Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.778
Αν έχεις χρήμα,αγοράζεις καλύτερο δικαναλο.Οσο για τα νέα ζευγάρια που γνωρίζεις,αν και όταν ξεφύγουν από το αν,εδώ θα είμαστε για να γράψουμε γι αυτά καθώς και για τα υπόλοιπα ζευγάρια.
Άμα έχεις περίσσεια χρήματα επενδύεις σε καλύτερο αυτοκίνητο, σπίτι, περισσότερα ταξίδια, ακόμα και καλύτερο... τάφο - αυτό το τελευταίο όχι για χάρη του...δικαναλικού setup. :sneaky:
...

Δηλαδή θέλω να μου εικάσεις τι συμβαίνει στο μυαλό των άλλων κατά τη γνώμη σου.. Βέβαια μπορεί και εσύ όπως και εγώ (απο ότι σε "κόβω") να μην έχει τύχει να ενδιαφερθείς ή να έχεις επαφή με άλλους ώστε να μου δώσεις αυτή την απάντηση και να είσαι (άσχετα τις πολλές γνώσεις και προσπάθειες σου στο audio) "μοναχικός λύκος" σε όλο αυτό το εγχείρημα της προσπάθειας σου προσέγγισης του audio. Αυτό κανονικά είναι μια ερώτηση για ένα κατασκευαστή που έχει επιτύχει το φαινόμενο και που συγχρόνως έχει δει αλλά και μπορεί να μελετήσει τις αντιδράσεις του κόσμου που ακούει το επιτευχθέν φαινόμενο συγκριτικά με άλλες υλοποιήσεις άλλων κατασκευαστών .... αλλά λέω μήπως εμπειρικά έχεις κάποια θεωρητική προσέγγιση στο θέμα της λογικής κάποιου πίσω απο την απόρριψη αυτού.
Αυτό το τονισμένο και αν θα ήταν παρακινδυνευμένο να κάνω... Ειδικά για τα Ta'us με τa συνοδά τους δέχθηκα κάποτε που βρίσκονταν εγκατεστημένα σε αθηναϊκό σπίτι εντυπώσεις από μουσικούς της Λυρικής όταν ήταν προσκαλεσμένοι σε κάποια γιορτή που σχολίαζαν χωρίς καν να είχε προηγηθεί ερώτηση πόσο... φυσικά έπαιζε το τότε setup - και απουσία sub σημειωτέον. :biggrin:

Reaction score
91
:p
Αν έχεις χρήμα,αγοράζεις καλύτερο δικαναλο.Οσο για τα νέα ζευγάρια που γνωρίζεις,αν και όταν ξεφύγουν από το αν,εδώ θα είμαστε για να γράψουμε γι αυτά καθώς και για τα υπόλοιπα ζευγάρια.
Αδερφέ, ότι να ναι απαντάς .Τι αν και όταν. Άστο.
Φιλιά και καλές ακροάσεις.

Reaction score
3.184
Ο τερματισμός - αντί θανάτου που χωρά σταθερά αμφισβήτηση- στα δικαναλικά δεν σημαίνει την εξαφάνιση των αντίστοιχων setup αλλά την κατάργηση της δικαναλικής προτεραιότητας κατά τις μουσικές παραγωγές. Από τη στιγμή που τα original master θα συντίθενται immersive και απλώς θα προσαρμόζονταν σε δικαναλική μορφή ανάλογα με τις συνθήκες αναπαραγωγής έχουμε τέρμα.

Θa μένουν μονάχα για διάφορους νοσταλγούς οι γνωστές και τώρα παραγωγές παλαιών έργων από τα τότε original δικαναλικά master με λυχνιακές κονσόλες και τα συναφή. Δεν αντιτίθεμαι σε κάτι τέτοιο, ας μένουν όλοι ευχαριστημένοι αφού υφίσταται... αζημίωτον.

Αυτό καλώς ή κακώς το κατανοώ, όπως και το ότι άμα κάτι ακούγεται χωρίς ενοχλητικά στοιχεία έστω και αν δεν εντυπωσιάζει άμεσα μπορεί κάλλιστα να ταυτίζεται με τη ζητούμενη οργανικότητα.

Συσκευές όπως τα Vecteur, MF A1000 και τα Ta'us κρατήθηκαν παρά τους εγγενείς τους περιορισμούς επειδή ακριβώς εντόπιζα την περιβόητη ΄΄οργανικότητα΄΄ και...βιολογική καλλιέργεια. Ομοίως και το ΄΄κλικ΄΄ που μου κάνουν τα Yamaha HS8 έναντι άλλων προσιτών monitor.

Επειδή ο ίδιος δεν σκοπεύω να ξοδεύω πλέον σοβαρά ποσά ποντάροντας σε ενδεχόμενα απατηλές ιδιότητες προτιμώ ως κριτήριο όσα εντοπίζονται άμεσα, δηλαδή διάφορα ενοχλητικά και οπωσδήποτε αποτρεπτικά για την αγορά χαρακτηριστικά.

Ακούγοντας για παράδειγμα με ακουστικά και χωρίς να κοιτάω αρχικά την οθόνη ένα βίντεο που αναρτήθηκε πρόσφατα από το μέλος VlassisK και περιείχε συγκρίσεις ηχείων, απ'όλα τα μοντέλα εκείνο που δημιουργούσε εντύπωση ότι απέδιδε ομορφότερα μουσική έστω και... πλημμελώς ηχογραφημένη ήταν το... Klipsch Scala.
Δεν θα μ'ενδιέφερε να το έπαιρνα όμως διότι εντόπιζα και διάφορα χαρακτηριστικά που ήξερα ότι θα με ενοχλούσαν σε βάθος χρόνου - έστω και υπό τους περιορισμούς που συνεπάγονταν οι συνθήκες του youtube.
Σχετικά με το συγκριτικό των ηχείων από video του VlassisK, τα Λα Σκάλα κατ' εμέ κατέκτησαν την 3η ή 4η θέση. Θα παρακαλέσω να ξαναμπεί το video, ευχαριστώ.

Reaction score
1.471
:p

Αδερφέ, ότι να ναι απαντάς .Τι αν και όταν. Άστο.
Φιλιά και καλές ακροάσεις.
Αφού ξεκίνησες με το αν των νέων ζευγαριών,με το αν συνέχισα.Ευχαριστω κι ανταποδίδω.

Reaction score
128
όλα τα νέα ζευγάρια που γνωρίζω αν ασχοληθούν με το θέμα ήχος θα πάνε σε πολυκάναλο για να βλέπουν και ταινίες.
αναφέρεστε σε άτομα που πάνε σε καταστήματα τύπου public, Κωτσόβολος, κλπ. να πάρουν καμία ηχομπαρα με σαμπ και 2, 3 ηχειακια;

συτο είναι πολυκαναλο ;

Reaction score
323
Πραγματικό Πολυκαναλο ήχο και μόνο υπό προϋποθέσεις μπορεί να ακούσει μόνο ο μαστερας κατά την εξέλιξη ενός Project.

ΔΕΝ κυκλοφορεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ όπως μερικοί το εννοείτε εδώ μέσα διαθέσιμος πολυκαναλικος ήχος. Διάφοροι μυρωδιάδες πολυκαναλικοι κατασκευαστές που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια είναι στην πιάτσα για να τα κονομάνε και καλα κάνουν και σας αρμέγουν. Ετσι… να κινείται το χρήμα.

συνεχίστε ….

Reaction score
3.184
Πραγματικό Πολυκαναλο ήχο και μόνο υπό προϋποθέσεις μπορεί να ακούσει μόνο ο μαστερας κατά την εξέλιξη ενός Project.

ΔΕΝ κυκλοφορεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ όπως μερικοί το εννοείτε εδώ μέσα διαθέσιμος πολυκαναλικος ήχος. Διάφοροι μυρωδιάδες πολυκαναλικοι κατασκευαστές που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια είναι στην πιάτσα για να τα κονομάνε και καλα κάνουν και σας αρμέγουν. Ετσι… να κινείται το χρήμα.

συνεχίστε ….
1730552377209.png

Reaction score
1.595
Κάποιους τους έχει πιάσει μια μανία να βγάλουν σκάρτο και προβληματικό το σύστημα του Π Α Η.
Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σας , όταν ο ίδιος μας έχει πει ότι το σύστημά του το έχει αποκτήσει με λιγότερα χρήματα;, είτε επειδή αγόρασε εξοπλισμό second hand, είτε επειδή εκμεταλλεύτηκε κάποιες ειδικές προσφορές καταστηματων.

Αγόρασε δε με το αυτί του, το οποίο και εμπιστεύεται, ενδεχομένως χωρίς να δει κάποιες μετρήσεις, ή να διαβάσει τα reviews των άλλων που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο εκείνη την εποχή.

Εμένα μου αρέσει που ψάχνετε για να βελτιώσει το τελικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τα δικά του γούστα και όχι σύμφωνα με τα δικά μας

Δεν παντρεύτηκε όμως ούτε κοντή, ούτε κοντή βαμμένη ξανθιά. Αλλά και να το είχε κάνει δεν θα έδινε λογαριασμό σε κανέναν

Reaction score
1.534
Δλδ του ΠΑΗ και του καθενός μας το αύτι είναι σημείο αναφοράς για το αν παίζει κάτι σωστα;

Εγώ μπορεί να ειμαι κουφός και να ακουω ότι θέλω.
Μπορεί να είναι πορομενος με αυτά που αγόρασα και να ακούω αυτό που θέλω.
Μπορεί όντως αυτό που ακούω να είναι καλό.

Τα παραπάνω ειναι αποδεκτά σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις σας κατουραω όλους....χώρις αν έχεις μια καταραμένη μέτρηση από εργαλεία αναφορας.....αυτό λέμε.

Το πώς το πήρε και γιατί το πήρε , καλά έκανε και ο παη και ο καθένας μας.

Reaction score
1.595
Δλδ του ΠΑΗ και του καθενός μας το αύτι είναι σημείο αναφοράς για το αν παίζει κάτι σωστα;

Τα παραπάνω ειναι αποδεκτά σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις σας κατουραω όλους....χώρις αν έχεις μια καταραμένη μέτρηση από εργαλεία αναφορας.....αυτό λέμε.

Εννοείται πως σε καμία περίπτωση δεν θα κατουρούσε τα ηχεία του.
Ούτε τα εμπορεύεται ούτε ψαρεύει πελάτες.
Ας κοιτάξει ο καθένας το σπίτι του

Reaction score
18.197
Άμα έχεις περίσσεια χρήματα επενδύεις σε καλύτερο αυτοκίνητο, σπίτι, περισσότερα ταξίδια, ακόμα και καλύτερο... τάφο - αυτό το τελευταίο όχι για χάρη του...δικαναλικού setup. :sneaky:

Αυτό το τονισμένο και αν θα ήταν παρακινδυνευμένο να κάνω... Ειδικά για τα Ta'us με τa συνοδά τους δέχθηκα κάποτε που βρίσκονταν εγκατεστημένα σε αθηναϊκό σπίτι εντυπώσεις από μουσικούς της Λυρικής όταν ήταν προσκαλεσμένοι σε κάποια γιορτή που σχολίαζαν χωρίς καν να είχε προηγηθεί ερώτηση πόσο... φυσικά έπαιζε το τότε setup - και απουσία sub σημειωτέον. :biggrin:
Απλώς να πώ μόνο ότι ελπίζω να μην παρεξήγησες ή ερμήνευσες τα λεγόμενα τους περί φυσικότητας ότι εννοούσαν φυσικότητα ως πρός το πραγματικό γεγονός. Ακόμη και μη σχετιζόμενοι να ήταν με το audio (ή ακόμη πιο πιθανόν εάν ήταν, άσε που όλοι αυτού του επίπεδου οι μουσικοί είτε έχουν εμπειρία απο ήχο σε καλά στούντιο είτε ένα basic σύστημα το έχoυν για να ακούνε σπίτι πράγματα επαγγελματικής φύσεως που αφορούν την μουσική) εννοούσαν φυσικό ήχο συγκριτικά με τους υπόλοιπους αναπαραγόμενους στους οποίους είχαν εκτεθεί μέχρι τότε. Σίγουρα το reference του πραγματικού γεγονότος θα ήταν πίσω στο μυαλό τους αλλά δεν εννοούσαν αυτό όταν εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους.

Reaction score
18.197

Δεν ξέρω για τι μιλάτε και εάν μιλάτε συγκεκριμένα για κάτι.

Θεωρητικά όμως στην τοποθέτηση σου να πω κάποια πράγματα.

Το αυτί του καθενός (εάν εξαιρέσουμε τα περί κώφωσης κλπ τέτοια γραφικά ώς παράγοντες που χρησιμοπιιεί κάποιος άστοχα για να παραθέσει μια λογική) είναι όντως κριτήριο για τον καθένα μας.

Η υποκειμενικότητα στην εμπειιρία και το μοίρασμά της με κάποιον άλλον δεν γίνεται και λειτουργεί ακριβώς έτσι. Όπως δηλαδή η παράθεση αντικειμενικών στοιχείων. Λειτουργεί με το να έχει την ικανότητα κάποιος άλλος (δεδομένου του γεγονότος ότι δεν τα έχει διαβάσει σε ριβιιούς και τα παπαγαλίζει χωρίς να ξέρει τι αντιπροσωπεύουν για αυτόν ή να μην μπορεί να τα περιγράψει πιο αναλυτικά ή μάλλον πιο εύστοχα ... αλλά και αυτό ¨ξεσκεπάζεται" εάν κάποιος πεί να επιμίνει σε παράθεση λεπτομερειών της εμπειρίας) να σου περιγράψει κάποια πράγματα που αμέσως τα αναγνωρίζεις και εσυ απο την δική σου εμπειρία ως γεγονότα κοινής εμπειρικής γνώσης. Τότε υπάρχει μια "ταυτιση" που αμέσως καταλαβαίνεις ο άλλος τι ακριβώς λέει αλλά και τι ακριβώς και πιθανά μπορεί να ακούει ή να εννοεί.

Αυτό έχει υποχρέωση να βελτιώσει κάθε audio people και να το καλλιεργήσει , εάν θέλει για δικό του καλό και για των άλλων που μοιράζονται αυτή την εμπειρία της audio αναπαραγωγής.

Εάν δεν μπορεί αυτό μπαίνουν και άλλα υποκειμενικά κριτήρια το εάν πρέπει να μετρήσεις ή όχι την γνώμη του με κάποια βαρύτητα αλλά και ο βαθμός εμπιστοσύνης σου. Το επίπεδο της παιδείας τους ας πούμε και εάν δεν μπορεί να είναι περιγραφικός την τιμιότητα του, την αντίληψη του και έκθεση του σε θέματα τέχνης και αισθητικής, την λογική του σε άλλα θέματα κλπ τέτοια. Υπάρχουν βέβαια άνθρωποι που είναι ανίκανοι σε όλα αυτά και όμως έχουν κριτήριο να κρίνουν σωστά και είναι διασισθητικοί όπως και πολλοί καλλιτέχνες εξάλλου είναι ... αλλά δεν το εξετάζουμε στην περίπτωση μας καθώς δεν μπορούν να το περιγράψουν.

Απο αυτά που λέει ή και δεν λέει κάποιος, ιδίως όταν ερωτάται ... ο άλλος έχοντας επιτύχει καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να καταλάβει σε τι επίπεδο είναι είτε το σύστημα του είτε και η ικανότητα του να το εκτιμήσει. Ο έχων επιτύχει κατώτερο αποτέλεσμα δεν μπορεί να καταλάβει συνήθως τίποτε. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τα κρατήσει στο μυαλό του σαν θεωρητική προσέγγιση και όταν του δοθεί η ευκαιρία (ή μάλλον καλύτερα να το κυνηγήσει και λίγο... λίγο όμως και χαλαρά αλλιώς εάν ζορίσει τον εαυτό του μπορεί να δημιουργήσει bias ή εμμονή να δει πράγματα που δεν υπάρχουν στον βαθμό τουλάχιστον που περιγράφονται) να υπάρξει μια μεγαλύτερη πιθανότητα για αυτόν να τα εντοπίσει αφού έχει μια βαισκή περιγραφή τους ήδη έτοιμη δοσμένη. Όχι να τα κοροιδεύει αλλά να είναι ανοικτός σε αρκετά τουλάχιστον πράγματα (εάν όχι σε όλα, καθώς μπορεί να είναι αδύναμος χαρακτήρας και να επηρρεάζεται πολύ, αρνητικά ή θετικά δε έχει σημασία και τα δύο μπορεί να αποβούν ζημιογόνα).

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.448
Μετρά άριστα για μένα κι αυτό είναι το ουσιαστικοτερο
Μπερδεύεις το "μετράει"που λέμε εμείς, το οποίο αφορά μετρήσεις με μικρόφωνο και συνοδεύεται από σχεδιαγράμματα, με το "μετράει" που λέει ο Θήβας για τη γκόμενα που είδε στο δρόμο (αυτή "μετράει" ρε), και συ του απαντάς "δε μετράει καμία για μένα, μόνο η γειτόνισσα".

🤣

Νομίζω πως για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε σε ένα τεχνικό φόρουμ, πρέπει να χρησιμοποιείς το "μετράει" πακέτο με μικρόφωνο και σχεδιαγράμματα, ειδάλλως να λες "μ'αρέσει" κι είμαστε οκ. 😎

ΥΓ. Το "γραμμή μεταφοράς" είναι 15 γράμματα, ενώ το μπας ρεφλέξ 10, κι επειδή βαριέμαι, διαλέγω το συντομότερο, και σεις ξέρετε τι εννοώ, δε μπερδεύεστε.
Έτσι κι αλλιώς, χειρότερη τρύπα σε ηχείο δύσκολα να φτιάξει κανείς, οπότε όπως κι αν το πεις, χάρη του κάνεις, γιατί κανονικά έπρεπε να λέγεται σούφρα που πετάει κλανιές. 🤣🤪😜😁

Reaction score
3.184
Ο Bhutia και κάποιοι άλλοι έχοντας κάνει μετρήσεις σε δικάναλα συστήματα έχουν δείξει ότι είναι δυνατόν να μετράνε καλά. Ποιο το επιπλέον όφελος για μετάβαση σε πολυκάναλο; :idk:
Μιλάω μόνο για μουσική όχι ταινίες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.269
Members
38.166
Νεότερο μέλος
orfeas72