Featured Μετρήσεις με REW

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.154
Δεν μου λέτε ρε παίδες ...εκεί στην SVS έχουν φυτά που καπνίζονται;

Έβαλα στο matching tool του να μου προτείνει sub για τα ηχεία μου και μου έβγαλε

Sb-4000
Pb-4000
Sb16 ultra

Τι σκατα δλδ.....θέλει τόσο μεγάλη ισχύ και μέγεθος;
Καλώς ή κακώς τα Polk R700 ως main ηχεία δημιουργούν αυξημένες απαιτήσεις ως προς τα συνοδά sub... Τα 10ιντσα Yamaha δεν αναμένεται να επαρκέσουν... Από την άλλη άμα δεν εξομαλύνεις τρίτη και τέταρτη οκτάβα - προσέχοντας ενδεχομένως περισσότερο τη χωροταξία υπό την οποία έχει φτιαχτεί το παρόν στερεοφωνικό τρίγωνο - τότε όσο καλά και κατάλληλα sub και να μπουν , όσο ικανό και να ήταν το λογισμικό διόρθωσης ,πάλι λειψό αποτέλεσμα θα έχεις

Reaction score
115
Καλώς ή κακώς τα Polk R700 ως main ηχεία δημιουργούν αυξημένες απαιτήσεις ως προς τα συνοδά sub... Τα 10ιντσα Yamaha δεν αναμένεται να επαρκέσουν... Από την άλλη άμα δεν εξομαλύνεις τρίτη και τέταρτη οκτάβα - προσέχοντας ενδεχομένως περισσότερο τη χωροταξία υπό την οποία έχει φτιαχτεί το παρόν στερεοφωνικό τρίγωνο - τότε όσο καλά και κατάλληλα sub και να μπουν , όσο ικανό και να ήταν το λογισμικό διόρθωσης ,πάλι λειψό αποτέλεσμα θα έχεις
Απορω παντως γιατι στα 15 ιντσα tannoy προτεινει τα ιδια sub δεν επαρκει και εκει το μπασο?

Reaction score
1.627
Ναι οκ το καταλαβαίνω ότι μάλλον θα είναι μικρα τα 10ρια....αλλά 14ρια....2 κιόλας.... 2,5 κιλοβάτ για τα r700 σε 36τμ...
Ξερωγω είναι κομματάκι overkill νομίζω.

Χωροταξικά νομίζω ότι τα έχω φέρει στο βέλτιστο σημείο. Άντε να γίνει ένα κλικ καλύτερο με λίγο πέρα δώθε, αλλά όχι κάτι ουσιαστικό σαν διαφορα. Τουλάχιστον αυτό μου δείχνουν οι μετρήσεις μέχρι στιγμής και το αυτί μου. Βέβαια κοιτάζω όλο το φάσμα συχνοτήτων να είναι καλό. Αν μπουν τα sub και το χαμηλό που μπουμαρε το έχω πρακτικά χεσμενο ίσως καταφέρω καλύτερες αποκρίσεις σε σχετικά κοντινά σημεία με τα υπάρχων.

Πέρα από αυτό it is what it is...σαλόνι είναι δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για αυτό...τι α κανω; δεν είναι φλαταδουρα αλλά δεν μπαζει από παντού.....

Δεν το λες κακό.για σχετικά αφροντιστο χώρο. Εκτός αν θεωρούμε τα 3 πάνελ και τις ο Θεός να τις κάνει γωνιακές παγίδες σοβαρό room treatment.
received_2502613853460222.jpeg

Άμα φύγει το καρούμπαλο και γεμίσει λίγο με το σαμπ ειλικρινά από τα 200-300 και πάνω θεωρώ ότι είναι παραπάνω από καλό για τις συνθήκες και έτσι να μείνει δεν με χαλάει καθόλου.

Τώρα με 2 12ρια θεωρείτε ότι δεν θα κάνω δουλειά και πρέπει να πάω σε sub όσο το τραπέζι μου;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.154
Ναι οκ το καταλαβαίνω ότι μάλλον θα είναι μικρα τα 10ρια....αλλά 14ρια....2 κιόλας.... 2,5 κιλοβάτ για τα r700 σε 36τμ...

Χωροταξικά νομίζω ότι τα έχω φέρει στο βέλτιστο σημείο. Άντε να γίνει ένα κλικ καλύτερο με λίγο πέρα δώθε, αλλά όχι κάτι ουσιαστικό σαν διαφορα. Τουλάχιστον αυτό μου δείχνουν οι μετρήσεις μέχρι στιγμής και το αυτί μου. Βέβαια κοιτάζω όλο το φάσμα συχνοτήτων να είναι καλό. Αν μπουν τα sub και το χαμηλό που μπουμαρε το έχω πρακτικά χεσμενο ίσως καταφέρω καλύτερες αποκρίσεις σε σχετικά κοντινά σημεία με τα υπάρχων.

Πέρα από αυτό it is what it is...σαλόνι είναι δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για αυτό...τι α κανω; δεν είναι φλαταδουρα αλλά δεν μπαζει από παντού.....

Δεν το λες κακό.για σχετικά αφροντιστο χώρο. Εκτός αν θεωρούμε τα 3 πάνελ και τις ο Θεός να τις κάνει γωνιακές παγίδες σοβαρό room treatment.
View attachment 313913
Άμα φύγει το καρούμπαλο και γεμίσει λίγο με το σαμπ ειλικρινά από τα 200-300 και πάνω θεωρώ ότι είναι παραπάνω από καλό για τις συνθήκες και έτσι να μείνει δεν με χαλάει καθόλου.

Τώρα με 2 12ρια θεωρείτε ότι δεν θα κάνω δουλειά και πρέπει να πάω σε sub όσο το τραπέζι μου;
Το θέμα είναι ότι διακρίνεται χαρακτηριστική ανωμαλία στη ζώνη 80-200 Hz η οποία δεν εξομαλύνεται με sub ή λογισμικά διόρθωσης... Μια απλή εφαρμογή φίλτρων EQ θα σπρώξει τις εμφανιζόμενες χαράδρες σε ανώτερο βάθος. , ενώ ακόμα και μια άκρως επιθετική εφαρμογή με στόχο το ίσιωμα αναμένεται να επιτείνει την περίεργη αίσθηση χαμηλών που εισπράττεις.

Reaction score
1.627
Το θέμα είναι ότι διακρίνεται έντονη ανωμαλία στη ζώνη 80-200 Hz η οποία δεν εξομαλύνεται με sub ή λογισμικά διόρθωσης...
Θα κόψω συχνότητες κάτω από 50 και θα πάρω μετρήσεις αύριο χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο, να δω μήπως αυτό οφείλεται στα καρούμπαλα παραπισω

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.471
Ναπαναγαααααα...... 5κ για sub...
Πουλάει ο @costas EAR τα δικά του, λίγο οικονομικότερα. :) Και δεν μιλάμε για subάκια της σειράς, μιλάμε για sub με μεγάλα cohones.

2,5 κιλοβάτ για τα r700 σε 36τμ...
Βασικά, ότι είπε ο @Dimifoot πιο πάνω. Τα δύο δικά μου είναι 1kW το καθένα, με δύο 15" μεγάφωνα το καθένα σε χώρο με μικρότερο από το μισό εμβαδόν από τον δικό σου.

Άσε που σκέφτομαι να βάλω άλλα δύο - όχι τα ίδια, γενικώς, άλλα δύο subwoofers. "Γιατρέ" μου, είμαι τρελός;:biggrin: Πες μου!

Reaction score
1.627
Για να επανέλθουμε στην πραγματικότητα....
5-6κ για sub δεν πρόκειται να διαθέσω (δεν βγαίνω μάναμου πως το λένε), τόσο δεν έχουν όλα τα άλλα μαζί, μέσα και η tv κτλ κτλ.
Xώρος για να μπουν αυτά και να μην είναι σαν τον κασελάκη μετά τις εκλογες δεν υπάρχει. Δεν θα είναι λειτουργικός ο χώρος, θα γεμίσει κανάλια κτλ κτλ και επειδή πρόκειται για καθιστικό και όχι mancave δεν παίζει, ούτε εγω το θέλω να φανταστείς.
Εγώ στο νου μου όταν λέμε sub είχα στο μυαλό μου μαξ 2 μέχρι 12 ιντσες (για αυτό και κοιτούσα τα svs sb1000 ή 2000 μεταχείρα σαν ταβάνι) τα οποία μπορούν να μπουν χωρίς να δημιουργήσουν προβλημα στα σημεία με κόκκινο.

1111111111111111111111111111111.png

πίσω από τα ηχεία χωράνε αλλά ειναι και οριακά και δεν ξέρω κατά πόσο θα εξυπηρετήσει εκεί η τοποθέτηση μιας και το μπουμάρισμα απο εκεί ξεκινάει. Στις γωνίες πίσω από τα ηχεία ειναι οι γωνιακές παγίδες ίσως με καμία μόντα τις κοντίνω και μπούνε από κάτω σαν συνέχεια της αν χρειαστεί να παίξουν εκεί.

Οι επιλογές είναι μετρημένες καλώς η κακώς, δεν μπορώ να κάνω ότι θέλω/χρειάζεται. Οπότε πάω με ότι έχω και ότι καλύτερο βγει.

Reaction score
11.115
Πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε τις προδιαγραφές για το 1000 και το 2000 που ανακοινώνει η SVS;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.667
Τι να κάνω μάστορα, μέχρι εκεί σηκώνει η τσέπη.
Πόσο κοστίζουν τα 12"-αρια που λες;

Διότι, εάν πλησιάζουν αυτό (1.150€):

Θα σου έλεγα να το προτιμήσεις.
Αν άφησε κανένα ο μπουτχιας..

Last edited:

Reaction score
1.627
Πόσο κοστίζουν τα 12"-αρια που λες;

Διότι, εάν πλησιάζουν αυτό (1.150€):

Θα σου έλεγα να το προτιμήσεις.
Αν άφησε κανένα ο μπουτχιας..
Αυτού του τύπου (που έχει 2πλά ηχεία στα πλάγια) δεν σε περιορίζουν στο κομμάτι της τοποθέτησης στο χώρο;
Δλδ κολλητά σε έπιπλά, το ντουβάρι αν το βάλεις σε γωνία θα σου "κλείσει" την μία μονάδα κτλ κτλ;

Τα 1000αρια έχουν κανα 750ρι, τα 2000 κανα 1100ρι να θυμαμαι καλά καινούργια. Μεταχειρισμένα είναι αρκετά πιο κάτω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.667
δεν σε περιορίζουν στο κομμάτι της τοποθέτησης στο χώρο;
Οχι.. βολικό το βλέπω επειδή είναι και πιο στενό.

Δλδ κολλητά σε έπιπλά, το ντουβάρι αν το βάλεις σε γωνία θα σου "κλείσει" την μία μονάδα
Μπα.. με 5 πόντους αέρα, είναι μια χαρά.

Μια 4-αδα τέτοια στο χώρο σου, θα είναι νταξ. Κλειστά είναι, καλύτερα από πολλά με τρύπες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.539
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106