- Reaction score
- 136.683
Διαφέρει η απόσταση του μικροφώνου από τα 2 τουιτερ; χρειάζεται να έχει με ακρίβεια ίση απόσταση από τα 2 ηχεία για την συνολική μέτρηση.
Δες πρώτα αυτό.
Δες πρώτα αυτό.
παιζει να μην ηταν just, αυτο ναι.Διαφέρει η απόσταση του μικροφώνου από τα 2 τουιτερ; χρειάζεται να έχει με ακρίβεια ίση απόσταση από τα 2 ηχεία για την συνολική μέτρηση.
Δες πρώτα αυτό.
Συμβαίνει αυτό συχνά , τουλάχιστον στα δικά μου πειράματα σε μια περίπτωση.Ερώτηση
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί συμβαίνει το παρακάτω;
Πήρα 3 μετρήσεις με σταθερό μικρόφωνο.... (χωρίς dirac, κάπου έχω κόψει τις χαμηλές από τον προ κοντά στα 40-50hz)
Αριστερο + δεξί με ξεχωριστές μετρήσεις σε αντιπαράθεση.
View attachment 314458
Ολα καλά μέχρι εδώ.
Μετά παίρνω και τα 2 ταυτόχρονα και βγαίνει ένα πράμα ξερωγω....πως να το χαρακτηρισω
View attachment 314459
Γιατί έχει τόση διαφορά με τις μεμονωμένες μετρήσεις; Προσπαθώ να καταλάβω που οφείλεται αλλά δεν.....
ΥΓ με τα χαλιά το rt σπέρνει (μέτρηση LR) ...
View attachment 314460
όχι ανδρικο δεν έχω προλάβει...εβαλα χαλιά όμως χααχαχαχααΣυμβαίνει αυτό συχνά , τουλάχιστον στα δικά μου πειράματα σε μια περίπτωση.
Όταν έχεις δώσει μεγάλο toe in στα ηχεία ( καλά έκανες ) αλλά το ένα ηχείο δεν είναι στραμμένο ακριβώς ίδιες μοίρες μέσα όσο το άλλο. Έτσι όπως τα έχεις το κέντρο έρχεται μπροστά στη μούρη σου , εσυ μετράς με το μικρόφωνο λίγο πιο πίσω πιάνοντας μικρό ακυρώσεις.
Μπορεί επίσης να συμβεί για τους ίδιους λόγους ακόμα και εάν έχεις απολύτως συμμετρικό toe in αλλά το μικ δεν είναι ακριβώς στη μέση .
Μη δίνεις σημασία , έβαλες τις κουρτίνες με το Dirac όπως σου είπα ;
α οκ.Έχω δει παρόμοια αποτελέσματα πολλές φορές. Μην δίνεις σημασία.
Ναι από τα 300-400 και πάνω μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε μια μέτρηση μιας θέσης όταν παίζουν και τα δυο μαζί.α οκ.
Οπότε μένω στο τι μετράσει το κάθε ηχείο χωριστά
Δεν δουλεύει έτσι το πράμα.πέταξα το ένα μονο στη μέση χωρίς μετρήσεις....ίσα ίσα για δω τι κάνει.
Cross στα 80hz
Ναι μαζί σου, φάση το μπουρδέλο έχει μόνο normal και rev..... Δεν έχει κάτι άλλο.Δεν δουλεύει έτσι το πράμα.
Θέλει τουλάχιστον να φτιάξεις φάση και στάθμη, να παίζουν συγχρονισμένα.
Γίνεται και με τόνο 80 Hz.
Στα 3/4 για να ακουστεί, μου ακούγεται περίεργο. Μάλλον η θέση είναι εντελώς λάθος. Δοκίμασε θέση κοντά στα ηχεία και προς τον τοίχο.Λοιπόν πέταξα το ένα μονο στη μέση χωρίς μετρήσεις....ίσα ίσα για δω τι κάνει.
Cross στα 80hz
Πρώτες εντυπώσεις ανάμεικτες.
Στα υπέρ, σαν να ακούω ότι τα main παίζουν λίγο ποιο καθαρά. Μπορεί και να είναι ιδέα μου.
Το μπάσο σαν να μου φαίνεται αργό και δεν έχει καλή δυναμική.
Το άμοιρο το έχω στα 3/4 της εντάσης περίπου για να ακουστεί.
"Γιατί …. έτσι" έχεις και το dip στα 65.Αποκοπή έχω βάλει τα 65hz γιατί...έτσι. Στις μετρήσεις είδα ένα έντονο dip στα 65
Ιδέα σου είναι .Ιδέα μου είναι ή μήπως είναι καλύτερες οι μετρήσεις χωρίς το roomperfect?
Αυτο φοβαμαι πως ειναι απο την χρονικη καθυστερηση του ασυρματου sub."Γιατί …. έτσι" έχεις και το dip στα 65.
Βάλτο στα 80 τρέξτε το και μέτρα ξανά.Αυτο φοβαμαι πως ειναι απο την χρονικη καθυστερηση του ασυρματου sub.
Δευτερα θα κανω κι αλλες μετρησεις και θα δω.
Δε σε αφήνει να δώσεις target curve. Έχει κάποια voicings τα οποία τα βάζεις μετά και αλλάζει ο ήχος ή φτιάχνεις δικό σου. Θα φτιάξω ένα και θα κάνω παρεμβάσεις στις μετρήσεις μου. Βέβαια, θα ισχύουν και στα δύο ηχεία και όχι σε κάθε ένα ξεχωριστά. Μπορείς να κάνεις μέχρι και 8 παρεμβάσεις σε κάθε target curve. Οι παρεμβάσεις μπορούν να είναι στο σύνολο ή για μιά συχνότητα ή από μία και πάνω ή από μία και κάτω. Έχει διάφοραΒάλτο στα 80 τρέξτε το και μέτρα ξανά.
Δεν γνωρίζω και το interface του roomperfect , σε αφήνει να δώσεις εσυ target curve ; Εάν ναι χρειάζονται extra παρεμβάσεις. Οι μετρήσεις του rew που έβαλες είναι από μια θέση την κεντρική ; Εάν είναι από μια δοκίμασε να μετρήσεις με τη μέθοδο του κουνιστού μικροφώνου, με μια μέτρηση στο κέντρο δεν βγάζεις κανένα συμπέρασμα.
Από προσωπική εμπειρία με το RoomPerfect του Lyngdorf, θα σου συνιστούσα να ορίσεις την ακρόαση στην επιλογή Global, όχι στην επιλογή Focus.Δεν ήθελα να κάνω περισσότερες επειδή έχω ορίσει στο roomperfect μία θέση ακρόασης.