Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
22.784
Είτε το εγκρίνουμε είτε όχι η ηχητική κάλυψη των live εκδηλώσεων εξελίσσεται και βρίσκονται άνετα πολλά άρθρα που περιγράφουν τις νέες τεχνικές. Οι πιο εξελιγμένες χρησιμοποιούν αυθεντικό immersive επεξεργαστή και δεν κάνουν απλή ανακατανομή δικαναλικής ηχητικής πληροφορίας.

Διότι άμα έβαζε 888 θα ήταν αντιπρόσωπος mofi αντί monoprice.:lol:

Εννοώ ότι η δημοσιευμένη για τα mofi 888 παράσταση δεν παρέχει επαρκείς ενδείξεις για τα ποσοστά παραμόρφωσης στα Sopra 3 σε υψηλές στάθμες.

Έχε υπ'όψιν ότι τα isopuck mini διατηρούν τη βέλτιστη λειτουργικότητα για φόρτο που δεν θα υπερέβαινε τα 2,75 κιλά ανά τεμάχιο ενώ παράλληλα απαιτείται συμμετρική τοποθέτηση ayt;vn για ισοδύναμη μεταξύ των κατανομή του υποστηριζόμενου φόρτου
Μήπως μπορείς να μου απαντήσεις στην ερώτηση μου βε συ Bhutia ; Μην με αρχίσεις και εσυ στα κουλτουριάρικά για μεταβατικά, κτυπογενείς καταστάσεις, χαμένες ενέργειες κλπ :D

"Τι ζήτησα βρε παλιόπαιδα ; Ένα ποτήρι νερό ζήτησα." Κωνσταντάρας. :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.894
Όποιος νομίζει πως έχουμε φτάσει στα όρια της ψύχωσης με τα μπάσα, να ακούει ολημερίς κι ολονυκτίς φλάουτο και σόλο κλαρίνο, να θωρακιστεί από την κακή επίδρασή μας.
Από τη δική μου πλευρά απορώ με την ΄΄ψύχωση΄΄ αποκλειστικά για πολυκαναλικά, λες και το μπάσο υφίσταται αποκλειστικά... για εκείνα.:sneaky:
Μήπως μπορείς να μου απαντήσεις στην ερώτηση μου βε συ Bhutia ; Μην με αρχίσεις και εσυ στα κουλτουριάρικά για μεταβατικά, κτυπογενείς καταστάσεις, χαμένες ενέργειες κλπ :D

"Τι ζήτησα βρε παλιόπαιδα ; Ένα ποτήρι νερό ζήτησα." Κωνσταντάρας. :D
" Δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει / έχω ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση..." Terror X Crew

Reaction score
22.784
Από τη δική μου πλευρά απορώ με την ΄΄ψύχωση΄΄ αποκλειστικά για πολυκαναλικά, λες και το μπάσο υφίσταται αποκλειστικά... για εκείνα.:sneaky:

" Δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει / έχω ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση..." Terror X Crew
"Όλοι έχουν ένα σχέδιο μέχρι να φάνε μια μπουνιά στο σαγόνι" ... Mike Tyson. Σοφή συμβουλή :D

Reaction score
22.784
Όλοι καταστρώνουν νομοσχέδια μέχρι να βγούνε ... στο μπαλκόνι
Bhutia
Μετά αρχίζουν τις τροποποιήσεις.
Άγνωστος.

:D
" Δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει / έχω ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση..."
Καλά κάνεις ...αυτό είναι το σωστό. Και ο καθένας μετά ρυθμίζει ότι μπορεί και του φαίνεται ορθό ή μπορεί και δύναται να υλοποιήσει.

Reaction score
2.114
Θα σου πω ένα περιστατικό από το παρελθόν, για να επανέλθεις στην πραγματικότητα.

Είχα πάρει ένα B&W σαμπ, 12" με 1kW ή 1,5kW ενισχυτή αν θυμάμαι καλά, που έλεγε στις προδιαγραφές του 118 dB max SPL (αν θυμάμαι καλά πάλι).

Ήθελα να δω εάν όντως βγάζει 110 dB. Όχι παραπάνω, 110 ήθελα. Συγκεκριμένα πράγματα. Τεστ δεν έβρισκα, το έκανα μόνος μου.

Ως γνωστόν, τα σαμπ έχουν ένα εύρος λειτουργίας μέχρι τα 100-120 Hz.

Το εν λόγω σαμπ, το μέτρησα να βγάζει μια χαρά την στάθμη που ζητούσα (110 dB) στα 3 μέτρα στους 80 κύκλους, με τόνο. Ανέβαζα σιγά σιγά τη στάθμη, μέχρι που μέτρησα 110 dB και κει σταμάτησα.

Πήγα να κάνω το ίδιο με τόνο στους 30 κύκλους.

Κάηκε το μεγάφωνο, βγήκε καπνός λέμε, πριν φτάσει τα 100 dB.

Πακετάρισμα, καινούριο σαμπ λέμε, πίσω στην αντιπροσωπεία.

ΥΓ. Τι χρειάζεται για 30 κύκλους;
Δίπλα του, στο εν λόγω "τεστ", είχα ένα 18" JBL που έβγαζε >120 dB στους 30 κύκλους, χωρίς προβλήματα.
Επαναλαμβανόμενα.
Στα 120 σταματούσε το μετρητικό που είχα, οπότε εκεί σταματούσα και γω να σηκώνω στάθμη.
Το εν λόγω JBL στις προδιαγραφές max SPL έλεγε 134 dB. Αυτά, εννοείται, ούτε για πλάκα στους 30 κύκλους..
Καλά όλα αυτά … Αλλά με 400w ενισχυτή αν κάψει κάποιος ένα ηχείο 20χιλ ευρώ θα τους πάρουν με τις πέτρες και η focal δεν είναι μαγαζάκι της γειτονιάς …ειδικά όταν recommended είναι έως 400w

Είτε το εγκρίνουμε είτε όχι η ηχητική κάλυψη των live εκδηλώσεων εξελίσσεται και βρίσκονται άνετα πολλά άρθρα που περιγράφουν τις νέες τεχνικές. Οι πιο εξελιγμένες χρησιμοποιούν αυθεντικό immersive επεξεργαστή και δεν κάνουν απλή ανακατανομή δικαναλικής ηχητικής πληροφορίας.

Διότι άμα έβαζε 888 θα ήταν αντιπρόσωπος mofi αντί monoprice.:lol:

Εννοώ ότι η δημοσιευμένη για τα mofi 888 παράσταση δεν παρέχει επαρκείς ενδείξεις για τα ποσοστά παραμόρφωσης στα Sopra 3 σε υψηλές στάθμες.

Έχε υπ'όψιν ότι τα isopuck mini διατηρούν τη βέλτιστη λειτουργικότητα για φόρτο που δεν θα υπερέβαινε τα 2,75 κιλά ανά τεμάχιο ενώ παράλληλα απαιτείται συμμετρική τοποθέτηση ως προς την κάτοψη της υποστηριζόμενης επιφάνειας ώστε να ισχύει ισοδύναμη κατανομή του φόρτου αναμεταξύ των.
Ας είχε ένα 777 να θύμιζε καζίνο 😎 η Boeing

Είμαι στο 90% του βάρους αντοχής της τετράδας (ηχείο και πλάκα 2cm πάχος )

Last edited:

Reaction score
22.784
Καλά όλα αυτά … Αλλά με 400w ενισχυτή αν κάψει κάποιος ένα ηχείο 20χιλ ευρώ θα τους πάρουν με τις πέτρες και η focal δεν είναι μαγαζάκι της γειτονιάς …ειδικά όταν recommended είναι έως 400w

Ας είχε ένα 777 να θύμιζε καζίνο 😎 η Boeing

Είμαι στο 90% του βάρους αντοχής της τετράδας (ηχείο και πλάκα 2cm πάχος )
Το κάνει ο Ear που είναι (ήταν) καλός πελάτης και τους τα έχει ακουμπήσει δεκαετίες και του το αλλάζουνε.

Το κάνω εγώ και μου λένε ότι φταίω που δεν το χάιδεψα πρώτα και όχι μόνο δεν μου το αλλάζουνε αλλά δεν μου το φτιάχνουν κιόλας γιατί παραβίασα τα όρια λειτουργίας του. :D

Όχι που δεν θα είχες υπολογίσει το βάρος. Για ποιους μας πέρασε ο Bhutia ; :D

Συνήθως όλα αυτά (τα fixed) είναι ιδανικά στο 75 % - 80 % της φόρτσης του βάρους που θα βάλεις πάνω τους αλλά και στο 90 % καλά είσαι. Μπορεί και καλύτερα ανάλογα το υλικό και πως είναι η καμπύλη φόρτισης (δίνουν ; μπά έ ; )

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.894
...
Όχι που δεν θα είχες υπολογίσει το βάρος. Για ποιους μας πέρασε ο Bhutia ; :D

Συνήθως όλα αυτά (τα fixed) είναι ιδανικά στο 75 % - 80 % της φόρτσης του βάρους που θα βάλεις πάνω τους αλλά και στο 90 % καλά είσαι. Μπορεί και καλύτερα ανάλογα το υλικό και πως είναι η καμπύλη φόρτισης (δίνουν ; μπά έ ; )
Ο ίδιος έχω από Ελληνική εταιρεία που δίνει κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά

Reaction score
9.717
Όποιος νομίζει πως έχουμε φτάσει στα όρια της ψύχωσης με τα μπάσα, να ακούει ολημερίς κι ολονυκτίς φλάουτο και σόλο κλαρίνο, να θωρακιστεί από την κακή επίδρασή μας.
Τι να σου πω, εγώ άφησα τα σαμπς ανοιχτά και έκλεισα όλα τα ηχεία και δεν καταλάβαινα τι τραγούδι παίζει. :biggrin:

Δεν ξέρω τι ακριβώς προσφέρουν αυτά όταν ακούω fresh fruits for rotting vegetables, ασε που δεν ξυπνάμε και και κοιμόμαστε ολοι με το τάδε έφη Ζαρατουστρα.

Reaction score
22.784
Ο ίδιος έχω από Ελληνική εταιρεία που δίνει κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά
Πλάκα μου κάνεις επειδή έχεις κάπου δει ότι ανέφερα ότι τα έχω εγώ κάτω απο τις συσκευές μου. :D

Αλήθεια τα έχεις ; Πολύ καλά είναι και σχετικά φθηνα, ότι καλύτερο υλικό (εάν προσέξεις και λίγο το βάρος μέχρι και 11-16 Hz not bad) ... μετά πας για ελατήρια ... το χρησιμοποιούνε στα τρένα στην Γερμανία στα δάπεδα.

Στα ηχεία μου έχω μαγνητικό levitation. "Ξεεδραιώνει" λίγο τα όργανα απο το πάτωμα που δεν μου αρέσει και δεν το θεωρώ σωστό αίσθημα ή ¨πραγματικότητα" που ορκίζονται σε τέτοιες λύσεις (για τα πάντα πικάπ κλπ) οι audio people αλλά κάνει σε άλλα ζητήματα καλό. Σε εσένα τον ιμμερσίβιο, "διαχυτη" θα άρεσε μια τέτοια αισθηση. :D

Last edited:

Reaction score
9.717
Απορώ και γω, δηλαδή το μπας μάνατζμεντ εφευρέθηκε για το πολυκαναλο?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.894
Πλάκα μου κάνεις επειδή έχεις κάπου δει ότι ανέφερα ότι τα έχω εγώ κάτω απο τις συσκευές μου. :D

Αλήθεια τα έχεις ; Πολύ καλά είναι και σχετικά φθηνα, ότι καλύτερο υλικό (εάν προσέξεις και λίγο το βάρος μέχρι και 11-16 Hz not bad) ... μετά πας για ελατήρια ... το χρησιμοποιούνε στα τρένα στην Γερμανία στα δάπεδα.

Στα ηχεία μου έχω μαγνητικό levitation. "Ξεεδραιώνει" λίγο τα όργανα απο το πάτωμα που δεν μου αρέσει και δεν το θεωρώ σωστό αίσθημα ή ¨πραγματικότητα" που ορκίζονται σε τέτοιες λύσεις (για τα πάντα πικάπ κλπ) οι audio people αλλά κάνει σε άλλα ζητήματα καλό. Σε εσένα τον ιμμερσίβιο, "διαχυτη" θα άρεσε μια τέτοια αισθηση. :D
Αν αμφιβάλλεις ορίστε φωτό από σετ που έχω αποθηκευμένα...

DSC04837.JPG

DSC04840.JPG

Το τι θα μ'άρεσε εξαρτάται από τις εκάστοτε συνθήκες γι αυτό κι έχω περισσότερα του ενός setup....
Απορώ και γω, δηλαδή το μπας μάνατζμεντ εφευρέθηκε για το πολυκαναλο?
Όχι , για να το απαξιώνουν οι παραδοσιακοί δικαναλικοί υποστηρίζοντας ότι τα ηχεία τους βγάζουν υπεραρκετές χαμηλές από μόνα τους. :sneaky:

Reaction score
9.717
για να το απαξιώνουν οι παραδοσιακοί δικαναλικοί υποστηρίζοντας ότι τα ηχεία τους βγάζουν υπεραρκετές χαμηλές από μόνα τους. :sneaky:
Δεν έχω καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα για τους δικάναλους.
Την μια μου πετάνε τα πινακάκια με τα όργανα για να μου αποδείξουν ότι εκεί κάτω στα βάθη δεν υπάρχει ζωή, την άλλη μου λένε ότι τα σαμπ βρωμίζουν τον ηχο. Τον ηχο του δωματίου άραγε? Τώρα υποστηρίζουν ότι το 5ιντσο επαρκεί. Ο Κάραγιαν πάντως δεν άκουγε με 5ιντσα στην βίλα του. :tongue:

Έβαλα σε κάποιον να ακούσει μόνον τον ηχο που βγάζουν τα σαμπς.
Του λέω κάποια στιγμή. Ξέρεις τι αίμα έχει χυθεί στα φόρα για αυτά τα βουμ βουμ?
Με κοίταξε σαν να έβλεπε εξωγήινο.
Θα το καταλάβεις του λέω όταν παίξω μουσική χωρίς αυτά. :biggrin:

Reaction score
22.784

View attachment 372172
View attachment 372173

Το τι θα μ'άρεσε εξαρτάται από τις εκάστοτε συνθήκες γι αυτό κι έχω περισσότερα του ενός setup....

Όχι , για να το απαξιώνουν οι παραδοσιακοί δικαναλικοί υποστηρίζοντας ότι τα ηχεία τους βγάζουν υπεραρκετές χαμηλές από μόνα τους. :sneaky:
Δεν αμφιβάλλω αλλά να, πρέπει και εσύ να παραδεχθείς ότι καμιά φορά κάνεις περίεργο χιούμορ οπότε λέω ... λές ; :D

Βλέπω έχεις και το νέο batch με το λογότυπο σε αυτή την μορφή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.453
Δεν έχεις καταλάβει τίποτα μου φαίνεται.

Με τόνους και με 400 βατ, σου καίω όποιο ηχείο θες. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο.

Last edited:

Reaction score
2.114
Δεν έχεις καταλάβει τίποτα μου φαίνεται.

Με τόνους και με 400 βατ, σου καίω όποιο ηχείο θες. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο.
Οκ κατάλαβα . Τα peaks κρατούν ms , μήπως υπάρχει κάποιος ποιο ασφαλής τρόπος να τεστάρεις αν μπορούν να τα πιάσουν στιγμιαία με κανονικό περιεχόμενο από το να βάζεις ένα συνεχόμενο τόνο 30hz μέχρι να πιάσεις την επιθυμητή στάθμη στην θέση ακρόασης ; Πόσα δευτερόλεπτα χρειάζονται για να πάθει ζημιά το ηχείο με τόνο σε τόσο χαμηλές συχνότητες ;

Reaction score
4.900

View attachment 372172
View attachment 372173

ΠΑΗ βγες από το λογαριασμό του Μεσιέ μας.

Reaction score
22.784
ΠΑΗ βγες από το λογαριασμό του Μεσιέ μας.
Ο ΠΑΗ αγοράζει (έτσι έλεγε και έτσι είχα καταλάβει εγω) πολυ πιο high και ακριβότερα απο αυτά. Αυτά είναι παρακατιανά που έχουμε εμείς. :D

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.707
Members