Το σύστημα του Wizzy

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.599
Το post-σεντόνι που έλεγα... ("οπλιστείτε" με υπομονή)

Οι πιο παρατηρητικοί θα πρόσεξαν ότι στη δεύτερη φωτογραφία του post #1799, εικονίζονται δύο από τους τέσσερις τελικούς ενισχυτές μου. Οι ακόμα πιο παρατηρητικοί, ίσως να θυμούνται ότι στο post #1307, είχα αναφερθεί στο ότι ένας από τους τελικούς παρουσίασε πρόβλημα κι έπρεπε να τον στείλω στην Αθήνα.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις 28/09/2019 κι έστειλα τον ενισχυτή στην Αθήνα, μετά από λίγο καιρό, περί τα μέσα Οκτωβρίου, σε τεχνικό που είχε αναλάβει επισκευή ίδιου ενισχυτή, στο παρελθόν. Η διάγνωση ήταν άμεση. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο διακοπτικό τροφοδοτικό που παράγει τις συμμετρικές τάσεις +-85 Volts. Είναι οι τάσεις που χρειάζονται για να δουλέψει το ενισχυτικό στάδιο. Η τεχνολογία του τροφοδοτικού είναι τέτοια που δεν προτεινόταν η επισκευή (είναι μια ολόκληρη πλακέτα), οπότε δόθηκε οδηγία για αντικατάστασή της.

Κάπου εκεί, ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι επικοινωνιών μεταξύ της Anthem, της εταιρίας που την αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, του τεχνικού τμήματός τους και του τεχνικού που είχα στείλει τον ενισχυτή. Η Anthem προς τα τέλη του 2019 μέχρι και τις αρχές του 2020 αντιμετώπιζε προβλήματα με τις γραμμές παραγωγής της λόγω κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκε το εργοστάσιό της στον Καναδά. Επίσης, η Anthem διατηρεί μόνο μία αποθήκη στην Ευρώπη (στην Ολλανδία) κι από αυτήν τροφοδοτεί όλες τις τοπικές Ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες. Ο χρόνος από τη στιγμή της παραγγελίας του ανταλλακτικού μέχρι την παραλαβή του από την εκάστοτε αντιπροσωπεία υπολογιζόταν σε έναν (1) μήνα – υπό κανονικές συνθήκες. Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα της τότε περιόδου, το ανταλλακτικό καθυστέρησε πάρα πολύ να έρθει στην Αθήνα και να δοθεί στον τεχνικό που είχε τον ενισχυτή.

Το ανταλλακτικό παραδόθηκε στον τεχνικό εν μέσω Covid-19 lock down. Ο τεχνικός αντικατέστησε το χαλασμένο με το καινούριο και… Τίποτα. Τζίφος. Ο ενισχυτής αρνείτο να τεθεί σε λειτουργία. Ο τεχνικός με ενημέρωσε σχετικά, όπως, επίσης, με ενημέρωσε ότι ίσως το πρόβλημα να οφειλόταν σε πρόβλημα που παρουσίασε μια πλακέτα μετά από αυτήν του τροφοδοτικού. Οπότε, εισηγήθηκε την αντικατάσταση κι αυτής της πλακέτας. Με τον σειριακό αριθμό της πλακέτας «ανά χείρας» απευθύνθηκα στην αντιπροσωπεία της Anthem στην Αθήνα και ζήτησα κόστος και χρόνο αποστολής της δεύτερης πλακέτας.

Η αρχική ενημέρωση είχε και τα δύο ζητούμενα. Σε επόμενη ενημέρωση, έμαθα ότι με αυτόν τον σειριακό αριθμό η Anthem δεν αναγνωρίζει την πλακέτα (!!!), συνεπώς δεν μπορεί να στείλει το ζητούμενο ανταλλακτικό και ζήτησε φωτογραφίες (!!!) της επίμαχης πλακέτας. Οι φωτογραφίες δεν στάλθηκαν ποτέ (αφήστε το «γιατί»...), ο ενισχυτής συσκευάστηκε στην αρχική του συσκευασία και τον παρέλαβε ο πατέρας μου, με την προοπτική κάποια στιγμή να μου τον στείλει στην Κύπρο.

Με αυτά και με αυτά, φτάσαμε στο τέλος του 2020 (Δεκέμβριος), όπου και πήρα την απόφαση να αντικαταστήσω τους ενισχυτές με άλλους. Οπότε απευθύνθηκα σε μέλος του AVSite για την κατασκευή δύο τελικών ενισχυτών βασισμένων σε modules της Hypex. Μετά από μακράς διάρκειας συζητήσεις/διαπραγματεύσεις, καταλήξαμε στα modules που θα απάρτιζαν τους ενισχυτές, το κουτί κτλ και απέμεινε η παραγγελία στην Hypex. Είχαμε μπει για τα καλά στο 2021, η Hypex αντιμετώπιζε προβλήματα διαθεσιμότητας, τα οποία λύθηκαν κάποια στιγμή το καλοκαίρι (Ιούλιος) του ιδίου έτους. Τα modules παραλήφθηκαν τότε κι οι ενισχυτές μου παραδόθηκαν 17 Δεκεμβρίου 2021. Είχαν περάσει αισίως δύο και κάτι χρόνια από τη στιγμή της δυσλειτουργίας του ενός τελικού, διάστημα κατά το οποίο είχα «παροπλίσει» το ζευγάρι του, οπότε τροφοδοτούσα τα ηχεία μου με “μόνο” 😊 1000 Watts το κάθε ένα.

Παρέλαβα τους Hypex, οι οποίοι έπαιζαν μόνο σε λειτουργία “bridge” έτσι ώστε να αποδίδουν 1100 Watts ο καθένας και – εννοείται! – συνέδεσα ταυτόχρονα και τους δύο Anthem! (lol) Όσοι διερωτάστε «Μα, καλά, τα δύο ζευγάρια ενισχυτών είχαν το ίδιο gain;» η απάντηση είναι «Όχι»! Διερωτηθείτε τώρα εάν η διαφορά στο gain ακούγεται (= είναι ακροάσιμη) ή/και εάν ακούγεται, από ποιο επίπεδο διαφοράς και πάνω ακούγεται; 1dB; 2dB; 10dB; Προσωπικά, δεν γνωρίζω την απάντηση, διότι δεν άκουσα/παρατήρησα κάποια διαφορά. Όσο δυνατά έπαιζε το σύστημα με 2 * 1kW ενισχυτές Anthem στο κάθε ηχείο, τόσο δυνατά έπαιζε και με 1*1kW Anthem + 1*1.1kW στο κάθε ηχείο.

Πέρασα μια περίοδο «ηρεμίας», κατά την οποία άκουγα μουσική σποραδικά και για ελάχιστη χρονική διάρκεια κάθε φορά. Κάποια στιγμή, εντός του Μαρτίου 2022, αποφάσισα ότι ήθελα να επιδιορθωθεί ο μη λειτουργικός ενισχυτής που βρισκόταν στην Αθήνα. Αυτή τη φορά θα τον έστελνα στο επίσημο service της αντιπροσωπείας της Anthem, στην Αθήνα. Είχα και κάποια χρήματα στην άκρη, οπότε λέω «Γάμα το, θα πληρώσω, τουλάχιστον να φτιαχτεί. Εάν φτιαχτεί, θα «σπρώξω» τους Hypex. Εάν δεν αξίζει να φτιαχτεί θα μείνω με τους Hypex και θα δω τι θα κάνω τους άλλους τρεις». Έρχομαι σε επικοινωνία με τον πατέρα μου και του λέω να βάλει τον ενισχυτή στην πρίζα, απλώς για να επιβεβαιώσουμε ότι οι δύο ενδεικτικές λυχνίες όντως δεν ανάβουν – άρα παραμένει μη λειτουργικός. Όντως, αυτό έγινε κι οι δύο λυχνίες παρέμειναν σβηστές. Κλείνουμε το τηλέφωνο κι εκεί που ξεκινάω να γράφω το email στην αντιπροσωπεία, χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι ο πατέρας μου και φωνάζει, γεμάτος ενθουσιασμό «Άναψαν τα λαμπάκια, άναψαν τα λαμπάκια!»! Επιβιώνω του αρχικού shock και τον ρωτάω τι έγινε. «Ε, να» μου λέει «εκεί που πήγα αποσυνδέσω το καλώδιο ρεύματος από τον ενισχυτή, πρόσεξα ένα διακοπτάκι που είχε στο πίσω μέρος. Του άλλαξα θέση, πάτησα το κουμπί κι ο ενισχυτής λειτούργησε!» (=άναψαν και παρέμειναν σταθερά αναμμένες οι δύο ενδεικτικές λυχνίες).

Τι είχε γίνει; Βασικά, ο ενισχυτής, στο πίσω μέρος του έχει ένα διακοπτάκι που ελέγχει τον τρόπο λειτουργίας του, με τρεις θέσει. Στην πρώτη θέση, ο ενισχυτής ανάβει και σβήνει από το κουμπί έναρξης. Στη δεύτερη θέση, το κουμπί έναρξης παραμένει πατημένο στη θέση “ON” κι ο ενισχυτής ανάβει και σβήνει όταν λάβει σήμα από καλώδιο trigger. Στην τρίτη θέση, το κουμπί έναρξης παραμένει πατημένο στη θέση “ON” κι ο ενισχυτής ανάβει όταν δεχθεί σήμα και σβήνει όταν αντιληφθεί απώλεια του σήματος (με κάποια χρονοκαθυστέρηση, προφανώς). Όταν λειτουργούσε ο ενισχυτής, είχα το διακοπτάκι στην πρώτη θέση. Υποθέτω ότι, ο τεχνικός, κατά τη διάρκεια επισκευής του ενισχυτή, μετακίνησε άθελά του το διακοπτάκι σε διαφορετική θέση της πρώτης, οπότε, αφού αντικατέστησε το τροφοδοτικό κι επιχείρησε να ανάψει τον ενισχυτή, αυτός δεν ανταποκρίθηκε επειδή το διακοπτάκι δεν ήταν στη θέση που έπρεπε. Οπότε, ίσως, για αυτό υπέθεσε ότι ο ενισχυτής δεν επισκευάστηκε μετά την αντικατάσταση του τροφοδοτικού. Ο πατέρας μου το μετακίνησε στην πρώτη θέση, πάτησε το κουμπί και voila! Ο ενισχυτής λειτούργησε! Για να είμαστε 100% σίγουροι, τον πήρε στο επίσημο service της αντιπροσωπείας, όπου επιβεβαιώθηκε η άψογη λειτουργία του. Οπότε, ο ενισχυτής συσκευάστηκε και στάλθηκε στην Κύπρο, το συντομότερο δυνατόν.

Τον παρέλαβα και - first world problems – τώρα είχα τα δύο sets των δύο τελικών Anthem ανά ηχείο κι επιπλέον το set των monoblocks Hypex. Πληθώρα ενισχυτών, έλλειψη ηχείων! 😊Να μην τα πολυλογώ (κι άλλο!), δάνεισα τους Hypex σε έναν καλό φίλο, ο οποίος οδηγούσε τα ηχεία του με δύο monoblocks λαμπάτων ενισχυτών Tsakirides, ο ένας εκ των οποίων είχε παρουσιάσει πρόβλημα. Τους συνέδεσε στα ηχεία του, τους άκουσε για 6-7 ημέρες και τους αγόρασε – έτσι, απλά. Δεν θυμάμαι εάν επιδιορθώθηκε ο λαμπάτος του – δεν θυμάμαι εάν ασχολήθηκε καν να τον επιδιορθώσει μετά την αγορά των Hypex. Όπως και να ‘χει το πράγμα, είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Τι; Νομίζετε ότι τελείωσα; Πλανάστε πλάνη οικτρά!

Δεν μου έφτανε το ψυχοβγαλτικό με τον ενισχυτή, είχα και θέματα με την κεφαλή του πικ απ. Θυμάστε ότι στο παρελθόν, είχε προβλήματα με την ανάρτηση του στελέχους της βελόνας. Την είχα στείλει στην VDH για επιδιόρθωση, δύο φορές (!!!) και κάθε φορά μου επιστράφηκε με τη δέσμευση ότι είχε επιδιορθωθεί. Είχα πει ότι εάν χαλάσει ξανά, δεν πρόκειται να ασχοληθώ, θα αγοράσω άλλη. Ε, μαντέψτε!

Το καλοκαίρι του 2021, είχα δύο καλέσει δύο φίλους μου, μουσικόφιλους, οι οποίοι δεν είχαν εμπειρία από ακουστικά φροντισμένο χώρο ακρόασης κι εκεί που ακούγαμε τις επιλογές τους (από USB stick), λέει ο ένας «Να σου πω, δεν βάζεις το βινύλιο του Division Bell να ακούσω το High Hopes;». Το έβαλα και… Καταστροφή. Ο ήχος ακουγόταν παραμορφωμένος, σχεδόν μόνο από το ένα κανάλι (ναι, σχεδόν μονοφωνικός, μην γελάτε @costas EAR, @Dimifoot και λοιποί!), οπότε διέκοψα την αναπαραγωγή αμέσως. Συνεχίσαμε την ακρόαση μεν, αλλά το μυαλό μου δε, ήταν αλλού. Τα νεύρα μου είχαν «χτυπήσει» κόκκινο, περισσότερο επειδή ένιωθα – ήμουν σίγουρος – ότι είχα πέσει θύμα πολλαπλής κοροϊδίας.

Φεύγουν οι φίλοι, ξηλώνω την κεφαλή από τον βραχίονα και μετά από λίγες ημέρες πήρα τηλέφωνο τον @PURETONE για να τον ενημερώσω για την κατάσταση. Συζητήσαμε αρκετά και καταλήξαμε στο να του την δώσω, να την ανοίξει κι αν είναι κάτι που μπορεί να επισκευάσει ο ίδιος, καλώς. Σε διαφορετική περίπτωση, θα την έκανα μπρελόκ για τα κλειδιά μου.

Ε, λοιπόν, η κεφαλή, εσωτερικά ήταν ένα μαύρο χάλι. Κοιτάξτε εδώ:

1697562560048.jpg

1697562560057.jpg

1697562560064.jpg

1697562560068.jpg

(συνεχίζεται)

wizzy

Reaction score
21.599
Σύμφωνα με τον @PURETONE, στο 1.35 - 1.5 gr που είναι το προτεινόμενο tracking force, το tracking ήταν κακό, ιδιαίτερα κάτω από 1.5gr. Στο 1.65gr (με ηλεκτρονική ζυγαριά) «πατούσε» περίπου καλά και με antiskating γύρω στο ίδιο με το βάρος ανάγνωσης ή λίγο περισσότερο. Το στέλεχος στην κάθετη κίνηση ήταν ΟΚ, αλλά στην οριζόντια είχε πρόβλημα και δεν επέστρεφε στη θέση του (κέντρο) όταν δεν ήταν στο δίσκο. Η κίνηση στον οριζόντιο άξονα ήταν περίεργη. Δεν ήταν απλά δεξιά/αριστερά, αλλά έκανε τόξο με κέντρο/σημείο στήριξης αυτό του στελεχους. Το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν ότι η ακίδα δεν είναι κάθετη στην επιφάνεια του δίσκου και αυτό δεν ήταν σωστό. Όταν άνοιξε το κέλυφός της, επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι είχε πρόβλημα.

Εκτός του κυρτού στελέχους, διαφάνηκε ότι ο πόλος του μαγνήτη δεν ήταν συμμετρικά τοποθετημένος με το κέλυφος. Αυτό επεκτεινόταν στα πηνία, στον μαγνήτη και στον πίσω πόλο. Το οποίο σήμαινε ότι όταν εγώ ρύθμιζα τη θέση της κεφαλής με τον προτράκτορα κι έδειχνε ότι το κέλυφος της κεφαλής είναι συμμετρικό με τις γραμμές του προτράκτορα, στην πραγματικότητα ο μαγνήτης, οι πόλοι, τα πηνία, το στέλεχος κι η ακίδα ΔΕΝ ήταν στη σωστή θέση! Και με το στελεχος να πηγαίνει μια δεξιά μια αριστερά, ε, καληνύχτα.

Πέραν του πιο πάνω, το λάστιχο της ανάρτησης ήταν παραμορφωμένο/λιωμένο κι είχε πάρει μόνιμα σχήμα γύρω από τα πηνία, εμποδίζοντας έτσι το στέλεχος να πηγαίνει/επιστρέφει στη θέση του. Με βάρος ανάγνωσης στα 1.55gr, συνέχιζε να κάνει mistracking, κάτι που επιβεβαίωνε το κακό damping του λάστιχου της ανάρτησης. Η κεφαλή ήταν πλέον επικίνδυνη να κάνει ζημιά στους δίσκους.

Αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο τότε είναι ότι μπορεί να ήταν από την αρχή έτσι (αρχή = όταν την αγόρασα από τον τοπικό αντιπρόσωπο). Το άλλο που με προβλημάτισε είναι ότι πήγε δύο φορές για επισκευή και – προφανώς!!! – δεν επισκευάστηκε καμία φορά. Επομένως είναι πολύ πιθανόν, αν όχι σίγουρο!, ότι έπεσα θύμα κοροϊδίας τουλάχιστον δύο φορές.

Τι έκανα; Δεν την έκανα μπρελόκ (ακόμα!). Αυτό που έκανα ήταν να παραγγείλω μια ΖΥΧ, η οποία ήρθε στην κατοχή μου τον Οκτώβριο του 2021. Λόγω (κυρίως) έλλειψης ελεύθερου χρόνου, βαρεμάρας κι άρνησης ξε-βολέματος (βαρεμάρα κι άρνηση ξε-βολέματος = όσο σκεφτόμουν ότι έπρεπε να «ξεθάψω protractors, οδηγίες στησίματος κεφαλής κτλ, τόσο βαριόμουν περισσότερο κι αφού είχα ήδη περάσει τη μουσική στο NAS, απλώς πατούσα “next” στο playlist 😊), η κεφαλή έμεινε αρκετό καιρό στο κουτί της.

Έπεισα τον εαυτό μου να στήσει την κεφαλή κάποια στιγμή τον Ιούνιο του 2022, όπου, ατυχώς, κατάφερα να κόψω ένα από τα τέσσερα καλώδια που συνδέουν την κεφαλή με την έξοδο του πικ απ. Επομένως, εξακολουθούσα να μην μπορώ να ακούσω δίσκους μέχρι να βρεθεί κοινός χρόνος με τον @PURETONE για να έρθει να επισκευάσει τη ζημιά που έκανα. Ο κοινός χρόνος βρέθηκε αρχές Σεπτεμβρίου 2022, χρονικό σημείο στο οποίο ο @PURETONE μου έκανε και κάποιες άλλες δουλίτσες, όπως, για παράδειγμα, να βάλει δίχαλα στα Belden που συνδέουν τους τελικούς με τα ηχεία.

Έκτοτε και χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα από πλευράς προτεραιοτήτων, διαθέσιμου χρόνου κτλ, έχω ακούσει ελάχιστους δίσκους. Μάλιστα, σημειώνω τις ημέρες και τη διάρκεια κάθε ακρόασης. Ο λόγος που όταν βρήκα χρόνο, άκουσα ελάχιστους δίσκους είναι επειδή συνήθισα με την ακρόαση ψηφιακών αρχείων. Κακά τα ψέματα, είναι διαφορετικό να έχω τη μουσική στις άκρες των δακτύλων μου, χωρίς να χρειάζεται να σηκώνομαι από την πολυθρόνα μου. Συνυπολογίστε και μια δοκιμαστική συνδρομή τριών μηνών στο Spotify, κατά την οποία δημιούργησα τις λίστες μου, ε, «καληνύχτα».

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι κατά τη διάρκεια αυτών των ακροάσεων των λίγων δίσκων, είναι ότι αποφάσισα να ακούσω δίσκους που δεν είχα το χρόνο να ακούσω στο παρελθόν. Ήδη ξεχώρισα δύο οι οποίοι δεν μου άρεσαν και θα τους αποχωριστώ. Θα συνεχίσω αυτές τις ακροάσεις με την ελπίδα να κρατήσω στη δισκοθήκη μου albums τα οποία μου αρέσουν και θα ακούω κατ’ επανάληψη. Θα ρωτήσει κάποιος «Καλά, γιατί δεν ακούς αυτά τα albums στο YouTube ή στο Spotify για να αποφασίσεις;». Η απάντηση είναι ότι βλέπω αυτές τις ακροάσεις ως ένα κίνητρο ακριβώς για να ακούω δίσκους επειδή ανέκαθεν μου άρεσε η ακρόαση μουσικής από δίσκους. Καλά τα ηλεκτρονικά/ψηφιακά μέσα, απλώς δεν θέλω να χάσω την επαφή μου με το αναλογικό κομμάτι της μουσικής μου.

Αυτά.

wizzy

Reaction score
21.599
Έλα ομολόγα. Για τέτοιο σεντόνι μυρίζομαι outsourcing σε thva μην πω Barla
Μπα, δεν "παίζει". Σκέψου ότι ξεκίνησα το γράψιμο του post το Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Ακολούθησα ρυθμούς χελώνας, αλλά ΟΚ, το ολοκλήρωσα.

Reaction score
477
Έλα, φρέσκες, τώρα.
View attachment 164187

View attachment 164188

Υ.Γ. 1: Ακούω το "Your latest trick" των Dire Straits. 'Νταξ'... Όποιος δεν έχει ακούσει το τραγούδι με subwoofers, δεν έχει ακούσει το τραγούδι. Έχει ακούσει το τραγούδι, στο περίπου και πολλά λέω.

Θυμίζω ότι κάποτε, (νόμιζα ότι) άκουγα το τραγούδι, στην προ subwoofers εποχή και μου άρεσε. Πολύ. Ε, λοιπόν, πάνε αυτά. Ανεπιστρεπτί. Πλέον, το τραγούδι, δεν μου αρέσει απλώς. Πέρασα στο επίπεδο που ανατρίχιασα στο άκουσμα του... Με τις υγείες μου...

Υ.Γ. 2: Τελικά, τα πιο πάνω σχόλια βρίσκουν εφαρμογή σε όλο το album. Με τις υγείες μου...*2
''Φροντισμένος'' χώρος αλλά πολύ μοναχικός... άλλωστε το τίμημα της ελευθερίας είναι η μοναξιά... και του hi-end.

Reaction score
19.386
Η κυρτότητα στον πίσω τοίχο σαν principal είναι σωστή. Το αποδεικνύουν και πολυ πρόσφατες μελέτες, όχι μόνο εμπειρικά όπως πολλές φορές γίνεται στην ακουστική Έπρεπε βέβαια να είναι ομαλή και μεγαλύτερο το μήκος του τοίχου. Το βάθος της φαίνεται καλό.

Η γυψοσανίδα δεν νομίζω να είναι κατάλληλο υλικό. Κάτι σκληρότερο ήθελε αλλά ίσως δικαιολογέιτια λόγω πολλών ανακλάσεων στις υψηλές που δεν θα κοβότανε αλλιως σε μικρό χώρο ή θα χρειαζοταν να καταληφθεί μεγαλύτερο ποσοστό χώρου. Η γυψοσανίδα είναι μόνο για την ομιλία και αντιληπτικότητα αυτής. Μουσικά είναι κακή.

Reaction score
5.436
Σοβαρή ακρόαση κάνει κανείς με παρέα;

Περισσότερο με παραξενεύουν τα δικάναλα συστήματα σε τεράστια σαλόνια με δυο ηχεία στα 5 μέτρα και οι σειρές καθισμάτων στα πολυκάναλα σε dedicated, παρά ο χώρος για έναν, του @wizzy.

wizzy

Reaction score
21.599
''Φροντισμένος'' χώρος αλλά πολύ μοναχικός... άλλωστε το τίμημα της ελευθερίας είναι η μοναξιά... και του hi-end.
"Μοναχικός" είναι ίσως επειδή η κύρια θέση ακρόασης (mlp) είναι μοναδική - μία πολυθρόνα και τέλος. Αυτό ήθελα εξ αρχής, αυτό είχε συμφωνηθεί με τη σύζυγο κι αυτή η οδηγία δόθηκε στον μηχανικό ακουστικής που μελέτησε το χώρο. Μην ξεχνάς ότι στο χώρο αυτό, δεν πραγματοποιείται κάποια άλλη δραστηριότητα (π.χ. θέαση ταινιών) που να προϋποθέτει παρουσία/συμμετοχή περισσότερων τους ενός ατόμου, εκτός από την ακρόαση μουσικής. Για ταινίες κτλ, υπάρχει το σαλόνι, με καναπέ, τηλεόραση κι ηχομπάρα. :) Επομένως, δεν υπήρχε (κατά την άποψή μας) λόγος να μπουν περισσότερες θέσεις στο χώρο ακρόασης μουσικής.

Σοβαρή ακρόαση κάνει κανείς με παρέα;

Περισσότερο με παραξενεύουν τα δικάναλα συστήματα σε τεράστια σαλόνια με δυο ηχεία στα 5 μέτρα και οι σειρές καθισμάτων στα πολυκάναλα σε dedicated, παρά ο χώρος για έναν, του @wizzy.
Η αλήθεια είναι ότι εκείνες τις λίγες φορές που έχω παρέα στο χώρο ακρόασης, αυτός που ακούει κάθεται στη θέση ακρόασης κι ο άλλος ένας ή οι άλλοι δύο (δεν χωράει περισσότερους), συνήθως, κάθονται στα subwoofers μέχρι να έρθει η σειρά του/τους.:) Καφές, ποτό, φαγητό, τσιγάρο, στο χώρο απαγορεύονται δια ροπάλου - άρα ο βαθμός συγκέντρωσης στην ακρόαση μουσικής είναι ο μέγιστος δυνατός. Όσοι είναι "νέοι" στην έννοια του μελετημένου χώρου ακρόασης και "παλιοί" στην ακρόαση μουσικής, "ανακαλύπτουν" ξανά τη μουσική τους. Μια χαρά είναι.

Reaction score
5.436
E, ναι, δεν μπορώ να καταλάβω τον καημό που έχουν πολλοί να χολοσκάνε πώς θα ακούν καλά 3 ή και 6 παρακαθήμενοι στον χώρο.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.618
Καφές, ποτό, φαγητό, τσιγάρο, στο χώρο απαγορεύονται δια ροπάλου
Πώς ακούς μουσική χωρίς το ουισκάκι σου με το τσιγαράκι σου; Τιμωρία είσαι; :tongue:

Reaction score
5.436
Metal ακούει ο άνθρωπος, όχι jazz.
Δεν προλαβαίνει από το headbanging.
Εξάλλου αθλείται, οπότε ούτε ουίσκια ούτε τσιγάρα.

Last edited:

wizzy

Reaction score
21.599
Metal ακούει ο άνθρωπος, όχι jazz.
Δεν προλαβαίνει από το headbanging.
Εξάλλου αθλείται, οπότε ούτε ουίσκια ούτε τσιγάρα.
My guy!!! :thumbsup:
για τσίσα τους αφήνεις? :roflmao:
Ναι, ρε! Απλά, βγαίνουν έξω από το χώρο, στον περίβολο!:roflmao:
Πώς ακούς μουσική χωρίς το ουισκάκι σου με το τσιγαράκι σου; Τιμωρία είσαι; :tongue:
Ακούω μουσική απερίσπαστος. :p :biggrin:

wizzy

Reaction score
21.599
φυσικά, αφού ψάχνεις να πιάσεις και την τελευταία νότα, το τελευταίο τρίξιμο του καθίσματος του ντράμερ ..... NOT!
Έχεις ακούσει πόσο τρίζει το σκαμπό του drummer όταν παίζει δικασιές στα 120bpm+; :biggrin:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.928
Πες μας τώρα ότι ψάχνεις να ακούσεις τους γρύλους στις ηχογραφήσεις θερινών συναυλιών μέταλ

wizzy

Reaction score
21.599
Πες μας τώρα ότι ψάχνεις να ακούσεις τους γρύλους στις ηχογραφήσεις θερινών συναυλιών μέταλ
Όχι, ρε, ποιους γρύλους; Αφού ακούμε τους κάφρους με τα βοθρέ φωνητικά! :roflmao:

wizzy

Reaction score
21.599
@nrcom Σε ευχαριστώ!

Ο χώρος είναι μικρός, δεν είμαι σίγουρος ότι πολυκάναλο σύστημα με τα υφιστάμενα ηχεία είναι εφικτό - έστω και με την προσθήκη αυτών που πρότεινες.

Όπως το έχω σκεφτεί, πολυκάναλο ηχοσύστημα μπορεί να υλοποιηθεί με μικρότερα ηχεία (κάποια μοντέλα της Genelec, ίσως). Ούτως ή άλλως, είναι πολύ απομακρυσμένη σκέψη, στο μέσο και μακροπρόθεσμο μέλλον, όμως, σε ευχαριστώ για την πρόταση!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.828
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025