symos
You're not worthy!
- Reaction score
- 8.072
Τι 'πες ρε για τον αισθητήρα μου;Και γω 10( δέκα)ρίχνω τη μερα...
(Με διαφορετικες γυναίκες όχι μια )
Υ.Γ.
Πες του αισθητήρα σου.
(Μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω το μήνυμά σου, αλλά θεωρώ το point είναι πως ο αισθητήρας μου ψεύδεται ασύστολα; )
Κοίτα, παρά την "διαισθητική" αντίδραση ότι η θερμοκρασία δεν θα έπρεπε να είναι πάνω από 100C, ισχύουν τα εξής:
- Το νερό μέσα στο boiler βρίσκεται υπό πίεση (ειδικά όταν ζεσταίνεται πολύ) και άρα το σημείο βρασμού μετακινείται.
- Έχω τεστάρει τον αισθητήρα (όχι σε αυτές τις θερμοκρασίες βέβαια) και η απόκλιση που έχει (τι δείχνει vs τι φτάνει στη βρύση) δεν είναι μεγάλη, λίγοι βαθμοί. Οπότε δεν νομίζω πως "χάνει" 15 βαθμούς όταν λέει π.χ. 114C.
- Το ότι το νερό στον ηλιακό ξεπερνάει την θερμοκρασία των 100 βαθμών (όχι μόνο σε μένα, γενικά) γίνεται προφανές από το γεγονός πως αν κατακαλόκαιρο με ντάλα ήλιο ανοίξεις το ζεστό (χωρίς ανάμιξη) το νερό έρχεται σε βρασμό, με "σκασίματα" δηλαδή. Που σημαίνει πως η θερμοκρασία του υπό πίεση ήταν > 100 και μόλις απελευθερώθηκε η πίεση άρχισε να βράζει.
Υ.Γ. Είχα πει ότι πρέπει να βάλω μια αναμικτική βαλβίδα ώστε να μην φτάνει ποτέ το νερό στο σπίτι σε τέτοιες θερμοκρασίες, γιατί είναι επικίνδυνο, ειδικά για τα παιδιά. Μόνο και μόνο το να ακουμπήσεις με το χέρι την πλευρά του "ζεστού" στην μπαταρία του μπάνιου, μπορεί να πάθεις σοβαρό έγκαυμα. Οι Γιαπωνέζοι (που είναι τέλειοι) έχουν ένα πλαστικό προστατευτικό σε αυτή την πλευρά της μπαταρίας, εδώ έψαξα κάποια στιγμή αλλά δεν βρήκα. Ούτε τη βαλβίδα έβαλα ποτέ.