βάρος τότε της ΄΄αεράτης΄΄ σκηνικής αίσθησης στην οποία θα στόχευε υποτίθεται το συγκεκριμένο μοντέλο.
Άρα πάντα υπαρχει ένα κριτήριο ... κάτω απο το οποίο κρίνουμε κάτι. Στην περίπτωση μας (σου) είναι το εάν θα ανταποκριθεί ή όχι στο EQ. Το main κριτήριο.

Μια χαρά θα έρθει στο δωμάτιο τις πιο πολλές φορές ένα smiley FR.

Reaction score
2.721
από b&w και για την τιμή τους τέλεια και τιμιότατα και υπάρχουν και καλύτερα

εξήγησε μας όμως...τρόπους να φλατάρουν 10+db σε αυτήν εδώ την περιοχή

View attachment 296528
Σιγά το δύσκολο
toe in βαρβάτο, αντικρυστά το ένα με το άλλο :p
κάλτσα στο tweeter :)
όπως είναι στο τζάκι το χειμώνα κ.λ.π

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.222
Άρα πάντα υπαρχει ένα κριτήριο ... κάτω απο το οποίο κρίνουμε κάτι. Στην περίπτωση μας (σου) είναι το εάν θα ανταποκριθεί ή όχι στο EQ. Το main κριτήριο.

Μια χαρά θα έρθει στο δωμάτιο τις πιο πολλές φορές ένα smiley FR.
Δεν μιλάμε για παραμέτρους gain ελάχιστων αλλά αρκετών dB... Τέτοιας τάξης παράμετροι τείνουν να χαλάνε περισσότερο την ακροαματική απόδοση κατά την εφαρμογή των.

Σιγά το δύσκολο
toe in βαρβάτο, αντικρυστά το ένα με το άλλο :p
κάλτσα στο tweeter :)
όπως είναι στο τζάκι το χειμώνα κ.λ.π
Αντικρυστά... Τί θα γινόταν τότε με αυξημένα φαινόμενα crosstalk ανάμεσα στα επιμέρους κανάλια...

Reaction score
18.810
10+db σε αυτήν εδώ την περιοχή
Ναι το 10 db είναι πολύ ρε παιδί μου.Το έγραψα. Ένα αρκετά πιο μετριοπαθές όμως δεν θα ήταν καταστροφή. Σου είπα τι προσδίδει και στο πρώτο πόστ μου σκεπτικισμού 😀 και στο δεύτερο .... εσυ (εσείς) τα απέρριψες (-ψατε συλληβδην) όλα Οπότε τι να σου πω.

Πρώτα από όλα ανεβαίνει απο τα 2 Κ κιόλας.

Καλό το συλλήβδην έ ; Πρόσθεσε μια επισημότητα, δεν μπορείς να πείς ; 😀 😀

D

Deleted member 50795

Guest
Καλά πως το έκαναν αυτό ? Είναι πολύ μεγάλη απόκλιση :geek:
με 89db, ευαισθησία , δε παίζει αυτό (τι τουιτερ βάλανε?)

daharis666

Moderator
Reaction score
79.675
Ναι το 10 db είναι πολύ ρε παιδί μου. Το έγραψα. Ένα αρκετά πιο μετριοπαθές όμως δεν θα ήταν καταστροφή. Σου είπα τι προσδίδει και στο πρώτο πόστ μου σκεπτικισμού και στο δεύτερο .... εσυ τα απέεριψες. Οπότε τι να σου πω.
που το έγραψες?
είπες ότι πιθανότατα θα ισιώσει σε έναν χώρο...ενώ ένα στρωμένο ηχείο θα παίξει τρενάκι

και σε ξαναρωτώ...πως?

Reaction score
18.810
που το έγραψες?
είπες ότι πιθανότατα θα ισιώσει σε έναν χώρο...ενώ ένα στρωμένο ηχείο θα παίξει τρενάκι

και σε ξαναρωτώ...πως?
Απο την συνήθη επιρροή του δωματίου.
ούτε με αρβύλες καπάκι δεν στρώνει...
αλλά ας περιμένουμε τον Θήβα να μας καταθέσει την μεθοδολογία του
Εάν ήταν π.χ. 3 db θα έστρωνε ;

daharis666

Moderator
Reaction score
79.675
Απο την συνήθη επιρροή του δωματίου.

Εάν ήταν π.χ. 3 db θα έστρωνε ;
η οποία είναι ποια σε αυτές τις συχνότητες?

Reaction score
18.810
η οποία είναι ποια σε αυτές τις συχνότητες?
Δε κατάλβα την ερώτηση, επαναλάβατε παρακαλώ. 😀

Στο B&W το συγκεκριμένο εννοείς ; Εγώ μιλάω για ένα άλλο ηχείο με ένα πιο μετριοπαθές smiley. (let's say) που εσείς πάλι θα σηκωνόταν η τρίχα σας χα χα).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM