- Reaction score
- 84.013
Και εμένα ακριβά μου φαίνονται για αυτό που είναι.
Εμένα όλα (ή τα περισσότερα για να μην είμαι απόλυτος) μου φαίνονται (πολύ) ακριβά γι' αυτό που είναι.. (ασχέτως ''άνεσης'' του αγοραστή)Και εμένα ακριβά μου φαίνονται για αυτό που είναι.
Αυτή η προσωπική προσέγγιση δεν βοηθάει.Εμένα όλα (ή τα περισσότερα για να μην είμαι απόλυτος) μου φαίνονται (πολύ) ακριβά γι' αυτό που είναι.. (ασχέτως ''άνεσης'' του αγοραστή)
Σε αυτό οφείλω να πάρω θέση ως μέλος του forum... Ευτυχώς εδώ δε θέτουμε ποτέ τέτοια κριτήρια ή περιορισμούς. Όλοι είναι ελεύθεροι να μιλήσουν ανεξάρτητα από το τι έχουν. Τα γραπτά θα αξιολογηθούν φυσικά, αλλά επί της αξίας των και όχι βάσει άλλων κριτηρίων.Ε δεν μπορώ όμως με αυτά…Δηλαδη πριν μιλήσουμε να βλέπουμε τι έχουμε ! Από καιρό κρατιεμαι!
Σε σχέση με τον ''ανταγωνισμό'' πάντα θα βρίσκονται ''ευκαιρίες'' ή ''τίμιες υλοποιήσεις'' σωστά.Αυτή η προσωπική προσέγγιση δεν βοηθάει.
Για να δούμε τι είναι ακριβό και τι όχι, πρέπει να δούμε τι προσφέρει ο ανταγωνισμός στο ίδιο επίπεδο τιμής.
Υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα.Σε σχέση με τον ''ανταγωνισμό'' πάντα θα βρίσκονται ''ευκαιρίες'' ή ''τίμιες υλοποιήσεις'' σωστά.
Εγώ πάντως βρίσκω αρκετές (τις περισσότερες ίσως υλοποιήσεις ειδικά από ένα επίπεδο τιμής και πάνω) ''τσιμπημένες.''
Είτε η προσωπική αυτή προσέγγιση βοηθάει or not..
Εγώ μεταχειριΖμένα αγοράζω (συνήθως) αλλά.. δεν μιλάω γι' αυτό..Υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα.
Vfm είναι μαλλον η λέξη που ψάχνετε
Κι εγώ ανάμεσα στα δύο μάλλον το 906 θα διάλεγα..Για να δούμε τον ανταγωνισμό στην ίδια κατηγορία τιμής (χαμηλή, 1000-1500€), ας μείνουμε στα παθητικά (γιατί στα ενεργά θα πέσει πολύ κλάμα) για τα οποία έχουμε spinorama για σύγκριση:
Elac
View attachment 317776 View attachment 317777
Focal 906 λίγο πιο φτηνό, λίγο πιο μεγάλο μιντγούφερ
View attachment 317778 View attachment 317779
Νομίζω προφανές το αποτέλεσμα. Φτηνότερο, μεγαλύτερο, μετράει περίπου ίδια και λίγο καλύτερα.
Αρα εδώ το Elac είναι πράγματι ακριβό.
Ακόμα ένα απο την Revel, λίγο πιο ακριβό αυτή την φορά, αλλά στην ίδια χαμηλή κατηγορία τιμής. Πάλι μεγαλύτερο μιντ (6.5in)
View attachment 317780 View attachment 317782
Μεγαλύτερο, μετράει καλύτερα σαφώς, ελάχιστα ακριβότερο.
Υπάρχουν συσκευές, ηχεία κτλπ που είναι vfm.Εγώ μεταχειριΖμένα αγοράζω (συνήθως) αλλά.. δεν μιλάω γι' αυτό..
Διευκρίνησα παραπάνω.. (ασχέτως ''άνεσης'' αγοραστή)
Διαφώνησε όσο θες αλλά γι' αυτό που λέω, όχι για κάτι άλλο..
Θεωρώ πως γίνεται υπερτιμολόγηση σε αρκετές κατηγορίες προιόντων και είναι καθιερωμένη - παγιωμένη και στον ανταγωνισμό εκτός κάποιων εξαιρέσεων (πάντα θα υπάρχουν αυτές).
Άσε μας παιδάκιμ' με τους κόΖμους σου..Υπάρχουν συσκευές, ηχεία κτλπ που είναι vfm.
Κάποια που είναι τσιμπημένα μπορείς να τα βρεις μεταχειρισμένα.
Το hiend είναι άλλος κόσμος.
Σ αφήνω στον κοΖμο σουΆσε μας παιδάκιμ' με τους κόΖμους σου..
55db στις βάφλες, ή φαύλες, ή παύλες.. (ακόμα ν' αποφασίσω.. )Σ αφήνω στον κοΖμο σου
Σε τι στάθμες είπαμε ότι παίζεις?
Ωραίο αμπασο αυτό . Το focal μου ξύνει το τύμπανο .Ειπα ότι 5 άκουσα αναλυτικά . Όχι ότι δεν έχω ακούσει αλλα. Άστο ξεχνά το μη προσπαθείς άδικαKEF LS50 meta
Ίδιες διαστάσεις με το Elac, ίδια τιμή
View attachment 317786 View attachment 317787
Προφανώς καλύτερο, χωρίς τους “συμβιβασμούς” του Elac.
Να συνεχίσω ή φτάνει;
Όλα άμπασα είναι αυτά. Ακόμα και το Revel. Πολύ μικρά έτσι κι αλλιώς.Ωραίο αμπασο αυτό
Οι υποκειμενικές εκτιμήσεις σε τυχαίο χώρο δεν έχουν αξία. Το spinorama έχει.Όχι ότι δεν έχω ακούσει αλλα
Για σένα μπορεί να αρκείΌλα άμπασα είναι αυτά. Ακόμα και το Revel. Πολύ μικρά έτσι κι αλλιώς.
Θέλουν σαμπ, και σαμπ για τα σαμπ.
Οι υποκειμενικές εκτιμήσεις σε τυχαίο χώρο δεν έχουν αξία. Το spinorama έχει.