- Reaction score
- 12.034
Ποια είναι τα σημαντικότερα, κατά σειρά, Κώστα;Μην ασχολείστε με λεπτομέρειες..![]()
Ποια είναι τα σημαντικότερα, κατά σειρά, Κώστα;Μην ασχολείστε με λεπτομέρειες..![]()
1. Πολλά ηχεία. Τα πιο πολλά, παίζουν καλύτερα.Ποια είναι τα σημαντικότερα, κατά σειρά, Κώστα;
Μόνο; Γιατί όχι 560 ηχεία;πως θα διαχειριστεί σωστά "150.... ηχεία"
Έχω παρουσιάσει το ελάχιστο (κατά τη γνώμη μου) κοστολογιο για ένα αξιοπρεπές (πάντα ΙΜΗΟ) ιμερσιβ σεταπ, και αν θυμάμαι καλά έβγαινε στα 13 χιλιάρικα περίπου.Ο άνθρωπος έχει πει για budget 5k. Αν βγάλεις 1.5k για τον AVR έμειναν 3.5k για δύο sub και minimum 9 ηχεία. Αν άλλαξε το bugjet στην πορεία του θέματος δεν το ξέρω.
Ας πάρει τα δύο σαμπ για αρχή και τα υπόλοιπα του χρόνουάνθρωπος έχει πει για budget 5k. Αν βγάλεις 1.5k για τον AVR έμειναν 3.5k για δύο sub και minimum 9 ηχεία.
Δεδομενου οτι τα Sceptre S8 ειναι καταργημενο μοντελο, νομιζω οτι η πλησιεστερη εναλλακτικη χαμηλου κοστολογιου με ενεργα μονιτορ ειναι τα Kali IN8 2nd wave (~4200€) + 2-4 sub (500-800 το ενα)Η οικονομικότερη λύση που έχω προτείνει, βρίσκεται σε αυτό το θρεντ, και δείτε όλο το θρεντ όσοι ενδιαφέρεστε.
Πολυκαναλικά συστήματα με υψηλό λόγο απόδοσης προς τιμή
Οι εταιρείες υπάρχουν για να κερδίζουν χρήματα. Όταν ο κόσμος του 2019 ακούει μουσική με τις ευκολίες τ ης εποχής η εταιρεία και η κάθε εταιρεία προσαρμόζεται στην πραγματικότητα .Η στροφή της κάθε εταιρείας να δημιουργήσει μια σειρά ενεργών ηχείων με τις ψηφιακές ευκολίες του σήμερα είναι...www.avsite.gr
Υπ'οψιν πως καλωδιώσεις, βάσεις, ρεύματα, κλπ, δεν είναι μέσα στο ανωτέρω κοστολογιο, ούτε ο AV. Ακόμα και οι καλωδιώσεις είναι τελικά ένα σημαντικό κοστολογιο, εύκολα ξεπερνά κατά πολύ τα 500-800 ευρώ. Οι βάσεις των ηχείων ομοίως. Σε άλλο θρεντ τα έχω συμπεριλάβει κι αυτά.
Αν καλεσει "ειδικο" θα του παρει το πακετο ολο αυτος και θα καταληξει σε ακουστικα!!Κανονικα τα 5000 δεν φτανουν ουτε για τον χωρο
Οσο συνεχιζεις να ρωτας τοσες διαφορετικες γνωνες θα εχεις
Καλεσε ειδικο

Συμφωνώ.η πλησιεστερη εναλλακτικη χαμηλου κοστολογιου με ενεργα μονιτορ ειναι τα Kali IN8 2nd wave (~4200€) + 2-4 sub (500-800 το ενα)
Σωστός.προκρίθηκε η λύση ενός κανονικού συστήματος Atmos 7.2.4 (με άλλα δυο sub να περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό εφόσον οι μετρήσεις δείξουν ότι είναι αναγκαία),
Συνήθως δεν θέλουμε να αφήνουμε πολύ χώρο πίσω από τη γυψοσανίδα, για γνωστούς λόγους (χάνεις χρήσιμο εμβαδό).Δεν έχω ακόμα καταλήξει στο υλικό που θα μπει μέσα στη γυψοσανίδα και στο ποσοστό πλήρωσης,
Κανάλια. Να μη τρίζουν τα καλώδια μέσα.Το τρίτο, καίριο, θέμα αυτής της φάσης αφορά την καλωδίωση, καθώς ο ηλεκτρολόγος μου ζητά οδηγίες τι να φτιάξει.
Όχι, όλα από ένα, δεν υπάρχει πρόβλημα.Υποθέτω ότι όλες οι καλωδιώσεις πάνω από τη γυψοσανίδα θα περάσουν από σπιράλ που θα στερεωθούν στην οροφή. Το ερώτημα είναι αν κάθε καλώδιο πρέπει να περνά από χωριστό σπιράλ ή αν μπορούν κάποια να περνούν μαζί, με εξαίρεση βέβαια εκείνα του ρεύματος. Τι διατομή πρέπει να έχει το σπιράλ;
Ενημέρωσα τη διάταξη των subs, βάζοντάς τα απέναντι το ένα από το άλλο στο διαμήκη άξονα. Υπάρχει πρόβλημα στο ότι το πίσω δεν είναι στον τοίχο, απλά πίσω από την MLP?Τοποθέτηση πολλαπλών σαμπ, βέλτιστες θέσεις
Είναι χρήσιμο να υπάρχει ένα θρεντ με τις καλύτερες πιθανές θέσεις τοποθέτησης των σαμπ, για όποιον ψάχνει να βρει πως θα παίξουν πιο ισορροπημένα στο φάσμα που τους αναλογεί. Για να μην τα ψάχνετε λοιπόν, οι βέλτιστες θέσεις των σαμπ, αναλόγως του αριθμού τους, προτείνονται εδώ...www.avsite.gr
Δεν νομίζω, αλλά αυτό πίσω θέλει μέτρηση πριν το σταντάρεις, μη τυχόν έχεις καμιά σοβαρή ακύρωση.Ενημέρωσα τη διάταξη των subs, βάζοντάς τα απέναντι το ένα από το άλλο στο διαμήκη άξονα. Υπάρχει πρόβλημα στο ότι το πίσω δεν είναι στον πίσω τοίχο, απλά πίσω από την MLP?
Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος, χωρίς μετρήσεις.Επίσης, με magenta έχω σημειώσει τις θέσεις των πιθανών συμπληρωματικών SW. Υπάρχει πρόβλημα με το ότι δεν είναι εντελώς συμμετρικά (κάτι που διορθώνεται) και με το ότι βρίσκονται πίσω από την MLP (αλλά στο μέσον του μήκους);
Το καθαρό ύψος πάνω από τη γυψοσανίδα είναι 18cm.Συνήθως δεν θέλουμε να αφήνουμε πολύ χώρο πίσω από τη γυψοσανίδα, για γνωστούς λόγους (χάνεις χρήσιμο εμβαδό).
Εάν θες, κι όπου βολεύει, μπορείς να κάνεις εσοχές στη γυψοσανίδα για να τοποθετηθούν μέσα σε αυτές τα ηχεία.
Το ειδος του υλικού που θα βάλεις πίσω από τη γυψοσανίδα μην σε απασχολεί ιδιαιτέρως. Αν θες να βάλεις συνδυασμό 2 υλικών, ένα ελαφρύ κι ένα βαρύ, θα είναι ωραία. Αν είναι μικρό το εύρος που θα αφήσεις πίσω από τη γυψοσανίδα (5-10cm) βάλε μόνο ένα βαρύ υλικό, κι ας το ήσυχο.
Αν μπουν σπιράλ στερεωμένα στην οροφή πάνω από το υλικό, θα τρίζουν και πάλι;Κανάλια. Να μη τρίζουν τα καλώδια μέσα.
Links προϊόντων κάποιος, παρακαλώ;Πάρε μια κουλούρα 150μ εύκαμπτο λεπτό μογκαμάκι ή μπελντενακι για XLR και κάποιο εύκαμπτο λεπτό καλώδιο ρεύματος 3*1 mm. Το λούκι να χωράει με άνεση τουλαχιστον ένα καλώδιο ακόμα. Παίζει να μη φτάσουν τα 150 μέτρα.![]()
Εννοείς σπιράλ ή κανάλι; Αν είναι κανάλι, γιατί να χωράει και το βύσμα;Τα λουκια στον τοίχο καλό είναι να χωράνε με άνεση ένα βύσμα HDMI. Ας είναι πιο χοντρά από όσο είναι άκρως αναγκαίο, δεν πειράζει το πιο χοντρό.