Decembered
Μαϊμού
- Μηνύματα
- 18.143
- Reaction score
- 42.221
..... ο δρομος για την ηχητικη αρτιοτητα/πληροτητα περναει απο τα καλωδια, αλλα δε μενει εκει, να γιατι δεν εχουν διαφορες.
Οι χαρακτηρισμοι επιστρεφονται ως εχουν.Κανένας δεν ζήτησε "μεταφραστή", κάνεις σα κουτοπόνηρος δήθεν πως δε καταλαβαίνεις τι σου γράφω, ενώ το ανέλυσα πλήρως το ζητούμενο εκ μέρους μου, και σύμφωνα με τις τυπικές παρουσιάσεις σε ένα οποιοδήποτε φόρουμ τεχνολογίας.
Μια χαρά το έχουμε ψάξει το θέμα, δεν είμαστε αδαείς στα καλώδια ούτε δεν συμμετείχαμε και σ' αυτήν την πλευρά του τυπικού παραδοσιακού οντιοφιλ κοινού, απλώς εσύ κι οι όμοιοί σου, μένετε κολλημένοι στον αέρα τον κοπανιστό, χωρίς να έχετε καταλάβει κανένα χαζοδιάγραμμα από αυτά που δείχνετε με λινκ, έτσι ως δήθεν θέσφατα. Που δεν είναι, μπούρδες λένε, και δεν μπορείτε να αποδείξετε το αντίθετο σε κανένα σοβαρό διάλογο, διότι έχετε μηδενικό υπόβαθρο γνώσεων.
Άμα δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σοβαρό τεχνικό θρεντ σε ένα φόρουμ, για διάλογο επί χειροπιαστών μετρήσιμων επιχειρημάτων, μην μιλάτε καθόλου για μετρήσεις, κι αφήστε τις ταμπέλες και τις εξυπνάδες.
Από το συνάφι σας άλλωστε, των αδαών, έχουν μείνει αξέχαστα μύρια ανέκδοτα, όποτε προσπαθήσατε να ακουμπήσετε τεχνικά θέματα, από το τζίτερ του ίντερνετ μέχρι το όλγουεϊζ του θέρτι και το Έκο το φλάτερινγκ, με τη διάχυση της μπογιάς. Αρλούμπες μοναδικές, ανεπανάληπτες, αξέχαστες.
Πάρτε ότι καλώδια θέλετε, καρφί δε μας καίγεται, και καλά κάνετε να κάντε το χαβαλέ σας, αλλά αφήστε τα τεχνικά θέματα που δεν μπορείτε ούτε να τα ακουμπήσετε επιδερμικά. Ένα ρημάδι "ευαγγέλιο" του Δρ. Τουλ δεν καταφέρατε ποτέ να μελετήσετε και να κατανοήσετε, αλλά έχετε άποψη για οποιοδήποτε τεχνικό θέμα.
Ακόμα και το damping factor, το πιο απλό πράγμα που σου'πα να αναλύσεις σε σχέση με τα καλώδια, παραμένει για σας ένα μυστήριο ανεξιχνίαστο, ένα μεγάλο αναπάντητο ερωτηματικό, που ποτέ δεν θα το κατανοήσετε στην τεχνική του βάση. Αλλά να το λέτε καμιά φορά έτσι για τσόντα δήθεν γνώσης, βεβαίως.
Και κουτοπόνηροι, και αδαείς.
Να καταλαβω δλδ για να μην παρεξηγω εσυ ως επαγγελματιας του χωρου που χρησιμοποιεις καλωδια στην δουλεια σου υποστηριζεις πως οτι καλωδιο και να βαλεις στα ηχεια ειναι το ιδιο και το αυτο? Καθως το ιδιο ισχυει και στην συνδεση τους με ενισχυτες?Αγαπητέ, όταν ερευνάς την συμπεριφορά των αξιαγάπητων θηλαστικών των νυχτερίδων, πρέπει να γνωρίζεις ποιο καλώδιο θα μεταφέρει στα αισθητήρια όργανα τους αυτούσια την πληροφορία!!!
Σοβαρά τώρα, θα έλεγα πως ντε και καλά πρέπει να βρεθούν διαφορές. Όταν αυτές δεν προκύπτουν από τις δεδομένες και αποδεκτές συνθήκες, δημιουργούμε άλλες που κάτι να δείχνουν.
Στο τίποτα. Η μετρήσιμη διαφορά του καλωδίου δεν κάνει τίποτα στο ψηφιακό σήμα.δειχνει την μετρησιμη επιδραση καλωδιου.
Εκτιθεσαι... Δεν ειπαμε οτι τα καλωδια ειναι το παν. Ειναι δευτερευοντα αλλα επιδραση εχουν και ακουστη.Στο τίποτα. Η μετρήσιμη διαφορά του καλωδίου δεν κάνει τίποτα στο ψηφιακό σήμα.
Στο ποστ που ανέβασες, έχεις βάλει μια εικόνα με ένα διπλό σχεδιάγραμμα.Εχω ανεβασει post που δειχνει την μετρησιμη επιδραση καλωδιου.
Featured - Κατάργηση του πολυπριζου και των συν αυτώ.
Ε ναι τόσοι γράφουν αηδίες στο Avsite , εσένα θα μπανάρουν; Αυτο λεω και γω Ασχολείσαι επαγγελματικά με τεχνητές νουμοσυνες και ξέρεις ότι είναι το πιο προηγμένο στον κόσμο; Οταν λες να ασχολουμαι επαγγελματικα τι εννοεις? Οχι δεν ειμαι σε καποια προγραμματιστικη ομαδα αναπτυξης AI. Μπορεις...www.avsite.gr
Όχι, διότι το συγκεκριμένο λινκ που έβαλες δείχνει ότι όντως το καλώδιο έχει λιγότερο θόρυβο, αλλά είναι καλώδιο που περνά ψηφιακό σήμα, οπότε τα 0 και 1 δεν επηρεάζονται. Επίσης λέει ότι καταστέλλει το jitter, κάτι που ουδεμία σχέση έχει με τον σηματολογικό λόγο στο συγκεκριμένο καλώδιο.Εκτιθεσαι... Δεν ειπαμε οτι τα καλωδια ειναι το παν. Ειναι δευτερευοντα αλλα επιδραση εχουν και ακουστη.
Με δουλευεις? Το εχω εξηγησει και στο ποστ. Αρχικα βλεπεις οτι χρησιμοποιωντας το στοκ καλωδιο το jitter εχει κορυφωσεις στα -100db ενω σε σχεση με ενα καλυτερο του 20αρικου αυτες πεφτουν στο -110db και δεν ειναι τοσο εντονο το grass effect. Αυτο οταν εισερχεται στην ψηφιακη εισοδο του dac θα γινει παραμορφωση. Αν το dac μπορει να την καταστειλει επαρκως θα μειωσει την παραμορφωση του εισερχομενου jitter αλλα θα αυξησει τον θορυβο απο το ρολοι pll που θα κανει την καταστολη. Το ποσο ακριβως ειναι η μετρησιμη επιδραση αυτου στο thd+n θα πρεπει να αξιολογηθει με δεδομενο dac που δεν υπαρχει εδω τετοια συγκριση.Στο ποστ που ανέβασες, έχεις βάλει μια εικόνα με ένα διπλό σχεδιάγραμμα.
Πες μου ποιο σχεδιάγραμμα από τα δύο είναι καλύτερο, και πόσο καλύτερο είναι, και γιατί είναι καλύτερο.
Αν μπορείς βεβαίως.
Κακώς... δεν γίνεσαι αφού έχει εξηγηθεί ότι σε μονοκαναλική σύσταση θα ξεχώριζαν περισσότερο οι τονικές τουλάχιστον διαφοροποιήσεις.Μια χαρά διαφορές έχουν, αλλά δεν έχετε αρκούντως αναλυτικά συστήματα.
Δικάναλα, εννοείται.
Για να μη πω μονοκάναλα, και γίνω κακός.
ΜΑ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙ JITTER! Δείχνει signal to noise!Με δουλευεις? Το εχω εξηγησει και στο ποστ. Αρχικα βλεπεις οτι χρησιμοποιωντας το στοκ καλωδιο το jitter εχει κορυφωσεις στα -100db ενω σε σχεση με ενα καλυτερο του 20αρικου αυτες πεφτουν στο -110db και δεν ειναι τοσο εντονο το grass effect. Αυτο οταν εισερχεται στην ψηφιακη εισοδο του dac θα γινει παραμορφωση. Αν το dac μπορει να την καταστειλει επαρκως θα μειωσει την παραμορφωση του εισερχομενου jitter αλλα θα αυξησει τον θορυβο απο το ρολοι pll που θα κανει την καταστολη. Το ποσο ακριβως ειναι η μετρησιμη επιδραση αυτου στο thd+n θα πρεπει να αξιολογηθει με δεδομενο dac που δεν υπαρχει εδω τετοια συγκριση.
View attachment 345769
View attachment 345770
Δε θα γίνει, πώς να το κάνουμε! Για αυτό εφευρέθηκε η ψηφιακή μετάδοση σήματος.Αυτο οταν εισερχεται στην ψηφιακη εισοδο του dac θα γινει παραμορφωση.
Όχι, δε σε δουλεύω.Με δουλευεις? Το εχω εξηγησει και στο ποστ.
Αυτό είναι πολύ πιθανό. Υπάρχει και ένα βίντεο που εξηγεί πως αλλάζοντας καποιες ρυθμίσεις σε Spectrum Analyzer μπορείς να αλλάξεις το πώς φαίνεται κάτι που μετράς.Αγαπητέ, όταν ερευνάς την συμπεριφορά των αξιαγάπητων θηλαστικών των νυχτερίδων, πρέπει να γνωρίζεις ποιο καλώδιο θα μεταφέρει στα αισθητήρια όργανα τους αυτούσια την πληροφορία!!!
Σοβαρά τώρα, θα έλεγα πως ντε και καλά πρέπει να βρεθούν διαφορές. Όταν αυτές δεν προκύπτουν από τις δεδομένες και αποδεκτές συνθήκες, δημιουργούμε άλλες που κάτι να δείχνουν.
αλλα εντοπιζουν και τις ακουστες και τις συσχετιζουν,
Αυτά τα δύο (και στην γενίκευση τους σε όλους τους τομείς που αφορούν εδικά το audiο) είναι πολύ σημαντικά πράγματα να εξετάζονται αλλά και να διερευνηθούν παραπέρα. Δηλαδή α) ο συσχετισμός και β) η ελάχιστη τεχνική μετρήσιμη διαφορά που μπορεί να έχει ένα μεγάλο ποσοστό επίδρασης ενώ μια μεγάλη τεχνικά μετρήσιμη διαφορά να μην έχει. (είτε αναλογικά μιλάμε ποσοστωσιακά είτε όχι). Κανονιστικά πλαίσια (και μάλιστα αποκομμένα και μη συσχετισμένα ακόμη χειρότερα) απο την φύση τους δεν επιτρέπουν τέτοια ελευθερία και δεν ενδείκνυνται για τέτοιους συσχετισμούς. Και μάλιστα όταν βασίζονται σε "αντικειμενικά" δεδομένα που έχει αποδειχθεί εμπειρκά και υποκειμενικά ότι δεν έχουν υποκειμενικά τον αντίκτυπο που θα ήθελαν, ευαγγελίζονται , υπολογίζουν οι του "αντικειμενικού" μόνο στρατοπέδου. Κανονιστικού θα έλεγα εγώ και όχι αντικειμενικού ... όπως βλέπω τα πράγματα στο audio. Αυτή ειναι και η μεγάλη αχίλλειος πτέρνα του audio και έτσι εξηγούνται και πολλά όσον αφορά διαφωνίες, αντιπαραθέσεις, διαφορετικές εμπιερίες κλπ. όσον αοφρά τουλάχιστον την ηχητική ποιότητα του ακούσματος. Μεταφραζόμενο αυτό στην κοινότητα του audio (εάν και δεν την γνωρίζω) σημαίνει και δείνχει μια πολύ κακή συνεννόηση ή και απροθυμία να μοιραστούν "κρυφή" γνώση που έχει προκύψει απο αυτήν ... μεταξύ των ανθρώπων με εμπειρία (σχεδιαστών , κατασκευαστών κλπ) με την επιστημονική κοινότητα του audio ώστε να σχεδιαστούν σωστότερα πειράματα, να γίνουν συζητήσεις και έτσι οι επιστήμονες που ασχολούνται με το audio να μπορέσουν να τα μετατρέψουν όλα αυτά σε κανονική έρευνα που να τα κατανοεί αρχικά και μετά να τα περικλείει, να τα συπεριλαμβάνει κια να τα "αποδεικνύει" κατά το δυνατόν και όχι και κατά το δοκούν (εμπορικό ή άλλο). Αυτό επιπρόσθετα όλων αυτών των δυσκολιών ... πολύ πιθανόν και προφανώς όλοι έχουν συμφέρον και να μην γίνεται. Και όποτε γίνεται επισημαίνονται και εξτάζονται μόνο τα πλεονεκτήματα και όχι πιθανά μειονεκτήματα.ότι παρά την θεωρητικά ελάχιστη επίδραση του skin effect στο ακουστικό φάσμα, έχει σημαντικό ρόλο στις προσλαμβάνουσες ηχητικές διαφορές.
... Μη το λες ουτε του παπα... Μια πεδιάδα δώσε στους φλατερθερζ..και τα εχουν ισοπεδώσει ολα...Μια χαρά διαφορές έχουν, αλλά δεν έχετε αρκούντως αναλυτικά συστήματα.
Δικάναλα, εννοείται.
Για να μη πω μονοκάναλα, και γίνω κακός.