Home automation / Έξυπνο σπίτι

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.792
Με home assistant όλα τα παραπάνω μπορείς να τα κάνεις να δουλέψουν χωρίς καν να μιλήσεις. με αυτοματισμούς με ότι trigger σε βολεύει και για όποιο condition θέλεις να εκπληρώνει ώστε να εκτελεστεί. ΠΧ έχω lumin sensor και μέσα και έξω στο σπίτι, και τα λαμπάκια έξω από το σπίτι αλλά και το δέντρο ανάβουν όταν υπάρχει συγκεκριμένη φωτεινότητα και κάτω. Το ίδιο γίνεται και με τα φώτα στις σκάλες τα οποία σε συνδυασμό με pir sensors αρχίζουν να δουλεύουν όταν εκπληρωθούν τα conditions. Και έχω και mmsensors ώστε να παραμείνουν αναμμένα όσο κάποιος βρίσκεται στο χώρο. Υπάρχει αυτοματισμός για τη θέρμανση και τη ψύξη για τον ηλιακό για αφάλεια όταν δεν υπάρχουν άτομα στο σπίτι να κλείνουν κάποιές συσκευές……. Και τα φώτα….. το assistant το δουλεύω για εντολές της στιγμής. Πχ παίξε στη τάδε τηλεόραση το τάδε βίντεο στο youtube……
Θα μπορούσα να τα κάνω και με το GPS ή το Wifi αλλά βαρέθηκα να τα φτιάξω. Έχω βάλει μόνο ένα φως στο σαλόνι να ανάβει όταν πλησιάζω στο σπίτι, αλλά έχω παρατηρήσει ότι δεν δουλεύει πάντα. Τις περισσότερες βέβαια δουλεύει, αλλά όχι πάντα.

Αυτό που λες με το presence το Google αναφέρεσαι στο Hub με την οθόνη ή έχει και το μικρό ηχείο;

Reaction score
7.864
Αυτό που λες με το presence το Google αναφέρεσαι στο Hub με την οθόνη ή έχει και το μικρό ηχείο;
και τα 2. από τη στιγμή που είναι δηλωμένα σε συγκεκριμένο δωμάτιο οι γενικές εντολές πχ σβήσε το φως θα σβήσει το φως στο συγκεκριμένο δωμάτιο.

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.902
Members
38.258
Νεότερο μέλος