Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
8.821
1ον) αλλάξαμε.. (δεν παρακολουθείς :lolsign: ) φαύλες ή βάφλες λέμε τώρα (δεν έχω αποφασίσει ακόμα), το ''π'' μας τελείωσε.. :cry:
2ον) Εγώ έχω πει αρκετές φορές πως είχα πολυκάναλο μικρής αξίας (όχι άξιο λόγου) και πήγα σε δικάναλο όχι επειδή είχα παράπονο αλλά δεν με διευκολύνει τέτοια διαρρύθμιση - στήσιμο για λόγους που έχω ήδη πει, δεν ενδιαφέρουν και δεν θα επαναλάβω.. ;)
Οπότε ναι, όσα και να μου δώριζες μάλλον ποδήλατο και ταξίδια θα επέλεγα (ούτε τα spendorάκια δεν θ' άλλαζα.. :tongue:).
Λογικό, σου λείπει η παύλα να φτιάξεις πολυκαναλο.
Όλοι αυτοί που θέλουν να στήσουν πολυκαναλο, δεν κολλάνε στα λεφτά, βασικά κολλάει συνήθως στην αποδοχή του από την γυναίκα σε οικιακό χώρο. Αυτό έχω δει μέχρι τώρα. Κάνεις δεν παραπονιέται ότι το πολυκαναλο κοστίζει και δεν μπορεί.
Αλλου είναι το πρόβλημα.

Reaction score
1.228
Το θέμα είναι πόσοι θα θελήσουν να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την σύγκριση και να πετάξουν όλες τις δοξασίες του παρελθόντος στα σκουπίδια. Εδώ είναι το πρόβλημα. Να παραδεχτείς πως όλα όσα πιστεύεις για το θέμα είναι ξεπερασμένα. Τολμάς; Τολμάς να μπεις στο δωμάτιο;

Και είναι και εξαιρετικά δύσκολο να στήσεις σωστό immersive σε έκθεση. Τεχνικά εννοώ.

Φυσικά υπάρχουν αντίστοιχες εκθέσεις που οργανώνουν τέτοιους χώρους, στο Μόναχο η έκθεση έχει άλλη κατεύθυνση και κοινό.
Είχε ένα δωμάτιο η PMC στο Μόναχο το 2019 με immersive και έμπαινες μέσα μόνο με πρόσκληση ή μετά από πολύ αναμονή. Και όλος ο τύπος το εκθείαζε.
Ας το πούμε ξεκάθαρα: Το παραδοσιακό Hi End απευθύνεται σε αφελείς.
Ακούω αυτό που λες . Δεν έχω ακούσει πολυκαναλο hi fi. Αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κάποιος που δίνει 300, 500,1 η 2εκ για στέρεο σύστημα είναι αφελής και δεν έχει διερευνήσει όλες τις επιλογές .

Reaction score
8.821
Ακούω αυτό που λες . Δεν έχω ακούσει πολυκαναλο hi fi. Αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κάποιος που δίνει 300, 500,1 η 2εκ για στέρεο σύστημα είναι αφελής και δεν έχει διερευνήσει όλες τις επιλογές .
Μια συζήτηση 10 λεπτών με αυτούς θα σε πείσει περί του αντιθέτου. :biggrin:
Μόνον τους αφροντιστους χώρους να δεις φτάνει.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.279
Δεν φαντάζεσαι

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Λογικό, σου λείπει η παύλα να φτιάξεις πολυκαναλο.
Όλοι αυτοί που θέλουν να στήσουν πολυκαναλο, δεν κολλάνε στα λεφτά, βασικά κολλάει συνήθως στην αποδοχή του από την γυναίκα σε οικιακό χώρο. Αυτό έχω δει μέχρι τώρα. Κάνεις δεν παραπονιέται ότι το πολυκαναλο κοστίζει και δεν μπορεί.
Αλλου είναι το πρόβλημα.
Πάντως το μπερδεύεις χωρίς λόγο το πράγμα ή μπερδεύεσαι μόνος σου, δεν ξέρω τι απ' τα δυο, δεν έχω καταλήξει.. :cry:
Στο επίμαχο post δεν είπα πως κολλάει κανείς στα λεφτά (με τα ποσά που διαβάζω πως δίνονται για audio είναι αστείο), είπα πως κοστίζει αρκετά παραπάνω απ΄το αντίστοιχο δικάναλο αν επιλέξει κάποιος τα ίδια ηχεία πράγμα που είναι αυτονόητο.
Το αν θα κολλήσει κάποιος εκεί ή όχι είναι άλλο θέμα.
Πιάνεις μια φράση (το δέντρο) και χάνεις το δάσος (το νόημα των όσων λέω).
Στο επίμαχο post να σου υπενθυμίσω επίσης πως στην αρχη (το προσπέρασες αβίαστα) έγραψα στον editor για το πολυκάναλο ''Αν στηθεί με ευλάβεια είμαι σίγουρος πως προσθέτει στην απόλαυση.. ''
Αν μιλάμε επιλεκτικά δεν βγαίνει άκρη, μόνο θα ενοχλούμε τους υπόλοιπους.. 8-)

Sorry Dimi..

Reaction score
1.934
Το point που θέλω να κάνω εγώ είναι πως αν σου αρέσει ένα ηχείο, πολύ ακριβό ηχείο, με τα ενισχυτικά του, θα χρειαστείς πολύ περισσότερα χρήματα για να πάρεις 11 τεμάχια από το να πάρεις 2. Δεν είναι προφανές;
Διαφωνω και θα το εξηγησω.
Ο Αμιρ, ακουει συνηθως ενα ηχειο γιατι οταν ακους απο ενα ηχειο οι διαφορες απο ηχειο σε ηχειο ειναι πολυ πιο εντονες. Με δυο ηχεια οι διαφορες ειναι λιγοτερο ακουστες και προφανεις. Το ιδιο συμβαινει οσο προσθετεις ηχεια στο συστημα.
Με 11 ηχεια, θα ειναι πλεον πολυ δυσκολο να εντοπισεις διαφορες μεταξυ 11 ηχειων των 2.000/τεμ εναντι 11 ηχειων των 20.000/τεμ.
Με τις 80χιλιαδες που πολυ σωστα εγραψες πιο πανω πως ειναι το ταβανι για καλο δικαναλο χωρις να πληρωσεις για design και χαιεντιες, καλλιστα μπορεις να φτιαξεις πολυκαναλο που να παιζει πολυ καλυτερα απο το δικαναλο του ιδιου κοστους παρ ολο που θα αποτελειται απο ηχεια και ενισχυτικα χαμηλοτερης τιμης.
Π.Χ.
Trinnov 20.000
7X KH420 35.000
4X KH310 7.500
4X SVS SB16 14.000
Με τα ρεστα ενα streamer και καλωδια.

Reaction score
8.821
Πάντως το μπερδεύεις χωρίς λόγο το πράγμα ή μπερδεύεσαι μόνος σου, δεν ξέρω τι απ' τα δυο, δεν έχω καταλήξει.. :cry:
Στο επίμαχο post δεν είπα πως κολλάει κανείς στα λεφτά (με τα ποσά που διαβάζω πως δίνονται για audio είναι αστείο), είπα πως κοστίζει αρκετά παραπάνω απ΄το αντίστοιχο δικάναλο αν επιλέξει κάποιος τα ίδια ηχεία πράγμα που είναι αυτονόητο.
Το αν θα κολλήσει κάποιος εκεί ή όχι είναι άλλο θέμα.
Πιάνεις μια φράση (το δέντρο) και χάνεις το δάσος (το νόημα των όσων λέω).
Στο επίμαχο post να σου υπενθυμίσω επίσης πως στην αρχη (το προσπέρασες αβίαστα) έγραψα στον editor για το πολυκάναλο ''Αν στηθεί με ευλάβεια είμαι σίγουρος πως προσθέτει στην απόλαυση.. ''
Αν μιλάμε επιλεκτικά δεν βγαίνει άκρη, μόνο θα ενοχλούμε τους υπόλοιπους.. 8-)

Sorry Dimi..
Αν μιλάμε για ευλάβεια, να ξεκινήσουμε απ το δικάναλο, εκεί και αν θέλει ευλάβεια και προσπάθεια.

Σε γνωστό ιντερνετικο περιοδικό σαιτ που απευθύνεται σε στουντιάδες αποφάσισαν να κάνουν ακροάσεις δικάναλες και μάλιστα χωρίς σαμπ γιατί αποτελεί μεταξύ άλλων το πιο σκληρό κριτήριο για τα ηχεία.

Σκέψου τώρα με πολυκαναλο και σαμπς πόσο πιο εύκολα γίνονται τα πράγματα. :biggrin:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Αν μιλάμε για ευλάβεια, να ξεκινήσουμε απ το δικάναλο, εκεί και αν θέλει ευλάβεια και προσπάθεια.

Σε γνωστό ιντερνετικο περιοδικό σαιτ που απευθύνεται σε στουντιάδες αποφάσισαν να κάνουν ακροάσεις δικάναλες και μάλιστα χωρίς σαμπ γιατί αποτελεί μεταξύ άλλων το πιο σκληρό κριτήριο για τα ηχεία.

Σκέψου τώρα με πολυκαναλο και σαμπς πόσο πιο εύκολα γίνονται τα πράγματα. :biggrin:
Μα ούτε σε αυτό αναφέρθηκα δηλ. σύγκριση επί των δυσκολιών ρύθμισης μεταξύ δικάναλου - πολυκάναλου. :idk:
Και δεν θα το έκανα διότι υπάρχου άπειρες παράμετροι που δεν γνωρίζω και δεν μ' ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.. 8-)

Ρέυ έχεις απλά όρεξη για chat ε? :tongue:
Έλα λέγε τι πίνεις, εγώ ουισκάκι.. :cry:

Reaction score
1.934
Πάντα λοιπόν το πολυκάναλο είναι ακριβότερο. (Να δω πως θα τα κρεμάσεις αυτά από το ταβάνι)
Στο προηγουμενο ποστ μου το quote ειναι ανακριβες, αναφερομουν στο κοστος του πολυκαναλου που κατα τη γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητο να κοστιζει πολλαπλασια απο το δικαναλο προκειμενου να πετυχουμε συνολικα καλυτερο αποτελεσμα.

Reaction score
8.821
Μα ούτε σε αυτό αναφέρθηκα δηλ. σύγκριση επί των δυσκολιών ρύθμισης μεταξύ δικάναλου - πολυκάναλου. :idk:
Και δεν θα το έκανα διότι υπάρχου άπειρες παράμετροι που δεν γνωρίζω και δεν μ' ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.. 8-)

Ρέυ έχεις απλά όρεξη για chat ε? :tongue:
Έλα λέγε τι πίνεις, εγώ ουισκάκι.. :cry:
Πίνω κάτι καλό :lolsign:

Μα αυτό είναι το θέμα, ξέρεις τι απαιτήσεις έχει μια αναπαραγωγή από 2 ηχεία και με τι ευλάβεια πρέπει να τηρηθούν οι προδιαγραφές? Χωρίς Σαμπ, ωχ ωχ ωχ, ωχ ωχ ωχ:biggrin:
Πιο εύκολο είναι να πετυχεις ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα με πολυκαναλο χωρίς τόση ευλάβεια.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Μα αυτό είναι το θέμα, ξέρεις τι απαιτήσεις έχει μια αναπαραγωγή από 2 ηχεία και με τι ευλάβεια πρέπει να τηρηθούν οι προδιαγραφές? Χωρίς Σαμπ, ωχ ωχ ωχ, ωχ ωχ ωχ:biggrin:
Πιο εύκολο είναι να πετυχεις ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα με πολυκαναλο χωρίς τόση ευλάβεια.
Εντάξει δεν ξέρω για τις απαιτήσεις αν είναι περισσότερες, λιγότερες ή ίδιες, αλλά το πολυκάναλο έχει άλλες δυσκολίες και όπως όλα τα πράγματα στη ζωή είναι και θέμα τι σου ταιριάζει.. ;)
Αντικειμενικά τι ακούγεται καλύτερα σε ιδανικές συνθήκες δεν με απασχολεί διότι ούτε αυτές διαθέτω ούτε θα φτιάξω, μήτε με νοιάζ'.. :tongue:

Πίνω κάτι καλό :lolsign:
:cry:

Reaction score
8.821
Εντάξει δεν ξέρω για τις απαιτήσεις αν είναι περισσότερες, λιγότερες ή ίδιες, αλλά το πολυκάναλο έχει άλλες δυσκολίες και όπως όλα τα πράγματα στη ζωή είναι και θέμα τι σου ταιριάζει.. ;)
Αντικειμενικά τι ακούγεται καλύτερα σε ιδανικές συνθήκες δεν με απασχολεί διότι ούτε αυτές διαθέτω ούτε θα φτιάξω, μήτε με νοιάζ'.. :tongue:

:cry:

Με το δικάναλο συμμετέχει πάλι ο χώρος, οι θέσεις των ηχειων και η θέση ακρόασης παίζουν πάλι σημαντικό ρόλο, τρίγωνα ακρόασης και πρώτες ανακλάσεις επηρεάζουν σημαντικά το αποτέλεσμα, άσε που στο δικάναλο καταπονουνται τα ηχεία περισσότερο.
Δεν γλιτώνεις τίποτα, το αντίθετο θα έλεγα.
Για δικαναλη ακρόαση αξιώσεων θέλει πολύ δουλίτσα. Μην κοιτάς τον καθένα που τα πετάει στο σαλόνι και όπου κάτσει :biggrin:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Με το δικάναλο συμμετέχει πάλι ο χώρος, οι θέσεις των ηχειων και η θέση ακρόασης παίζουν πάλι σημαντικό ρόλο, τρίγωνα ακρόασης και πρώτες ανακλάσεις επηρεάζουν σημαντικά το αποτέλεσμα, άσε που στο δικάναλο καταπονουνται τα ηχεία περισσότερο.
Δεν γλιτώνεις τίποτα, το αντίθετο θα έλεγα.
Για δικαναλη ακρόαση αξιώσεων θέλει πολύ δουλίτσα. Μην κοιτάς τον καθένα που τα πετάει στο σαλόνι και όπου κάτσει :biggrin:
Να, πάρε κι εσύ μια ευχάριστη εικονίτσα γιατί δεν σε βλέπω καλά σήμερα.. :tongue:
Μόνο που μου τελείωσε το φούξια..
Σάπιο μήλο και κρέμ λοιπόν.. :cry:
412105195_3599053190415029_4188156712643165045_n.jpg

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.279
Στο προηγουμενο ποστ μου το quote ειναι ανακριβες, αναφερομουν στο κοστος του πολυκαναλου που κατα τη γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητο να κοστιζει πολλαπλασια απο το δικαναλο προκειμενου να πετυχουμε συνολικα καλυτερο αποτελεσμα.
Ισχύει.
Άλλο ήταν το θέμα της συζήτησης. Γράφτηκε πως το δικαναλο είναι ακριβότερο από το πολυκάναλο, το οποιο είναι προφανώς λάθος. Όσο πιο πολλά κανάλια, τόσο πιο πολλά λεφτά. Ασχέτως του πόσο είναι το επαρκές.
Το επαρκές είναι άλλο, πολύ λιγότερο, και το ανέφερα.
Αν όμως θέλεις να πετάς χρήματα για να κάνεις τον καμπόσο, ασχέτως αποτελέσματος, ακόμα και εκεί το πολυκάναλο σου δίνει περισσότερες δυνατότητες.
Trinnov 20.000
7X KH420 35.000
4X KH310 7.500
4X SVS SB16 14.000
Με τα ρεστα ενα streamer και καλωδια
Streamer δεν χρειάζεται. Είναι ο Trinnov.😁

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.740
Εσένα πάντως και 60000 ευρώ να σε βάλω αύριο στον λογαριασμό για πολυκάναλο, θα μείνουν απείραχτα
Σου στέλνω ΙΒΑΝ και υπόσχομαι να ποστάρω θέμα 7.4.4 με φροντισμένο χώρο και προβολή εντός 3 μηνών!

Edit τα ρέστα δικά μου ε?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.243
Άμα βάλεις και σοβαρή εικόνα (προβολέα, πανί, επεξεργαστή) όχι ρέστα, θα θες και συμπλήρωμα.

Reaction score
5.410
Γράφτηκε πως το δικαναλο είναι ακριβότερο από το πολυκάναλο, το οποιο είναι προφανώς λάθος.
Το δικάναλο δεν είναι ακριβότερο από το πολυκάναλο, αλλά με το δικάναλο είναι πολύ πιο επικίνδυνο να ξεφύγεις οικονομικά, αφού ζητάς πολλά από δύο κανάλια.

Π.χ. αν στα 2-2,5 μέτρα στήσεις δικάναλο με ΚΗ310 (+subs) είναι μια αρχή για καλό ήχο. Από κει και πάνω βέβαια υπάρχουν άπειρες επιλογές, πολλαπλάσια ακριβότερες αν θέλεις να πας σε κάτι καλύτερο.

Αν στήσεις immersive πολυκάναλο γύρω-γύρω στα 2-2,5 μέτρα με πολλαπλά ΚΗ310, δεν είσαι στην αρχή αλλά πρακτικά στο τέρμα. Ο πήχυς ανεβαίνει τόσο ψηλά, που και λεφτά να θέλεις να δώσεις για κάτι καλύτερο, η τρομερή απόδοση του συστήματος δεν αφήνει περιθώρια να σκεφτείς για αναβάθμιση.

Mε αυτήν τη λογική, το δικάναλο δεν είναι ακριβότερο, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να γίνει ακριβότερο, από το πολυκάναλο.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.648
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ