Ηχεία...άσωτα

Reaction score
5.431
Κάποτε πρέπει να αξιολογηθηθούν αν και πόσο αξιόπιστες είναι οι μετρήσεις κάποιων "αντικειμενικών" sites σαν το ASR.
Καλά υπάρχουν και άλλα! Σαν παράδειγμα το έφερα αφού είναι το πλέον συχνά αναφερόμενο!

Reaction score
707
Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να προτείνονταν και κάποιες ιδέες πόσο θα μπορούσε να διορθωθεί ένα άσωτο ηχείο με την εφαρμογή μιας ψηφιακής ισοστάθμισης? π.χ. από τα τελευταία μόνο posts το super linton με μια οδήγηση από δύο eigentakt monoblock και ένα προ πχ shd με dirac και 2 sub του χιλιάρικου, τι θα προσέφερε στον χρήστη του?

Reaction score
298
Κάποτε πρέπει να αξιολογηθηθούν αν και πόσο αξιόπιστες είναι οι μετρήσεις κάποιων "αντικειμενικών" sites σαν το ASR.
Ενα διαβασμα εστω και γρηγορο στα pdf της klippel σου δινουν νακαταλαβεις αρκετα πραγματα για την χρηση των μετρησεων

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.857
Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να προτείνονταν και κάποιες ιδέες πόσο θα μπορούσε να διορθωθεί ένα άσωτο ηχείο με την εφαρμογή μιας ψηφιακής ισοστάθμισης? π.χ. από τα τελευταία μόνο posts το super linton με μια οδήγηση από δύο eigentakt monoblock και ένα προ πχ shd με dirac και 2 sub του χιλιάρικου, τι θα προσέφερε στον χρήστη του?
Μήπως εννοείς το Dovedale;
Όσο για sub τόσο αυτό όσο και το φθηνότερο Super Linton θα χρειάζονταν ακριβότερα του χιλιάρικου.

Αποφασιστικός παράγοντας για την ανακήρυξη ηχείων ως ασώτων είναι οι ανώμαλες off-axis ακριβώς επειδή καθιστούν τις επεμβάσεις μέσω EQ ... "Mission Impossible" - όπως έχει πολλάκις εξηγηθεί. Η εφαρμογή EQ επηρεάζει ισοδύναμα τόσο την on όσο και τις off-axis. Στις περιπτώσεις όπου η συλλογή των δεύτερων διαφοροποιείται σημαντικά από την πρωτη κάθε απόπειρα να ΄΄έστρωνε΄΄ η απόκριση επί του άξονα θα έτεινε να χαλάσει ακόμα περισσότερο την οικογένεια αποκρίσεων εκτός άξονα. Εάν πάλι διαθέτουμε ηχεία με ελεγχόμενα περιορισμένη διασπορά τότε θα μας απασχολούσαν λιγότερο οι off-axis.

H ανεπάρκεια ηχείων στο κάτω άκρο του φάσματος μπορεί να επιδιορθωθεί με sub , υψιπερατό κροσάρισμα και EQ ως προς τις δύο πρώτες μόνον οκτάβες. Για τις μη εξωφρενικές ατασθαλίες off-axis μέθοδοι που έχω προτείνει κι εφαρμόσει είναι χώρος με χαμηλές τιμές RT αντί για τυπικά σαλόνια και όπου θα ήταν εφικτό από την αρχιτεκτονική δεδομένου ηχείου τοποθέτηση με κλίση off-axis ως προς τη θέση ακροατή και ακολούθως λήψεις και ισοστάθμιση αποκλειστικά με γνώμονα τις off-axis εξάρσεις αφήνοντας όλα τα άλλα απείρακτα.Ακόμα και τότε όμως η ακρόαση θα γινόταν υποφερτή με πολλούς αστερίσκους και με καμία εγγύηση ότι δεν θα μας ενοχλούσαν στοιχεία της αργά ή γρήγορα.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.893
Τυχερός είσαι διότι αγορασες τα συγκεκριμένα ηχεία και γκίνιας εγώ γιατί δεν διέθετα τα μετρητά εγκαίρως ώστε να σε προλάβω.Και όταν μπορώ να αγοράσω αυτό που θέλω,καμμία καμπύλη δε μπορεί να μ' αποτρέψει!
Σωστά,

Ευτυχώς αυτό που
Τυχερός είσαι διότι αγορασες τα συγκεκριμένα ηχεία και γκίνιας εγώ γιατί δεν διέθετα τα μετρητά εγκαίρως ώστε να σε προλάβω.Και όταν μπορώ να αγοράσω αυτό που θέλω,καμμία καμπύλη δε μπορεί να μ' αποτρέψει!
Πραγματικά είμαι τυχερός. Δεν ξέρω τι λένε οι μετρήσεις κλπ, εγώ βλέπω ένα ηχείο το οποίο δεν διαφέρει σε ηχητικό αποτέλεσμα σε τίποτα από αυτά που ακούω στις σχετικές εκθέσεις ήχου ακριβών μηχανημάτων.
Ήχος δηλαδή εντυπωσιακός, με λεπτομέρεια, πραγματικά καλό χαμηλό, χωρίς την ανάγκη subs κλπ.
Δοκίμασα με τον yamaha αλλά και τον pro, subs (2) με αποκοπή στα 80 και έκρινα ότι ...δεν!
Έτσι στον pro παίζουν μόνα, και στον Yamaha σαν Large.

Reaction score
3.784
Ενα διαβασμα εστω και γρηγορο στα pdf της klippel σου δινουν νακαταλαβεις αρκετα πραγματα για την χρηση των μετρησεων
Δεν αναφέρθηκα μόνο σε αυτές. Έχω διαβάσει πολλάκις να αμφισβητούνται αυτά τα reviews. Για τις ακουστικές εντυπώσεις δεν θα αναφερθώ μιας και υπόκεινται σε υποκειμενικά κριτήρια.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.857
...

Πραγματικά είμαι τυχερός. Δεν ξέρω τι λένε οι μετρήσεις κλπ, εγώ βλέπω ένα ηχείο το οποίο δεν διαφέρει σε ηχητικό αποτέλεσμα σε τίποτα από αυτά που ακούω στις σχετικές εκθέσεις ήχου ακριβών μηχανημάτων.
Ήχος δηλαδή εντυπωσιακός, με λεπτομέρεια, πραγματικά καλό χαμηλό, χωρίς την ανάγκη subs κλπ.
Δοκίμασα με τον yamaha αλλά και τον pro, subs (2) με αποκοπή στα 80 και έκρινα ότι ...δεν!
Έτσι στον pro παίζουν μόνα, και στον Yamaha σαν Large.
Η τονισμένη παρατήρηση θα μπορούσε να εκληφθεί και ως παράγων... ανησυχητικός. :roflmao:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.893
Η τονισμένη παρατήρηση θα μπορούσε να εκληφθεί και ως παράγων... ανησυχητικός. :roflmao:
Ε τώρα τα αγοράσαμε, να αρχίσουμε τις κλάψες δηλαδή, αφήστε με να αισθάνομαι έτσι όπως αισθάνομαι...

Κάποτε ήμασταν ευτυχισμένοι ακόμη και με ένα αγνώστου προέλευσης τρανζιστοράκι στο αυτί...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.720
Members
38.230
Νεότερο μέλος
doageorge