Επιλογή ηχείων δαπέδου

Reaction score
3.523
Άντε να πώ και εγώ την άποψη μου. Δώσε τα ηχεία σου και προχώρησε σε 2 ενεργά 8 ιντσα ηχεία με ένα subwoofer. Στην ουσία θα χρησιμοποίησεις τον ενισχυτή σου ως PRO. Μόνο έτσι θα δεις διαφορά. Προσωπική άποψη τα παραπάνω και επιλογή στο δικό μου σύστημα.

gid

Reaction score
10.077
Άντε να πώ και εγώ την άποψη μου. Δώσε τα ηχεία σου και προχώρησε σε 2 ενεργά 8 ιντσα ηχεία με ένα subwoofer. Στην ουσία θα χρησιμοποίησεις τον ενισχυτή σου ως PRO. Μόνο έτσι θα δεις διαφορά. Προσωπική άποψη τα παραπάνω και επιλογή στο δικό μου σύστημα.
Πολύ καλή η ιδέα σου αλλά σε 35τμ χρειάζονται δύο σαμπ.

Reaction score
3.523
Πολύ καλή η ιδέα σου αλλά σε 35τμ χρειάζονται δύο σαμπ.
To καταλαβαίνω αλλά ο ενισχυτής έχει μια έξοδο για sub. Αν ο φίλος μας έχει γνώσει να ενσωματώσει minidisp τότε ναι αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα μπλέξει.

gid

Reaction score
10.077
To καταλαβαίνω αλλά ο ενισχυτής έχει μια έξοδο για sub. Αν ο φίλος μας έχει γνώσει να ενσωματώσει minidisp τότε ναι αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα μπλέξει.
Μπορεί να βάλει "ένα σε δύο" καλώδιο για τα δύο σαμπ, τώρα για ρύθμιση, χρειάζεται είτε με ένα είτε με δύο σαμπ αλλά, δεδομένου του ακούσματος, ίσως δε χρειάζεται και πολύ ψείρισμα η υπόθεση....

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.505
κρύσταλλο στην κιθάρα " & "metal" στην ίδια πρόταση.... κάπως ακούγεται πάντως :p :p

(αλλά οκ, καταλαβαίνω τι εννοείς)
Σιγα προσεχε μη σε φαει ο DRACONIAN:gamer:

Reaction score
7.067
Δεν διάβασα όλα τα μηνύματα,αλλά ξεκίνα από ενισχυτή.Απλά να αποφύγεις ενισχυτικά με ζεστό ήχο,δεν θα ματσάρουν καλά με τα 603. Εννοείται κάτι τουλάχιστον 2Χ80 και με ρεύματα,άρα για καινούργιο 1000+ ευρώ και σε μτχ. 600+ ευρώ (περίπου).

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.381
δεδομένου του ακούσματος, ίσως δε χρειάζεται και πολύ ψείρισμα η υπόθεση....
Ενδιαφέρον αυτό! Για πες, για ποιο είδος μουσικής χρειάζεται "ψείρισμα" η υπόθεση "ρύθμιση subwoofers", για ποιο δεν χρειάζεται και, κυρίως, γιατί.:)

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Με 2 subάκια λίγη μελέτη - προσπάθεια + καλή τοποθέτηση που είπε κι ο Dimi παραπάν' θα ακούσεις μάλλον τη μεγαλύτερη διαφορά στο αποτέλεσμα..
Το αν θα είναι αυτό ακριβώς που θες είναι μια άλλη συζήτηση πιο ομιχλώδης.. :biggrin:
Πάντως αν είναι να το πας step by step (που μάλλον είναι το πιο σωστό) και όχι να αλλάξεις το ένα ή το άλλο που ήδη έχεις (ηχεία - ενισχυτή) πειραματιζόμενος η προσθήκη των sub (που λείπουν) είναι μια προφανής επιλογή.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.292
Ενδιαφέρον αυτό! Για πες, για ποιο είδος μουσικής χρειάζεται "ψείρισμα" η υπόθεση "ρύθμιση subwoofers", για ποιο δεν χρειάζεται και, κυρίως, γιατί.:)

Κατ' αρχάς δεν έχουμε ξεκαθαρίσει εάν θεωρούμε το μέταλ, μουσική.

Reaction score
9.779
Θέση των subwoofers (2 * 2*15"): πίσω από τη θέση ακρόασης, σε αντίθετη φάση το ένα από το άλλο.
Δλδ έχεις και τα 2 σαμπς πίσω από την θέση ακρόασης σε αντίθετη φάση μεταξύ τους? Τι delay έχουν?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.381
Δλδ έχεις και τα 2 σαμπς πίσω από την θέση ακρόασης σε αντίθετη φάση μεταξύ τους? Τι delay έχουν?
Δεν θυμάμαι. Πρέπει να δω τις ρυθμίσεις. Θα σου απαντήσω αργότερα.

@bretsos & @Abessalom: είστε ποταποί και τρισάθλιοι! :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.464
@bretsos & @Abessalom: είστε ποταποί και τρισάθλιοι! :biggrin:

Καλέ δεν μπορώ να ακούσω μεταλ μουσική, εγριέυομαι :biggrin:
Αρα έχουμε και λέμε, αν θες να με εκδικηθείς μπορείς να με κλειδώσεις σε ένα κλουβί με γυαλιστερούς (πάσι φύσεως) να με ταΐζεις βρωμόπσαρα και από τα ηχεία να παίζει μέταλ 😱

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88