Featured Δημιουργία πολυχρηστικού media room

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.998
Ποια είναι τα σημαντικότερα, κατά σειρά, Κώστα;
1. Πολλά ηχεία. Τα πιο πολλά, παίζουν καλύτερα.
ΥΓ. Με σοβαρό σπινοραμα, και ικανά για την απόσταση ακρόασης.

2. Πολλά σαμπ. Πιο πολλά.
ΥΓ. Και μεγάλα. Και πολλά. Στημένα "κατά τας γραφάς".

3. Ασχοληθείτε με το χώρο, μέχρι να στρώσει το μετρήσιμο RT60.
ΥΓ. Και να μην υπάρχει flutter echo.

4. Σοβαρό σοφτγουερ ενσωμάτωσης και διαχείρισης πολλαπλών σαμπ.
ΥΓ. Ταργκετ κερβ της προκοπής.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.588
Δεν ξέρω αν έχω χάσει κάτι. Αλλά πείτε του ανθρώπου (και σε άλλους) πως θα διαχειριστεί σωστά "150.... ηχεία" με έναν AVR του χιλιάρικου. :)

Δεν πάει για Trinnov ο άνθρωπος. 🙃

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.998
πως θα διαχειριστεί σωστά "150.... ηχεία"
Μόνο; Γιατί όχι 560 ηχεία;

Γιατί πας στην χαζο-υπερβολή των "150 ηχείων" λες και είπα κάτι λάθος;

Ρε μπαγλαμά, σε κάθε επίπεδο ποιότητας, αντιστοιχεί συγκεκριμένος αριθμός ηχείων.

Το 2.0 είναι χειρότερο του 3.0.
Αυτά είναι χειρότερα του 5.1 και το 5.1 είναι χειρότερο του 7.2.
Και το 7.2 είναι χειρότερο του 7.4.4, που αποτελεί το στάνταρ του ιμερσιβ σεταπ, με 11 ηχεία και μια 4-άδα σαμπ.

Και το 9.4.4 είναι βεβαίως καλύτερο.
Ποιος έβαλε front wide και του μείωσαν την ποιότητα;

Βασικές αρχές.

Τα περισσότερα ηχεία, κερδίζουν.
Ομοίως τα περισσότερα σαμπ.

Από κει και πέρα, το μπάτζετ του καθενός θα καθορίσει το επίπεδο ποιότητας που είναι εφικτό, κι αν αυτό είναι 3-καναλο ή ηχόμπαρα, αυτό είναι.
Αν είναι 5-κάναλο, μια χαρά. Αν αυτό χωράει στο μπάτζετ.

Δεν αλλάζουν οι βασικές αρχές σε κανένα επίπεδο μπάτζετ.

Ομοίως στην ηχητική περιποίηση του χώρου.
Το 0.4" είναι καλύτερο από το 0.6" στο RT60, και το 0.3" κερδάει και τα δύο.
Η ομοιομορφία του μετρήσιμου RT 60 στο φάσμα, κερδάει την ανομοιομορφία.
Βασικές αρχές λέμε.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.588
Καλά οκ. Τα έχουμε πει αυτά πολλές φορές. Διαφωνώ εντελώς με την γενίκευση "περισσότερα καλύτερα". Ο αριθμός των ηχείων εξαρτάται από το χώρο. Το να βάλεις ένα 9.4.4. σε 20m2 πχ είναι λάθος όσο αφορά το bed. Αχταρμάς είναι, όχι cinema.

Αλλά άσε αυτό, δεν το ανοίγω πάλι. Ο άνθρωπος έχει πει για budget 5k. Αν βγάλεις 1.5k για τον AVR έμειναν 3.5k για δύο sub και minimum 9 ηχεία. Αν άλλαξε το bugjet στην πορεία του θέματος δεν το ξέρω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.998
Ο άνθρωπος έχει πει για budget 5k. Αν βγάλεις 1.5k για τον AVR έμειναν 3.5k για δύο sub και minimum 9 ηχεία. Αν άλλαξε το bugjet στην πορεία του θέματος δεν το ξέρω.
Έχω παρουσιάσει το ελάχιστο (κατά τη γνώμη μου) κοστολογιο για ένα αξιοπρεπές (πάντα ΙΜΗΟ) ιμερσιβ σεταπ, και αν θυμάμαι καλά έβγαινε στα 13 χιλιάρικα περίπου.

Σε τόσο χαμηλό μπάτζετ, έχω καταθέσει την προσωπική μου άποψη (ηχόμπαρα).

Έχει κι ακριβότερες ηχόμπαρες..

Ξέρω πως αρκετοί διαφωνούν, και θέλουν να παίξουν με διακριτά ηχεία πολυκάναλου ή ιμερσιβ σεταπ σε αυτά τα λεφτά, διότι "είναι καλύτερα".
Οκ, γνώμη τους, σεβαστή και εύχομαι καλή επιτυχία στο εγχείρημα.

Η κατάθεση απόψεων από μέλη εδώ στο φόρουμ που χρησιμοποιούν ηχόμπαρες, ιδίως στο θρεντ των σόνος, ισχυροποιεί την δική μου άποψη. Ιδίως όταν πρόκειται για παλιά μέλη, με αρκετά μεγάλη εμπειρία σε πολλά "ακριβά" σεταπ.

Από κει και πέρα, τα "επίπεδα ποιότητας" δεν αλλάζουν. Η θέση της ηχόμπαρας στα επίπεδα αυτά, είναι συγκεκριμένη και αναφέρονται όλες οι παράμετροι. Οι αρχές αυτές κατά CEDIA, δεν είναι διαπραγματεύσιμες, αυτές είναι, τέλος.

Reaction score
5.907
Κανονικα τα 5000 δεν φτανουν ουτε για τον χωρο
Οσο συνεχιζεις να ρωτας τοσες διαφορετικες γνωνες θα εχεις
Καλεσε ειδικο

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.425
άνθρωπος έχει πει για budget 5k. Αν βγάλεις 1.5k για τον AVR έμειναν 3.5k για δύο sub και minimum 9 ηχεία.
Ας πάρει τα δύο σαμπ για αρχή και τα υπόλοιπα του χρόνου

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.998
Η οικονομικότερη λύση που έχω προτείνει, βρίσκεται σε αυτό το θρεντ, και δείτε όλο το θρεντ όσοι ενδιαφέρεστε.

Υπ'οψιν πως καλωδιώσεις, βάσεις, ρεύματα, κλπ, δεν είναι μέσα στο ανωτέρω κοστολογιο, ούτε ο AV. Ακόμα και οι καλωδιώσεις είναι τελικά ένα σημαντικό κοστολογιο, εύκολα ξεπερνά κατά πολύ τα 500-800 ευρώ. Οι βάσεις των ηχείων ομοίως. Σε άλλο θρεντ τα έχω συμπεριλάβει κι αυτά.

Reaction score
2.348
Η οικονομικότερη λύση που έχω προτείνει, βρίσκεται σε αυτό το θρεντ, και δείτε όλο το θρεντ όσοι ενδιαφέρεστε.

Υπ'οψιν πως καλωδιώσεις, βάσεις, ρεύματα, κλπ, δεν είναι μέσα στο ανωτέρω κοστολογιο, ούτε ο AV. Ακόμα και οι καλωδιώσεις είναι τελικά ένα σημαντικό κοστολογιο, εύκολα ξεπερνά κατά πολύ τα 500-800 ευρώ. Οι βάσεις των ηχείων ομοίως. Σε άλλο θρεντ τα έχω συμπεριλάβει κι αυτά.
Δεδομενου οτι τα Sceptre S8 ειναι καταργημενο μοντελο, νομιζω οτι η πλησιεστερη εναλλακτικη χαμηλου κοστολογιου με ενεργα μονιτορ ειναι τα Kali IN8 2nd wave (~4200€) + 2-4 sub (500-800 το ενα)

Reaction score
4.446
Κανονικα τα 5000 δεν φτανουν ουτε για τον χωρο
Οσο συνεχιζεις να ρωτας τοσες διαφορετικες γνωνες θα εχεις
Καλεσε ειδικο
Αν καλεσει "ειδικο" θα του παρει το πακετο ολο αυτος και θα καταληξει σε ακουστικα!! :headbang:

Reaction score
4.446
Αυτα ειναι εξοδα που ουτως η αλλως θα γινουν. Καποια επιπροσθετη δουλεια που εχει, ειναι αστεια για επαγγελματιες. Εχω κανει στο παρελθον (προ δεκαπενταετιας) και δεν με χρεωσαν καθολου. Αντιθετως ειχα περασει τις λεγομενες ψειρες σε ολη την οροφη. Εκει πληρωσα 200 ευρω επιπλεον.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.034
Μέχρι τώρα δεν έχω θέσει ερώτημα περί μηχανημάτων, γιατί νομίζω πως είναι νωρίς. Το ενδεικτικό ποσό των πέντε χιλιάδων για ενισχυτή και ηχεία ήταν μια πρώτη απάντηση στο εύλογο ερώτημα του billpeppas, αλλά εξαρχής έχω στο μυαλό μου ότι αυτό μπορεί να αυξηθεί, εάν κριθεί απαραίτητο για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Προφανώς, το τι ικανοποιεί τον καθένα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, περιλαμβανομένων χώρου και χρήσης, γνώσης και εμπειρίας, οικονομικών δυνατοτήτων, προσδοκιών και ψυχικών αναγκών.

Όπως και να έχει, ένα τέτοιο πρότζεκτ πάει βήμα-βήμα και τώρα με απασχολούν άλλα πράγματα. Από τη στιγμή που προκρίθηκε η λύση ενός κανονικού συστήματος Atmos 7.2.4 (με άλλα δυο sub να περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό εφόσον οι μετρήσεις δείξουν ότι είναι αναγκαία), η προσπάθεια επικεντρώνεται στα ακόλουθα:

1) να επιλεγεί η καλύτερη ηχητικά (και λειτουργικά, γιατί πρόκειται για συμπληρωματικό χώρο διαβίωσης) διάταξη.
2) να γίνει περιποίηση του χώρου ώστε να είναι ακουστικά ορθός.
3) να γίνει προετοιμασία της όδευσης καλωδιώσεων με τον καλύτερο τρόπο.

Όσον αφορά το πρώτο, έχω καταλήξει στην κάτοψη που ανέβασα παραπάνω.

Όσον αφορά το δεύτερο, βασική παρέμβαση είναι η κατασκευή διάτρητης γυψοσανίδας στην οροφή του homecinema. Προσδοκώ ότι τα έπιπλα, τα χαλιά και οι κουρτίνες θα συμπληρώσουν επαρκώς τη λειτουργία της, οι μετρήσεις στο τέλος θα δείξουν αν χρειάζεται κάτι επιπλέον.
Δεν έχω ακόμα καταλήξει στο υλικό που θα μπει μέσα στη γυψοσανίδα και στο ποσοστό πλήρωσης, οπότε ένας τελικός γύρος συζήτησης θα ήταν πολύ χρήσιμος.

Το τρίτο, καίριο, θέμα αυτής της φάσης αφορά την καλωδίωση, καθώς ο ηλεκτρολόγος μου ζητά οδηγίες τι να φτιάξει. Υπάρχει το βασικό πλάνο που ορίζει με ακρίβεια τη θέση κάθε ηχείου και μένει να διευκρινιστεί πως θα γίνει η διέλευση των καλωδίων ήχου, εικόνας, τοπικού δικτύου, συναγερμού και ρεύματος:

1) Κατ'αρχήν, νομίζετε ότι η θέση του rack είναι η ιδανική; Το έβαλα δεξιά από την εισόδο, γιατί εκεί βρήκα διαθέσιμο ευάερο και διακριτικό χώρο, από τον οποίο κανένα ηχείο δεν απέχει υπερβολικά.
Ένα ενδεχόμενο για το απώτερο μέλλον είναι ο προβολέας και η οθόνη να αντικατασταθούν από μια μεγάλη τηλεόραση. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τοποθετήσω το rack σε διαφορετικό σημείο ώστε να γίνεται εύκολα μια τέτοια αλλαγή (πχ στα ράφια δίπλα από το R) ή αν αρκεί να βάλω μια αναμονή για HDMI από τον ενισχυτή προς την τηλεόραση.

2) Στην κατάσταση που είναι τώρα οι τοίχοι, θα μπορούσαν να περάσουν όλες οι καλωδιώσεις εσωτερικά στη γυψοσανιδα και στον τοίχο. Ωστόσο, ειδικά για τα L,C,R,SW, θα μπορούσε η όδευση να γίνει εξωτερικά, εφαπτομενικά στο σοβατεπί που έχει αρκετό πάχος, καθώς αυτή η διαδρομή είναι σε μεγάλο βαθμό κρυμμένη πίσω από έπιπλα. Αυτό θα έκανε ευκολότερη και οικονομικότερη τη διαδικασία, αλλά -πέραν του αισθητικού- ίσως αντενδείκνυται η όδευση των καλωδίων μέσω τόσων γωνιών;

3) Υποθέτω ότι όλες οι καλωδιώσεις πάνω από τη γυψοσανίδα θα περάσουν από σπιράλ που θα στερεωθούν στην οροφή. Το ερώτημα είναι αν κάθε καλώδιο πρέπει να περνά από χωριστό σπιράλ ή αν μπορούν κάποια να περνούν μαζί, με εξαίρεση βέβαια εκείνα του ρεύματος. Τι διατομή πρέπει να έχει το σπιράλ;
Πέρα από τα καλώδια εικόνας/ήχους και ρεύματος, σκοπεύω να βγάλω γραμμές τοπικού δικτύου προς το rack, το γραφείο, τη μικρή τηλεόραση του καθιστικού και την οθόνη του προβολέα, για το ενδεχόμενο να μπει εκεί μελλοντικά μεγάλη TV. Πιθανόν είναι επίσης να περάσουν καλώδια συναγερμού, αν και αυτό δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί με τον αντίστοιχο τεχνικό.
Στην έξοδο των σπιράλ σκέφτομαι να βάλω κάτι τέτοιο, εκτός αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο.
Πέρα από τα παραπάνω συγκεκριμένα ερωτήματα, υπάρχουν κάποιες γενικές συμβουλές ή κανόνες που προτείνετε να δώσω σαν οδηγίες στον ηλεκτρολόγο;

4) Τέλος, μου άρεσε η ιδέα του starlight που τέθηκε παραπάνω, οπότε αν κάποιος έχει συμπληρωματικές πληροφορίες, είναι ευπρόσδεκτες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.998
η πλησιεστερη εναλλακτικη χαμηλου κοστολογιου με ενεργα μονιτορ ειναι τα Kali IN8 2nd wave (~4200€) + 2-4 sub (500-800 το ενα)
Συμφωνώ.
Στα λεφτά τους, τόσο οι δορυφόροι όσο και τα σαμπ της καλι έχουν ΠΟΛΥ υψηλό VFM.

προκρίθηκε η λύση ενός κανονικού συστήματος Atmos 7.2.4 (με άλλα δυο sub να περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό εφόσον οι μετρήσεις δείξουν ότι είναι αναγκαία),
Σωστός.
Στην πράξη, είναι σχεδόν αδύνατο να παίξουν άριστα μόνον 2 σαμπ, με την καλύτερη τοποθέτηση να είναι αυτή που βάζεις ένα κέντρο εμπρός και ένα κέντρο πίσω.
Δηλαδή, στο σχέδιο που έχεις, είναι εντελώς λάθος η θέση των 2 σαμπ.

Με 4 σαμπ, έχεις περισσότερες επιλογές τοποθέτησης διαθέσιμες.
Θα πρότεινα να δεις το θρεντ με τις τοποθετήσεις των σαμπ, ώστε να κανονίσεις από τώρα τις θέσεις και τις παροχές.

Δεν έχω ακόμα καταλήξει στο υλικό που θα μπει μέσα στη γυψοσανίδα και στο ποσοστό πλήρωσης,
Συνήθως δεν θέλουμε να αφήνουμε πολύ χώρο πίσω από τη γυψοσανίδα, για γνωστούς λόγους (χάνεις χρήσιμο εμβαδό).
Εάν θες, κι όπου βολεύει, μπορείς να κάνεις εσοχές στη γυψοσανίδα για να τοποθετηθούν μέσα σε αυτές τα ηχεία.
Το ειδος του υλικού που θα βάλεις πίσω από τη γυψοσανίδα μην σε απασχολεί ιδιαιτέρως. Αν θες να βάλεις συνδυασμό 2 υλικών, ένα ελαφρύ κι ένα βαρύ, θα είναι ωραία. Αν είναι μικρό το εύρος που θα αφήσεις πίσω από τη γυψοσανίδα (5-10cm) βάλε μόνο ένα βαρύ υλικό, κι ας το ήσυχο.

Το τρίτο, καίριο, θέμα αυτής της φάσης αφορά την καλωδίωση, καθώς ο ηλεκτρολόγος μου ζητά οδηγίες τι να φτιάξει.
Κανάλια. Να μη τρίζουν τα καλώδια μέσα.

Υποθέτω ότι όλες οι καλωδιώσεις πάνω από τη γυψοσανίδα θα περάσουν από σπιράλ που θα στερεωθούν στην οροφή. Το ερώτημα είναι αν κάθε καλώδιο πρέπει να περνά από χωριστό σπιράλ ή αν μπορούν κάποια να περνούν μαζί, με εξαίρεση βέβαια εκείνα του ρεύματος. Τι διατομή πρέπει να έχει το σπιράλ;
Όχι, όλα από ένα, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Πάρε μια κουλούρα 150μ εύκαμπτο λεπτό μογκαμάκι ή μπελντενακι για XLR και κάποιο εύκαμπτο λεπτό καλώδιο ρεύματος 3*1 mm. Το λούκι να χωράει με άνεση τουλαχιστον ένα καλώδιο ακόμα.

Παίζει να μη φτάσουν τα 150 μέτρα. 😂🤣😁

ΥΓ. Να και το λινκ

Όλα στο πιάτο! 😂🤣😁

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.998
Δυστυχώς βλέπω πως δεν είναι πλέον δωρεάν.

Όταν τα λέγαμε, ήταν δωρεάν. 😂🤣😁

Τέλος πάντων, το ανωτέρω συμπεριλαμβάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ και δεν αφήνει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ερώτημα αναπάντητο, για οτιδήποτε.

Καλό είναι να το διαβάσεις όλο, με περισσή προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

Είναι η Βίβλος. Όλη η σύγχρονη γνώση μαζεμένη σε ένα σημείο, από τους "μεγάλους" του χώρου.

Αυτό, και το γνωστό του Dr Toole, υπεραρκούν εάν θες να ασχοληθείς με το audio.

ΥΓ. Τα λουκια στον τοίχο καλό είναι να χωράνε με άνεση ένα βύσμα HDMI. Ας είναι πιο χοντρά από όσο είναι άκρως αναγκαίο, δεν πειράζει το πιο χοντρό..

Last edited:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.034
Ενημέρωσα τη διάταξη των subs, βάζοντάς τα απέναντι το ένα από το άλλο στο διαμήκη άξονα. Υπάρχει πρόβλημα στο ότι το πίσω δεν είναι στον τοίχο, απλά πίσω από την MLP?

Με magenta έχω σημειώσει τις θέσεις των πιθανών συμπληρωματικών SW. Υπάρχει πρόβλημα με το ότι βρίσκονται πίσω από την MLP, αν και στο μέσον του μήκους; Θα μπορούσε (σχεδόν) εξίσου καλά να είναι αυτά τα αρχικά και με κυανό τα συμπληρωματικά;

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.998
Ενημέρωσα τη διάταξη των subs, βάζοντάς τα απέναντι το ένα από το άλλο στο διαμήκη άξονα. Υπάρχει πρόβλημα στο ότι το πίσω δεν είναι στον πίσω τοίχο, απλά πίσω από την MLP?
Δεν νομίζω, αλλά αυτό πίσω θέλει μέτρηση πριν το σταντάρεις, μη τυχόν έχεις καμιά σοβαρή ακύρωση.

Καλώς ή κακώς, θες μετρήσεις πριν κατασταλάξεις στις τελικές θέσεις των σαμπ.

Επίσης, με magenta έχω σημειώσει τις θέσεις των πιθανών συμπληρωματικών SW. Υπάρχει πρόβλημα με το ότι δεν είναι εντελώς συμμετρικά (κάτι που διορθώνεται) και με το ότι βρίσκονται πίσω από την MLP (αλλά στο μέσον του μήκους);
Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος, χωρίς μετρήσεις.

Πιθανολογω πως αυτή θα είναι η πιο καλή τοποθέτηση για 4-αδα:

12690.jpg

Για 2 σαμπ, οι πρώτες θέσεις που θα μετρούσα θα ήταν αυτές:

12691.jpg

Με το δεύτερο σαμπ κολλητά πίσω από τον καναπέ.

Η δεύτερη μέτρηση που θα έκανα θα ήταν με το πίσω σαμπ κολλητά στον πίσω καναπέ, κάτω από τον προβολέα.

Για 4-αδα σε προσθήκη στο ανωτέρω σχέδιο, θα ήθελα τα πλαϊνά σαμπ να είναι στην ευθεία του κεφαλιού στη θέση ακρόασης, ακριβώς στα πλάγια:

12692.jpg

Εάν πάρεις σαμπ για να κάνεις μετρήσεις πριν μπούνε τα λουκια (που προτείνεται), θα πρότεινα να δοκιμάσεις και τις θέσεις αυτές πάνω στο ταβάνι. Γλυτώνεις και από τον όγκο των σαμπ στο δάπεδο.

Last edited:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.034
Συνήθως δεν θέλουμε να αφήνουμε πολύ χώρο πίσω από τη γυψοσανίδα, για γνωστούς λόγους (χάνεις χρήσιμο εμβαδό).
Εάν θες, κι όπου βολεύει, μπορείς να κάνεις εσοχές στη γυψοσανίδα για να τοποθετηθούν μέσα σε αυτές τα ηχεία.
Το ειδος του υλικού που θα βάλεις πίσω από τη γυψοσανίδα μην σε απασχολεί ιδιαιτέρως. Αν θες να βάλεις συνδυασμό 2 υλικών, ένα ελαφρύ κι ένα βαρύ, θα είναι ωραία. Αν είναι μικρό το εύρος που θα αφήσεις πίσω από τη γυψοσανίδα (5-10cm) βάλε μόνο ένα βαρύ υλικό, κι ας το ήσυχο.
Το καθαρό ύψος πάνω από τη γυψοσανίδα είναι 18cm.
Η αλήθεια είναι ότι έχω πάρει πολλές διαφορετικές και αντικρουόμενες απόψεις. Κάποιοι επαγγελματίες μου είπαν να βάλω μόνο 5-10cm ορυκτοβάμβακα ή πετροβάμβακα 40-50kg/m^3 και από πάνω να μείνει αέρας.
Οι απόψεις εδώ μέσα φαίνονται να είναι υπέρ σάντουιτς υλικών διαφοροποιημένης πυκνότητας, σε μεγαλύτερο ποσοστό πλήρωσης.

Κανάλια. Να μη τρίζουν τα καλώδια μέσα.
Αν μπουν σπιράλ στερεωμένα στην οροφή πάνω από το υλικό, θα τρίζουν και πάλι;
Πάρε μια κουλούρα 150μ εύκαμπτο λεπτό μογκαμάκι ή μπελντενακι για XLR και κάποιο εύκαμπτο λεπτό καλώδιο ρεύματος 3*1 mm. Το λούκι να χωράει με άνεση τουλαχιστον ένα καλώδιο ακόμα. Παίζει να μη φτάσουν τα 150 μέτρα. 😂🤣😁
Links προϊόντων κάποιος, παρακαλώ;
Τα λουκια στον τοίχο καλό είναι να χωράνε με άνεση ένα βύσμα HDMI. Ας είναι πιο χοντρά από όσο είναι άκρως αναγκαίο, δεν πειράζει το πιο χοντρό.
Εννοείς σπιράλ ή κανάλι; Αν είναι κανάλι, γιατί να χωράει και το βύσμα;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.678
Members
38.596
Νεότερο μέλος
kspirit