Home automation / Έξυπνο σπίτι

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.779
Χθες που πήγα στο ΙΚΕΑ αγόρασα αυτό εδώ το παπαράκι:

1000005625.jpg

και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αγορά μου, για τα 15€ που έδωσα.

Είναι ένα zigbee "τηλεχειριστήριο" με 7 κουμπιά, εκ των οποίων τα 2 (αυτά με τις τελίτσες) έχουν και λειτουργίες long press και double press, οπότε συνολικά μπορεί να στείλει 11 διαφορετικές εντολές!

Με το που το σύνδεσα στο HA το διάβασε αμέσως (και όλες τις εντολές), δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα manually.

Εννοείται ότι μέσω HA μπορείς με συνθήκες να το κάνεις ακόμα πιο ευέλικτο, π.χ. να το βάλω όταν είναι ανοιχτή η ηχόμπαρα να ελέγχει το volume αυτής ενώ όταν είναι το ηχοσύστημα να ελέγχει αυτό. Και με το ένα custom button να τρέχει το script για τις ταινίες και με το άλλο για τη μουσική.

Υ.Γ. Στο IKEA έχει επίσης ένα rotary τηλεχειριστήριο zigbee που το έχει προσφορά στα... 1,99€! Απλά αυτή τη στιγμή δείχνει διαθεσιμότητα μόνο στη Θεσσαλονίκη.

minas

Πισιά
Reaction score
3.933
Μεγειά :)
Εάν δεν σε κουράζω, μερικές ερωτήσεις γιατί δεν μου είναι προφανές όπως το κοίταξα στα γρήγορα:
Οι μετρήσεις είναι επαγωγικές από τα καλώδια που περνάνε μέσα του και πρέπει να τα αποσυνδέσεις για να περάσουν από μέσα; Τροφοδοσία παίρνει από τα 3 καλωδια που συνδέεις στις φάσεις; Πρέπει υποχρεωτικά να είναι διαφορετικές ή μπορεί να είναι και στην ίδια;
Από πού το πήρες;

Reaction score
7.844
Μεγειά :)
Εάν δεν σε κουράζω, μερικές ερωτήσεις γιατί δεν μου είναι προφανές όπως το κοίταξα στα γρήγορα:
Οι μετρήσεις είναι επαγωγικές από τα καλώδια που περνάνε μέσα του και πρέπει να τα αποσυνδέσεις για να περάσουν από μέσα; Τροφοδοσία παίρνει από τα 3 καλωδια που συνδέεις στις φάσεις; Πρέπει υποχρεωτικά να είναι διαφορετικές ή μπορεί να είναι και στην ίδια;
Από πού το πήρες;
Καλησπέρα. Ναι σε όλα. Επαγωγικές πρέπει να τα περάσεις. Κάθε καλώδιο πάει στην αντίστοιχη φάση+ ουδέτερο. Ali.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
€120.16 | Zemismart Tuya Zigbee Smart Energy Meter 3 Phase 4 Wire Power Monitor Sensor Zigbee2MQTT Home Assistant 208V 415V

Reaction score
1.231
Μετά από καιρό στο ράφι αποφάσισα να το εγκαταστήσω. Πολύ εύκολο έπαιξε αμέσως View attachment 341135 View attachment 341136 View attachment 341137 View attachment 341138
Κάτω δεξιά στο πίνακα είναι tongou της tuya ; Είναι ZigBee ; Για τι χρήση το έχεις και πόσο καιρό; Είσαι ευχαριστημένος; Ψάχνω να βρω διακόπτη ράγας σε ZigBee που να μη ξεφεύγει σε τιμή μιας και θα χρειαστώ μπόλικα και η χρήση θα είναι απλώς για διακόπτη χωρίς φορτίο
Δεν υπάρχουν γενικά πολλές επιλογές

Reaction score
7.844
Κάτω δεξιά στο πίνακα είναι tongou της tuya ; Είναι ZigBee ; Για τι χρήση το έχεις και πόσο καιρό; Είσαι ευχαριστημένος; Ψάχνω να βρω διακόπτη ράγας σε ZigBee που να μη ξεφεύγει σε τιμή μιας και θα χρειαστώ μπόλικα και η χρήση θα είναι απλώς για διακόπτη χωρίς φορτίο
Δεν υπάρχουν γενικά πολλές επιλογές

Ναι. έχω 5 τέτοια. Στην κουζίνα στον ηλιακό και σε κάποια aircondition. Τα έχω από τον Ιανουάριο, zigbee και παίζουν άψογα. τα έβαλα για να βλέπω και κατανάλωση.

Πλέον έχω βάλει και αυτό για συνολική κατανάλωση

Reaction score
1.231
εδώ το έχει σε πολύ καλή τιμή.
Δεν είναι και router ε;
Έχω καιρό να πάρω απο ali. Δε θα έπρεπε στο σύνολο να υπολογίζει και φόρους; Δε πιστεύω να περνάει τελωνείο ε; Είναι απο το Γερμανικο ali

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.779
Από Κίνα έρχεται αλλά δεν περνάει τελωνείο, μέχρι 150€ είσαι ΟΚ. Στο checkout αν δεις στο τέλος έχει μια μικρή σημείωση και λέει "Includes VAT".

Πρόσεξε απλά η πιο φθηνή (λευκή) έκδοση λέει "No metering". Οπότε πρέπει να πάρεις το μαύρο για να έχει μετρητή, αλλά πάλι φθηνό είναι.

Reaction score
1.231
Το θέλω μόνο για διακόπτη ράγας.Οπότε πάω για τα λευκά. Θα δημιουργήσω άλλο αυτοματισμό όταν πατάει κάποιος το κουμπί να ενεργοποιεί κάτι άλλο. Δεν θα έχει έξοδο γι αυτό και ψάχνω κάτι φτηνό αλλά και αξιόπιστο ώστε να μη με κρεμάσει!!!
Είναι για μέχρι 150 ευρώ ή εως 120; Για να σπάσω τη παραγγελία ανάλογα...

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.779
150 είναι το όριο σίγουρα. Λογικά είναι και πάνω από 150 γιατί είναι 150+ΦΠΑ, αλλά δεν θα περνούσα τα 150, για σιγουριά.

Πάντως θεωρητικά ακόμα και μια παραγγελία πάνω από 150 δεν θα έπρεπε να περάσει τελωνείο εφόσον τα προϊόντα είναι αξίας κάτω από 150€ το καθένα. Γιατί προφανώς μπορείς να σπάσεις την παραγγελία. Ο εκτελωνισμός αφορά προϊόντα αξίας πάνω από 150€. Αλλά και πάλι για σιγουριά, καλύτερα σπαστά. Μην σου πω να περιμένεις πρώτα να αποσταλεί η πρώτη και μετά να κάνεις την επόμενη, γιατί αλλιώς μπορεί να τα στείλουν μαζί.

Reaction score
1.231
Είναι λογικό να με πετάει να πληκτρολογήσω κωδικούς web bank όταν προσπαθώ να ολοκληρώσω την παραγγελία;
Έχουν σταματήσει να δέχονται paypall;
Με πετάει σε αυτή τη σελίδα και μου ζητάει κωδικούς

Reaction score
1.231
Μάλλον κάτι γίνεται μιλάω με το chat τους τώρα. Πόσο εύκολα την πατας...

Reaction score
1.231
Υπάρχει πρόβλημα μου είπαν και να μην προχωρήσω σε αγορά μέχρι να με ενημερώσουν. Το λέω στη περίπτωση που συμβεί και σε άλλον να προσέξει

Reaction score
7.844
εδώ το έχει σε πολύ καλή τιμή.
Δεν είναι και router ε;
Έχω καιρό να πάρω απο ali. Δε θα έπρεπε στο σύνολο να υπολογίζει και φόρους; Δε πιστεύω να περνάει τελωνείο ε; Είναι απο το Γερμανικο ali
είναι και router ναι, από κίνα μέχρι 150 καθαρή αξία έρχεται κανονικά χωρίς τελωνείο. εγώ έχω τα 63Α με meter.
Και ότι πάρεις μέσο choice στο ALI ότι κόστος και να έχει δεν περνάει τελωνείο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.374
Members
38.177
Νεότερο μέλος
ziki