Home automation / Έξυπνο σπίτι

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.072
Και γω 10( δέκα)ρίχνω τη μερα...
(Με διαφορετικες γυναίκες όχι μια )
:laugh:
Υ.Γ.
Πες του αισθητήρα σου.
Τι 'πες ρε για τον αισθητήρα μου; 😛

(Μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω το μήνυμά σου, αλλά θεωρώ το point είναι πως ο αισθητήρας μου ψεύδεται ασύστολα; )

Κοίτα, παρά την "διαισθητική" αντίδραση ότι η θερμοκρασία δεν θα έπρεπε να είναι πάνω από 100C, ισχύουν τα εξής:

- Το νερό μέσα στο boiler βρίσκεται υπό πίεση (ειδικά όταν ζεσταίνεται πολύ) και άρα το σημείο βρασμού μετακινείται.

1686553835395.png

- Έχω τεστάρει τον αισθητήρα (όχι σε αυτές τις θερμοκρασίες βέβαια) και η απόκλιση που έχει (τι δείχνει vs τι φτάνει στη βρύση) δεν είναι μεγάλη, λίγοι βαθμοί. Οπότε δεν νομίζω πως "χάνει" 15 βαθμούς όταν λέει π.χ. 114C.

- Το ότι το νερό στον ηλιακό ξεπερνάει την θερμοκρασία των 100 βαθμών (όχι μόνο σε μένα, γενικά) γίνεται προφανές από το γεγονός πως αν κατακαλόκαιρο με ντάλα ήλιο ανοίξεις το ζεστό (χωρίς ανάμιξη) το νερό έρχεται σε βρασμό, με "σκασίματα" δηλαδή. Που σημαίνει πως η θερμοκρασία του υπό πίεση ήταν > 100 και μόλις απελευθερώθηκε η πίεση άρχισε να βράζει.

Υ.Γ. Είχα πει ότι πρέπει να βάλω μια αναμικτική βαλβίδα ώστε να μην φτάνει ποτέ το νερό στο σπίτι σε τέτοιες θερμοκρασίες, γιατί είναι επικίνδυνο, ειδικά για τα παιδιά. Μόνο και μόνο το να ακουμπήσεις με το χέρι την πλευρά του "ζεστού" στην μπαταρία του μπάνιου, μπορεί να πάθεις σοβαρό έγκαυμα. Οι Γιαπωνέζοι (που είναι τέλειοι) έχουν ένα πλαστικό προστατευτικό σε αυτή την πλευρά της μπαταρίας, εδώ έψαξα κάποια στιγμή αλλά δεν βρήκα. Ούτε τη βαλβίδα έβαλα ποτέ.

Reaction score
7.851
οκ. το home assiatant είναι τρελό κόλλημα.

ένα automation με το οποίο μόλις παίξει netflix στο shield σβήνουν τα φώτα και μόλις το κλείσεις (netflix) ανάβουν.

alias: Netflix shield lights off
description: Netflix shield lights off
trigger:
- platform: state
entity_id:
- media_player.android_tv_192_168_1_23
condition: []
action:
- choose:
- conditions:
- condition: state
entity_id: media_player.android_tv_192_168_1_23
attribute: source
state: Netflix
sequence:
- type: turn_off
device_id: cdc065aaf87b6b88fc70ba6c478bf902
entity_id: light.smart_bulb
domain: light
- conditions:
- condition: not
conditions:
- condition: state
entity_id: media_player.android_tv_192_168_1_23
attribute: source
state: Netflix
sequence:
- type: turn_on
device_id: cdc065aaf87b6b88fc70ba6c478bf902
entity_id: light.smart_bulb
domain: light
brightness_pct: 100
mode: single

Reaction score
1.238
Λοιπόν όλα δουλεύουν τέλεια. Μένει να δούμε πόσο θα αντέξουν οι μπαταρίες γιατί διαβάζω διαφορά. Δε με απασχολεί τόσο αυτό.
Σαν παρατήρηση θα γράψω πως σε σχέση με τους legrand διακόπτες που είναι τελείως αθόρυβοι της sonoff ακούγονται αρκετά αλλα ισως συγκρίνω και προϊόντα άλλης κατηγορίας τιμης
Και ψάχνω αρκετή ώρα να κάνω δύο πράγματα τα οποία στην εφαρμογή της legrand γίνονται πανευκολα και είναι πολύ χρήσιμα
1)Θέλω να βάλω να μου έρχεται ειδοποίηση αν κάποια φώτα ξεχαστούν αναμμένα κάποιες ώρες αλλά δε βλέπω κάτι τέτοιο
2) Αν δε δω την ειδοποίηση για κάποιο λόγο θα ήθελα να σβήνουν αυτόματα μετά ώρα που ούτε αυτό το βρίσκω

Έχετε ψαχτει για κάτι παρόμοιο;

Reaction score
1.238
Την ειδοποίηση τη βρήκα. Να σβήνουν μόνα τους όμως μετά από προκαθορισμένα λεπτά η ώρες δεν...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.733
Λέω να πάρω αισθητήρες θερμοκρασίας - υγρασίας αλλά θέλω Zigbee να μην μπλέκω με WiFi.

Από Sonoff για αυτά και αυτά, θέλω και αυτό, σωστά;
Αυτά με την μπαταρία, και αφού τα έχεις σετάρει, θα τα βλέπει αυτόματα λογικά όταν την αλλάξεις.

Υπάρχει κάτι άλλο σε Zigbee, δοκιμασμένο; Να δουλεύει δηλαδή αντί να μας σπάει τα νεύρα.

Last edited:

Reaction score
7.851
Λέω να πάρω αισθητήρες θερμοκρασίας - υγρασίας αλλά θέλω Zigbee να μην μπλέκω με WiFi.

Αυτά με την μπαταρία, και αφού τα έχεις σετάρει, θα τα βλέπει αυτόματα λογικά όταν την αλλάξεις.

Υπάρχει κάτι άλλο σε Zigbee, δοκιμασμένο; Να δουλεύει δηλαδή αντί να μας σπάει τα νεύρα.
έχεις στήσει home assistant? Αν ναι καλύτερα πάρε το usb 3 p της sonoff

Το zigbee δικτυο και περιμένω tuya pir sensors
Screenshot 2023-07-13 175756.png

alexis

Reaction score
30.733

Το zigbee δικτυο και περιμένω tuya pir sensors View attachment 298849
Όχι. Απλό Google Home. Επειδή μόνο θα αυξάνονται τα smart devices, και με το Tapo WiFi ήδη χάνω συνδέσεις, θέλω κάτι απλό που να δουλεύει.

Δεν έχω ασχοληθεί με το Home Assistant. Δεν ξέρω πως δουλεύει συν ότι επειδή δεν σκαμπάζω από προγραμματισμούς και τέτοια, αν είναι προϋπόθεση δεν νομίζω πως θα ασχοληθώ ποτέ.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.072
Όχι. Απλό Google Home
Τι έχεις ως hub δηλαδή;

Ρωτάω γιατί είπες ότι προτιμάς ZigBee, αλλά για να βάλεις ZigBee αισθητήρες κλπ. πρέπει να έχεις και κάποιο hub που να το υποστηρίζει.

alexis

Reaction score
30.733
Τι έχεις ως hub δηλαδή;

Ρωτάω γιατί είπες ότι προτιμάς ZigBee, αλλά για να βάλεις ZigBee αισθητήρες κλπ. πρέπει να έχεις και κάποιο hub που να το υποστηρίζει.
Το monitor του Google Home. Για το ZigBee έχω βάλει ένα hub της sonoff στην παραπάνω ανάρτηση.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.072
Το monitor του Google Home. Για το ZigBee έχω βάλει ένα hub της sonoff στην παραπάνω ανάρτηση.
Α, οκ, δεν άνοιξα τα links. Οπότε λογικά ναι, οκ θα είσαι με αυτά.

Και τα διάφορα της Xiaomi από όσο γνωρίζω δουλεύουν σωστά, αλλά αν θυμάμαι καλά δεν συνεργάζονται με άλλες μάρκες, ακόμη κι αν είναι ZigBee.

Για τα sonoff δεν το έχω ψάξει σχετικά, αν δηλαδή πάνω στο bridge της sonoff θα μπορείς να συνδέσεις και άλλα πράγματα.

Υ.Γ. Εγώ πάντως έχω καθυστερήσει να αγοράσω κάνα δυο πράγματα που ήθελα σε ZigBee, για να περιμένω πρώτα να δω που θα κάτσει η μπίλια με το Matter+Thread. Αλλά όλο έρχονται και όλο στον δρόμο είναι.

Reaction score
1.238

Και γω περιμένω για να πάρω μερικούς τέτοιους αισθητήρες θερμοκρασίας. Θα τους διαθέσει από το άμεσα του μήνα η sonoff. Οπότε μάλλον θα τα πάρω από Σεπτέμβρη εγώ δε βλέπω να τα προλαβαίνω πριν τις διακοπές. Και γω το ίδιο hub πήρα και γράφει πως υποστηρίζει όλα τα προϊόντα ZigBee και ναι είναι απαραίτητο για τους αισθητήρες θερμοκρασίας. Όσον αφορά το θερμόμετρο με οθονουλα δεν είναι απαραίτητο και δε μπορείς να δεις τη θερμοκρασία από εκεί των άλλων αισθητήρων αν το παίρνεις για αυτό το λογο
Εδώ έχει όλα τα συμβατά hub που μπορείς να χρησιμοποιήσεις
Screenshot_2023-07-13-20-50-27-18_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

Reaction score
7.851
Για τα sonoff δεν το έχω ψάξει σχετικά, αν δηλαδή πάνω στο bridge της sonoff θα μπορείς να συνδέσεις και άλλα πράγματα.
Περνάς firmware zigbee2mqtt και βλέπει τα πάντα.

minas

Πισιά
Reaction score
3.946

Τα tuya με ποιο τρόπο τα χρησιμοποιείς, με Smart Life, ή χρησιμοποιείς κάποιο HA integration;
Φαντάζομαι δεν τα φλασάρεις με ESPHome ή κάτι παρεμφερές...

Reaction score
1.238

Γιατί είναι καλύτερο το USB 3 για αυτή τη χρήση
Έχει κάποια διαφορά ο συγκεκριμένος αισθητήρας της tuya σε σχέση με της sonoff;
Πέρα από το να ανοίγει ένα κλιματιστικό ανάλογα πχ την ώρα η θερμοκρασία- υγρασία να ανοίγει και να κλείνει μια πρίζα ένας φως αυτόματα με άνοιγμα πόρτας με αισθητήρα κίνησης έχετε κάνει κάτι περισσότερο περίπλοκο η που να είναι χρηστικό για εσάς και δεν είναι συνηθισμένο;
Να γράφουμε εδώ αν θέλετε να ανταλλάσσουμε ιδέες για κάτι που μπορούμε να φτιάξουμε και δε το έχουμε σκεφτεί

Reaction score
7.851
Τα tuya με ποιο τρόπο τα χρησιμοποιείς, με Smart Life, ή χρησιμοποιείς κάποιο HA integration;
Φαντάζομαι δεν τα φλασάρεις με ESPHome ή κάτι παρεμφερές...
Smartlife. Υπάρχει integration tuya στο HA χρειάζεται μια μικρή διαδικασία να φτιάξεις api. Υπάρχει και το custom local tuya.
Γιατί είναι καλύτερο το USB 3 για αυτή τη χρήση
Έχει κάποια διαφορά ο συγκεκριμένος αισθητήρας της tuya σε σχέση με της sonoff;
Πέρα από το να ανοίγει ένα κλιματιστικό ανάλογα πχ την ώρα η θερμοκρασία- υγρασία να ανοίγει και να κλείνει μια πρίζα ένας φως αυτόματα με άνοιγμα πόρτας με αισθητήρα κίνησης έχετε κάνει κάτι περισσότερο περίπλοκο η που να είναι χρηστικό για εσάς και δεν είναι συνηθισμένο;
Να γράφουμε εδώ αν θέλετε να ανταλλάσσουμε ιδέες για κάτι που μπορούμε να φτιάξουμε και δε το έχουμε σκεφτεί
Το συγκεκριμένο hub sonoff usb 3p) είναι από τα καλύτερα και με μεγάλη υποστήριξη απο developers.

Reaction score
1.238
Έχω πάρει το raspberry pi 4 για να στήσω η open hab η ome assistant δεν έχω αποφασίσει. Ίσως βάλω και τα 2 να τα δω αρκεί να βρω χρόνο...
Για αισθητήρα ανίχνευσης αν βρίσκεται κάποιος στο χώρο για να ενεργοποιούνται αυτοματισμοί ο αισθητήρας κίνησης της sonoff δεν κάνει; Χρειάζομαι pir sensor η δε παίζει ρόλο;

alexis

Reaction score
30.733
Και γω περιμένω για να πάρω μερικούς τέτοιους αισθητήρες θερμοκρασίας. Θα τους διαθέσει από το άμεσα του μήνα η sonoff. Οπότε μάλλον θα τα πάρω από Σεπτέμβρη εγώ δε βλέπω να τα προλαβαίνω πριν τις διακοπές. Και γω το ίδιο hub πήρα και γράφει πως υποστηρίζει όλα τα προϊόντα ZigBee και ναι είναι απαραίτητο για τους αισθητήρες θερμοκρασίας. Όσον αφορά το θερμόμετρο με οθονουλα δεν είναι απαραίτητο και δε μπορείς να δεις τη θερμοκρασία από εκεί των άλλων αισθητήρων αν το παίρνεις για αυτό το λογο
Εδώ έχει όλα τα συμβατά hub που μπορείς να χρησιμοποιήσεις
O αισθητήρας - οθόνη είναι διαθέσιμος. Ο απλός όχι ακόμα. Θέλω με οθόνη για ευκολία, βλέπεις τις μετρήσεις χωρίς κινητό. Από το κινητό τα βλέπεις όλα μαζί, και από μακριά. Θέλω και ένα για έξω. θα το βάλω σε σημείο που δεν θα βρέχεται ούτε θα το βλέπει ο ήλιος.
Δεν έχω δει ακόμα πως τα βλέπει το Google Home. Θα έχει οδηγίες φαντάζομαι, αλλιώς internet.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.832
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025